Hoe Google Hangouts opnemen

18 499

• Download de schermrecorder.

• Pas de opnameparameters aan.
  • Neem je Hangout-sessie op.
  • Zet het resultaat om in een formaat naar keuze.

Download het programma en volg de onderstaande instructies

In dit artikel bespreken we hoe je Google Hangout-sessies kunt opnemen met verschillende tools. We bespreken een schermrecorder voor pc, online recorder, browserextensie en mobiele apps.

1. Movavi Screen Recorder – eenvoudige UI
  2. Screencapture.com – het beste voor opname met hoge privacy
  3. Loom – het beste voor educatieve tutorials
  4. Native iPhone scherm recorder – het beste voor occasionele opnames
  5. Mobizen – het beste voor hoogwaardige opname
  6. Google Meet – het beste voor opname ter plaatse

Hoe neem je een Google Hangout op met Movavi Screen Recorder?

Beste voor: Video- en audio-opname op Windows en Mac

Beoordeling: 4.5/5 sterren, 47 beoordelingen

Prijs: Gratis 7-dagen trial met de betaalde versie van $59.95

Platform: Windows, macOS

Met Movavi Screen Recorder kun je eenvoudig vastleggen wat er op je scherm gebeurt. Dit maakt het een van de gemakkelijkste tools voor het vastleggen van Google Hangouts. Zelfs mensen met beperkte technische kennis kunnen videochats opnemen. Movavi Screen Recorder kan video van hoge kwaliteit opnemen tot 60FPS, wat betekent dat je de video kunt gebruiken in professionele toepassingen zoals lesmateriaal voor een online cursus of universiteit.

Belangrijkste kenmerken:

• Eenvoudige audio-bewerkingstools

• Optie om audio op te nemen zonder video

• Opnames van hoge kwaliteit

• Kan microfoon- en systeemgeluid opnemen

Voordelen:

• "Click-and-go" technologie, waardoor het programma zeer gebruiksvriendelijk is

• Gemakkelijk bewerken, delen en opslaan na de opname

• Video opnemen in hoge kwaliteit en de instellingen naar eigen wens aanpassen

Nadelen:

• Sommige opnames van hogere kwaliteit kunnen veel ruimte op de harde schijf in beslag nemen.

Hoe een Google Hangout opnemen met Movavi

Stap 1. Installeer de Google Hangouts recorder

Download het installatiebestand, open het en volg de instructies op het scherm.

Stap 2. Pas de opnameparameters aan

Open Google Hangouts op uw computer en start Movavi Screen Recorder. Druk op het pictogram met een videocamera op het pre-opnamepaneel en pas het opnamekader aan. Daarna verschijnt het hoofdopnamepaneel.

Als u een Google Hangout met audio wilt opnemen, zorg er dan voor dat de knoppen Systeemaudio en Microfoon groen gemarkeerd zijn - dit geeft aan dat het programma uw stem en de stemmen van de mensen met wie u chat, zal opnemen.

Stap 3. Start de opname van een Google Hangout

Wanneer alle instellingen OK zijn, klikt u op de knop REC. Maak u klaar om uw videochat te starten; de opname begint over drie seconden. Klik op Pauze als u een pauze wilt inlassen, en op Stop om te eindigen en op te slaan. U kunt ook sneltoetsen gebruiken: F9 om te pauzeren/hervatten en F10 om te stoppen (voor Windows), en ⌥ ⌘ 1 om te pauzeren/hervatten en ⌥ ⌘ 2 om te stoppen (voor Mac). De opgenomen video wordt automatisch opgeslagen op uw harde schijf in MKV-formaat en verschijnt in het voorbeeldvenster.

Stap 4. Knip en converteer de video (optioneel)

Als u wilt, kunt u de opgenomen video opnieuw bekijken en controleren of alles in orde is in het voorbeeldvenster. U kunt ook ongewenst materiaal wegknippen, zoals het moment waarop u de camera aan/uit zet of als u aan het begin of einde geluid opneemt dat u niet nodig hebt. Plaats daarvoor de witte marker aan het begin van het gedeelte dat u wilt verwijderen en gebruik de Schaar. Doe hetzelfde om het einde van het segment te markeren. Klik nu op dit gemarkeerde segment en klik op het pictogram Prullenbak. Wanneer u klaar bent om de wijzigingen op te slaan, klikt u op Exporteren.

