Wilt u converteren van MKV naar AVI?

Gebruik deze gratis online tool!

Als u op zoek bent naar online MKV-naar-AVI converters, probeer dan deze tool - deze stelt u in staat om gratis MKV naar AVI te converteren. Voor een groter aanbod aan uitvoerformaten en conversie-instellingen, kunt u een desktopapp gebruiken: Movavi Video Converter.

Coverteer naar
Bewerkt door het Robert Berkelder
8 796

Er zijn vele manieren om makkelijk te converteren van MKV naar AVI: met behulp van een desktopapp of een online video converter. Hier zijn zeven van de beste manieren om gratis online en op een desktop te converteren in 2021.

1. Movavi Video Converter – het beste voor ultrasnelle MKV-naar-AVI bestandsconversie
  2. Movavi Free Video Converter – het beste voor automatische bestandsconversie
  3. VLC – het beste voor het converteren en afspelen van videobestanden
  4. HandBrake – het beste voor batchconversie
  5. FFmpeg – het beste voor een ultralichte gratis streamingsoftware
  6. CloudConvert – het beste voor eenvoudige online conversie
  7. ConvertFiles – het beste voor cloudgebaseerde gebruikers

Hoe MKV converteren naar AVI met Movavi Video Converter

Beste voor: Ultrasnelle MKV-naar-AVI bestandsconversie

Besturingssystemen: Windows, macOS

Movavi Video Converter is een uitstekende optie om uw MKV-bestanden te converteren naar AVI. Het programma ondersteunt meer dan 180 verschillende multimediaformaten en codecs, zodat u altijd vindt wat u zoekt. Volg gewoon deze stapsgewijze handleiding.

Stap 1. Installeer de software op uw PC of Mac

Nadat u het installatiebestand heeft gedownload naar uw harde schijf, start het op en volg de aanwijzingen op het scherm. De installatie duurt doorgaans een halve minuut.

Stap 2. Voeg MKV-bestanden toe aan het programma voor codering

Klik op Media toevoegen en daarna op Video toevoegen en open de bestanden die u wilt converteren. De batchconversiefunctie zorgt ervoor dat u verschillende bestanden tegelijk kan coderen zodat u ze niet een voor een hoeft toe te voegen en converteren.

Stap 3. Selecteer de uitvoerindeling

Ga naar Video > AVI en selecteer de AVI voorinstelling die het beste bij uw doel past. Als u Windows gebruikt en uw computer ondersteunt Intel® grafische technologieën kan het conversieproces versneld worden. Als u simpelweg MKV naar AVI converteert zonder de codec of resolutie aan te passen, worden de bestanden nog sneller geconverteerd door gebruik te maken van de SuperSpeed technologie.

Video Converter ondersteunt meer dan 180 verschillende multimedia-indelingen en codecs, u kan er dus op vertrouwen dat u vindt wat u zoekt. Meestal worden MKV-bestanden geconverteerd naar AVI, maar u kan ook AVI naar MKV veranderen of desgewenst een andere video-indeling.

Stap 4. Start de conversie

Als alles is ingesteld, klik je op Opslaan naar onder het voorinstellingenlint en de uitvoerbestanden worden op de juiste plaats opgeslagen. Klik op de knop Converteren om te starten. De map met daarin de geconverteerde video's zal automatisch geopend worden wanneer de conversie voltooid is.

Hoe kunt u MKV-naar-AVI converter freeware gebruiken

Moet u een groot MKV-bestand converteren naar AVI? Of misschien hebt u meerdere MKV-bestanden die u in AVI-formaat wilt opslaan of afspelen op een apparaat dat geen MKV ondersteunt? Uw beste optie is het gebruik van een MKV-naar-AVI converter die u gratis als programma kunt downloaden om uw MKV-bestanden rechtstreeks op uw computer om te zetten naar AVI. Hier zijn drie van de beste desktopapps die u kunt gebruiken om MKV-video's snel en gemakkelijk te converteren naar AVI.

Beste voor: Automatische bestandsconversie

Besturingssystemen: Windows, MacOS

Movavi Free Video Converter is een van de snelste tools om uw MKV-video's in AVI-formaat om te zetten. Deze volledig uitgeruste video-editor is de ideale video converter van MKV naar AVI voor grote bestanden met hoge resolutie. Hij beschikt over alle nodige codecs om een bliksemsnelle en efficiënte conversie te garanderen doordat hij op uw computer draait. Zo converteert u een MKV videobestand naar AVI met Movavi:

Stap 1. Open de Movavi .mkv naar .avi converter op uw PC.

