Wilt u achtergrond transparant maken?

Probeer Movavi Photo Editor!

1. Download het fotobewerkingsprogramma.
  2. Voeg je foto toe aan het programma.
  3. Verwijder de achtergrond.
  4. Sla de bewerkte foto op.

Door op de downloadknop te klikken, download je een proefversie van het programma. *

Hoe kan je achtergrond van foto verwijderen

11 183

Een tool voor het verwijderen van de achtergrond kan erg handig zijn als je afbeeldingen creatief wilt transformeren. Met deze app kun je elementen uit een foto knippen en op een andere achtergrond plaatsen. Veel van de verbluffende advertenties en promofoto's die je in tijdschriften ziet, zijn onmogelijk te maken zonder de fotoachtergrond te verwijderen. Professionele fotografen maken vaak hun originele foto met een witte achtergrond en verwijderen vervolgens de witte achtergrond van hun afbeelding om deze te vervangen door een foto. Je kunt ook de achtergrond van een foto verwijderen om ongewenste details of mensen te verwijderen die per ongeluk in je verder perfecte foto zijn beland.

Veel mensen denken dat een fotoachtergrond verwijderen moeilijk is, maar in werkelijkheid is dat niet zo. Het enige dat je nodig hebt, is de juiste software. We raden je aan Movavi Photo Editor te proberen – een veelzijdig programma waarmee je achtergronden kunt verwijderen of wijzigen en andere fotobewerkingstaken kunt uitvoeren, zoals retoucheren, objecten wissen en nog veel meer. Raadpleeg onze eenvoudige gids hieronder voor meer informatie over het verwijderen van de achtergrond van een afbeelding.

Stap 1. Installeer Movavi Photo Editor

Download het installatiebestand, open het en volg de instructies op het scherm. Start het programma nadat de installatie is voltooid.

Stap 2. Voeg een afbeelding toe aan de software

Klik op Bladeren voor afbeeldingen en kies de foto waarmee u wilt werken, of sleep deze simpelweg naar het werkgebied van het programma.

Stap 3. Selecteer de voorgrondobjecten en de achtergrond

Selecteer het tabblad Wijzig achtergrond in het zijpaneel. Gebruik een van de drie hieronder beschreven gereedschappen om de voorgrondobjecten en de achtergrond te markeren.

• Automatische selectie. Je kunt deze optie gebruiken als je de achtergrond wilt verwijderen en alleen de mensen in je foto wilt houden. Klik op de knop Automatische selectie en het programma selecteert automatisch de silhouetten van mensen.
  • Penseel. Met dit gereedschap kun je individuele objecten en de achtergrond handmatig selecteren. Klik op het pictogram Penseel+ en markeer de objecten op de voorgrond, zoals weergegeven in de schermafbeelding. Kies vervolgens het pictogram Penseel- en selecteer de achtergrond die je wilt verwijderen. Gebruik de Gum om je markering te wissen. Als je het selecteren opnieuw wilt starten, klik dan op Selectie terugzetten.
  • Lasso. Dit is nog een handmatig selectiegereedschap. Klik op het pictogram Lasso + en volg de omtrek van de objecten die je wilt behouden. Gebruik het pictogram Lasso - om de achtergrond te omlijnen.

Als je de randen handmatig hebt hersteld, klik dan op Volgende stap om verder te gaan.

Stap 4. Verfijn de randen

Je kunt nu je selectie verfijnen. Gebruik het Objectselectie-penseel om de randen vloeiend te maken en het Achtergrondselectie-penseel om de gebieden te markeren die je wilt verwijderen. Omlijn de selectie met het gereedschap Haarselectietool om haarlokken, grassprieten en andere fijne details in de afbeelding te verfijnen. Klik op Volgende stap om verder te gaan.

Stap 5. Verwijder of vervang de achtergrond

Je kunt nu de achtergrond uitsnijden of een nieuwe selecteren. Je kunt de achtergrond van de foto verwijderen, door op het pictogram Transparante achtergrond gebruiken te klikken. Hiermee kun je de achtergrond transparant maken. Je kunt ook een nieuwe achtergrond in je foto plaatsen – een effen kleur of een afbeelding.

Als je de achtergrond wilt opvullen met een effen kleur, klik dan op het Kleurkiezer-pictogram. Selecteer vervolgens een kleur uit het palet of gebruik de kleurkiezer om een kleur ergens op je scherm te selecteren.

Om een afbeelding op de achtergrond te plaatsen, klik je op de knop Afbeelding toevoegen. Klik in het nieuwe venster op Uploaden om een foto op je computer of een achtergrond uit onze verzameling te kiezen. Als je klaar bent met bewerken, klik dan op Toepassen.

Stap 6. Sla de bewerkte afbeelding op

Tot slot moet je de bewerkte foto opslaan. Klik op het diskette-pictogram en kies een van de vele populaire afbeeldingsformaten, van PNG tot JPEG. Klik vervolgens op OK.

Super! Nu weet je hoe je de achtergrond van je foto kunt verwijderen. Met Movavi Photo Editor kan iedereen het, ongeacht je vaardigheid in foto's bewerken!

Movavi Photo Editor

Verbeter afbeeldingen eenvoudig en behaal in een handomdraai professionele resultaten.

*De proefversie van Movavi Photo Editor heeft de volgende beperkingen: je kunt maximaal 10 afbeeldingen opslaan met een watermerk, schermafbeeldingen zijn uitgeschakeld. Meer info