Hoe gaat video roteren in zijn werk?

Probeer Movavi Video Editor!

1. Importeer de bestanden die je wilt roteren
  2. Kantel de videoclip
  3. Sla de geroteerde video op

Door op de downloadknop te klikken, download je een gratis versie van het programma. *

Een video draaien

16 744

Wanneer je een filmpje opneemt op een telefoon of met een compacte camera, merk je soms (naderhand) dat je het toestel verkeerd om hebt gehouden, zodat het videobeeld verticaal is georiënteerd in plaats van horizontaal, en dat je de video niet goed kunt afspelen. Wanneer je deze filmpjes wilt behouden, moet je de film in z'n geheel draaien (of het deel dat verkeerd om is opgenomen). Movavi video-editor kan filmbeelden draaien van bijna ieder videoformaat waaronder MOV, MP4 (MPEG-4), AVI, 3GP, WMV, MPEG, FLV, HD-video en nog veel meer. Download deze software en ontdek hoe je je video in elke richting kunt omdraaien of spiegelen.

Stap 1. Installeer het videorotatieprogramma

Download het programmabestand en installeer Movavi Video Editor op de pc of Mac door de installatie-aanwijzingen installatie te volgen.

Stap 2. Importeer de bestanden die je wilt roteren

Klik op Bestanden toevoegen en kies de video. Deze wordt toegevoegd aan de Mediabak. Versleep het bestand naar de Tijdlijn.

Stap 3. Isoleer het fragment dat moet worden gedraaid (optioneel)

Wanneer je slechts een deel van de video wilt omdraaien, plaats je de rode markering aan het begin van de scène die verkeerd is opgenomen, selecteer je de video op de tijdlijn en klik je op Splitsen. Verplaats vervolgens de rode markering naar het einde van de scène en herhaal dit.

Stap 4. Kantel de videoclip

Er zijn twee manieren om een video te kantelen. Om een clip 90 of 180 graden rechtsom te draaien, selecteer je deze op de tijdlijn en druk je zo vaak als nodig op de knop Draaien.

Als je de video met een willekeurige hoek wilt draaien, klik dan op de knop Bijsnijden en roteren en verschuif de Hoek-schuifbalk totdat het gewenste resultaat is bereikt. Je kunt de grootte van de hoek ook ingeven in het veld rechts van de schuifbalk. Klik als je klaar bent op Toepassen.

Stap 5. Sla de geroteerde video op

Klik op Exporteren en selecteer de opties voor het opslaan via de tabbladen in het linkergedeelte van het pop-upvenster. Om de video te exporteren, klik je op Starten.

Movavi Video Editor

Eenvoudig geweldige content creëren

*De gratis versie van Movavi Video Editor kan de volgende beperkingen hebben, afhankelijk van de versie: watermerk op geëxporteerde clips, 60-secondenvideo of 1/2 audiolengte limiet, en/of sommige geavanceerde functies niet beschikbaar bij het exporteren van video's. Meer info

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een video roteren in iMovie op een iPhone?

Je kunt met iMovie video's roteren in stappen van 90 graden, zowel rechtsom als linksom. Open gewoon de app op je iPhone, voeg een of meer videobestanden toe om te roteren en gebruik een vinger en je duim om een draaiende beweging op de afbeelding te maken om deze naar wens te roteren. Herhaal dit om de video nog meer te roteren.

Hoe kan ik een video draaien op een Windows-pc?

Er zijn talloze programma's waarmee je video's op een pc kunt draaien. We raden je aan om VLC te proberen. Dit is een mediaspeler met mogelijkheden voor videobewerking. Daarnaast kun je video's draaien met Windows Media Player, dit is een ingebouwde videospeler op de computer.

Hoe kan ik een video online roteren?

Je kunt videoclips online roteren met Fastreel. Deze app is buitengewoon eenvoudig om te gebruiken: upload je video en bewerk deze naar wens. Deze app is ook geschikt om video's te draaien in Android. Volg onderstaande link voor meer informatie.