Op zoek naar een Skype-recorder?

Probeer Movavi Screen Recorder!

• Eenvoudige opname
  • Hoogwaardig beeldmateriaal
  • Razendsnelle verwerking

Hoe videogesprekken op Skype opnemen

22 679

Skype is het perfecte hulpmiddel voor online communicatie. Het helpt u om in contact te blijven met uw vrienden, waar ze ook zijn. In het bijzonder de videogesprekken waarbij u de persoon met wie u praat kunt zien zijn waardevol. U kunt immers hun gezichtsuitdrukkingen zien terwijl ze praten. Een Skype-video opnemen werd niet voorzien door de ontwikkelaars en dat is zonde. Dit kon handig zijn om videogesprekken, online interviews, conferenties, enz. op uw computer of mobiel toestel op te slaan om ze later opnieuw te bekijken.

Maar er is een oplossing! Movavi biedt een krachtige Skype-recorder – Movavi Screen Recorder. Naast een gesprek van Skype opnemen kan de software ook alle schermen van uw computer vastleggen. Download het programma om te leren hoe u het best Skype-gesprekken opneemt en volg de instructies hieronder.

Stap 1. De Skype call recorder op uw PC of Mac installeren

Open het gedownloade bestand en volg de installatie-instructies.

Stap 2. Parameters voor opname aanpassen

Start Screen Recorder. Zweef met de cursor over het Skype-venster en klik eenmaal om het te selecteren als opnamegebied. U kunt ook handmatig een frame tekenen over het gebied dat u wilt vastleggen. Open voor het opnemen van een Skype-gesprek in de modus volledig scherm (in HD) de lijst Gebied opnemen na het vormen van het initiële frame en selecteer de naam van uw beeldscherm in het deel Volledig scherm.

Verzeker dat de pictogrammen Systeemgeluid en Microfoon groen gemarkeerd zijn. Dit toont u dat het programma zowel het geluid van uw stem als het geluid van de andere persoon in het gesprek zal opnemen. Kies een audio-invoerapparaat door de lijst boven het pictogram Microfoon te openen en het gepaste apparaat uit de lijst te kiezen.

Stap 3. Uw Skype-videosessie vastleggen

Klik op de knop REC om het opnemen van het videogesprek te starten. U kunt het opnameproces regelen door te klikken op de toetsen Annuleren, Pauze of Stoppen in de programma-interface of via de compacte bedieningsbalk bovenaan het opnameframe. U kunt ook de sneltoetsen gebruiken: druk in Windows op F9 om te pauzeren/hervatten en op F10 om te stoppen met het opnameproces. Druk in Mac OS X respectievelijk op ⌥ ⌘ 1 en ⌥ ⌘ 2. Zodra het opnemen stopt zal uw video automatisch opgeslagen worden in de MKV-indeling en in het voorbeeldvenster geopend worden.

Stap 4. De opname bijsnijden en converteren (optioneel)

Plaats, als u ongewenste delen wilt wegknippen, de markering aan het begin van het ongewenste deel van de video en klik op de schaar. Doe daarna hetzelfde aan het einde van het ongewenste deel. Selecteer het fragment dat u wilt verwijderen en klik op de prullenbak. Klik op Opslaan als om verder te gaan.

Selecteer, om een indeling te kiezen waarin het bestand wordt opgeslagen, een van de indelingen die bovenaan het venster weergegeven worden (MP4, AVI, MP3, en meer). Klik ten slotte op de knop Opslaan. Skype-gesprekken vastleggen was nog nooit zo eenvoudig!

De PC-versie van Movavi Screen Recorder is compatibel met Windows XP en Vista en met Windows 7, Windows 8 en Windows 10. De Mac-versie is compatibel met Mac OS X 10.7 of hoger.