Een filmpje maken van foto's

Probeer Movavi Video Editor!

1. Voeg foto's toe aan de tijdlijn in de juiste volgorde
  2. Voeg filters, titels, muziek toe
  3. Bewaar het resultaat

Door op de downloadknop te klikken, download je een gratis versie van het programma. *

De beste manieren om een film te maken van foto's: desktop, online en mobiele apps

Bewerkt door het Robert Berkelder
16 723

In dit artikel leer je hoe je van foto's een film maakt met desktopprogramma's, onlinetools en apps voor mobiele apparaten.

Korte samenvatting

Deze bevat enkele eenvoudige methoden om je video's te verbeteren, zoals overgangen en zelfs gratis media uit een bibliotheek om aan de video toe te voegen.

Een gratis video-editor die beschikbaar is voor zowel iOS- als Android-apparaten.

Tijdens een uitje of een familiefeest maken we vaak en veel foto's, niet alleen voor onszelf maar ook om de gebeurtenis met familie en vrienden te delen. Maar waarom zou je je beperken tot normale foto's? Je kunt ook een filmpje maken van foto's waardoor het een stuk boeiender wordt! Dit kan iets speciaals zijn voor je beste vriend of een familielid. Selecteer foto's waar jullie samen op staan, voeg wat inspirerende overgangen toe en maak de fotovideo af met zijn of haar favoriete muziek. Klaar is Kees! Het was nog nooit zo makkelijk om een onvergetelijk cadeau te maken voor iemand die je speciaal vindt.

De beste desktopvideo-editors

Een film maken van foto's op een computer gebeurt met een videobewerkingsprogramma. Desktopprogramma's hebben meestal meer bewerkingstools dan online hulpmiddelen en mobiele apps. Deze optie is daarom geschikt als je meerdere bewerkingsfuncties wilt gebruiken. Dat er enorm veel functies zijn, betekent niet dat een programma moeilijk is. De meeste video-editors hebben een vrij eenvoudige interface, waardoor iedereen eenvoudig een video boordevol prachtige effecten kan maken. Goed, we kijken nu naar enkele video-editors voor pc's.

Foto's uploaden, geanimeerde titels en overgangen en effecten toevoegen

OpenShot
Bestseller

Filmpjes maken: editor, converter en schermrecorder

Movavi Video Editor

Een ingebouwde tool met automatische en handmatige modi

Windows 10 Foto's

Movavi Video Editor is een programma dat je snel en makkelijk leert. Hiermee kun je een filmpje maken met foto's. En geen zorgen, met Movavi Video Editor maak je echt heel eenvoudig een film, zonder dat speciale vaardigheden of kennis nodig zijn. Deze fotofilmmaker converteert afbeeldingen automatisch in video en helpt je stap voor stap door het proces. Je kunt ermee muziek uit de appbibliotheek of uit je eigen collectie toevoegen aan een video. Movavi Video Editor heeft talloze filters, overgangen en titels. Daarnaast kun je kiezen uit een reeks stickers voor je films.

Hier lees je hoe je van foto's een prachtige video maakt met Movavi Video Editor.

Stap 1. Download het installatiebestand en installeer Movavi Video Editor op de computer.

Stap 2. Start het programma en maak een project in de modus met alle functies. Klik op de knop Bestanden toevoegen. Selecteer nu de bestanden die je wilt gebruiken. De foto's verschijnen op de videotrack. Plaats ze in de volgorde waarin ze in de uiteindelijke video moeten verschijnen.

Stap 3. Klik op het tabblad Filters en kies het gewenste filter. Versleep het vervolgens naar de foto waarop je het filter wilt toepassen. Als je hiermee klaar bent, wordt het filter automatisch toegepast op de foto. Je kunt op een afbeelding meerdere filters uit verschillende categorieën toepassen.

Stap 4. Voeg overgangen toe tussen alle fragmenten – klik gewoon boven de tijdlijn op de speciale knop met het plaatje van bergen. In het dialoogvenster dat verschijnt, kies je de gewenste overgangsstijl en stel je de duur in. Je kunt in hetzelfde venster ook de duur van de dia's instellen.

Stap 5. Voeg ondertitels toe aan de film om de afbeeldingen meer verhaal te geven en te laten zien waarom je de foto's speciaal vindt. Open het tabblad Titels, kies de stijl die je wilt gebruiken en sleep deze naar de titeltrack. Dubbelklik op de titel om deze te bewerken en tekst toe te voegen. Het geselecteerde bijschrijft verschijnt in het voorbeeldvenster. Ook hier kun je tekst invoeren, de kleur en de stijl veranderen en nog veel meer. Als je de wijzigingen wilt opslaan, klik je op de knop Toepassen rechtsonder in het voorbeeldvenster.