Download Movavi Free Video Converter vanaf de officiële website

Stap 2. Klik op Add Media en selecteer vervolgens Add Video om het MKV-bestand te zoeken dat u wilt converteren naar AVI. Als u meerdere bestanden wilt converteren, kunt u deze toevoegen aan de lijst voor MKV-naar-AVI batchconversie.

Stap 3. Klik op het tabblad Video in het conversiescherm, en klik op AVI.

Stap 4. Klik op de knop Save to onderaan het venster om te selecteren waar u het geconverteerde AVI-bestand wilt opslaan.

Stap 5. Klik op de knop Convert om het conversieproces te starten.

Voordelen van MKV converteren naar AVI met Movavi Free Video Converter

• Het programma kan MKV-bestanden van elke grootte of kwaliteit (inclusief 4K) converteren naar een AVI-videobestand zonder kwaliteitsverlies.

• De conversiesnelheid is hoog.

• Het is de beste tool om MKV naar AVI te converteren op een Mac.

• Het navigeren door de interface is gemakkelijk en beschikt over uitgebreide selectiemogelijkheden.

Nadelen van MKV converteren naar AVI met Movavi Free Video Converter

• Alleen de volledige versie van Movavi Free Video Converter heeft geen beperkingen qua conversiekwaliteit

Beste voor: Naadloos afspelen van mediabestanden

Besturingssystemen: Windows, Linux, macOS

VLC Media Player is een van de populairste gratis mediaspelers die alle video- en audiobestanden ondersteunt zonder de nood aan extra drivers of codecs. De MKV-naar-AVI VLC converter biedt ook tal van andere opties die gebruikers doorgaans handig vinden. Een van hen is de conversie van video van een formaat naar een ander met enkele simpele stappen. Hier ziet u een eenvoudige procedure om een MKV-bestand te converteren naar AVI met VLC.

Stap 1. Open VLC Media Player. Als u dit nog niet hebt geïnstalleerd, kunt u het downloaden via de onderstaande link.

Download VLC vanaf de officiële website

Stap 2. Klik op het item Media in het VLC-venster en klik onderaan het menu op de optie Converteren/opslaan.

Stap 3. Het Conversiescherm wordt geopend. Klik op de knop Toevoegen, ga naar de locatie van het MKV-videobestand op uw computer, en klik erop. Klik op Open om te uploaden naar de conversielijst.

Stap 4. Klik in het Conversievenster op de optie Instellingen, vervolgens Profiel en selecteer AVI. Als u dit niet ziet, klik op het sleutelpictogram Bewerken en kies AVI uit de lijst.

Stap 5. Klik op Bladeren en selecteer de locatie om het geconverteerde AVI-bestand op te slaan. Zorg ervoor dat het bestand een .avi-extensie heeft en geen .mkv. Klik op Start om de video te transcoderen van MKV naar AVI.

Voordelen van MKV converteren naar AVI met VLC

• VLC ondersteunt alle next-generation videocodecs zodat u zonder bijkomende downloads videobestanden kunt afspelen en converteren.

• Het is een populair programma met conversieondersteuning naar en van zo goed als elk modern videoformaat.

• VLC's MKV-converter naar AVI werkt sneller met behulp van hardware-acceleratie.

Nadelen van MKV converteren naar AVI met VLC

• Verouderde en onaantrekkelijke interface en navigatie

Beste voor: Batchconversie

Besturingssystemen: macOS, Linux, Windows

HandBrake MKV-naar-AVI converter maakt gebruik van moderne en populaire codecs om MKV-videobestanden om te zetten naar AVI zonder in te boeten op kwaliteit. Deze open-source mediaspeler voor meerdere platforms is een populaire keuze voor het afspelen van audio en video in elk formaat. Hij beschikt over makkelijk toegankelijke snelkoppelingen om de mediakwaliteit en uitvoerinstellingen aan te passen. Hier ziet u hoe MKV om te zetten naar AVI met HandBrake.

Stap 1. Open de HandBrake-app op uw desktop.

