Drie manieren om muziek onder video te zetten

Probeer Movavi Video Editor!

1. Voeg video- en audiobestanden toe aan het programma
  2. Sleep video en audio naar de juiste tracks
  3. Pas de lengte van de tracks aan. Sla de video op

Door op de downloadknop te klikken, download je een gratis versie van het programma. *

Muziek toevoegen aan video

11 970

Muziek kan een dramatisch effect hebben op onze perceptie van een video, of het nu een film, een reclame of een videopresentatie is. Maar wat als je alleen beelden zonder geluid hebt of een video met slechts enkele fragmenten gesproken commentaar die echt goede muziek nodig heeft om het interessant te maken? Voeg gewoon muziek toe aan je opnamen met een video-editor. In dit artikel bespreken we drie verschillende manieren om dat te doen. Lees verder om te leren over muziek onder een filmpje zetten in een app voor desktops, een online videobewerkingstool en mobiele apps voor Android en iOS.

Korte samenvatting

De beste keuze voor het maken en bewerken van multimediabestanden volgens de schrijver van dit artikel: Movavi Video Editor

De beste keuze voor iPhone-gebruikers: iMovie

De beste keuze voor het exporteren van video’s in HD: InShot

Een audiotrack toevoegen aan een video met Movavi Video Editor

De eerste optie om audio aan een video toe te voegen, is om een desktopvideo-editor te gebruiken. We raden je aan om Movavi Video Editor te proberen. Met deze gebruiksvriendelijke software combineer je audio en video in slechts enkele minuten! Met Movavi's software voor Windows en Mac OS kun je geluid toevoegen aan je video en deze opslaan als een nieuw bestand. Movavi Video Editor ondersteunt de meeste populaire video- en audioformaten, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over compatibiliteitsproblemen. Download de juiste versie van de app voor je besturingssysteem en leer hoe je muziek onder een filmpje zet in vier eenvoudige stappen.

1. Open het installatiebestand dat je hebt gedownload en volg de instructies op het scherm om de videobewerkingsapp op je pc of Mac te installeren. Start het programma wanneer het installatieproces is voltooid.
  2. Selecteer Nieuw project in het welkomstvenster. Klik op Mediabestanden toevoegen om audio aan video toe te voegen en upload de video- en audiobestanden die u wilt samenvoegen. Alle bestanden worden toegevoegd op het Tijdlijn-bord hieronder: de videobestanden worden op de Videotrack geplaatst en de audiobestanden op de Audiotrack aangegeven met het muzieknootpictogram.
  3. Als de lengte van de video- en de audiotrack niet overeenkomt, kun je de audio in je video op verschillende manieren bewerken. Als het muziekbestand bijvoorbeeld langer is dan je video, kun je de rode markering naar het einde van de video verplaatsen en op de knop Splitsen klikken, zoals weergegeven in de afbeelding. Klik vervolgens op het deel van de audiotrack dat niet nodig is om het te selecteren en klik op de knop Verwijderen.
  4. Als de video langer is dan de muziektrack, kun je de audio verdubbelen en de gekopieerde bestanden naast elkaar op dezelfde track plaatsen.
  5. Klik op Exporteren en kies hoe je je video wilt opslaan op de tabbladen links in het pop-upvenster. Selecteer het gewenste formaat of de kant-en-klare preset voor je mobiele apparaat of maak je video klaar voor uploaden naar het internet. Kies tot slot de doelmap in het veld Opslaan naar en klik op Start. Nu weet je hoe je muziek aan video's kunt toevoegen! Naast muziek aan video toevoegen, kun je met Movavi Video Editor ook vele andere taken uitvoeren: meerdere video's samenvoegen tot één, overgangen invoegen tussen videosegmenten, filters en speciale effecten toepassen, titels toevoegen en nog veel meer!

Movavi Video Editor

Eenvoudig geweldige content creëren

*De gratis versie van Movavi Video Editor kan de volgende beperkingen hebben, afhankelijk van de versie: watermerk op geëxporteerde clips, 60-secondenvideo of 1/2 audiolengte limiet, en/of sommige geavanceerde functies niet beschikbaar bij het exporteren van video's.