Om het formaat te kiezen waarin u de opgenomen video wilt opslaan, klikt u op een van de formaten die boven in het dialoogvenster staan vermeld. Zodra u het gewenste formaat hebt gekozen, klikt u op Opslaan en wacht u een paar minuten terwijl het programma de conversie van uw video voltooit.

Movavi Screen Recorder

De beste manier op uw scherm op te nemen

Disclaimer: Merk op dat u met Movavi Screen Recorder geen video- en audiostreams kunt opnemen die door copyright worden beschermd.

Google Hangout opnemen met Screencapture.com

Beste voor: High-privacy opname

Beoordeling: 4.6/5 sterren, 332 beoordelingen

Prijs: Gratis met de betaalde versie vanaf $9,95/maand

Platform: Online

Screencapture.com biedt u de belangrijkste functies van een schermrecorder zonder dat er extra stappen nodig zijn. U kunt uw systeem- en microfoongeluid, webcam en beeld van uw monitor opnemen. Vervolgens kunt u uw bestand opslaan en er zeker van zijn dat uw gegevens veilig zijn. Wilt u echter een video opnemen zonder watermerk, dan moet u betalen voor de premium versie.

Belangrijkste kenmerken:

• Geen download vereist

• Hoge privacy

• Slaat opnames op in hoge kwaliteit

Voordelen:

• De gratis versie bevat alle basisopties

• Amateurvriendelijk

Nadelen:

• De gratis versie neemt video's op met een watermerk

Hoe Google Hangouts opnemen met Screencapture.com

1. Open de website.
    Ga naar de Screencapture.com website

2. Pas de instellingen aan.

3. Klik op Opname starten.

4. Kies van welk venster u de video wilt opnemen.

5. Klik op Download wanneer u klaar bent met opnemen en sla uw sessie op.

Hoe Google Hangout video en audio opnemen in Loom

Beste voor: Uitgebreide opnamemogelijkheden

Beoordeling: 4,5/5 sterren, 212 beoordelingen

Prijs: Gratis met paywalled opties voor groepen van 25+ personen

Platform: Google Chrome

Loom is een specifieke Google Chrome-plugin waarmee u kunt opnemen vanaf uw webcam of een snelle screenshare-video kunt maken. Het is ontworpen om sneller te zijn dan een e-mail, waardoor het geweldig is om snelle berichten te delen. De voorinstellingen van Loom kunnen standaard via uw webcam opnemen, dus zorg ervoor dat u de instellingen wijzigt om botvideo en schermaudio van uw vergadering op te nemen.

Hoewel de plugin van Loom werkt via Chrome, neemt hij niet uitsluitend op via de browser. Zodra je het hebt ingesteld om op te nemen, kun je alles opnemen wat er op je scherm gebeurt.

Het Starter Plan is gratis en laat je gratis video's delen met maximaal 25 mensen in een Team Workspace. Als je echter een grotere organisatie hebt, moet je misschien overstappen naar een betaald plan.

Belangrijkste kenmerken:

• Uitgebreide opties

• Gratis te gebruiken

• Integraties met Slack, Gmail, Notion, Coda, Intercom en Headway

Voordelen:

• Geen watermerken

• Snel en eenvoudig korte video's delen met collega's of vrienden

• Video's kunnen worden opgeslagen op Loom's eigen platform

Nadelen:

• Werkt alleen op de Chrome-browser

• Instellingen moeten mogelijk worden gewijzigd om uw gespreksaudio op te nemen

• Betaald plan voor bedrijven met meer dan 25 mensen in een werkruimte

Hoe Google Hangout video en audio opnemen in Loom

1. Download de Loom Chrome-extensie.
    Loom downloaden

2. Klik op Geavanceerde instellingen en zorg ervoor dat u Tab Audio als audiobron selecteert.

3. Neem het tabblad op waarin je chat plaatsvindt.

4. Deel en bewaar de video en audio met Loom.

Zo neem je een Google Hangout-videogesprek op met je eigen iPhone-schermopnametool

Beste voor: Casual opnames

Prijs: Gratis

Platform: iOS

Moderne iPhones hebben hun eigen ingebouwde schermrecorder. Als u een Google Hangout-gesprek wilt opnemen op uw telefoon, dan kan deze schermrecorder een goede optie zijn. Je kunt de schermopname openen via het drag-down Control Center-menu bovenaan het iPhone-scherm. Ook via een iPad kunnen op deze manier video's worden opgenomen.

