Moet u een foto draaien?

• Instant retouchering
  • Filters en bijschriften
  • Objecten en achtergronden verwijderen

Door op de downloadknop te klikken, download je een proefversie van het programma. *

Hoe een gedraaide foto rechtzetten

4 876

Als u zich bezighoudt met reizen en fotografie hebt u waarschijnlijk duizenden foto’s van vele fascinerende plaatsen. De kans is groot dat sommige van deze foto’s 90 graden linksom of rechtsom gedraaid worden weergegeven. Het is moeilijk om deze foto’s te bekijken op een computer of mobiele toestellen en het wordt zelfs nog moeilijker als de horizon op de foto niet horizontaal is. U moet deze foto’s echter niet weggooien en in plaats daarvan overal een driepoot mee naartoe nemen! U kunt deze problemen eenvoudig verhelpen met behulp van het juiste programma voor fotobewerking.

Wij bevelen Movavi Photo Editor aan – een handig programma waarmee afbeeldingen op een computer of laptop 180 graden draaien en een horizonlijn rechtzetten mogelijk is, maar ook kleurinstellingen gewijzigd kunnen worden, tekst bovenop afbeeldingen kan worden geplaatst, ongewenste objecten uit een foto kunnen worden verwijderd en nog veel meer. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface kunt u dit eenvoudig en zonder kwaliteitsverlies voor mekaar krijgen, zelfs als u geen ervaring hebt met fotobewerking. Download onze Movavi Photo Editor in het Nederlands voor pc of Mac en volg onderstaande instructies welke van toepassing zijn voor zowel de Windows- als Mac-versies van het programma.

Stap 1. De software installeren

Open het gedownloade bestand en volg de instructies op het scherm. Start na de installatie Movavi Photo Editor door te dubbelklikken op het programma-icoon.

Stap 2. Uw bestand uploaden

Klik op Bladeren voor afbeeldingen en kies een foto om te bewerken of sleep en plak het afbeeldingsbestand in het programmavenster.

Stap 3. Een foto draaien

Ga naar Draaien bovenaan het programmavenster. U zult twee knoppen zien onder ; druk op de linker- of rechterknop om de foto 90 graden te draaien in de gewenste richting. Met de knoppen onder Omkeren kunt u de afbeelding verticaal of horizontaal omdraaien.

Er zijn in Movavi Photo Editor twee manieren om de horizonlijn recht te zetten. De eerste is door de hoek handmatig aan te passen. Sleep hiervoor de schuifbalk op de balk Rechtzetten in de gewenste richting om de afbeelding te kantelen. Het kleine venster aan de rechterkant geeft de hoek van het roteren aan. U kunt ook een exacte hellingshoek invoeren.

Een andere manier om een schuine horizon recht te zetten is door middel van de Waterpas. Bekijk de foto eerst en zoek een perfect verticaal of horizontaal rechte lijn – misschien een ketting waar een zware lamp aanhangt, de zijkant van een gebouw of de horizon zelf. Klik op de knop en breng die lijn over op uw foto. De afbeelding zal automatisch worden gedraaid tot deze lijn perfect horizontaal of verticaal is.

Stap 4. De bewerkte afbeelding opslaan

Klik op Opslaan in de hoek rechts onderaan van het programmavenster. Kies een map en sla uw foto op in de gewenste indeling.

Gefeliciteerd! Met Movavi Editor is het draaien van foto’s en rechtzetten van een horizonlijn slechts een kwestie van enkele muisklikken!

Movavi Photo Editor

Verbeter afbeeldingen eenvoudig en behaal in een handomdraai professionele resultaten.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Als je het antwoord op je vraag niet kunt vinden, neem dan gerust contact op met ons Supportteam.

Ook interessant voor u

Movavi Video Editor

Een uitgebreid, gestroomlijnd videobewerkingsprogramma met alles wat u nodig hebt om geweldige home video's te maken met aangepaste soundtracks, speciale effecten, coole titels en overgangen.

Movavi Screen Recorder

Gewoon de beste manier om in HD op te nemen van uw scherm. Maak videobeelden van elke applicatie, neem online streaming video en webinars op, zelfs Skype-gesprekken en sla clips op in alle populaire indelingen.