MOV naar MP4 converteren?

Converteer van MOV naar MP4 online

Gebruik daarvoor deze gratis online MOV naar MP4 converter – voeg uw bestand in het formulier toe.

Coverteer naar

MOV converteren naar MP4: hoe doet u dat?

Bewerkt door het Robert Berkelder
6 088

Van de weinige populaire videoformaten die er zijn, is MOV waarschijnlijk de bekendste. Apple ontwikkelde MOV als standaard voor het afspelen van video op Mac-desktops en -laptops, als onderdeel van het QuickTime-bestandsformaat. Voor veel gebruikers is het een probleem dat de MOV-bestandsindeling niet met alle formaten en apparaten compatibel is. Zo kunt u MOV-video’s bijvoorbeeld niet afspelen op Android-apparaten, tenzij u hiervoor een speciaal programma gebruikt.

De oplossing voor dit probleem? MOV converteren naar MP4; een ander bestandstype dat breder door apparaten en besturingssystemen wordt ondersteund.

Hieronder vertellen we u wat de beste manieren zijn om MOV om te zetten naar MP4. Zo behandelen we onder meer:

De Movavi Video Converter is een efficiënte applicatie om MOV-bestanden zonder kwaliteitsverlies om te zetten naar MP4. Het programma gebruikt een SuperSpeed-technologie waardoor het zelfs grote bestanden in slechts een paar minuten kan converteren. Naast converteren, is het met het programma ook mogelijk om bestanden te bewerken. Zo kunt u video’s bijsnijden, roteren, inkorten, de kleuren aanpassen, de videoresolutie en bitsnelheid wijzigen en ondertiteling toevoegen.

De Movavi Video Converter ondersteunt meer dan 180 bestandsindelingen en 200 apparaten, waaronder iPhone, iPad, Android-apparaten, Xbox en Playstation.

Voordelen:

• De mogelijkheid om video, audio, dvd’s en afbeeldingen te converteren.

• Zet MOV-bestanden razendsnel om zonder kwaliteitsverlies, zelfs niet bij 4K-video’s.

• Voor het converteren is het mogelijk om de kwaliteit, het geluid en de lengte van bestanden aan te passen en bestanden samen te voegen.

• Video- en audiofragmenten opslaan voor eenvoudige mobiele toegang.

• Batchverwerking van bestanden – elk aantal, elke grootte.

Nadelen:

• De proefversie van de Movavi Video Converter kent een aantal beperkingen.

MOV converteren naar MP4 met gratis online videoconverters

MOV omzetten naar MP4 kan ook door gratis online videoconverters te gebruiken. Er zijn meerdere videoconverters beschikbaar. Hieronder hebben we er vier voor u op een rijtje gezet.

CloudConvert

Deze online converter voor MOV naar MP4 ondersteunt meer dan 200 bestandsindelingen. U kunt een bestand vanaf uw computer uploaden voor conversie of een video uploaden vanuit Google Drive, Dropbox of OneDrive. CloudConvert is ook te gebruiken om MOV-bestanden van meer dan 500 MB online naar MP4 te converteren – de maximale grootte van geüploade bestanden is 1 GB.

Met CloudConvert is het mogelijk om voor het converteren van bestanden het geluidsvolume te wijzigen, de resolutie aan te passen en de video in te korten.

CloudConvert staat tot 25 gratis conversies per dag toe. Voor meer conversies moet u een pakket met extra conversieminuten kopen of een maandelijks abonnement afsluiten.

Voordelen:

• Te gebruiken voor meer dan 200 bestandsindelingen zonder dat het downloaden van software nodig is.

• Conversies van hoge kwaliteit voor het best mogelijke resultaat.

• Veilig in gebruik – u bent de enige met toegang tot het bestand.

• U betaalt alleen voor wat u gebruikt.

Nadelen:

• Voor meer dan 25 conversies per dag moet u extra conversieminuten kopen of een abonnement afsluiten.

Zamzar

Een andere tool waarmee u MOV gratis online naar MP4 kunt converteren is Zamzar. Dit programma ondersteunt de populairste videoformaten en kan ook andere bestanden converteren, zoals audio, afbeeldingen en documenten. Als het gaat om videoconversie, kunt u met Zamzar bestanden tot 50 MB gratis converteren.

