Wil je weten hoe een collage maken met foto's op pc of Mac werkt?

Probeer Movavi Photo Editor!

• Instant retouchering

• Filters en bijschriften

• Objecten en achtergronden verwijderen

Door op de downloadknop te klikken, download je een proefversie van het programma. *

Een fotocollage maken

Bewerkt door het Robert Berkelder
13 173

Degelijke software vinden voor het maken van een fotocollage op PC of Mac kan een uitdaging zijn, maar waarom gaan mensen er in de eerste plaats naar op zoek? Hier kunnen veel verschillende redenen voor zijn. Sommigen willen een fotocollectie toevoegen aan hun post op sociale media maar dit is niet mogelijk, dus proberen ze van verschillende foto’s één foto te maken. Anderen vinden het leuk om hun artistieke creativiteit de vrije loop te laten en maken een volledig nieuw beeld van meerdere foto's.

Maar hoe maakt u een mooie collage? U kunt een collage maken met foto’s met een deftige tool voor bewerking, zoals Movavi Photo Editor. Naast het feit dat dit een krachtige tool voor bewerking is, is deze gebruiksvriendelijke software ook uitstekend geschikt als fotocollage-maker voor PC en Mac. Download het programma in het Nederlands en volg de onderstaande instructies en leer zelf een fotocollage maken.

Stap 1. Movavi Photo Editor installeren

Open het gedownloade bestand om het installatieproces te starten. Volg de instructies op het scherm om het programma op de computer te installeren. Dubbelklik op het bureaubladpictogram om de fotocollage-maker te starten.

Stap 2. Collage maken

Een fotocollage maken kan pas na het toevoegen van afbeeldingen aan het programma. Kies de foto waar u uw collage mee wil beginnen en sleep en plak deze foto op de programma-interface of voeg de foto toe door op de knop Bladeren voor afbeeldingen te drukken.

Om veel afbeeldingen toe te voegen, klik je op het collagepictogram en kies je een collagesjabloon in het rechterpaneel. Klik op het pluspictogram om foto's te zoeken en in te voegen.

Om een zichtbaar deel van een afbeelding in je collage te wijzigen, klik je op de foto die je wilt verplaatsen en houd deze vast, waarna je deze op de gewenste positie kunt zetten.

Stap 3. Elke foto bewerken (optioneel)

Rechtsklik op een afbeelding om de beschikbare basisbewerkingstools te zien. Klik op Magic Enhance, dan verbetert het programma automatisch de kleuren van je foto. Gebruik de zoomschuifregelaar om in te zoomen op een foto. Experimenteer met de knoppen Omkeren en Draaien. Druk op Afbeelding verwijderen om een foto uit je collage te verwijderen.

Stap 4. Frame aanpassen (optioneel)

Klik op het tandwielpictogram rechtsboven in je geselecteerde sjabloon. Kies een lijstkleur, pas de lijstbreedte aan en rond de hoeken van de afbeeldingen af als je wilt. Klik op Toepassen.

Stap 5. Een kleurfilter toevoegen (optioneel)

Het kan gebeuren dat de foto’s die u combineert lichtjes verschillen van kleur of temperatuur, waardoor het uiteindelijke resultaat er onsamenhangend uitziet. Hoe maak ik hier een mooie collage van? De beste oplossing is het toepassen van een kleurfilter, waardoor de volledige collage dezelfde tint zal hebben. Klik op het pictogram Effecten en selecteer een geschikt kleurfilter. U kunt de intensiteit van het effect instellen door de overeenstemmende schuifbalk te verschuiven. Klik op Toepassen om het resultaat op te slaan.

Stap 6. De collage opslaan

Als u tevreden bent met de volledig versie van uw collage is het tijd om deze op te slaan. Klik op de knop Opslaan in de hoek rechts onderaan. In het venster dat opent, kunt u de naam van het bestand invoeren, de gewenste indeling kiezen, de kwaliteit instellen (als u het opslaat in JPEG) en de uitvoermap opgeven. Klik als alles klaar is eenvoudigweg op Opslaan en u kunt van uw prachtige collage genieten!

Nu weet u hoe een fotocollage maken met Movavi Photo Editor werkt. Download het programma meteen en begin vandaag nog met het maken van prachtige digitale fotocompilaties. Het programma werkt op Windows (10, 8, 7) en Mac OS X (10.10 of hoger).

Movavi Photo Editor

Verbeter afbeeldingen eenvoudig en behaal in een handomdraai professionele resultaten.

*De proefversie van Movavi Photo Editor heeft de volgende beperkingen: je kunt maximaal 10 afbeeldingen opslaan met een watermerk, schermafbeeldingen zijn uitgeschakeld.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Als je het antwoord op je vraag niet kunt vinden, neem dan gerust contact op met ons Supportteam.

Ook interessant voor u

Movavi Video Editor

Een uitgebreid, gestroomlijnd videobewerkingsprogramma met alles wat u nodig hebt om geweldige home video's te maken met aangepaste soundtracks, speciale effecten, coole titels en overgangen.

Movavi Screen Recorder

Gewoon de beste manier om in HD op te nemen van uw scherm. Maak videobeelden van elke applicatie, neem online streaming video en webinars op, zelfs Skype-gesprekken en sla clips op in alle populaire indelingen.