Converteer WMA naar MP3 Online en Gratis

Gebruik deze gratis online tool!

Als u op zoek bent naar online WMA-naar-MP3 converters, probeer dan deze tool – deze stelt u in staat om gratis WMA naar MP3 te converteren. Voor een groter aanbod aan uitvoerformaten en conversie-instellingen, kunt u een desktopapp gebruiken: Movavi Video Converter.

Coverteer naar

Hoe een WMA bestand omzetten naar MP3 en vice versa

Bewerkt door het Robert Berkelder
5 392

Wie heeft er al eens niet te maken gehad met niet ondersteunde indelingen in mediaspelers. Het bericht “kan bestand niet afspelen” is ongetwijfeld erg vervelend en teleurstellend. Windows Media Audio-bestanden zijn vaak de reden van de teleurstelling omdat deze indeling vaak niet ondersteund wordt door spelers en mobiele telefoons. We willen deze muziek uiteraard in MP3-indeling hebben om af te spelen in onze speler, op onze game console of mobiele telefoon die MP3 ondersteunt.

Dit probleem is makkelijk op te lossen met Movavi Video Converter voor Windows en Mac. Deze software ondersteunt audioconversie tussen bijna alle gekende media-indelingen, video naar audio codering inbegrepen. Nog een reden om van WMA naar MP3 te converteren is dat deze laatste veel kleiner in formaat zijn dan WMA, waardoor u plaats uitspaart op uw mediaspeler of harde schijf.

Download en installeer Movavi Video Converter en bekijk onze tutorial van 4 stappen over hoe u WMA codeert naar MP3-bestanden.

Stap 1. Installeer de software

Wanneer u het Movavi Video Converter distributiepakket heeft gedownload, opent u de applicatie setup en volgt de instructies. Na de installatie opent het programma automatisch, tenzij u anders aangaf.

Stap 2. Voeg WMA bestanden toe

Klik op Media toevoegen bovenaan links in de programma-interface, en daarna op Audio toevoegen en kies de bestanden die u wilt converteren. Dankzij de batch-conversie ondersteuning in Movavi software is het makkelijk om de volledige discografie van je favoriete artiest om te zetten!

Stap 3. Kies MP3 als doel bestandsindeling

Open het tabblad Audio en vouw de groep MP3 uit. Kies de voorinstelling met de gewenste bitrate. Denk erom dat een hogere bitrate zorgt voor een groter bestand. Als u niet zeker bent welke bitrate u moet kiezen, kies dan voor MP3 – 256 kbps, waarmee u goede kwaliteit bekomt zonder een al te groot bestand.

Desgewenst kan u de geluidsparameters aanpassen door te klikken op het tandwiel icoon alsook de samplefrequentie, bitrate, etc.

Stap 4. Geef de doelmap op en start met converteren

De doelbestanden worden standaard opgeslagen in de map Movavi Library, maar u kan zelf een andere map aangeven door te klikken op Opslaan naar. Zodra u de voorinstelling en doelmap heeft geselecteerd klikt u op Converteren.

Wanneer de conversie klaar is opent de map met de geconverteerde bestanden automatisch zodat u ze meteen kan afspelen of overzetten naar aangesloten mediatoestellen.

Movavi Video Converter zorgt ervoor dat u de meeste media-indelingen in beide richtingen kan omzetten zodat u altijd MP3 naar MVA kan converteren en ook naar WAV, AAC, OGG en andere audio-indelingen.

WMA vs. MP3 – vergelijking van formaten

Vergelijkingsparameter

WMA

MP3

Bestandsextensie

.wma

.mp3

Bestandsgrootte

Relatief klein

Relatief klein

Codecs

Windows Media Audio

MPEG-2 Audio Layer III

Gebruik

Windows-apparaten

PC's, CD's, DVD's, mobiele apparaten, digitale spelers

Veelgestelde vragen

Wat is een WMA file?

Het is een audiobestand in WMA-formaat. WMA (Windows Media Audio) is een audioformaat dat is ontwikkeld door Microsoft als deel van het Windows Media framework. ".wma" is de extensie waarmee WMA-bestanden worden opgeslagen.

Hoe kan ik WMA afspelen?

Hoewel WMA-bestanden niet zo flexibel en gangbaar zijn als MP3-bestanden, zijn ze toch relatief gemakkelijk te openen met software van derden. Hier zijn vijf mediaspelers die zonder problemen WMA-bestanden kunnen openen voor jouw luisterplezier:

• WMA Music Player

• VLC Media Player

• Orb

• Winamp

• KMPlayer

Hoe kan ik muziek omzetten naar MP3?

Je kunt hier een audioconverter voor gebruiken, bijvoorbeeld Movavi Video Converter.

1. Installeer de app.

2. Sleep je muziekbestanden naar het programmavenster.

3. Klik op het Audio tabblad eronder en selecteer MP3 als uitvoerformaat.

4. Klik op de Converteren knop om je muziek naar MP3 te converteren.