Download HandBrake op de website van de ontwikkelaar

Stap 2. Klik in het startvenster op Source, en vervolgens op het menu-item Open a single video file in het paneel links onderaan. Ga naar de locatie van de .mkv-video om te converteren, en selecteer deze om hem te laden.

Stap 3. Selecteer in het geopende conversievenster het doelbestandsformaat AVI.

Stap 4. Klik onderaan het venster, rechts van Save As op Browse, en selecteer de doelmap om het geconverteerde AVI-bestand op te slaan.

Stap 5. Klik op de knop Start Encode om de conversie te starten.

Voordelen van MKV converteren naar AVI met HandBrake

• HandBrake is intuïtief en handig ontworpen voor gewone gebruikers.

• De app biedt voor het gemak meerdere voorinstellingen voor conversie.

• De app is licht maar beschikt over alle recentste codecs om zo goed als alle videoformaten met gemak te converteren.

Nadelen van MKV converteren naar AVI met HandBrake

• De vele configuratie-opties in hetzelfde scherm kunnen verwarrend zijn voor beginners.

Beste voor: Gebruikers die opdrachtregelsoftware verkiezen

Besturingssystemen: Windows, Linux, macOS

FFmpeg is een gratis open-source opdrachtregelprogramma achter de schermen, voornamelijk gericht op geavanceerde gebruikers. Zijn uitgebreide suite van bibliotheken en programma's stelt u in staat meerdere video- en audiobestanden te converteren. FFmpeg registreert en codeert ook in realtime uit verschillende hardware- en softwarebronnen. Bovendien kunt u naast het converteren uw videobestanden ook bewerken, herstellen en opmaken. En als opdrachtregels niet uw ding zijn, gebruik FFmpeg dan met een gratis GUI zoals QWinFF of FFQueue.

Zo converteert u MKV naar AVI met FFmpeg:

Stap 1. Download, pak uit en installeer FFmpeg vanaf de officiële website voor uw besturingssysteem en versie.

Download FFmpeg vanaf de officiële website

Stap 2. Voeg uw videobestanden toe aan dezelfde map waar u FFmpeg heeft opgeslagen, bijv. de map FFmpeg Video.

Stap 3. Houd Shift ingedrukt op uw toetsenbord (Windows), en klik met de rechtermuisknop in de map FFmpeg Video (of welke naam u ook koos). Selecteer Open command (of PowerShell) venster hier uit het snelmenu van de rechtermuisknop. De opdrachtprompt opent in uw map FFmpeg Video.

Mac-gebruikers: De naam van de opdrachtprompt voor macOS is Command Line Terminal. Mogelijk moet u een snelkoppeling instellen voor toegang tot de rechtermuisknopfunctie.

Laten we voor dit voorbeeld een MKV-bestand in onze map genaamd sample.mkv converteren naar een AVI-bestand.

Stap 4. Typ het volgende in de opdrachtprompt: ffmpeg (spatie) -I (spatie) bestandsnaam (spatie) nieuwe bestandsnaam, en druk op Enter.

Klaar! FFmpeg converteert uw MKV-bestand snel naar een AVI-bestandsformaat. Het programma biedt ook meer ingewikkelde functies met behulp van verschillende opdrachtschakelaars.

Voordelen van MKV converteren naar AVI met FFmpeg

• Het kan alles wat u wilt met mediabestanden als u eenmaal weet hoe u deze krachtige allesomvattende opdrachtregeltool kunt gebruiken.

• FFmpeg ondersteunt een uitgebreide lijst aan mediabestandsformaten van vroeger en nu.

• Snelle converter met de mogelijkheid om deze nog sneller te maken bij conversie van grotere bestandsgroottes.

• Er zijn GUI's beschikbaar om FFmpeg gebruiksvriendelijker te maken.

• Het legt schermactiviteit wast in een videobestand met audio (optioneel).

Nadelen van MKV converteren naar AVI met FFmpeg

• Moeilijk leercurve, vooral als u geen GUI gebruikt.

• Sommige geavanceerde opdrachten zijn lang, ingewikkeld en lastig.