Deze online converter voor MOV naar MP4 biedt geen mogelijkheid om bestanden en video’s aan te passen. Zamzar is daarom vooral bedoeld voor gebruikers die niets anders willen dan hun MOV-bestanden omzetten naar MP4. Wilt u video's groter dan 50 MB converteren? Dan moet u een betaald abonnementen bij Zamzar afsluiten. De conversiesnelheid is dan 5 keer hoger dan bij de gratis versie.

Voordelen:

• Te gebruiken voor het omzetten van video, audio, afbeeldingen en documenten zonder dat het downloaden van software nodig is.

• Gratis te gebruiken voor het converteren van bestanden tot 50 MB.

• Dé tool als u niets anders wilt dan MOV-bestanden omzetten naar MP4.

Nadelen:

• Voor het converteren van video’s en bestanden groter dan 50 MB moet u een betaald abonnement afsluiten.

Online Video Converter

Met de Online Video Converter kunt u MOV-bestanden converteren naar alle populaire video- en audioformaten. Daarnaast is het mogelijk om het formaat, de videoresolutie en de audiosnelheid van de bestanden te wijzigen. Wilt u alleen een bepaald fragment uit uw video converteren? Dat kan ook. Daarvoor moet u de tijdscodes voor het begin en het einde van het fragment specificeren, waarna de converter de video bewerkt.

Houd er rekening mee dat de bestandsgrootte voor de gratis online conversie beperkt is. Wilt u een groter bestand converteren? Dan moet u zich aanmelden voor een betaald abonnement.

Voordelen:

• Te gebruiken voor meer dan 40 bestandsindelingen zonder dat het downloaden van software nodig is.

• Gratis te gebruiken voor het converteren van kleinere bestanden.

• Biedt de mogelijkheid om het formaat, de videoresolutie en audiosnelheid van bestanden aan te passen.

Nadelen:

• Voor het converteren van grotere bestanden moet u een betaald abonnement afsluiten.

Online UniConverter

De Online UniConverter maakt het mogelijk om MOV te converteren naar MP4. Daarnaast is het mogelijk om video’s en audiobestanden online en gratis te comprimeren en bewerken. De gebruikersinterface van de Online UniConverter is makkelijk in gebruik, waardoor u ook als minder ervaren gebruiker makkelijk met het programma overweg kunt.

Wilt u batches tegelijkertijd converteren of grotere bestanden converteren zonder dat u daar lang op moet wachten? Dan is een upgrade naar de betaalde versie van de Online UniConverter nodig.

Voordelen:

• Geen installatie of registratie vereist om het programma te gebruiken.

• Voor het omzetten van kleinere bestanden is de omzetsnelheid voldoende.

• Biedt de mogelijkheid om bestanden te comprimeren en bewerken.

• De gebruikersinterface is makkelijk te begrijpen en eenvoudig in gebruik.

Nadelen:

• Razendsnelle conversie en batchconversie is alleen mogelijk met de betaalde versie van het programma.

De voor- en nadelen van gratis online videoconverters

Online videoconverters zijn makkelijk in gebruik omdat u geen software op uw computer hoeft te installeren om de programma’s te gebruiken. Bijna alle online converters ondersteunen MOV en MP4, waardoor er een breed scala aan programma’s is om uit te kiezen. Daarnaast bieden veel online converters extra opties, zoals het bijsnijden, roteren en inkorten van bestanden.

Aan online videoconverters zitten ook een paar nadelen. Bij de meeste programma’s is het converteren van grotere bestanden in de gratis versie niet mogelijk. Soms is ook het aantal conversies per dag beperkt. Daarnaast is de conversiesnelheid lager dan bij desktop converters. Ten slotte bevatten de websites van sommige programma’s erg veel advertenties.

MOV omzetten naar MP4 met gratis desktop videoconverters

MOV omzetten naar MP4 kan ook door gratis desktop converters te gebruiken. Er zijn meerdere videoconverters beschikbaar. Hieronder hebben we er drie voor u op een rijtje gezet.

