Så här tar du bort oönskade delar av en video

Utforska olika sätt att ta bort oönskade delar från en video:

• Skrivbordsapp

• Verktyg på nätet

• Mobila appar

För avancerad videoredigering, prova Movavi Video Editor!

Genom att klicka på nedladdningsknappen laddar du ner en gratis version av programmet.*

55 984

Det produceras mer videoinnehåll än någonsin tidigare och många vill veta hur man delar upp en video för att göra den kortare och enklare att lagra och dela. I den här guiden beskriver vi hur du trimmar video på din PC med hjälp av olika verktyg.

Jämförelse av verktyg för trimning och klippning av video

1. Movavi Video Editor – bäst för alla som behöver ett tydligt gränssnitt, enkla kontroller och massor av redigeringsverktyg
  2. Movavi’s Online Video Cutter – bäst för enkel, kostnadsfri klippning
  3. Online Video Cutter by 123apps – bäst för att göra små nedskärningar online
  4. En inbyggd trimningsfunktion på Android – bäst för trimning på Android-enheter
  5. Movavi Clips – bäst för trimning och övergripande videoredigering på iOS- och Android-enheter
  6. VidTrim – bäst för gratis trimning och sammanslagning av videor

Göra små redigeringar online

Online Video Cutter by 123apps

Redaktörens betyg

4.5
/5
Redaktörens val

Komplexa redigeringar

Movavi Video Editor

Gratis trimning och sammanslagning av videor

VidTrim

Redaktörens betyg

4.6
/5

På Movavi är vi fast beslutna att endast förse dig med verifierad information. Här är vad vi gör för att säkerställa detta:

• När vi väljer produkter att inkludera i våra recensioner undersöker vi både efterfrågan och popularitet.

• Alla produkter som nämns i denna artikel har testats av Movavi Content Team.

• När vi testar jämför vi viktiga parametrar, inklusive video- och ljudtrimning, visuella effekter, stabilisering, justering av videokvalitet, spara och dela videor och andra viktiga funktioner.

• Vi går igenom användarrecensioner från populära recensionsplattformar och använder informationen när vi skriver våra produktrecensioner.

• Vi samlar in feedback från användare och analyserar deras åsikter om Movavi-programvara samt produkter från andra företag.

disclaimer_person

Hur man delar en video med Movavi Video Editor

Om du behöver en enkel men effektiv videodelare för din dator - då har vi den. Movavi Video Editor ger dig ett enkelt och snabbt sätt att trimma en video och låter dig också redigera filmer på många olika sätt. Du kan prova Movavi Video Editor gratis och sedan uppgradera till en fullständig version senare. Ladda ner denna användbara app på din PC eller Mac nu!

Lär dig hur du klipper bort delar ur en video med hjälp av vår snabba steg-för-steg-guide.

Steg 1. Installera videoklipparen

Öppna installationsfilen och installera programmet genom att följa instruktionerna på skärmen. Movavi Video Editor har ett intuitivt gränssnitt som är så enkelt att du kan lära dig att arbeta med det på fem minuter. Du kan använda programmet för att dela upp och sammanfoga videor och för andra videoredigeringsuppgifter.

Steg 2. Välj den fil som du vill dela

Klicka på Lägg till filer och välj den video du vill dela. Videon läggs sedan automatiskt till i Media Bin. Dra och släpp den på tidslinjen. Du kan också helt enkelt dra och släppa videon på tidslinjen.

Steg 3. Klipp videoklippet och ta bort oönskade delar

Om du vill klippa en film på mitten klickar du först på videon på tidslinjen och flyttar den röda markören till den punkt i videon där du vill klippa den. Du kan också hitta en viss filmscen genom att spela upp videon i förhandsgranskningsfönstret. Klicka sedan på knappen Dela. Videon delas upp i två delar.

För att klippa bort ett oönskat segment från videon, placera den röda markören i början av det oönskade avsnittet och klicka på Split-ikonen. Flytta sedan den röda markören till slutet av det oönskade segmentet och klicka på Split igen. Nu har detta segment separerats helt från resten av din video, så du kan helt enkelt ta bort det genom att trycka på Delete.

Steg 4. Spara redigerade videor

När klippningen är klar sparar du din video i lämpligt format. Klicka på Exportera och välj format för din video från flikarna i den vänstra delen av popup-fönstret. Du kan välja vilket videoformat som helst, inklusive AVI, MPEG, WMV, MP4, FLV och MOV eller spara din fil som en HD-video. Ange sedan målmappen i fältet Spara till och klicka på Starta. Nu vet du hur du delar upp en videofil i två delar med Movavi Video Editor!

Hur man delar upp en videofil i två delar online

Movavi’s Online Video Cutter gör det otroligt enkelt att ändra varaktigheten, och denna videodelare kan användas på ett antal enheter utan att ens behöva ladda ner någon programvara.

Steg 1. Få tillgång till onlinetjänsten

Besök online-skärarens webbplats.
Gå till Movavi’s Online Video Cutter

Steg 2. Importera dina filer

Klicka på Lägg till filer och välj den video du vill trimma. Du kan använda MP4 och andra videoklipp upp till 500 MB.

Steg 3. Dela upp din video

Klipp ut videon. Flytta markören till den punkt där du vill klippa och klicka på saxikonen. Du kan göra detta i början och slutet för att förkorta videolängder. Välj den del av videon som du vill ta bort för att klippa och redigera en video till rätt storlek.

Steg 4. Exportera resultatet

Klicka på Exportera resultat för att spara videon. Välj de exportalternativ som passar dig, det finns många filtyper du kan exportera som.