Besluit

Freeware MKV-naar-AVI desktop converters bieden geavanceerde functies om een MKV-video offline te converteren zonder in te boeten op kwaliteit. Deze tools zijn ideaal voor gebruikers die grote videobestanden van een formaat naar een ander moeten converteren, of regelmatig mediabestanden moeten converteren. Movavi Free Video Converter is een van de top MKV-naar-AVI converters voor Mac en Windows die vandaag gratis beschikbaar zijn.

Hoe kunt u MKV-naar-AVI converters online gebruiken

Online videoconverters zijn cloudgebaseerde software die u kunt gebruiken om videobestanden van een formaat naar een ander te converteren zonder downloads of installatie. Terwijl ze handig en makkelijk toegankelijk zijn vanaf een webbrowser, beschikken deze apps over meer beperkingen dan desktop converters. Ze zijn echter ideaal voor eenmalige conversie van video's.

Beste voor: Eenvoudige online conversie

CloudConvert wordt sterk aanbevolen door internetgebruikers als een perfecte oplossing om met gemak en aan hoge snelheden MKV-bestanden te converteren naar AVI. Deze .mkv-naar-.avi converter biedt een gratis versie die krachtig genoeg is om zelfs 25 bestanden per minuut te converteren.

Voordelen van CouldConvert

• Se service biedt een ruim aanbod aan conversiemogelijkheden.

• Het ondersteunt de conversie tot 200+ verschillende bestandstypes.

• Het kan grote en meerdere bestanden converteren zonder deze te beschadigen.

Nadelen van CouldConvert

• De interface en conversiemogelijkheden kunnen verwarrend zijn.

Hoe online MKV omzetten naar AVI met CloudConvert

Ga naar CouldConvert

Klik op de rode knop Select File en ga naar het MKV-bestand om te converteren. Wanneer het bestand is geüpload, pas dan de conversie-opties aan naar wens, en klik op Convert. Download het geconverteerde bestand wanneer de conversie voltooid is.

Beste voor: Cloudgebaseerde gebruikers

ConvertFiles is een gratis online MKV-naar-AVI converter. Het onderscheidt zich als een op veiligheid gerichte, cloudgebaseerde tool om honderden verschillende bestandstypes te converteren van een formaat naar een ander. Het is een handige en betrouwbare tool om gratis MKV naaar AVI te converteren in uw computerbrowser.

Voordelen van ConvertFiles

• Het biedt makkelijk aanpasbare conversie-opties met vooraf ingestelde formaten.

• ConvertFiles is gericht op privacy en slaat geconverteerde bestanden niet langer dan een uur op.

• Het ondersteunt de conversie van de meest uiteenlopende multimediabestanden, inclusief MKV en AVI.

Nadelen van ConvertFiles

• De gratis versie beperkt te converteren bestanden tot 250 MB.

• Het ondersteunt geen bestandsupload uit Dropbox en Google Drive.

Hoe online MKV omzetten naar AVI met ConvertFiles

Om een MKV-bestand naar AVI te converteren met ConvertFiles, gaat u naar de officiële website van de service.

Ga naar ConvertFiles

Klik op de knop Browse naast Choose a local file, en selecteer vervolgens Matroska Video File (*.MKV) onder Input format en Audio Video Interleave file (*.AVI) onder Output format. Klik op Convert en wacht op de downloadlink wanneer de conversie voltooid is.

Besluit

Deze gratis MKV-naar-AVI converters zijn handig voor gebruikers die snel een of twee MKV-video's willen converteren naar AVI. Ze zijn gratis en gebruiksvriendelijk, en moeten niet gedownload worden om te werken.

MKV t.o.v. AVI: Vergelijking

MKV of AVI: wat is beter? MKV (Matroska Video) is een gratis containerformaat dat u meerdere audio-, video- en ondertitelstreams laat combineren. MKV bevat een videotrack, een audiotrack, een ondertiteltrack, en heel wat service-informatie die gebruikers in staat stelt menu's te creëren zoals DVD-films, timing te beheren, enz. AVI (Audio Video Interleave) is een van de vaakst gebruikte formaten voor het coderen van films, TV-programma's en educatieve materialen. Dankzij zijn eenvoud wordt AVI ondersteund door alle op Windows gebaseerde apparaten en vele apparaten met Android, spelconsoles zoals Xbox en PSP, en de meeste besturingssystemen voor computers. Hieronder vindt u een vergelijking tussen MKV en AVI in een tabel gegoten.