Stap 6. Om een geschikt nummer of instrumenteel stuk voor de film te kiezen, ga je naar het tabblad Importeren en klik je op Bestanden toevoegen, of je versleept een geluidsbestand uit de map waarin het is opgeslagen naar de audiotrack. Daar wordt het herkend als een muziekbestand.

Stap 7. Als alles klaar is, sla je het bestand op. Klik op Exporteren en kies de passende optie voor wat je met de video wilt doen.

• Kies het tabblad Videobestand opslaan als je de video op een computer wilt bekijken.

• Als je het bestand naar een mobiel apparaat wilt overzetten, open dan het passende tabblad om het op te slaan voor Apple, Android of voor een ander apparaat.

• Je kunt de video ook direct naar YouTube of Google Drive uploaden – doe dit door op Online uploaden te klikken.

Kies nu de gewenste videovoorinstelling of een uitvoerformaat en geef de bestandsnaam en map op. Klik tenslotte op Starten.

Nu weet je hoe je in een mum van tijd een video kunt maken van foto's. Probeer het zelf en ontdek hoe snel deze krachtige videomaker voor foto's is! Maak een video van afbeeldingen en deel de mooiste momenten van je leven met je vrienden in een blog of op Facebook of ander sociaal netwerk.

Bij Movavi zetten we ons in om je alleen geverifieerde informatie te geven. Hier is wat we doen om daarvoor te zorgen:

• Bij het selecteren van producten om op te nemen in onze recensies onderzoeken we zowel de vraag als de populariteit.

• Alle in dit artikel genoemde producten zijn getest door het contentteam van Movavi.

• Bij het testen streven we ernaar de beste eigenschappen van een product naar voren te brengen en waar het het meest geschikt voor is.

• We bestuderen gebruikersrecensies van populaire beoordelingsplatformen en maken gebruik van deze informatie bij het schrijven van onze productrecensies.

• We verzamelen feedback van onze gebruikers en analyseren hun mening over Movavi-software en over producten van andere bedrijven.

Windows 10 Foto's

Als je Windows 10 gebruikt, kun je een fotofilmpje maken met de ingebouwde Foto's-app. In Windows Foto's zijn er twee opties om dit te bereiken: met een automatische video of met een aangepaste video. Als je voor het eerst een video maakt, kun je beter automatisch een video maken. Er wordt dan een video van de foto's gemaakt die je vervolgens zelf kunt bewerken. Op deze manier wordt het moeilijkste voor je uitgevoerd. Met de aangepaste video-optie begin je met een blank canvas en moet je alles zelf doen. In beide gevallen kun je de duur van een dia aanpassen, tekst toevoegen, filters toepassen en animatie selecteren voor je foto's. Je kunt de audiotrack uit de appbibliotheek gebruiken of je eigen muziek selecteren. Daarnaast kun je uit verschillende stijlthema's kiezen: Avontuur, Klassiek, Vreugde, Geliefd en meer.

Als je een video wilt maken met de optie voor automatisch maken, open je het programma en klik je linksboven op Meer informatie. Klik vervolgens op Automatische video. Tik op de foto's die je in de video wilt gebruiken en klik op Maken. Voer een naam in voor de video en druk op OK. Je kunt nu een voorbeeld zien van de video die van je foto's is gemaakt. Op dit punt kun je de video zo laten, of bewerken.

Als je een aangepaste video van foto's met muziek wilt maken, klik dan op Meer informatie en kies Nieuw videoproject. Je kunt de foto's uploaden die je in de video wilt zetten en met de beschikbare bewerkingstools zelf een video maken.

OpenShot

OpenShot is een opensourceprogramma, dus alle functies om een filmpje te maken van foto's zijn gratis beschikbaar. Als je wel eens iMovie op een Mac hebt geprobeerd, voel je je meteen thuis bij OpenShot – het gebruikt een handige multi-tracktijdlijn en heeft een drag-and-droplay-out die vergelijkbaar is met het Apple-programma. Je kunt video's en foto's uploaden, geanimeerde titels en overgangen toevoegen en effecten toepassen. Daarnaast kun je een onbeperkt aantal tracks toevoegen op de tijdlijn, wat vrij handig is.

Maak een film door je afbeeldingen en muziekbestanden naar het programma te slepen. Vervolgens plaats je foto's op de tijdlijn en schik je ze in de volgorde waarin ze in de video moeten verschijnen. Het programma voegt automatisch overgangen toe wanneer twee foto's overlappen, maar je kunt deze ook zelf toevoegen – hiervoor gebruik je het tabblad Overgangen. Je kunt nu ook filters toepassen en tekst toevoegen. Hierna versleep je het muziekbestand naar de tijdlijn. Vervolgens bekijk je een voorbeeld van de video. Als je tevreden bent met het resultaat, klik je op Video exporteren.

