Wil u weten hoe u een NEF-bestand naar JPG moet omzetten?

Probeer de Movavi converter!

• Razendsnelle conversie
  • Batchverwerking van bestanden – elk aantal, elke grootte
  • Geen kwaliteitsverlies, zelfs voor 4K-video's
  • Eenvoudig bewerken en comprimeren

Hoe de NEF naar JPG converter van Movavi gebruiken

10 443

Als het gaat over het nemen van foto's, willen we altijd de meest memorabele momenten uit onze levens bewaren op afbeeldingen met de best mogelijke kwaliteit. Daarom kopen mensen professionele camera’s die fantastische resultaten beloven. Maar, wat blijkt, met deze camera’s worden de afbeeldingen met de beste kwaliteit bereikt door de foto’s in de originele RAW-indeling te houden. Dit kan leiden tot verschillende problemen. “RAW” betekent dat zulke afbeeldingen zo veel mogelijk niet verwerkte visuele informatie van de sensor van de camera behouden. Dit is goed voor een professional, maar voor de alledaagse gebruiker betekent dit omgaan met veel grotere bestanden en problemen met het openen, bewerken en afdrukken van zulke afbeeldingen. De extensie RAW is de soortnaam voor de niet verwerkte afbeeldingsindeling; het wordt mogelijk anders genoemd, afhankelijk van het merk van camera.

Wat is NEF? NEF staat voor Nikon Electronic Format. Dit is de RAW-afbeeldingsindeling die wordt gebruikt door Nikon, een van de meest populaire camerafabrikanten. Het is niet makkelijk om deze bestanden te bekijken op een computer. Ze vereisen professionele software, welke vaak duur is en moeilijk om mee te werken. De eenvoudigste manier om deze situatie op te lossen is de bestanden omzetten van NEF naar JPG (JPEG). Dit is een meer universele indeling. Door de flexibiliteit van deze indeling kunt u de foto's makkelijk bekijken op bijna alle toestellen en tegelijkertijd ruimte op uw harde schijf besparen.

Om veilig van NEF naar JPG om te zetten, hebt u een goede NEF-converter nodig – Movavi Video Converter kan deze taak makkelijk aan! Ondanks zijn naam, kan het programma naast video ook met audio- en afbeeldingsindelingen werken. U kunt uw foto's eenvoudig omzetten naar alle populaire bestandsindelingen, waaronder TIFF, GIF, PNG en andere. Converteer uw volledige NEF-bibliotheek in de kortst mogelijke tijd met de functie batchconversie. Download, om te leren hoe u dit moet doen, Movavi Video Converter in het Nederlands voor Windows of Mac en volg onderstaande handleiding.

Stap 1. De NEF-converter downloaden en installeren

Download Movavi Video Converter, open het gedownloade bestand en volg de instructies op het scherm om het programma te installeren.

Stap 2. Uw bestanden toevoegen

Klik op de knop Media toevoegen en daarna op Afbeeldingen toevoegen, en selecteer de NEF-afbeeldingen die u wil converteren. U kunt meerdere afbeeldingen toevoegen en ze tegelijkertijd converteren met behulp van de functie batchconversie.

Stap 3. De uitvoerindeling van het bestand instellen

Open, om van NEF naar JPG te converteren, de tab Afbeeldingen, kies JPG, en selecteer de enige beschikbare preset.

Stap 4. De NEF naar JPG-conversie starten

Klik op het pictogram map om de map aan te geven waarin u uw JPG-bestanden wil opslaan. Klik op Start om het proces te starten. Nadat de conversie voltooid is, zal de map met uw bestanden automatisch openen.

Nu weet u hoe eenvoudig NEF-bestanden omzetten naar JPG is. Movavi Video Converter is een snelle manier om gelijk welke multimediabestanden om te zetten op uw PC of Mac. Download het nu en ontdek wat het voor u kan doen!