App

Licentie

Beste voor

Downloaden

Gratis proefversie

Ultrasnelle MKV-naar-AVI bestands­conversie

Gratis

Automatische bestands­conversie

Vergelijkingsparameter

MKV

AVI

Bestandsextensie

.mkv, .mk3d, .mka, .mks

.avi

Video­coderings­formaten

H.264, H.265, MPEG-4, MJPEG, Theora, VP9, DV, andere

H.263, VC-1, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, andere

Audio­coderings­formaten

AAC, AC3, MP3, ALAC, Vorbis

AAC, WMA, MP3, FLAC, AMR, andere

Compatibel met apparaten en OS

Sommige TV's, mediaspelers en mobiele apparaten. Windows PC (met een bepaalde codec geïnstalleerd), geen native ondersteuning in macOS

Alle op Windows gebaseerde apparaten, Mac OS X (met extra software), Linux

Veelgestelde vragen

Hoe converteer ik MKV naar AVI op een Mac?

Probeer de Movavi MKV-naar-AVI converter voor Mac. U kunt ook de VLC-speler voor Mac gebruiken. Bovendien kunt u gebruik maken van een online conversietool, zoals Online Video Converter.

Hoe converteer ik meerdere MKV-bestanden naar AVI?

U kunt meerdere video's verwerken met behulp van Movavi Video Converter. Deze krachtige software stelt u in staat MKV-bestanden naar AVI te converteren in enkele minuten, dankzij de functie voor batchconversie.

Hoe converteer ik bestanden naar AVI?

Volg de onderstaande link om te leren hoe u video's naar AVI (en omgekeerd) kunt converteren.

Kan VLC naar AVI converteren?

Ja. Volg deze stappen om MKV om te zetten in AVI met VLC Media Player.

Stap 1. Klik op het item Media in het VLC-venster en klik op Converteren/opslaan.

Stap 2. Klik op de knop Toevoegen, ga naar de locatie van het MKV-videobestand, en klik op Open.

Stap 3. Selecteer in het vak Instellingen onder Profiel de optie AVI.

Stap 4. Selecteer de locatie om het geconverteerde AVI-bestand op te slaan.

Stap 5. Klik op Start om de video van MKV naar AVI te converteren.

Wat is de beste MKV-naar-AVI converter?

Hier is de lijst met de beste gratis online MKV-naar-AVI converters:

Hier zijn de beste offline MKV-naar-AVI videoconverters:

Online videoconverters zijn ideaal om kleine MKV-bestanden om te zetten naar AVI. Gebruik een offline MKV-naar-AVI videoconverter om grote MKV-bestanden met hoge resolutie te converteren zonder kwaliteitsverlies.

Gaat er kwaliteit verloren bij het converteren van MKV naar AVI?

Niet alle videoconverters zijn gelijk, en sommige hebben teleurstellende resultaten. Een kwaliteitsprogramma zoals de Movavi Free Video Converter gebruiken, is de beste manier. Deze transformeert de MKV-video's in AVI-formaten zonder enig kwaliteitsverlies.

Wat is beter, MKV of AVI?

MKV is superieur met betrekking tot video- en audiokwaliteit. Het ondersteunt ook meerdere tracks en ondertitels. Het grootste nadeel is dat niet alle apparaten MKV-bestanden ondersteunen, vooral draagbare apparaten.

AVI is een gulden middenweg tussen bestandsgrootte en videokwaliteit. Bovendien ondersteunen (lezen) de meeste mediaspelers en draagbare apparaten AVI-bestanden. Daardoor is AVI een meer handige en veelzijdige optie ten opzichte van MKV.

Wat zijn de beste MKV-naar-AVI converters voor Android?

Er zijn verschillende MKV-naar-AVI converterapps die MKV kunnen converteren naar een AVI-bestandsformaat. Vele van hen zijn echter onvolledig, en sommige zijn beter dan andere.

Video Converter van Inverse.AI is een populaire app met tal van indrukwekkende functies. De video converter app van VidSoftLab converteert video's naar elk formaat. Nog een app die het verkennen waard is, is de All Video Converter van Highdea Apps Studio.

Tip: Appontwikkelaars updaten en verbeteren hun programma's voortdurend. Sorteer dus alle recensies eerst op de nieuwste, aangezien oudere reacties en beoordelingen mogelijk niet langer relevant zijn.