GIF maken van video

Converteer je video online naar GIF

Met deze online converter kun je een video naar GIF converteren in slechts een paar klikken. Je kunt ook een desktop-mediaconverter van Movavi gebruiken.

Coverteer naar

Hoe een animated GIF maken van video

Bewerkt door het Robert Berkelder
21 981

Het maken van GIF’s van video’s is zeer populair onder internetgebruikers. Het web wordt overstelpt met verschillende GIF afbeeldingen voor ieders smaak – u kan er niet naast kijken op sociale netwerken en internetfora.

Wat is een animated GIF? In tegenstelling tot de meer gebruikelijke stilstaande beelden is een animated GIF een afbeeldingsbestand dat een bewegende foto voortdurend herhaalt. Het zijn met andere woorden een stille, bewegende animaties, meestal bedoeld om een komische noot toe te voegen. Veel mensen voegen deze GIF’s toe bij discussies op het internet wanneer ze vinden dat bepaalde bewegend plaatjes hun gevoelens veel beter weergeeft dan woorden. Het kan een zeer scherpe en effectieve manier zijn om uw boodschap over te brengen. De vraag is: hoe maakt u een animated GIF?

Het lijkt erop dat veel mensen graag een GIF zouden willen maken van hun favoriet filmpje of cartoons. Dus, wat is de eenvoudigste manier om een GIF te maken van video en een gifmaker te worden? Het antwoord is dat u een video-naar-gif-convertor nodig hebt zoals onze Movavi Video Converter! Met deze handige gifmaker kan u uw eigen kwaliteitsvolle GIF maken van video maken om uw vrienden aan het lachen te brengen en origineel zijn.

Download het programma en volg deze drie eenvoudige instructies en u kan snel leren hoe u een GIF moet maken.

Stap 1. Installeer Movavi Video Converter

Download de convertor van de website van Movavi en volg de installatie-instructies.

Stap 2. Voeg videobestanden toe aan het programma

Klik op de knop Media toevoegen en daarna op Video toevoegen en kies het bestand dat u in een GIF wil omzetten.

Stap 3. Kies de indeling waarin u wil converteren

Klik op de tab Afbeeldingen en kies GIF. Specificeer vervolgens de doelgrootte van uw GIF. Gebruik, indien nodig, het icoon tandwiel om de afmeting van de afbeelding, snelheid van beelden, methode voor vergroten of verkleinen en de kwaliteit in te stellen.

Stap 4. Kies een fragment

Klik op de knop Bewerken aan de rechterkant naast het geïmporteerde bestand. Verplaats, in het venster voor bewerken dat verscheen, de markering onderaan de video om het punt waar de video het eerst zal geknipt worden te specificeren. Als u de clip enkel in twee delen wil knippen klikt u op het icoon schaar, selecteert u het fragment dat u niet nodig hebt voor de GIF en verplaatst u het naar de prullenbak.

Als u een of meer fragmenten in het midden wil knippen, markeer dan de punten waar u wil knippen door te klikken op het icoon schaar. U kunt de punten waar u wil knippen ook verslepen op de tijdlijn. Selecteer het segment of de segmenten die u wil verwijderen en klik op het icoon prullenbak. Klik op Opslaan en sluiten als u tevreden bent met het resultaat.

Stap 5. Start de conversie

Klik nu op Converteren en wacht tot het proces voltooid is. Nadat de conversie voltooid is wordt de map met uw GIF bestanden automatisch geopend.

Nu weet u hoe u uw video naar GIF moet converteren. Met Movavi Video Converter is een gif animatie maken zeer eenvoudig! Onze programma’s ondersteunen alle populaire video-indelingen (AVI, MP4, WMV, enz.) – het is een krachtige gifmaker die u zal helpen uw creatieve ideeën tot leven te brengen!