Beste online video-editors

Er zijn tegenwoordig talloze mogelijkheden om online een video te maken van foto's die gratis zijn. Dus als je geen software op je computer wilt downloaden en installeren, kun je een video direct in je webbrowser maken. En natuurlijk is het een groot voordeel dat vele gratis zijn. Vergeet niet dat de verwerkingssnelheid afhankelijk is van de kwaliteit van je internetverbinding. Daarnaast bieden online videomakers meestal minder bewerkingstools dan de desktopalternatieven. In ieder geval hebben online video-editors genoeg functies om van je foto's een eenvoudige video te maken. We kijken naar een aantal uitgekozen online mogelijkheden.

Fastreel

Fastreel heeft alle benodigde tools om van foto's een video te maken en deze aan te passen. Je hoeft geen vaardigheden te hebben op het gebied van videobewerking – het proces is eenvoudig en de interface is intuïtief. Voor nog meer eenvoud kies je gewoon een van de sjablonen en volg je de instructies van de editor. De tool helpt je om een videomeesterwerk te maken. Met Fastreel kun je het resultaat meteen delen via Facebook of uploaden naar YouTube. Als je een eenvoudige manier zoekt om van je foto's een film te maken, probeer dan Fastreel.

Klik op Add Your Files en selecteer de foto's die je in de video wilt gebruiken. Je kunt JPEG- en PNG-bestanden van in totaal 500 MB toevoegen. Kies vervolgens het overgangstype en de weergaveduur van afbeeldingen. Voeg je eigen muziek toe of kies iets uit de ingebouwde collectie. Klik op Continue. Kies de exporteeropties om de video te downloaden.

Google Foto's

Google Foto's is een onlinetoepassing van Google waarmee je een onbeperkt aantal foto's kunt opslaan. Alle foto's zijn gekoppeld aan je Google-account. Ga naar de website van Google Foto's en log in met je Google-account. Je kunt foto's gewoon vanuit een map op de computer naar het browservenster slepen om ze te uploaden. Als je een aantal foto's hebt geüpload, kun je ze in albums ordenen of gewoon alles op één plek houden. Ga vervolgens naar Tools en druk op Film om een video te maken. Je kunt kiezen uit een aantal sjablonen met een korte beschrijving van hun bedoeling. Kies de optie die het beste bij je foto's past en maak jouw film!

Als je niet genoeg foto's naar Google hebt geüpload, kan de toepassing geen film maken. In dit geval kun je een animatie maken van een aantal uitgekozen foto's. Animatie in Google Foto's is een zeer basale optie waarmee je gewoon een diavoorstelling van je foto's maakt zonder muziek. Let op dat je de duur van dia's niet kunt aanpassen en dat er geen optie is om filters en overgangen toe te passen. Wanneer je de muisaanwijzer over een foto beweegt, zie je linksboven een vinkje. Vink de eerste foto aan die je wilt gebruiken. Je kunt ook meerdere foto's selecteren. De eerste keer dat je dit doet, moet je shift ingedrukt houden. Google Foto's geeft dit ook aan. Wanneer je foto's aanvinkt, wordt het menu rechtsboven in het scherm blauw. Wanneer je alle gewenste foto's hebt geselecteerd, klik je op de (+) in het menu. Kies vervolgens Animatie. Zodra je hierop klikt, maakt Google de animatie. Je kunt deze vervolgens downloaden of delen via sociale media. Je kunt de animatie ook in Google Foto's zelf opslaan om deze later te gebruiken.

Animoto

Animoto is een online video- en diavoorstellingeditor die prachtige video's kan maken van bestanden en foto's. Het is ontworpen voor bedrijven, fotografen en families, voor iedereen is er een categorie. Met slechts één klik kun je je video's en diavoorstellingen op je sociale media delen, waardoor dit uitstekend is voor iedereen die deze netwerken inzet voor digitale marketingstrategieën, of voor privégebruikers die video's op een familiefeed willen plaatsen.

Animoto heeft gratis en premium accounts. Gratis accounts bieden 720p-resolutie voor het exporteren van video's, meer dan 350 muziektracks en enkele lettertypes en kleuren. Je kunt met deze tool je tekst aanpassen: grootte, lettertype, kleur en plaatsing van tekst in video's en diavoorstellingen kun je aanpassen. Als je video of diavoorstelling klaar is, kun je deze in enkele klikken downloaden of delen op je belangrijkste sociale media. Zo eenvoudig is dat.

Animoto is een van de beste video-editors dankzij de eenvoud en aanpassingsmogelijkheden. Je kunt zonder enige voorkennis een beeldige video maken en het is dus een goed hulpmiddel voor mensen die net beginnen met videobewerking. De diavoorstelling is echt een coole functie die je voor elke gelegenheid kunt gebruiken.

