Hoe audio uit video te halen

Gebruik deze online audio extractor!

Extract audio uit video online en gratis in slechts een paar klikken. Als uw bestand te groot is om audio uit video te rippen met de online tool, probeer dan het desktop programma.

Coverteer naar
Bewerkt door het Robert Berkelder
5 580

Bent u ooit audio tegengekomen die u wilde gebruiken, maar nooit kon gebruiken omdat het aan een video gekoppeld was? Bent u op zoek naar een handige manier om de gewenste audio van de video te scheiden?

We hebben tien gebruiksvriendelijke opties voor het extraheren van audio uit MP4, MKV, WMV, MOV, FLV, AVI en andere formaten. Nu kunt u gemakkelijk elke audio die u wilt extraheren zonder het gedoe van het omgaan met de bijbehorende video.

Beste audio extractors [gratis & online inbegrepen]

Hier is een tabel met beproefde software die kan worden gebruikt om audio te extraheren. Veel van deze zijn gratis en online beschikbaar, dus kies verstandig.

Software

OS

Het beste voor

Download

Windows, macOS, Linux, Android, iOS

Combinatie van speler en converter

Windows, macOS en Linux

Professionele audiobewerking

Besturingssysteem: beschikbaar voor Windows PC en Mac.

Movavi Video Converter is de meest geprezen audio-extractor die verschillende mediaformaten ondersteunt, waaronder AVI, MP4, FLV, MKV, M4V, MOV, en nog veel meer. U kunt ook audio van video's, films of korte clips rippen en deze omzetten in MP3, M4R, FLAC, AAC en andere audioformaten.

Ondersteund door de nieuwste Intel, NVIDIA en AMD technologieën, biedt deze software hoge conversie snelheden terwijl het ervoor zorgt dat de audio kwaliteit niet wordt aangetast ondanks deze snelle conversie snelheid. Bovendien biedt het een eenvoudig te gebruiken interface, krachtige functies en eenvoudige bewerking voor de geëxtraheerde audiotracks.

Hoe te gebruiken Movavi Video Converter

1. Download, installeer en start Movavi Video Converter.

2. Klik op Media toevoegen, selecteer Video toevoegen, kies bestanden en klik op Openen.

3. Klik op het tabblad Audio om het geschikte uitvoerformaat te selecteren.

4. Selecteer de gewenste map waar u het bestand wilt opslaan en klik vervolgens op Converteren.

5. Zodra het proces van het strippen van audio uit video is voltooid, opent de MP3 extractor de map automatisch.

Voordelen:

• Converteert meer dan 180 verschillende mediaformaten zonder kwaliteitsverlies

• Haalt audio uit videobestanden met halsbrekende conversiesnelheden en slaat ze op als MPS/WMA die kan worden afgespeeld op een reeks MP3-spelers.

Nadelen:

• Beperkte audio-effecten

Volg de onderstaande link om te zien wat andere gebruikers zeggen over de audio-extractiekwaliteit van Movavi Video Converter:

Beoordeling door TopTenReviews

Besturingssysteem: Windows, macOS, Linux, Android, iOS

VLC is een gratis cross-platform mediaspeler en een media streaming tool waarmee u mediabestanden in verschillende formaten kunt converteren. U kunt het gebruiken om audio van videobestanden te strippen en deze in verschillende formaten af te spelen zonder u zorgen te maken over spyware of advertenties.

Zelfs voor de bestanden die niet afspelen wanneer u ze overzet van een pc naar uw mobiele telefoon, transcodeert VLC de video naar het gewenste formaat. Met een gebruiksvriendelijke interface, streaming-ondersteuning, integraties en een enorme bibliotheek met add-ons, maakt VLC het u gemakkelijk om snel audiobestanden uit te pakken en te bewerken. Als u zich afvraagt hoe u audio uit een video kunt halen, gebruik dan VLC om audio uit alle vormen van videobestanden te extraheren.

Hoe audio extraheren met VLC

1. Open VLC, klik op Media rechtsboven in het venster en kies Converteren/Opslaan in het vervolgkeuzemenu.

2. Wanneer het venster Open Media wordt geopend, klikt u op Toevoegen en bladert u door uw media-album om uw videobestand te zoeken.

3. Klik op Converteren/Opslaan, waarna de knop Converteren verschijnt.

4. Selecteer in de profielinstellingen het audioformaat waarin u het uitgepakte bestand wilt converteren.

5. Klik op de knop Bladeren en selecteer de map waarin u het uitgepakte audiobestand wilt opslaan. Voer de naam van het bestand in en kies het gewenste audioformaat.

6. Klik op de knop Start en begin met de conversie van het audiobestand. Eenmaal klaar, open het geëxtraheerde audiobestand en geniet van de geëxtraheerde audio op VLC.

