Movavi Video Converter

• Bliksemsnelle conversie

• Batchverwerking van bestanden – elk aantal, elke grootte

• Geen kwaliteitsverlies, zelfs bij 4K-video's

• Eenvoudige bewerking en compressie

MP4 naar MP3 converteren

18 098

Het converteren van video's kan om een aantal redenen nodig zijn. Misschien heb je een speler die alleen bepaalde bestanden kan afspelen. Daarnaast weet je nooit zeker met welke videoformaten je te maken krijgt. Als je de beste gratis MP4-naar-MP3-converter gebruikt, weet je dat je krijgt wat je nodig hebt. Er zijn tal van opties wat betreft desktop- en onlineconverters.

Bestanden van MP4 naar MP3 converteren in Windows en op een Mac zonder kwaliteitsverlies

Als je video's met minimaal kwaliteitsverlies naar MP3 wilt converteren, raden we Movavi Video Converter aan. Met de SuperSpeed-modus is dit een gebruiksvriendelijke tool waarmee je het formaat van bestanden vliegensvlug kunt wijzigen. Movavi Video Converter is beschikbaar voor Windows en Mac. Volg de stappen hieronder om je bestanden te converteren.

Stap 1. Download en installeer het program op de pc of Mac.

Stap 2. Klik op de knop Media toevoegen, vervolgens op Video toevoegen en zoek de bestanden die je wilt overzetten.

Stap 3. Open het tabblad Audio in het onderste deel van het programmavenster. Zoek MP3 en kies een passende preset.

Stap 4. Klik op Opslaan naar om de bestemmingsmap te veranderen. Klik op de knop Start om de bestanden te verwerken.

MP4 omzetten naar MP3 met Free MP4 Video Converter

Free MP4 Video Converter kan diverse populaire bestandsformaten omzetten, zoals MP3, FLV en AVI. Met een vooraf ingestelde editor kunnen video- en audioformaten eenvoudig worden bewerkt. Volg deze stappen om MPEG-4-bestanden te converteren.

1. Download en installeer de app. Start de converter zodra de installatie is voltooid.

2. Klik op de knop Bestanden toevoegen linksboven in het programmavenster om de video te uploaden.

3. Kies vervolgens de optie Converteren naar MP3 in de lijst.

4. Druk op de knop Converteren om de video te converteren.

MP4 naar MP3 converteren in VLC

Wanneer je de VLC-mediaspeler gebruikt, is het converteren van MP4 naar MP3 niet lastig. Als je op de pc werkt, hoef je maar enkele stappen te volgen.

1. Download en installeer de freeware.

2. Klik op het tabblad Media en ga naar Converteren/Opslaan.

3. Klik op de knop Toevoegen.

4. Blader en open het videobestand dat je naar MP3 wilt converteren.

5. Klik op Converteren/Opslaan.

6. Ga op het tabblad Instellingen naar Profiel en kies Audio – MP3.

7. Klik op Bladeren en geef het bestemmingsbestand een naam.

8. Klik op de knop Start.

MP4 naar MP3 converteren met Vidmore Video Converter

Vidmore Video Converter prijst zichzelf aan als een "complete videotoolbox." De software kan meer dan 200 bestandsformaten omzetten. De converter werkt daarnaast vanaf elk apparaat, zodat je eenvoudig video's onderweg kunt omzetten. Volg de onderstaande stappen om MP4-bestanden op een pc te converteren.

1. Download en installeer Vidmore Video Converter. Open de app nadat de installatie is voltooid.

2. Versleep de video's naar het programmavenster. Je kunt ook op de knop Add Files klikken om bestanden te uploaden.

3. Selecteer het uitvoerformaat door op het pictogram preset met de MP4 erop te klikken. Open het tabblad Audio en kies de passende MP3-preset.

4. Klik op de knop Convert All om het formaat van de bestanden te veranderen.

MP4 naar MP3 converteren met Pazera Free Audio Extractor

Een andere manier om MP4's te conveteren is met de Pazera Free Audio Extractor. Met Pazera kun je een audiofragment zonder kwaliteitsverlies uit een videobestand extraheren en een bestand, zoals een audioboek splitsen in hoofdstukken. Na het converteren kun je de bestanden afspelen in gangbare mediaspelers, zoals Windows Media Player. Volg deze stappen om het bestandsformaat van MP4 naar MP3 om te zetten.

1. Download en installeer het programma op de pc of Mac. Start de app.

2. Klik op Bestanden toevoegen en zoek de video om deze te uploaden.

3. MP3 wordt standaard geselecteerd als uitvoerformaat. Je kunt daarnaast de bitrate-modus, audiokanalen en het volume aanpassen op het tabblad Audio rechts in het midden van het programmavenster.

4. Klik op de knop Converteer om het bestand te converteren.

Online converters

Vidmore Free Online Video Converter kan in drie stappen een MP4-bestand omzetten in een MP3-bestand. De eerste stap is het installeren van het opstartprogramma. Vervolgens upload je een bestand en kies je MP3 als uitvoerformaat. De laatste stap van het conversieproces is het downloaden van het MP3-bestand. Het is een eenvoudig proces waarmee je makkelijk en snel een video converteert.

Voordelen

• Snelle conversie

• Meerdere bestandsformaten beschikbaar

Nadelen

• Geen geavanceerde functies

OnlineVideoConverter heeft twee conversie-opties: je kunt een videobestand vanaf de computer of via een URL converteren. Het is net zo eenvoudig als het aangeven van het doelformaat en verdergaan. De dienst werkt ook op Android-apparaten.

Voordelen

• Werkt op mobiele apparaten

• Gratis

Nadelen

• Beperkte bewerkingstools

Een gebruiksvriendelijke en webgebaseerde tool die de meest gangbare formaten ondersteunt. Met Zamzar kun je bestanden van maximaal 50 MB converteren en bulkconversies uitvoeren. Er wordt een koppeling voor de verwerkte bestanden naar je e-mailadres gestuurd of op de downloadpagina geplaatst. Het enige ongemak is dat je de geconverteerde bestanden een voor een moet downloaden, zelfs als je ze in één keer naar het programma hebt geüpload. Je kunt Zamzar trouwens ook gebruiken om audio- en beeldbestanden en zelfs eBooks te converteren.

Voordelen

• Geen installatie nodig

• Ondersteunt bijna alle gangbare formaten

Nadelen

• De gratis versie heeft beperkingen wat betreft bestandsgrootte en het aantal conversies per dag

Convertio is een gratis online conversieprogramma voor het omzetten van MP4-bestanden naar MP3. De software werkt met bestanden van maximaal 100 MP groot voordat je een betaalde versie moet kopen. Er zijn een aantal geavanceerde instellingen beschikbaar, zoals het knippen van de video, het veranderen van audiokanalen en het veranderen van frequentie en volume. Met de eenvoudige opmaak kun je de conversie eenvoudig uitvoeren zonder tijd te verliezen. Convertio werkt ook met beeld- en audiobestanden.

Voordelen

• Eenvoudige interface

• Converteert in talloze formaten

Nadelen

• Functies zijn beperkt

Online Audio Converter van 123apps is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke tool voor het converteren van mediabestanden. Je hoeft je niet aan te melden of een opstartprogramma naar de computer te downloaden om het te gebruiken. De dienst ondersteunt batchconversie zodat je meerdere bestanden meteen kunt converteren. Daarnaast kun je de kwaliteit, bitsnelheid en de kanalen veranderen en fade-in- en fade-out-effecten toevoegen.

• Gebruiksvriendelijk

• Ondersteunt gangbare audioformaten

Nadelen

• De website bevat advertenties