Movavi Free Video Converter

• Besturingssysteem:

Windows en Mac

Met de software van de Movavi Free Video Converter kunt u videobestanden in slechts een paar klikken converteren. Het programma maakt batchverwerking van bestanden mogelijk, zodat u meerdere bestanden tegelijk kunt converteren.

Movavi Free Video Converter ondersteunt meer dan 180 bestandsindelingen en kan video's, audio en afbeeldingen converteren. Heeft u grote MOV-bestanden? Dan kunt u deze ook comprimeren. Daarnaast kunt de breedte en hoogte van uw video, de resolutie en de framesnelheid wijzigen.

Voordelen:

• Gratis te gebruiken voor het converteren van bestanden.

• Gebruik de app als een video naar audioconverter om muziek uit films en clips op te slaan.

• Toegang tot een grote bibliotheek aan bestandstypen voor alle populaire apparaten.

• De mogelijkheid om foto’s en andere digitale afbeeldingen te converteren.

Nadelen:

• Razendsnelle conversie en het verbeteren van de kwaliteit van bestanden is alleen mogelijk met de betaalde versie van het programma.

VLC

• Besturingssysteem

Windows, Linux, Mac OS X, Unix, iOS, Android en meer

VLC is eigenlijk een mediaspeler, maar u kunt er ook video’s en bestanden mee omzetten van MOV naar MP4. De verwerkingssnelheid van VLC is niet erg hoog, waardoor het converteren behoorlijk wat tijd in beslag neemt, vooral als u een groot bestand converteert.

Voordelen:

• Gratis te gebruiken – geen spyware, geen reclame en geen user-tracking.

• Draait op alle platforms – Windows, Linux, Mac OS X, Unix, iOS, Android en meer.

• Speelt alles af – Bestanden, schijven, webcams, apparaten en streams.

Nadelen:

• De gebruikersinterface kan voor onervaren gebruikers wat verwarrend en lastig in gebruik zijn.

Freemake Video Converter

• Besturingssysteem

Windows en Mac

Met Freemake Video Converter kunt u video- en audiobestanden van MOV naar MP4 converteren. Daarnaast heeft het programma ook een aantal bewerkingsfuncties, zoals bijsnijden, samenvoegen en roteren. U kunt de converter daarnaast gebruiken om ondertiteling aan uw video’s toe te voegen.

Sommige functies van de Freemake Video Converter zijn alleen beschikbaar met een betaald abonnement. Zo is de conversiesnelheid in de gratis versie niet bijzonder hoog, waardoor het converteren van grote bestanden even kan duren.

Voordelen:

• Te gebruiken voor meer dan 400 bestandsindelingen.

• Gratis te gebruiken voor het converteren van kleinere bestanden.

• Biedt de mogelijkheid om bestanden bij te snijden, samen te voegen en te roteren.

• De optie om ondertiteling aan video’s toe te voegen.

Nadelen:

• Voor het converteren van grotere bestanden moet u een betaald abonnement afsluiten.

De voor- en nadelen van gratis desktop videoconverters

De meeste gratis desktop videoconverters maken het mogelijk om bestanden van alle grootte van MOV naar MP4 te converteren. Daarnaast bieden de desktop converters vaak ook extra opties, zoals het wijzigen van de bitsnelheid en de resolutie van uw video.

Het nadeel van de gratis desktop video converters is dat ze meestal geen erg hoge conversiesnelheid bieden, waardoor het verwerken van grote bestanden veel tijd kost. Daarnaast bieden gratis desktop converters alleen basisbewerkingsfuncties. Ten slotte moet u de desktop converters eerst downloaden en op uw computer installeren voordat u ze kunt gebruiken.

MOV versus MP4 – Een vergelijking

Welk formaat kiest u: MOV of MP4? En wat is eigenlijk het verschil tussen de twee bestandsindelingen? Als we kijken van MP4 naar MOV, wat valt er dan op? We zetten het in de tabel hieronder voor u op een rijtje. Waarbij we moeten opmerken dat we de vergelijking maken tussen QuickTime en MP4, omdat MOV een extensie van QuickTime is.

Vergelijkingsparameter

QuickTime

MP4

Categorie

Videoformaat

Videoformaat

Ontwikkeld door

Apple Inc.

International Organization for Standardization

Bestandsextensie

.mov, .qt