Voordelen:

• Ondersteunt verschillende audiobestandsformaten, waaronder MKV, MP4, AVI, WMV, MPS, MOV en nog veel meer.

• Verschillende uitstekende hulpmiddelen voor het tweaken van het afspelen van audio die kan worden afgespeeld op een reeks smartphones, pc's en MP3-spelers

Nadelen:

• Een verouderde interface die niet zo stijlvol is als andere mediaspelers

• Speelt geen beveiligde DVD formaten

• Je kunt er geen tags mee gebruiken

Volg de onderstaande link om erachter te komen wat andere mensen zeggen over het extraheren van audio uit videobestanden via een VLC-mediaspeler:

TechRadar review voor VLC

Besturingssysteem: Audacity is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux.

Audacity is een open-source editor. Je kunt er ruis mee verwijderen uit audiobestanden, clips rippen en combineren en speciale effecten toepassen voor audio van professionele kwaliteit.

Gebruik het om verschillende audiotracks te mixen om muziek, podcasts of zelfs een audioboek te maken. Met een eenvoudig te gebruiken interface hebt u gemakkelijk toegang tot alle Audacity-tools, waaronder ruisonderdrukkingsfuncties of het opnemen van audio van een microfoon en het afspelen op de computer. Met deze tool kunt u bestanden van verschillende formaten importeren en bewerken om uw audiokwaliteit te verbeteren.

Hoe Audacity gebruiken

1. Download, installeer en start Audacity.

2. Klik op Bestand en selecteer Openen om het gewenste videobestand te openen.

3. Klik nogmaals op Bestand en selecteer de optie Exporteren.

4. Kies uit Exporteren als MP3 of WAV formaat op basis van wat je nodig hebt.

5. Klik op Opslaan.

Voordelen:

• Ondersteunt verschillende audiobestanden, waaronder WAV, MP3, FLAC, AIFF en nog veel meer.

• Voeg geluidseffecten toe, verander de audio snelheid of toonhoogte, en mix geluiden

Nadelen:

• Beperkte mixmogelijkheden

• U kunt geëxtraheerde audiobestanden niet publiceren of delen.

• Het biedt geen real-time bewerkingseffecten

Volg de onderstaande link om erachter te komen wat andere mensen erover zeggen en hoe zij Audacity gebruiken om audio uit video te rippen:

PCMag beoordeling van Audacity

Besturingssysteem: het werkt op Linux, Windows PC en Mac OS.

Het is open-source extract audio from video software waarmee je audio- en videobestanden kunt manipuleren en streamen. Deze tool kan elk formaat of codec afspelen, zowel oud als nieuw, en biedt bovendien tools om audiobestanden te knippen, samen te voegen en te streamen.

Vraag je je af hoe je met FFmpeg audio uit video kunt halen? U vindt meerdere grafische gebruikersinterfaces zodat u gemakkelijk audio uit videobestanden kunt halen. Het dient als mediaspeler, streaming media server, streams analyse tool, en het schrijven van commando's om media te manipuleren.

Hoe FFMPEG te gebruiken

1. Download, installeer en start FFmpeg.

2. Gebruik ffprobe om het originele audioformaat van het bestand te controleren.

3. Vervang myvideo.mp4 in het commando door de videobestandsnaam.

4. Na het verkrijgen van het originele audio formaat, extraheer je de audio door het videobestand te hercoderen.

5. Vervang myvideo.mp4 in de opdrachtregel door de videobestandsnaam en audio.ogg door de naam die u hebt gekozen voor het geëxtraheerde audiobestand.

6. U krijgt nu een geïsoleerde audiostream.

Voordelen:

• Ondersteunt een groot aantal formaten, waaronder MP3, MPEG4, HEVC, AAC, FLAC, VP9 en nog veel meer.

• Ondersteunt meerdere streaming protocollen

Nadelen:

• Het heeft een steile leercurve voor een beginner

• Beperkte cross-platform ondersteuning

• Onbegrijpelijke officiële documentatie

Volg de onderstaande link om te lezen wat andere mensen zeggen over het rippen van audio uit video met FFmpeg:

SourceForge beoordeling van FFmpeg

Windows Movie Maker

Besturingssysteem: het draait op Windows 7, 8, 8.1 en 10.

Het is een gratis videobewerkingssoftware waarmee u een film kunt maken met behulp van video's of afbeeldingen. Met Windows Movie Maker kunt u ook effecten, muziek of overgangen toevoegen en uw video's op verschillende platforms publiceren. Met een intuïtieve interface en eenvoudige navigatie, heb je geen speciale kennis of expertise nodig om video naar geluid te converteren via deze tool.

Hoe audio van video rippen met Windows Movie Maker

1. Start Windows Movie Maker op uw Windows-pc.

2. Klik op Video en foto's toevoegen en selecteer het videobestand waaruit u de audio wilt halen.

3. Wanneer de video wordt geladen in de Movie Maker, klikt u op Bestand, selecteert u Filmpje opslaan en kiest u Alleen audio.

