Wilt u rode ogen verwijderen op foto’s?

• Instant retouchering

• Filters en bijschriften

• Objecten en achtergronden verwijderen

Door op de downloadknop te klikken, download je een proefversie van het programma. *

Hoe rode ogen op een foto verwijderen

21 809

Hoe vaak al gaf u de flits van de camera de schuld voor het verknoeien van uw foto’s? Alles op uw foto’s was perfect, behalve dat ene overduidelijke probleem – mensen met glanzende rode ogen. Laten we eens bekijken waarom dit gebeurt.

De pupil past zich snel aan bij wijzigende lichtomstandigheden. Een licht dat rechtstreeks in het oog schijnt, zorgt ervoor dat de pupil de hoeveelheid licht dat in het oog terechtkomt, vermindert. Anderzijds vergroot de pupil als het donker is. Rode ogen komen dus meestal voor als u foto’s neemt bij gedempte verlichting of ‘s nachts als de ogen zich hebben aangepast aan weinig licht. Als de flits van een camera plots afgaat, hebben de pupillen niet voldoend tijd om te reageren en te verkleinen. Daarom verkrijgen we het effect van rode ogen in foto’s. Het is eigenlijk gewoon een laag weefsel achteraan het oog, ook fundus genoemd.

Movavi Photo Editor is de geknipte software om rode ogen in foto’s te herstellen

Hoe het rode ogen-effect voorkomen:

• Kijk weg van de lens. Op deze manier zal de flits niet in uw ogen terechtkomen en is er dus weinig kans dat mensen er als vampieren uitzien op uw foto’s.

• Verlicht de kamer beter.

• Schakel de modus rode ogen-reductie op uw camera in.

• Gebruik een externe flits. Richt de flits op het plafond of een muur om te zorgen voor indirecte verlichting.

Als dit allemaal niet helpt, hebt u een toepassing nodig die u kan helpen bij het oplossen van dit probleem. Probeer bijvoorbeeld de functie rode ogen wegwerken in Movavi Photo Editor. Hieronder zult u leren hoe u rode ogen kunt verwijderen en de resultaten waar u op hoopte in een oogwenk te bereiken!

Stap 1. Movavi Photo Editor installeren

U kunt het programma in het Nederlands downloaden. Voer daarna het installatiebestand uit. Volg de instructies op het scherm.

Stap 2. Een foto aan het programma toevoegen

Klik, om een foto te openen waarop rode ogen gecorrigeerd moeten worden, op de knop Bladeren voor afbeeldingen en selecteer de foto die u wil bewerken. Of sleep en plak de foto in het werkgebied van de toepassing.

Stap 3. De functie rode ogen-correctie gebruiken

Open, om de rode ogen te verwijderen met Movavi, de tab Retoucheren en kies de functie Rode ogen verwijderen op het paneel aan de rechterkant.

Klik op Automatisch verwijderen om de automatische modus te gebruiken. Movavi Photo Editor zal het probleem met uw digitale portret in enkele seconden verhelpen. U kunt de afbeelding ook bewerken in de handmatige modus door Penseelgrootte aan te passen zodat dit net iets groter is dan een pupil. Klik vervolgens op de pupil en bekijk de snel werkende functie voor het verwijderen van rode ogen in actie! Vergeet niet op de knop Toepassen te klikken om de wijzigingen op te slaan.

Stap 4. Het resultaat opslaan

Sla de gecorrigeerde foto op door op de knop Opslaan te klikken. Kies de bestandsindeling en wijzig de bestandsnaam als u dat wil.

Movavi Photo Editor

Verbeter afbeeldingen eenvoudig en behaal in een handomdraai professionele resultaten.

*De proefversie van Movavi Photo Editor heeft de volgende beperkingen: je kunt maximaal 10 afbeeldingen opslaan met een watermerk, schermafbeeldingen zijn uitgeschakeld.