Online Video Cutter-appen fungerar bra för filer upp till 4 GB, men du får stå ut med begränsad funktionalitet och en hel del annonser på webbplatsen. Det finns några andra grundläggande redigeringsfunktioner som du kan använda inom. Förutom att vara en onlinevideotrimmer kan du rotera, lägga till text och stabilisera videon.

1. Öppna webbplatsen för att klippa din video online.
    Gå till webbplatsen Online Video Cutter

2. Lägg till videofilen. Klicka och dra in i webbläsarfönstret eller välj att välja filer manuellt.

3. Välj trimning verktyg. Detta är vanligtvis valt som standard så att du kan ändra längden på olika scener eller videofiler som du har laddat upp.

4. Klicka och dra till början och slutet av filen, detta markeras med blått på en liten tidslinje längst ner i videofönstret.

5. Välj dina inställningar med hjälp av kugghjulsikonen bredvid Spara-knappen för att välja mellan MP4 och andra film- och videoformat innan du trycker på Spara.

Bästa apparna för videoklippning

En inbyggd trimningsfunktion på Android

Om du har en Android-enhet kanske du inte behöver ladda ner några ytterligare videotrimningsappar om du bara vill göra några korta, enkla redigeringar.

1. Öppna Galleri-appen på din Android-enhet och välj den video du vill klippa.

2. Tryck på pennikonen längst ned till vänster.

3. Du kommer att se en skärm med reglage, flytta dessa till rätt längd för det filmklipp eller den scen du klipper. Du kan bara trimma från start- eller slutpunkter, inte däremellan.

4. Tryck på Spara längst upp till höger, där du kan spara till en ny fil i ditt Galleri.

Movavi Clips (iOS och Android)

Om du vill klippa din video på din iPhone eller Android-enhet, använd Movavi Clips. Ladda ner appen från App Store eller Google Play och installera den. När installationen är klar trycker du på Öppna för att starta appen.

Steg 1. Importera din video

Tryck på Plus-ikonen längst ned på skärmen och välj Video. På den nya skärmen markerar du de videor du vill redigera och trycker på Börja redigera.

Steg 2. Dela upp videon

Bläddra i videon längs tidslinjen för att placera den vita markören i början av det oönskade segmentet och klicka på saxikonen. Placera sedan markören i slutet av det segment som ska klippas bort och tryck på saxikonen igen. Svep nedåt på avsnittet mellan klippmarkeringarna för att ta bort det.

Steg 3. Spara resultatet

När allt är klart trycker du på Spara-knappen i det övre högra hörnet.

VidTrim har en enkel trimmer som låter dig "top and tail", vilket innebär att du tar bort början och slutet av videon. Den har också några ytterligare verktyg. Förutom att du kan videotrimma och klippa med skärverktyget kan du också dela filmklipp på mitten eller skapa scener genom att slå samman videor. Det ger mer funktionalitet och kontroll över videons varaktighet och att kombinera flera filer.

1. Ladda ner gratisversionen på Play Store och öppna sedan appen.

Ladda ner VidTrim

2. Välj den video du vill trimma från listan och använd saxverktyget.

3. Hitta var du vill starta videon och tryck på bilden för att pausa den vid det ögonblicket, flytta det vänstra reglaget för att hitta startpunkten innan du klipper.

4. Upprepa samma sak för slutreglaget för att visa var du vill klippa videon i slutet.

5. Kontrollera att du har valt rätt tidpunkter i videon, eftersom VidTrim kommer att spela upp klippet innan du väljer saxen längst upp till höger för att klippa och spara klippet i dess nya längd.

Sammanfattning

Det finns många olika metoder du kan använda för att klippa en video till rätt storlek, operativsystemet du använder på din telefon, surfplatta eller dator kommer mer än troligt att ha ett sätt för dig att göra det, men för mer avancerade redigeringstekniker kan du använda bättre programvara med mer specifika alternativ.

Program

Bäst för

Nedladdning

Att göra små nedskärningar online

Trimning och övergripande videoredigering på iOS- och Android-enheter

Gratis trimning och sammanslagning av videor

Movavi Video Editor

Skapa fantastiska videor enkelt

*Gratisversionen av Movavi Video Editor kan ha följande begränsningar beroende på build: vattenstämpel på exporterade klipp 60 sekunders video, halva ljudlängdsgränsen och/eller några avancerade funktioner är inte tillgängliga när du exporterar videor.

Vanliga frågor

Hur trimmar jag en video?

För att trimma en video på din Android-enhet använder du en inbyggd trimningsfunktion:

1. Öppna videon i appen Galleri på din enhet.

2. Tryck på pennikonen längst ned till vänster.

3. Använd reglagen för att välja start- och slutpunkter.

4. Tryck på Spara längst upp till höger, där du kan spara till en ny fil i ditt Galleri.

Hur kan jag trimma en stor videofil?

När du trimmar stora videofiler är det ett bra alternativ att skaffa ett videoredigeringsprogram, t.ex. QuickTime Player för Mac eller Movavi Video Editor för Windows 10, 8, 7 eller Mac. Online-trimmers brukar inte ha stöd för dessa större filer.

Hur trimmar jag en video på min dator?

Du kan göra det med Windows Media Player. Följ bara instruktionerna:

• Hitta den video du vill redigera och dubbelklicka på den. Videon öppnas i Windows Media Player.

• Välj knappen Redigera och sedan Trimma.

• Dra de vita start- och slutpunkterna för att ange vilka delar av videon du vill ska vara början och slutet.

• Spara filen. Du kan göra detta genom att klicka på Spara en kopia, vilket innebär att du också behåller originalvideon.