Beste video-editors voor Android en iOS

Als je op de meeste mensen lijkt, gebruik je je smartphone meer als een camera dan een telefoon. Dit betekent dat je ontelbaar veel foto's op je telefoon hebt – waarmee je prachtige video's kunt maken, compleet met leuke overgangen en mooie achtergrondmuziek.

Gelukkig zijn er diverse gebruiksvriendelijke apps om filmpjes te maken van foto's. Hieronder vind je een overzicht van videomakers voor mobiele apparaten met zowel Android als iOS. Hopelijk kies je hiermee makkelijker de app die het beste bij je past.

Movavi Clips

Google Play
Google Play
App Store
App Store

Als je prachtige films wilt maken van de foto's op je telefoon, bekijk dan Movavi Clips. Dit is een gebruiksvriendelijke videomaker-app voor zowel Android- als iOS-telefoons. Je kunt Movavi Clips gebruiken om foto's snel in unieke films te veranderen. Je hoeft alleen maar de foto's uit de galerij van je telefoon te uploaden, overgangseffecten toe te voegen, filters toe te passen en de gewenste achtergrondmuziek te kiezen, bijvoorbeeld je eigen nummers. Je kunt ook tekst toevoegen. Je zult er zeker van genieten dat deze videobewerker je niet bedelft onder advertenties, zodat je videoclips ook comfortabel bewerkt als je niet online bent. Movavi Clips is een van de handigste videobewerkingsapps en dé app voor duizenden smartphonegebruikers overal ter wereld.

Filmigo

Filmigo biedt diverse gratis thema's en je hoeft slechts eenmaal te tikken om meteen een geweldige videoclip of ideale diavoorstelling te maken. Met deze videobewerkingsapp kun je eenvoudig de aandacht pakken en meer volgers en likes krijgen op sociale media, door foto's en fragmenten te bewerken in oogverblindende video's. Daarnaast biedt het muziek met alle licenties, die je in je video's kunt gebruiken. Je kunt kiezen uit vele trendy audiotracks en indrukwekkende video's maken.

Met de filmmaker kun je ook tekst toevoegen aan video's, en je kunt kiezen uit diverse tekststijlen en lettertypes. Een van de interessante functies van Filmigo is het maken van een onscherpe achtergrond.

Naar de Google Play
Naar de App Store

SlideShow Movie Maker

Met SlideShow Movie Maker maak je zelf een video in slechts enkele tikken en kun je kiezen uit een geweldige sfeercollectie: van avontuur tot vintage, verjaardag of familie. Upload je foto's naar het programma en kies stemmingen, filters en overgangen. Kies je favoriete muziek uit de appgalerij of je eigen nummers en opnames.

Selecteer de lengte en beeldverhouding van de video. Sluit de film af met tekst en stickers. Bewaar het resultaat op je apparaat en deel het op Facebook, Instagram of Youtube.

InShot

Vanwege het eenvoudige en lichtgewicht ontwerp is InShot misschien wel de beste videobewerkingsapp voor mobiele apparaten, dus geef deze app zeker een kans. Je kunt met weinig moeite video's maken, ze bewerken en meteen op YouTube, Instagram, IGTV en andere socialemedia-apps plaatsen. Deze videobewerker biedt talloze filters en effecten.

Je kunt videocontrast, helderheid, verzadiging aanpassen en er zijn complete video-effecten, zoals hapering en stop-motion. Natuurlijk kun je ook muziek toevoegen aan de film: gebruik de gratis uitgelichte muziek of voeg je eigen nummers toe, pas het volume aan en stel opties voor fade-in en fade-uit in. Daarnaast kun je de videosnelheid aanpassen: maak de video sneller of langzamer voor het gewenste effect. Met InShot kun je tekst en stickers toevoegen om je video nog spannender te maken.

Naar de Google Play
Naar de App Store

Er zijn veel manieren om video's te maken van foto's met behulp van bewerkings-apps of krachtige videobewerkingssoftware, maar je kunt ook eenvoudige apps en beeld-naar-video-converters gebruiken om video's te maken en zelfs bepaalde effecten en media toevoegen, zoals korte videoclips en muziek. Vervolgens kun je jouw video doorsturen of zelfs online uploaden.

Movavi Video Editor

Eenvoudig geweldige content creëren

*De gratis versie van Movavi Video Editor kan de volgende beperkingen hebben, afhankelijk van de versie: watermerk op geëxporteerde clips, 60-secondenvideo of 1/2 audiolengte limiet, en/of sommige geavanceerde functies niet beschikbaar bij het exporteren van video's.