Op zoek naar een CR2-bestand naar JPG converter?

• Razendsnelle conversie
  • Batchverwerking van bestanden – elk aantal, elke grootte
  • Geen kwaliteitsverlies, zelfs voor 4K-video's
  • Eenvoudig bewerken en comprimeren

Een RAW-converter voor CR2, RAW, of NEF naar JPG conversie

6 014

Als u de trotse eigenaar bent van een professionele camera kent u zeker het probleem van het openen en werken met RAW-bestanden. Afhankelijk van de fabrikant van de camera kunnen verschillende namen en extensies gegeven worden aan RAW-bestanden. De meest populaire zijn CR2 (Canon) en NEF (Nikon). RAW-afbeeldingen bevatten alle informatie die door de sensor van de camera opgenomen werden wat zorgt voor grote bestanden waar je niet eenvoudig mee kunt werken. Daarnaast bieden de meeste programma’s geen ondersteuning voor het bekijken en bewerken van afbeeldingsbestanden.

Als u dus uw RAW-afbeeldingen goed wil bekijken, opslaan en bewerken, moet u ze waarschijnlijk omzetten naar een meer flexibele indeling, zoals JPEG (JPG). De eenvoudigste manier om dit te doen is Movavi Video Converter gebruiken. Dit krachtige softwareprogramma kan snel en accuraat RAW omzetten naar JPG zonder de kwaliteit van de originele afbeeldingen aan te tasten. Het snelle batch-conversieproces is ideaal voor het in bulk overdragen van foto’s.

Download onze RAW naar JPG-converter voor Windows of Mac nu en volg deze eenvoudige stap-voor-stap handleiding.

Stap 1. Movavi Video Converter downloaden en installeren

Download de CR2 naar JPG-converter van onze website in het Nederlands. Open het gedownloade bestand en volg de instructies en u kunt een CR2-bestand omzetten naar JPG.

Stap 2. Uw bestanden toevoegen

Klik op de knop Media toevoegen en daarna op Afbeeldingen toevoegen en kies de RAW-foto’s die u wil converteren. U kunt eenvoudig meerdere afbeeldingen tegelijkertijd toevoegen.

Stap 3. De afbeeldingsindeling kiezen

Open de tab Afbeeldingen en kies JPG om een afbeelding naar de JPEG-indeling te converteren. Klik op de knop met het Tandwiel om het formaat van de afbeelding aan te passen, indien nodig.

Stap 4. Uw afbeeldingen aanpassen en bijsnijden (optioneel)

Dit is een nuttige stap als u uw foto’s wil bewerken vóór het exporteren. Klik hiervoor op de knop Bewerken naast het bestand in de lijst aan de rechterkant van de interface.

Selecteer de hulpmiddelen die u wil gebruiken in het venster dat geopend wordt. Kies de tab Aanpassingen om helderheid, contrast, hue en saturatie naar uw wensen aan te passen. Klik op Toepassen om de wijzigingen op te slaan.

Klik om bepaalde elementen van de foto te benadrukken op de tab Bijsnijden en u zult een bepaald gebied kunnen selecteren en bijsnijden. Klik op Uitgevoerd als u klaar bent met bewerken.

Stap 5. Start de conversie

Klik om uw RAW-bestanden te converteren op de Opslaan naar-knop en specificeer de uitvoermap en klik op Start. Na het beëindigen van afbeeldingen omzetten naar JPG, zal de map met uw bestanden automatisch geopend worden.

Nu weet u hoe u een RAW-converter moet gebruiken om grote RAW-bestanden te converteren in kleinere en meer bruikbare JPG-bestanden. Met deze indeling kunt u uw foto’s makkelijk bekijken, bewerken en afdrukken wat het voor liefhebbers van fotografie de beste keuze maakt voor het omzetten van hoogwaardige RAW-foto's. Movavi Video Converter is een van de snelste toepassingen voor het omzetten van multimedia op PC en Mac. Download het nu en ontdek wat het voor u kan doen!