Bureaublad opnemen

22.12.19
8 min
10 547
  1. DownloadDownload de desktop video recorder
  2. Bepaal de opname-instellingen
  3. Neem de video op
  4. Kort de opname in
  5. Sla de video op of deel deze

Bureaublad met geluid opnemen met Desktop Recorder

Het bureaublad opnemen kan talloze redenen hebben: u wilt een softwarebug rapporteren, een demo maken of een videotutorial maken voor klanten, vrienden of ouders die hulp nodig hebben met de computer. Lees onderstaande gids voor alle informatie over het opnemen van het bureaublad (record desktop).

Movavi Screen Recorder is ontworpen voor het opnemen van activiteiten op het scherm, compleet met geluid en voiceover. De software in het Nederlands is een recorder waarmee u opnames kunt inkorten en een converter voor het opslaan van opnames in diverse bestandsformaten. Probeer onze tool voor desktop recording en neem meteen een desktopvideo op!

• Stap 1. Installeer Desktop Video Recorder van Movavi

DownloadDownload Movavi Screen Recorder, sla het installatiebestand op de harde schijf op, voer het uit en volg de instructies om het programma op een pc of Mac te installeren.

• Stap 2. Stel de opnameparameters in

Start met het opnemen van het bureaublad door het programma te starten en op de Schermopname-knop te drukken button. U kunt ook op F10 in Windows drukken of op ⌥ ⌘ 2 op een Mac. Teken een opnamekader door de linkermuisknop ingedrukt te houden en de muisaanwijzer te verslepen. U kunt het kader naar wens verplaatsen of de grootte ervan veranderen. U kunt het volledige scherm opnemen of alleen een kleiner gebied van het scherm.

U kunt met het programma ook het invoer- of uitvoergeluid opnemen, of beide tegelijkertijd. Zorg ervoor dat de vereiste geluidsbron groen is gemarkeerd om aan te geven dat deze actief is.

U kunt de video informatiever maken door de acties van de muisaanwijzer en het toetsenbord weer te geven. Klik op de betreffende pictogrammen op de zijbalk om dit in te stellen.

• Stap 3. Neem video op vanaf het bureaublad

Klik op REC om de software waarmee u werkt op te nemen. Klik op Stoppen om de opname te voltooien. U kunt ook sneltoetsen gebruiken: in Windows drukt u op F9 om te pauzeren en op F10 om de opname te stoppen. Op een Mac drukt u hiervoor op ⌥ ⌘ 1 en op ⌥ ⌘ 2. U kunt ook momentopnames maken tijdens de opname: druk op de betreffende knop op het bedieningspaneel of gebruik de sneltoets – F8 op een Windows-pc of ⌥ ⌘ 3 op een Mac.

• Stap 4. Kort de opname in

Als u klaar bent met het bureaublad filmen, ziet u een voorbeeldvenster waarin u de uiteindelijke video meteen kunt opslaan in een ander formaat of eerst de ongewenste delen kunt verwijderen met het ingebouwde videobewerkingstool. Selecteer op de tijdlijn het punt waarop u wilt knippen, klik op de Knippen-knop om de segmenten te verdelen en herhaal dit eventueel. Vervolgens selecteert u elk ongewenste segment en drukt u op de knop Fragment verwijderen.

• Stap 5. Sla de video op of deel de video

U hebt twee mogelijkheden voor de opgenomen video: sla deze op de computer op om de video later te bekijken, of deel de video met iedereen die de opname wil zien (beide kan natuurlijk ook). Sla de video op door op Opslaan als te klikken, voer de bestandsnaam in, selecteer een doelmap en een formaat en klik op Opslaan. Als u de video naar iemand anders wilt sturen, klikt u op het pictogram Delen en kiest u een van de beschikbare opties. Als u niet weet wat u moet kiezen, selecteert u Movavi Cloud: de video wordt dan geüpload naar onze cloudserver en is alleen toegankelijk via een specifieke link. Deze link kunt u naar iedereen sturen die de video mag zien.

Disclaimer: Gelieve op te merken dat u met Movavi Screen Recorder geen video- en audiobestanden kunt opnemen die door copyright worden beschermd.

Movavi Screen Recorder

• Neem video op van uw computerscherm
  • Neem geluid op van meerdere bronnen
  • Gebruik de eenvoudige bewerkingstools
  • Video's exporteren in alle populaire indelingen

Disclaimer: Gelieve op te merken dat u met Movavi Screen Recorder geen video- en audiobestanden kunt opnemen die door copyright worden beschermd.