4. Geef het audiobestand een naam en de Movie Maker slaat het automatisch op in MP4/AAC-formaat. U kunt het ook opslaan als WMA-bestand.

5. Afhankelijk van de lengte van de audio ziet u een venster dat de voortgang van de conversie weergeeft.

Voordelen:

• Post de audiobestanden naar verschillende platforms zoals YouTube, Facebook, Vimeo en nog veel meer

• Sleep de clip waar je maar wilt op de tijdlijn

Nadelen:

• Kan geen complexe video's maken

• Zeer crashgevoelig

• Alleen ontworpen voor beginnende video- en audiobewerkers

Om meer te weten te komen over wat andere gebruikers over dit programma zeggen, moet u de onderstaande link volgen:

PCMag beoordeling van Windows Movie Maker

Besturingssysteem: online

Deze online audio extractor van 123Apps is een gratis app waarmee u audiobestanden kunt converteren. Het ondersteunt 300 soorten bestanden, waaronder MP3, WAV, M4A, FLAC, OGG, AMR, MP2 en meer. U kunt zelfs de kwaliteit en frequentie aanpassen, omgekeerde feedback toepassen of ruis uit de audioclip verwijderen met de geavanceerde instellingen van deze tool. U kunt ook de naam van de audiotrack wijzigen of zelfs een label toevoegen. Vraag je je af hoe je audio uit een video trekt, 123Apps dient als een audio extractor online die de klus klaart.

Hoe audio te extraheren uit video online

1. Open de online audio converter.

2. Klik op Bestanden openen.

3. Selecteer het videobestand waarvan u de audio wilt extraheren en start het extractieproces.

4. Kies het formaat waarin u het geluid wilt converteren.

5. Als er geen bepaald formaat is waarnaar u wilt converteren, gebruik dan de standaardinstellingen.

6. Klik op Converteren en wacht tot het klaar is.

7. Klik dan op Download, en het bestand wordt opgeslagen op uw computer.

Voordelen:

• Biedt audioconversie in 300 formaten

• Vereist geen installatie

Nadelen:

• Trage upload snelheid

• Het laat u niet toe video's in een wachtrij te plaatsen voor conversie van meerdere clips

Besturingssysteem: beschikbaar voor Windows 7, 8, 10, Vista en XP.

Met deze app kunt u audio opslaan van video en audiobestanden converteren tussen verschillende formaten, waaronder MP3, WAV, WMA, FLAC, OGG, AAC, M4R, en nog veel meer. Met deze video-editor kunt u video's manipuleren, samenvoegen, roteren of mixen.

U kunt zelfs menu's, audio, tekst en ondertitels invoegen of kiezen uit meer dan 300 video-effecten en overgangen. Zet uw audiobestanden om in M4A-formaat of voeg uw informatie toe aan audiobestanden; deze app biedt een enorme ruimte om te spelen met audiobestanden.

Hoe AVS4YOU gebruiken

1. Download, installeer en start AVS Audio Converter.

2. Start de converter en selecteer het videobestand waaruit je de audio wilt halen.

3. Open het venster Bewerken en selecteer het deel van de video waaruit u de audio wilt extraheren.

4. Start het extractieproces.

Voordelen:

• Schone en intuïtieve gebruikersinterface

• Biedt kant-en-klare conversiesjablonen via de opdrachtregelmodus

Nadelen:

• Het biedt geen bewerking van meerdere videosporen

• Gebrek aan geavanceerde bewerkingstools

• Basis audio mix tools

Volg de onderstaande link om erachter te komen wat andere mensen zeggen over AVS4YOU:

G2 beoordeling van AVS4YOU

QuickTime

Besturingssysteem: het is de officiële videospeler voor Mac OS, maar Windows ondersteunt het ook.

QuickTime Player wordt meegeleverd met het Mac OS en stelt je in staat video's af te spelen, video-inhoud te streamen en audio uit video's te extraheren op een Mac. U kunt deze software optimaal benutten door gratis plugins te installeren die de functionaliteit ervan vergroten. In vergelijking met andere videospelers kun je met QuickTime gratis video's opnemen en bewerken. Het is een goede optie voor beginners die video's willen bewerken met een gebruiksvriendelijke en elegante interface.

Hoe gebruik je QuickTime

1. Start de QuickTime-speler en open het videobestand waaruit u audio wilt halen.

2. Selecteer in de menubalk Bestand, kies Exporteren en vervolgens Alleen audio in het uitrolmenu.

3. Voer de bestandsnaam in het dialoogvenster in en selecteer de map waarin u het bestand wilt opslaan.

4. Druk op de knop Opslaan, en het audiobestand is geëxporteerd.

Voordelen:

• Gebruiksvriendelijke interface

• Hiermee kunt u video's opnemen en bewerken

Nadelen:

• Biedt geen ondersteuning voor het afspelen van verschillende formaten, waaronder AVI, WMV, MKV, enz.

