Converteer M4A naar MP3 online

Met de online converter kun je M4A naar MP3 online converteren met slechts enkele klikken. Je kunt ook een desktop-mediaconverter van Movavi gebruiken.

Coverteer naar

Hoe een M4A naar MP3 converter gebruiken

Bewerkt door het Robert Berkelder
9 368

Maak u geen zorgen als u muziek of een geluidsopname ontvangt met de onbekende extensie M4A: het is slechts een variant van de bekende MP4 of MPEG-4 indeling die geschikt is voor bestanden zonder video. Deze variant voor MP4 is echter veel minder populair dan zijn “grote broer,” dus kunt u moeilijkheden ondervinden als u probeert om een M4A bestand af te spelen op uw multimediatoestel of zelfs op uw computer. Het probleem kan eenvoudig opgelost worden door het M4A bestand te converteren naar de standaard MP3-indeling.

Ondanks het feit dat M4A omzetten naar MP3 geen ingewikkelde taak is hebt u een snelle muziekconverter nodig om de taak op een efficiënte manier op een korte tijd uit te voeren. Movavi Video Converter voor Windows en Mac voldoet aan deze vereisten en maakt de taak zelfs nog eenvoudiger: deze ultieme multimediasoftware ondersteunt alle mogelijke geluidsindelingen van OGC en AAC tot FLAC, Monkey’s Audio en, natuurlijk, M4A en MP3. Download Movavi Video Converter om van uw computer een mini-coderingsstudio te maken en uw muziekverzameling om te zetten naar de standaard MP3 indeling.

Stap 1. Installeer het programma

Download het installatiebestand, open het en installeer het programma volgens de instructies.

Stap 2. De geluidsbestanden toevoegen

Klik op de knop Media toevoegen en daarna op Audio toevoegen en kies de audiobestanden die u wilt converteren naar MP3. Movavi Video Converter ondersteunt het verwerken van batches. U kunt dus meerdere bestanden toevoegen en ze allemaal tegelijkertijd converteren.

Stap 3. De uitvoer-preset kiezen

Open het Audio tabblad. Kies in de MP3-groep een van de beschikbare bitrate-opties. Selecteer, als u niet zeker bent welke u moet gebruiken, de preset MP3 - Oorspronkelijke bitrate. U kunt ook een lagere bitrate kiezen om de geluidsbestanden kleiner te maken.

Stap 4. M4A converteren naar MP3

Controleer het deel Opslaan naar en wijzig de uitvoermap als u uw bestanden wil opslaan op een andere locatie dan de standaard map Movavi Library. Druk op de knop Converteren om het proces te starten. Nadat de conversie voltooid is, wordt de doelmap automatisch geopend.

M4A vs. MP3: Vergelijkingstabel

M4A vs. MP3: wat is het verschil? M4A-audiobestanden zijn doorgaans van betere kwaliteit dan MP3's met dezelfde bitrate. Het probleem met M4A is dat dit formaat minder populair is dan MP3, dus het is mogelijk dat .m4a-bestanden niet worden ondersteund op je apparaat. Meer details vind je in de tabel hieronder.

Vergelijkings­parameter

M4A

MP3

Bestands­extensie

.m4a

.mp3

Codecs

AAC, ALAC, andere

MPEG-2 Audio Layer III

Bestands­grootte

Hangt af van de codec:
AAC – meestal kleiner dan MP3
ALAC – relatief groot

Relatief klein

Gebruik

PC's, Macs, iTunes, mobiele apparaten

PC's, CD's, DVD's, mobiele apparaten, digitale spelers

Veelgestelde vragen

Is M4A hetzelfde als MP3?

M4A's hebben een betere audiokwaliteit dan MP3's. M4A-bestanden kunnen lossless zijn als ze zijn gecodeerd met de Apple Lossless Audio Codec (ALAC), terwijl MP3-bestanden altijd worden gecodeerd met lossy compressie.

Wat is beter, MP3 of M4A?

Vergeleken met MP3 zijn M4A-audiobestanden met dezelfde bitrate kleiner van formaat en hebben ze een betere geluidskwaliteit. De voordelen kunnen echter verwaarloosd worden door de hardware. De beste manier om het verschil te weten te komen is MP3 te converteren naar M4A en er zelf naar te luisteren.

Hoe converteer ik M4A naar MP3 op mijn telefoon?

Je kunt een van deze conversie-apps gebruiken:

Hoe converteer ik M4A naar MP3 op mijn laptop?

Je kunt M4A naar MP3 converteren met Movavi Video Converter. Hier is hoe je dat doet:

1. Download de app en installeer deze.
    Download Movavi Video Converter

2. Klik op Media toevoegen en selecteer Audio toevoegen. Importeer het bestand dat je wilt converteren.

3. Open het Audio-tabblad, selecteer MP3 en kies de gewenste voorinstelling.