NIEUW
in de Movavi Effects Store

TIMERset

Stijlvolle timers, screensavers en stickers voor uw streams, sportvideo's en presentaties!

Gebruik de sets van de Movavi Effects Store
in uw Movavi Video Editor!

De beste apps voor muziek onder een filmpje zetten met Android en iOS

De volgende optie op onze lijst is om een audiotrack toe te voegen aan een video op je smartphone. Als je liever je mobiele apparaat gebruikt om videocontent te maken en de bewerkte video wilt uploaden naar je Instagram of andere sociale media, is deze optie iets voor je. We hebben de video-editors voor iOS en Android geselecteerd waarmee je muziek aan je videoclip kunt toevoegen, bekijk de volledige lijst hieronder.

Movavi App

Google Play
Google Play
App Store
App Store

Movavi App is een gratis video-editor die beschikbaar is voor zowel iOS- als Android-apparaten. De app is extreem eenvoudig te gebruiken: je hoeft alleen je video te uploaden, de audiotrack te selecteren die je wilt toevoegen en dat is alles!

Movavi App biedt een grote audiobibliotheek waaruit je kunt kiezen. Je kunt ook je eigen muziek van je apparaat of zelfs een spraakopname toevoegen. Bovendien kun je fade-in- en fade-outeffecten toepassen op een video en/of audio. De app heeft een deeloptie, zodat je je bewerkte video rechtstreeks naar Instagram of andere sociale media kunt uploaden. Naast het toevoegen van muziek heeft Movavi App een heleboel handige tools voor videobewerking: voeg overgangen en titels toe, snij en roteer je clips, pas achtergronden en filters toe, verander de videosnelheid en nog veel meer. Installeer de app op je iOS- of Android-apparaat en bekijk het zelf!

Download in de App Store

Ontdek het op Google Play

Voordelen:

• Video-editor beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten.

• Extreem makkelijk in gebruik.

• Een grote audiobibliotheek om uit te kiezen.

• De mogelijkheid om je video rechtstreeks naar sociale media te uploaden.

Nadelen:

• Sommige functies zijn alleen beschikbaar met het abonnement.

Bij Movavi zetten we ons in om je alleen geverifieerde informatie te geven. Hier is wat we doen om daarvoor te zorgen:

• Bij het selecteren van producten om op te nemen in onze recensies onderzoeken we zowel de vraag als de populariteit.

• Alle in dit artikel genoemde producten zijn getest door het contentteam van Movavi.

• Bij het testen streven we ernaar de beste eigenschappen van een product naar voren te brengen en waar het het meest geschikt voor is.

• We bestuderen gebruikersrecensies van populaire beoordelingsplatformen en maken gebruik van deze informatie bij het schrijven van onze productrecensies.

• We verzamelen feedback van onze gebruikers en analyseren hun mening over Movavi-software en over producten van andere bedrijven.

Magisto

Met Magisto is muziek onder je video zetten heel eenvoudig. Het is een geweldige app voor beginners of professionals die weinig tijd hebben. Magisto wordt vaak geprezen omdat het "snel" is, omdat het binnen enkele minuten voltooide video's van enige kwaliteit maakt - perfect om te delen op sociale media. Magisto is je standaard video-editorapp zonder geavanceerdere functies als het toevoegen van tekstoverlays, kantelverschuivingen enzovoort. De app is beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten.

Voordelen:

• Extreem makkelijk en snel in gebruik.

• Ideaal voor beginners en professionals met weinig tijd.

• Beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten.

Nadelen:

• Voordat u uw proefperiode start, vereist de app dat u een account aanmaakt.

iMovie

Als je een iPhone-gebruiker bent, is iMovie een van de opties voor je. Het is een gratis app voor videobewerking gemaakt door Apple die achtergrondmuziek aan je video's kan toevoegen.

iMovie biedt unieke trailersjablonen en thema's met verschillende muziek, titels en overgangen. Als je het ook leuk vindt om video's te bewerken op je Mac, kun je je projecten eenvoudig van je iPhone naar je computer sturen om de bewerking te voltooien. iMovie is absoluut een van de beste keuzes voor Apple-gebruikers.