• Je moet extra codecs installeren om video en audio af te spelen

• U moet bloatware installeren die problemen veroorzaakt voor uw computer

Volg de onderstaande link voor meer informatie over de gebruikersrecensies over QuickTime player over het strippen van audio uit video:

MacUpdate beoordeling van QuickTime

Besturingssysteem: het ondersteunt Windows XP, 2003.

Met deze audioscheider kunt u video scheiden van de audio van verschillende formaten, waaronder AVI, MPEG, MP4, MOV en ASF. Met deze tool kunt u gemakkelijk audio van video splitsen door het begin- en eindpunt van de videobestanden te selecteren.

Hoe AoA Audio Extractor te gebruiken

1. Download en installeer het programma.

2. Klik op het pictogram Bestanden toevoegen en selecteer het videobestand waaruit u audio wilt extraheren. U kunt het bestand ook slepen en neerzetten.

3. Kies het gewenste uitvoerformaat.

4. Klik op de startknop om het extractieproces te beginnen.

Voordelen:

• Stijlvolle en eenvoudige gebruikersinterface

• Extract audio uit meerdere video's tegelijk

Nadelen:

• De app overschrijft het bestand dat u converteert

Conclusie: hoe software te kiezen om audio uit video te halen

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om te overwegen wat u moet zoeken in een videoconverter. Hier zijn enkele van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het kiezen van de beste conversiesoftware:

• Bruikbaarheid: zorg ervoor dat de app of software die u kiest gemakkelijk te gebruiken is en dat de interface u niet in verwarring brengt. Kies indien mogelijk software die een gratis proefversie biedt, zodat u er zeker van kunt zijn dat het bij u past.

• Ondersteunde formaten: het is belangrijk dat videoconverters zoveel mogelijk formaten ondersteunen, waaronder de meest voorkomende bestandsformaten.

• Gebruikersrecensies: het is een goed idee om de beoordelingen en gebruikersrecensies van de software te bekijken voordat u deze aanschaft, om te zien hoe tevreden andere gebruikers met de software zijn en om eventuele problemen, bugs of problemen te signaleren.

• Ondersteuning: kijk welke ondersteuning beschikbaar is - bijvoorbeeld live chat, online of e-mail ondersteuning.

Veelgestelde vragen

Kan ik audio naar video converteren?

Ja, u kunt audio naar video converteren. Movavi Video Converter is extract-audio-from-video software waarmee u audio van video kunt splitsen met bliksemsnelle conversiesnelheden. Alles wat u hoeft te doen is Movavi Video Converter installeren en aan de slag gaan. U kunt zelfs eenvoudig de audiokwaliteit behouden, het geluid aanpassen of achtergrondgeluiden bewerken.

Hoe haal ik audio uit video op Mac?

1. Download, installeer en start Movavi Video Converter voor Mac.
    Haal Movavi Video Converter

2. Klik op Media toevoegen, selecteer Video toevoegen en kies vervolgens bestanden en klik op Openen.

3. Klik op het tabblad Audio om het geschikte uitvoerformaat te selecteren.

4. Selecteer de gewenste map waar u het bestand wilt opslaan en klik vervolgens op Converteren.

5. Zodra het proces van het strippen van audio uit video is voltooid, opent de MP3 extractor de map automatisch.

Kan Audacity audio uit een video halen?

Ja, het kan audio uit video halen. Audacity ript audio uit een video en laat je die bewerken of de kwaliteit ervan verbeteren voor een professioneler klinkende audioclip. Je kunt zelfs clips en audiotracks combineren om podcasts, muziekclips en zelfs audioboeken te maken als een open-source videobewerkingsprogramma.

Hoe haal ik audio uit video op een iPhone?

Als u geïnteresseerd bent in het rippen van audio uit video op een iPhone, kunnen verschillende apps u daarbij helpen. Enkele van de beste apps om audio uit video op de iPhone te halen zijn:

Hoe haal ik audio uit video op een Android-telefoon?

Met verschillende apps in de Play Store kun je audio uit video halen en nog veel meer doen op Android. Deze omvatten:

Hoe haal ik audio uit video op Windows 10?

Probeer Movavi Video Converter te gebruiken. Volg de onderstaande instructies:

1. Download, installeer en start Movavi Video Converter.
    Haal Movavi Video Converter

2. Klik op Media toevoegen, selecteer Video toevoegen en vervolgens bestanden voor conversie en klik op Openen.

3. Klik op het tabblad Audio om het geschikte uitvoerformaat te kiezen.

4. Selecteer de map waarin u de uitvoerbestanden wilt opslaan en klik vervolgens op Converteren.