Als u de schermrecorder niet in het Control Center vindt, kunt u deze eenvoudig toevoegen aan uw instellingen, zodat de opname slechts een klik verwijderd is.

Belangrijkste kenmerken:

• Geen download nodig

• Kan interne audio en stem opnemen

Voordelen:

• U hoeft geen nieuwe software te installeren

• Video kan direct worden opgeslagen in iCloud

• Geen watermerken op de video's

Nadelen:

• Meldingen kunnen je opname bederven

• Kan kostbare ruimte in beslag nemen op je iPhone

Hoe op te nemen Hangout met native iPhone scherm recorder

1. Zorg ervoor dat je de Hangouts app hebt en bereid je gesprek voor.

2. Sleep het Control Center op je iPhone naar beneden.

3. Druk op de opnameknop en wacht op het aftellen.

4. Schakel over naar Hangouts en neem je gesprek op.

Hoe Google Hangouts op Android-apparaten op te nemen

Beste voor: Hoogwaardige opname

Beoordeling: 4,1/5 sterren, meer dan 3 M beoordelingen en recensies

Prijs: Gratis met in-app aankopen vanaf $0,99 per item

Platform: Android

Met Mobizen kun je een Google Hangout opnemen in kwaliteitsinstellingen tot 1080p resolutie, 12,0MBPS. Veel mensen gebruiken het voor het opnemen van gaming video's, maar als u de Google Hangouts app gebruikt op uw Android telefoon, kunt u met Mobizen videoclips opnemen en bewerken, klaar om te uploaden of te delen. Hoewel Mobizen een zeer nuttige tool is voor Android, hebben sommige gebruikers enige vertraging in hun opnames gemeld. Bovendien kunt u het alleen gebruiken op Android-apparaten, dus u kunt niet opnemen op uw laptop.

Belangrijkste kenmerken:

• Opnames van hoge kwaliteit

• Heeft basisfuncties voor videobewerking

Voordelen:

• Geen login vereist

• Kan video's opslaan in een extern geheugen

Nadelen:

• Sommige gebruikers hebben vertraging gemeld

• Alleen beschikbaar op Android

Hoe Google Hangout-videogesprek opnemen met Mobizen

1. Installeer de Mobizen app.
    Download Mobizen van Google Play

2. Tik op de Mobizen-widget tijdens uw Google Hangout-vergadering.

3. Wijzig de instellingen met behulp van het tandwielpictogram.

4. Gebruik het camcorder icoon om de video op te nemen en de Stop knop als je klaar bent.

Een ingebouwde opnamefunctie in Google Meet gebruiken

Beste voor: On-the-spot opname

Beoordeling: 4.46/5 sterren, 10 464 beoordelingen

Prijs: Gratis

Platform: Online, Android, iOS

Google Hangouts heeft geen native recorder om te gebruiken, maar Google Meet laat de organisator van een gesprek de vergadering opnemen als ze dat willen. Dit geldt alleen voor bepaalde Google Meet-plannen, waaronder onderwijs-, zakelijke en bedrijfsplannen, wat een privacyfunctie is om ervoor te zorgen dat niet zomaar iedereen de vergadering kan opnemen. Dit is frustrerend als u zich aanmeldt bij een webinar of vergadering op Google Meet en u deze wilt opnemen voor referentie, omdat het geen optie is voor aanwezigen.

Google Meet kan in HD opnemen en integreert met Drive om uw opnames op te slaan. Als u een regelmatige gebruiker bent van Google Suite, dan zult u dit handig vinden, maar lange vergaderingen kunnen uw opslagruimte snel vullen.