Download in de App Store

Voordelen:

• Gratis app voor videobewerking.

• Keuze uit unieke trailersjablonen en thema’s.

• De mogelijkheid om video’s voor bewerking van je iPhone naar je computer te sturen.

Nadelen:

• Alleen beschikbaar voor iPhone-gebruikers.

VivaVideo

VivaVideo is een gratis app voor videobewerking die beschikbaar is voor zowel iOS als Android. Met deze video-editor kun je je favoriete nummer aan je videoclip toevoegen of een van de nummers uit de ingebouwde bibliotheek selecteren. Een andere geweldige functie is muziek op meerdere tracks: met de app kun je niet één, maar enkele audiotracks aan een video toevoegen.

Je kunt dus tegelijkertijd een nummer, een voice-over en een geluidseffect aan je clip toevoegen. Naast opties voor audiobewerking, beschikt VivaVideo over krachtige videobewerkingsfuncties; vandaar de grote gemeenschap van gebruikers. Hoewel gratis, heeft deze editor veel te bieden. Je kunt video's knippen en plakken, filters, effecten en nummers aan de tijdlijn toevoegen. Je hebt maar enkele klikken nodig en je videofragmenten veranderen in een nieuwe film.

Download in de App Store

Ontdek het op Google Play

Voordelen:

• Gratis app voor videobewerking beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten.

• De mogelijkheid om meer dan één audiotrack aan je video toe te voegen.

• Biedt naast audiobewerking ook krachtige videobewerkingsfuncties.

Nadelen:

• In de gratis versie kunnen video's slechts tot 5 minuten lang zijn.

Quik

Met Quik kun je met enkele tikken achtergrondmuziek aan je videoclips toevoegen. Het heeft een grote bibliotheek met gratis muziek om uit te kiezen. Je kunt ook je eigen nummers uit je iTunes-bibliotheek gebruiken of een audiotrack importeren uit cloudopslag, zoals Google Drive, iCloud, Dropbox en Box.

Quik ondersteunt alle populaire audioformaten, inclusief MP3, M4A, AAC en andere, dus je zult minder snel compatibiliteitsproblemen ondervinden bij het uploaden van je audiotracks. Een ander ding dat het vermelden waard is, is dat Quik overgangen kan synchroniseren met het ritme van de muziek – een functie die het onderscheidt van de andere apps op onze lijst. Als je een gemaakte video wilt delen, ondersteunt Quik direct delen op Instagram en Facebook. De app is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten.

Download in de App Store

Ontdek het op Google Play

Voordelen:

• Grote muziekbibliotheek om uit te kiezen.

• Ondersteunt alle populaire audioformaten.

• Kan overgangen synchroniseren op het ritme van de muziek.

• Beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten.

Nadelen:

• Kan geen video's exporteren in 4K.

Splice

Splice is een gratis iOS-app met krachtige audiobewerkingsfuncties. De app biedt een enorme bibliotheek met gratis muziek en geluidseffecten om uit te kiezen, maar je kunt ook een nummer toevoegen uit je eigen iTunes-bibliotheek. Als je gesproken tekst of je eigen geluidseffecten wilt opnemen, zorgt Splice daarvoor met zijn ingebouwde voicerecorder. Met Splice kun je ook meerdere audiotracks toevoegen en deze eenvoudig bijsnijden en mixen om een perfecte soundtrack voor je video te creëren.

Bovendien heeft de app de gebruikelijke reeks bewerkingstools, zoals bijsnijden en bijsnijden, effecten, titels, snelheidsregeling en animatie.

Download in de App Store

Voordelen:

• Gratis iOS-app met krachtige audiobewerkingsfuncties.

• Enorme muziekbibliotheek om uit te kiezen.

• Ingebouwde videorecorder.

• De mogelijkheid om meerdere audiotracks toe te voegen.

Nadelen:

• Niet beschikbaar voor Android-gebruikers.

