Hoe uw bureaublad opnemen?

Probeer Movavi Screen Capture Studio!

• Eenvoudige opname
  • Hoogwaardig beeldmateriaal
  • Geavanceerde videobewerking

Download het programma en volg de onderstaande instructies

AVI

MP4

MOV

Hoe het bureaublad met geluid opnemen

U kunt screencasts van uw bureaublad om vele redenen nodig hebben: om een rapport van een software bug te maken, een video tutorial voor uw klanten, vrienden of ouders die niet zo goed zijn met computers. In deze handleiding leest u hoe u het beste video van uw bureaublad kunt vastleggen met slechts een paar eenvoudige stappen met Movavi Screen Capture Studio, dat is in het Nederlands beschikbaar is en is ontworpen voor het opnemen van schermactiviteiten met geluid en voice-over, het bewerken van opnames en het opslaan ervan in verschillende bestandsindelingen.

Probeer onze tool voor het vastleggen van video van uw bureaublad en begin er meteen mee.

1. Installeer Movavi Screen Recorder

Download Screen Capture Studio, sla het installatiebestand op uw harde schijf op, voer het vervolgens uit en volg de instructies om het programma te installeren.

2. Parameters voor opname instellen

Begin uw schermactiviteiten op te nemen, start Screen Capture Studio en klik op Scherm opnemen in het hoofdvenster. Sleep de opnameframe op het gebied dat u wilt opnemen; u kan de frame in grootte verstellen en verplaatsen en ook desgewenst een nieuw Opnamegebied uit de lijst selecteren. U kunt zowel het volledige scherm als een kleiner gebied van het scherm opnemen.

Het programma stelt u in staat om input of output geluidsapparaten vast te leggen, of beide tegelijkertijd.

Zorg er enkel voor dat het nodige geluidsapparaat gemarkeerd is in het groen. Beweeg de aangrezende schuifjes omhoog of omlaag om het volume van elke geluidsbron te wijzigen.

Maak uw video informatiever door cursor- en toetsenbordactiviteiten te tonen: om dit aan te zetten, open het Vastleggen menu en selecteer de gewenste opties. Kijk voor de menubalk op een Mac bovenaan uw scherm.

3. Leg video van uw bureaublad vast

Klik op REC om de software waarmee vast te leggen. Klik op Stoppen om de opname te beëindigen. U kunt ook sneltoetsen gebruiken: in Windows, druk op F9 om te pauzeren en op F10 om te stoppen met het opnameproces. Mac-gebruikers kunnen drukken op respectievelijk ⌥ ⌘ 1 en ⌥ ⌘ 2. Als alternatief kunt u het compacte bedieningspaneel boven het opnameframe gebruiken om het proces te bedienen, snapshots te maken tijdens het opnemen en de huidige duur en omvang van het videobestand bekijken.

4. (optioneel) De opnames bewerken

Nadat de opname van de audio/video van het bureaublad is gestopt, ziet u een voorbeeldvenster waarin u ofwel direct de resulterende video kunt opslaan ofwel deze openen in de ingebouwde Video Editor voor verdere aanpassingen. Klik op In editor openen om uw ruwe materiaal te verbeteren en te beginnen met het er echt professioneel uit laten zien van uw software video tutorial, demonstratie of presentatie.

5. Video's opslaan of converteren voor mobiele apparaten

U kan uw opnames in een van de vele ondersteunde indelingen opslaan, waaronder: AVI, FLV, 3GP, MKV, MP4, etc., of converteer het om af te spelen op uw mobiele apparaat. Om de export-dialoog te openen selecteer Opslaan als in het schermopname voorbeeldvenster of klik op de knop Exporteren in de Video Editor. Hier kunt u de gewenste indeling of mobiele apparaat selecteren. Screen Capture Studio ondersteunt Apple iPod, iPhone en iPad, PSP, Nokia, Sony Ericsson mobiele telefoons, Android smartphones en vele andere apparaten.

Dat ziet er vrij eenvoudig uit, nietwaar? Download Screen Capture Studio nu meteen en probeer het zelf. Trouwens, met deze Movavi software om van bureaublad op te nemen kunt u allerlei andere soorten schermactiviteiten opnemen: video chats, webcams en online streams.

Movavi Screen Capture Studio

De beste manier op uw scherm op te nemen

• Neem video op van uw computerscherm
  • Neem geluid op van meerdere bronnen
  • Video's bewerken met de ingebouwde editor
  • Video's opslaan in alle populaire indelingen

Disclaimer: Merk op dat u met Movavi Screen Capture Studio geen video- en audiostreams kunt opnemen
die door copyright worden beschermd.