Moet je MP4 naar AVI converteren?

Gebruik deze online tool gratis!

Converteer van MP4 naar AVI online in 3 eenvoudige stappen: upload je bestanden, kies een formaat en start de conversie. Gebruik deze MP4 naar AVI converter gratis om kleine video's te converteren. Probeer Movavi Video Converter om grote bestanden te converteren.

Coverteer naar
Bewerkt door het Robert Berkelder
16 061

Het MP4-formaat wordt steeds populairder – het is het perfecte formaat om films af te spelen op je laptop of desktopcomputer om online te publiceren. Maar het kan tot problemen leiden als je een dvd-speler wilt gebruiken, aangezien ze niet allemaal compatibel zijn met MPEG-4. Dit probleem kan snel worden verholpen door MP4-video's naar een geschikter formaat te converteren.

Hoe MP4 converteren naar AVI met Movavi Video Converter

De meeste gratis converters zijn webgebaseerd en hebben bepaalde beperkingen. Als je grote bestanden van meer dan 1 GB moet omzetten, kun je beter een desktopalternatief gebruiken. Probeer Movavi Video Converter – het is een krachtige converter met een eenvoudige interface en meerdere functies. Het programma ondersteunt meer dan 180 formaten en kan audio-, video- en afbeeldingsbestanden converteren. Dankzij de geïmplementeerde SuperSpeed-technologie kan het programma bogen op een ultrasnelle conversie.

Zo kun je MP4 converteren naar AVI met Movavi Video Converter. Download het programma voor Windows of Mac en volg de onderstaande stappen.

Stap 1. Installeer het programma Video Converter

Open het installatiebestand en installeer het programma volgens de instructies op het scherm. Movavi Video Converter is er voor Windows en Mac, en is het Nederlands, zodat het zo eenvoudig is dat zelfs kinderen ermee kunnen werken. Gebruik deze software voor conversie van MP4 en uw andere behoeften aan het verwerken van video's!

Stap 2. Kies een bestand om te converteren

Klik op Media toevoegen links bovenaan het scherm en selecteer Video toevoegen. Kies nu de MP4-video die u naar AVI wilt converteren. Movavi Video Converter ondersteunt batchconversie van MP4 evenals andere indelingen, dus u kunt meerdere bestanden of zelfs een hele map in één keer converteren!

Stap 3. Kies een indeling

Ga naar het Video tabblad, zoek de AVI groep en selecteer de juiste AVI voorinstelling voor het converteren. U kunt ook AVI naar MP4 converteren of naar elke andere bestandsindeling die u wenst.

Stap 4. Kies een uitvoermap en begin met converteren

Kies de map waarin u de geconverteerde bestanden wilt plaatsen door te klikken op de Opslaan naar-knop. Klik daarna op Start om MP4 naar AVI te converteren.

Movavi Video Converter: met gemak van MP4 naar AVI!

MP4 vs. AVI – vergelijking van formaten

Zowel MP4 als AVI zijn populaire videoformaten. Bekijk de onderstaande vergelijkingstabel om het verschil tussen deze formaten te leren.

Vergelijkingsparameter

AVI

MP4

Bestandsextensie

.avi

.mp4

Videocoderings­formaten

H.263, VC-1, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, andere

H.264, H.265, MPEG-2 Part 2, MPEG-4 ASP, H.263, VC-1, Dirac, andere

Audiocoderings­formaten

AAC, WMA, MP3, FLAC, AMR, andere

AAC, MP3, AC-3, Apple Lossless, ALS, SLS, andere

Compatibel met apparaten en OS

Alle Windows-apparaten, Mac OS X, Linux

Compatibel met bijna alle apparaten en besturings­systemen

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik AVI-bestanden afspelen?

Download een mediaspeler die compatibel is met dit formaat, bijvoorbeeld VLC.

Hoe kan ik AVI afspelen op Mac?

Je kunt geen AVI-bestanden afspelen op je Mac met de standaard QuickTime-speler, omdat deze dit videoformaat niet ondersteunt. Je moet een videospeler installeren die AVI ondersteunt, bijvoorbeeld VLC-mediaspeler.

Wat is beter, MP4 of AVI?

MP4 en AVI zijn beide containerformaten – wrappers voor video, audio en andere streams. De kwaliteit van een bestand hangt af van de codec waarmee de videostream is gecomprimeerd. Beide containers kunnen video bevatten die is gecomprimeerd met oudere codecs zoals MPEG-4 en nieuwere zoals H.264. Recentere codecs bieden een betere videokwaliteit met dezelfde bestandsgrootte, dus het is beter om op de codec te letten dan op het formaat.

Hoe kan ik een AVI bestand verkleinen?

Je kunt een videoconverter gebruiken. We raden je aan Movavi Video Converter te proberen – een gebruiksvriendelijk programma dat de meeste populaire formaten ondersteunt, inclusief AVI.