Een foto verkleinen?

Probeer Movavi Photo Editor

• Instant retouchering
  • Filters en bijschriften
  • Objecten en achtergronden verwijderen

Door op de downloadknop te klikken, download je een proefversie van het programma. *

Hoe een foto kleiner maken

11 572

Nemen foto’s met hoge kwaliteit te veel ruimte in op uw harde schijf of is het formaat te groot voor een website? Wilt u vakantiefoto’s versturen naar een vriend maar zijn de fotobestanden te groot voor e-mail? Een toepassing om foto’s kleiner te maken, kan deze problemen oplossen. Een afbeelding verkleinen en bewerken, zonder kwaliteitsverlies, kan perfect met Movavi Photo Editor.

Een fotobestand verkleinen met Movavi Photo Editor wordt uitgelegd in deze handleiding. U kunt het programma in het Nederlands downloaden en gebruiken met alle recente versies van Windows en macOS.

1. De software installeren

Open het gedownloade bestand en volg de instructies op het scherm. Start het programma na het voltooien van de installatie.

2. Afbeeldingen toevoegen

Kies de foto’s waarvan u de grootte wilt aanpassen, en sleep ze naar de werkruimte of voeg ze toe door te klikken op Openen in het menu Bestand.

Add files to the picture shrinker

3. Foto’s verkleinen

Foto’s in high definition bewerken, betekent dat we altijd te maken hebben met grote bestanden. Gebruik Movavi Photo Editor om foto’s eenvoudig kleiner te maken.

Klik, op de hoofdwerkbalk, op het tabblad Scaleren. Standaard is dit tabblad verborgen, klik dus op Meer om deze te openen. U zult, voor uw gemak, aan de rechterkant van het beeld een aantal presets vinden voor het wijzigen van de grootte. Kies een vooraf ingestelde preset om de aangepaste breedte en hoogte te specificeren in het vak Passen in. Als u de breedte en hoogte van de afbeelding afzonderlijk wil aanpassen, moet u het pictogram Verhoudingen behouden ontgrendelen. Klik op de knop Toepassen om de wijzigingen aan uw afbeelding door te voeren.

Choose a ready-made preset or set a custom size

4. Uw foto's opslaan

Klik, na het instellen van de juiste resolutie van de foto, op de knop Opslaan om de afbeelding te exporteren in een gepaste bestandsindeling.

U kunt de grootte van PNG of TIFF-fotos’s ook downsizen door de indeling en de uitvoerkwaliteit te wijzigen. Kies JPEG in het dialoogvenster Opslaan als en klik op de knop Kwaliteit. Verplaats de schuifbalk naar links om de grootte van het fotobestand te reduceren. Een hoge compressieverhouding zal leiden tot een matige kwaliteit van de afbeelding. We raden u dus aan om deze waarde niet lager in te stelen dan 90%.

Save the shrinked pictures

Movavi Photo Editor

Verbeter afbeeldingen eenvoudig en behaal in een handomdraai professionele resultaten.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Als je het antwoord op je vraag niet kunt vinden, neem dan gerust contact op met ons Supportteam.

Ook interessant voor u

Movavi Video Editor

Een uitgebreid, gestroomlijnd videobewerkingsprogramma met alles wat u nodig hebt om geweldige home video's te maken met aangepaste soundtracks, speciale effecten, coole titels en overgangen.

Movavi Screen Recorder

Gewoon de beste manier om in HD op te nemen van uw scherm. Maak videobeelden van elke applicatie, neem online streaming video en webinars op, zelfs Skype-gesprekken en sla clips op in alle populaire indelingen.