Belangrijkste kenmerken:

• Kan direct beginnen met opnemen tijdens een vergadering

Voordelen:

• Integratie met Google Drive

• Geen extra installaties nodig

Nadelen:

• Alleen beschikbaar voor de gastheer van de vergadering

• Kan videostottering veroorzaken voor de kijkers

Hoe Google Meet opnemen

1. Open Vergadering en start of neem deel aan de vergadering.
    Ga naar Google Meet

2. Klik op Meer en de knop Vergadering opnemen.

3. Als u rechten heeft, verschijnt er een opnameknop.

4. Druk op Opnemen, dit zal andere deelnemers laten weten dat de vergadering niet privé is en wordt opgenomen.

5. Als u klaar bent, klikt u op Meer en Stop opname.

6. Als iedereen de vergadering heeft verlaten, is de opname automatisch gestopt.

7. Zoek de vergadering in Mijn Drive, onder de map Meet Recordings.

Hoe een schermrecorder kiezen

De hier genoemde oplossingen dienen verschillende doelen. Soms kan het moeilijk zijn om er een te kiezen met zoveel opties. Dus, hier is waar je op moet letten bij het zoeken naar een schermrecorder:

• Prijs

• Platform compatibiliteit

• Beoordelingen van gebruikers

• Bewerkingsfuncties

• Gemakkelijk video delen

• Klantenondersteuning

Software

Beste voor

Platform

Download

Opname met hoge privacy

Online

Uitgebreide opnamemogelijkheden

Google Chrome

Veelgestelde vragen

Kun je een Google Hangout sessie opnemen?

Kan ik Google Hangout opnemen in de app? Het antwoord is nee. Er is geen optie om de chat binnen Hangouts op te nemen. Er zijn echter veel workaround methoden met behulp van schermopname methoden. Als u opneemt met een iPhone, is de ingebouwde schermrecorder handig en kan deze in enkele seconden worden opgeroepen om de opname te starten. Voor mensen die via een laptop moeten opnemen, kunnen een Chrome-plugin of zelfs schermrecorders voor browseropname zoals Movavi het gemakkelijk maken. Loom is een soortgelijke optie die normaal wordt gebruikt om kortere video's te delen, zoals snelle tutorials.

Waar kan ik mijn Google Hangouts opnames vinden?

Als je Movavi Screen Recorder gebruikt, zijn je bestanden te vinden in de map C:\Users%your_username%VideosMovavi Screen Recorder in Windows of /users/%your_username%/Movies/Movavi Screen Recorder/ op Mac. U kunt deze optie wijzigen in Voorkeuren. Als u een G Suite-gebruiker bent, kunt u met Google Meet, de nieuwe versie van Hangouts, ook vergaderingen opnemen. Deze versie slaat het resultaat op in je Google Drive in de map Meet Recordings en e-mailt je een link naar de video.

Hoe neem ik audio en video op met Google Hangouts?

Download en installeer eerst Movavi Screen Recorder en start het dan op. Klik op de videocamera aan de rechterkant. Selecteer het gebied dat u wilt opnemen, schakel System Audio en Microphone in als u geluid moet opnemen - deze pictogrammen verschijnen in het groen als het programma klaar is om audio op te nemen. Klik op de REC knop wanneer de sessie gaat beginnen. Na 3 seconden aftellen zal Movavi Screen Recorder beginnen met het opnemen van video. Druk op Stop aan het einde van de vergadering. Klik op Exporteren, pas de opslagopties aan en klik op Opslaan. Je bent klaar!

De klassieke Google Hangouts heeft geen opname-optie. Maar als u een G Suite-beheerder, een lid van een bedrijfsteam of een leraar bent, kunt u de ingebouwde opnametool in Google Meet gebruiken. Nadat u de vergadering start of eraan deelneemt, klikt u op de drie puntjes in de rechterbenedenhoek en klikt u op Vergadering opnemen. Als u klaar bent, klikt u twee keer op Stop opname. U kunt ook wachten tot iedereen de vergadering verlaat, dan stopt de opname automatisch. U ontvangt per e-mail een link naar uw videobestand.