VideoSound

VideoSound is een eenvoudige app die speciaal is ontworpen om muziek aan video's toe te voegen. De app is heel eenvoudig te leren, waardoor hij perfect is voor beginners. Met VideoSound kun je een nummer uit je iTunes-bibliotheek toevoegen aan een geselecteerde videoclip of afbeelding. In tegenstelling tot eerder genoemde apps uit onze lijst, heeft VideoSound geen ingebouwde muziekbibliotheek. Maar als je een favoriete track in je iTunes-bibliotheek hebt, probeer deze app dan zeker eens. Met deze app kun je niet alleen een nummer aan een video toevoegen, maar ook aan een enkele foto om een foto met muziek te maken.

Als je je eigen stem wilt opnemen en de opname aan een video wilt toevoegen, biedt VideoSound een ingebouwde geluidsrecorder. Naast de basisopties voor audiobewerking, zijn ook audiofade-in-/-fade-outeffecten beschikbaar. De app is alleen beschikbaar voor iOS-apparaten.

Download in de App Store

Voordelen:

• Extreem makkelijk in gebruik.

• Ideaal voor beginners.

• Ingebouwde geluidsrecorder.

• Beschikbaar voor iOS-gebruikers.

Nadelen:

• Geen ingebouwde muziekbibliotheek.

• Niet beschikbaar voor Android-gebruikers.

Clipper

Clipper is een instant video-editor voor iOS die gratis beschikbaar is. De app heeft een eenvoudige interface die eenvoudig te gebruiken is en met enkele tikken muziek aan video's toevoegt. Clipper biedt een muziekbibliotheek met nummers die zijn onderverdeeld in verschillende muziekcategorieën, waaronder pop, dubstep, dramatisch, folk, piano en electropop, dus je zult zeker een geschikte audiotrack voor je videoclip vinden. Je kunt ook je eigen nummers uit je bibliotheek gebruiken. Clipper helpt je om zelfs met minimale inspanning een geweldige video met muziek te maken.

Voordelen:

• Gratis instant video-editor voor iOS-gebruikers.

• Eenvoudige interface.

• Muziekbibliotheek met verschillende muziekcategorieën.

• De mogelijkheid om nummers uit je eigen bibliotheek te gebruiken.

Nadelen:

• Not for high pile carpets or dark flooring

KineMaster

KineMaster is een krachtige app boordevol video- en audiobewerkingsfuncties. De tijdlijn van de app is erg handig en stelt je in staat om met meerdere video- en audiotracks te werken. Met KineMaster kun je achtergrondmuziek toevoegen uit de app-bibliotheek of je eigen muziekbibliotheek.

Bovendien heeft KineMaster een functie om een voice-over voor een video te maken. De app ondersteunt liggende, staande en vierkante videoformaten, waardoor het geschikt is voor het bewerken van familievideo's, maar ook voor YouTube- en Instagram-video's. Er is een betaalde en een gratis versie, waarvan de laatste reclamevrij is. De app is beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten.

Download in de App Store

Ontdek het op Google Play

Voordelen:

• Krachtige app boordevol video- en audiobewerkingsfuncties.

• De mogelijkheid om meerdere video- en audiotracks te verwerken.

• Muziekbibliotheek en de mogelijkheid om nummers uit je eigen bibliotheek te gebruiken.

• Beschikbaar voor zowel iOS- als Android-gebruikers.

Nadelen:

• De gratis versie is niet reclamevrij.

VideoShow

VideoShow is een gratis video-editor met veel auteursrechtenvrije muziek om aan je video's toe te voegen. Als je het juiste nummer niet kunt vinden in de ingebouwde bibliotheek, kun je je eigen nummer toevoegen vanaf je apparaat. Als alternatief biedt VideoShow een functie voor het kopiëren van video's – neem je stem en geluidseffecten op voor je clip.

Met VideoShow kun je ook aanpassingen aan de audiosnelheid en spraakverbeteringen aanbrengen. Met deze app kun je meerdere audiotracks aan je video toevoegen. Delen is ook heel eenvoudig: je kunt je uiteindelijke video uploaden naar populaire sociale mediaplatformen, waaronder Instagram, Facebook, TikTok en meer.

Download in de App Store

Ontdek het op Google Play

Voordelen:

• Gratis video-editor met muziekbibliotheek met auteursrechtenvrije muziek.

• De mogelijkheid om nummers uit je eigen bibliotheek te gebruiken.

• Aanpassingen in audiosnelheid en spraakverbeteringen mogelijk.

• Eenvoudig video’s delen op sociale media.

Nadelen:

• Abonnement nodig voor geavanceerde functies.

InShot

InShot maakt het eenvoudig om muziek en geluidseffecten aan je video's toe te voegen. Net als andere apps op onze lijst, heeft InShot een ingebouwde muziekbibliotheek. Je kunt een aanbevolen audiotrack voor je video zoeken of je eigen nummer toevoegen. Bovendien heeft InShot een opnametool – je kunt een voice-over opnemen en deze aan een clip toevoegen. Nadat je een audiotrack hebt toegevoegd, kun je eenvoudige bewerkingen uitvoeren: pas het volume aan en pas fade-in-/fade-outeffecten toe.

InShot kan video's in HD exporteren en je clip ook aanpassen aan elke beeldverhoudin, zodat je een perfecte video kunt maken om om te uploaden naar sociale media.

Download in de App Store

Ontdek het op Google Play

Voordelen:

• Eenvoudig muziek en geluidseffecten toevoegen aan je video’s.

• Ingebouwde muziekbibliotheek.

• Een opnametool.

• Video’s exporteren in HD.

Nadelen:

• Sommige functies zijn alleen beschikbaar met het Pro Unlimited abonnement.

Filmmaker Pro

Filmmaker Pro is een krachtige gratis app om muziek onder een filmpje te zeggen voor iOS. Met deze app is het vrij eenvoudig om je eigen audiotrack aan een video toe te voegen. Of je kunt een van de 84 gecomponeerde audiotracks of geluidseffecten kopen die beschikbaar zijn in de app.

Met Filmmaker Pro kun je audio bewerken: muziek inkorten, afspeelsnelheid aanpassen, het audiovolume wijzigen en fade-in-/fade-outeffecten toevoegen. Naast audiobewerking, biedt de app ook een tiental videobewerkingsfuncties waarmee je binnen enkele minuten een geweldige video kunt maken.

Download in de App Store

Voordelen:

• Gratis app voor iOS-gebruikers.

• Eenvoudig je eigen audiotrack aan een video toevoegen.

• Naast audiobewerking zijn er ook tientallen videobewerkingsfuncties beschikbaar.

Nadelen:

• Niet beschikbaar voor Android-gebruikers.

Online muziek muziek onder een filmpje zetten

Een andere manier om te filmen met muziek, is door een online tool te gebruiken. Als je geen tijd wilt besteden aan het downloaden en installeren van desktopsoftware op je computer, is deze optie perfect voor je. Gebruik Fastreel om je video online te bewerken. Het is een handige webgebaseerde video-editor met alle benodigde tools. Volg de stapsgewijze handleiding hieronder om te leren hoe je online muziek aan een video kunt toevoegen.

1. Open de Fastreel-website

Volg de link hieronder om de Fastreel-website te openen.

Ga naar de Fastreel-website

2. Upload je video naar de website
    Klik op de knop Add Your File, zoek je videobestand en klik op Open. Als alternatief kun je je videobestand gewoon naar het browservenster slepen.

3. Voeg een audiotrack toe aan de video
    Klik op de knop Upload Audio om muziek van je computer toe te voegen. Als je audio uit de ingebouwde bibliotheek wilt toevoegen, klik dan op Choose from the Music Collection. Selecteer in het pop-upvenster dat wordt geopend een audiotrack die je bevalt en klik op de knop Apply.

4. Sla de video op
    Om de video te downloaden op je computer, druk je op de knop Export Result en vervolgens op Download. Als je andere wijzigingen wilt aanbrengen, klik dan op de knop Continue in Other Tools.

Movavi Video Editor

Eenvoudig geweldige content creëren

*De gratis versie van Movavi Video Editor kan de volgende beperkingen hebben, afhankelijk van de versie: watermerk op geëxporteerde clips, 60-secondenvideo of 1/2 audiolengte limiet, en/of sommige geavanceerde functies niet beschikbaar bij het exporteren van video's.