Hoe video converteren naar MP4

1. Klik op de knop Voeg uw media toe.
  2. Selecteer de video die je wilt converteren*.
  3. Klik op Converteren.

* Als je meerdere bestanden moet converteren en je video's moet bewerken, kun je Movavi Video Converter gratis downloaden.

Coverteer naar

Hoe bestanden converteren naar MP4

Bewerkt door het Robert Berkelder
10 666

Het MP4-bestandsformaat maakt deel uit van de MPEG-4-standaard. Bestanden met de extensie .mp4 kunnen video- en audiostreams, ondertitels en metadata bevatten. Het formaat wordt ondersteund op zowel Windows-pc's en Macs als de meeste apparaten - smartphones, tablets, HD-tv's, videogameconsoles en meer.

Wilt u weten hoe u een video converteert naar het MP4-formaat? Een van de manieren is het gebruik van een online video-naar-MP4-converter, zoals die bovenaan deze pagina. Een gewone online converter naar MP4 kan echter normaal gesproken alleen kleine bestanden verwerken. U kunt ook films naar MP4 converteren met een desktop video-converter - deze optie is meer geschikt als u grote bestanden hebt voor conversie.

In dit artikel bespreken we hoe te converteren naar MP4 met Movavi Video Converter, beschrijven we het MP4-formaat en beantwoorden we enkele veelgestelde vragen.

Hoe een video te converteren naar MP4 op Windows en Mac met Movavi Video Converter

De MP4-videoconverter van Movavi is een krachtige mediaverwerkingstool die meer dan 180 formaten ondersteunt, waaronder MP4, AVI, MOV, FLV, WMV, DVD en nog veel meer! Met Movavi Video Converter kunt u het formaat van uw videobestanden wijzigen in slechts een paar klikken. En maak je geen zorgen als je niet weet hoe je bestanden moet converteren naar MP4 - met Movavi Video Converter is het heel eenvoudig! Er is geen speciale kennis nodig over mediaformaten. Start gewoon de software, open een film of videoclip, selecteer een kant-en-klare preset, en converteer uw bestanden.

Dit is hoe u uw video naar MP4 kunt converteren met Movavi Video Converter.

Stap 1. Installeer de video-omzetter naar MP4

Download onze video-naar-MP4 converter. Start het installatiebestand en volg de installatie-instructies die op uw scherm verschijnen.

Stap 2. Start het programma en importeer uw video

Voer Movavi Video Converter uit en klik op de knop Media toevoegen. Selecteer Video toevoegen om de video te importeren die u wilt converteren naar MP4.

Stap 3. Selecteer het uitvoerformaat

Open het tabblad Video onderaan het venster. Hier vindt u een lijst met ondersteunde formaten. Vouw de categorie MP4 uit en kies een van de MP4-voorinstellingen die het beste bij uw behoeften past.

Als u uw video wilt converteren naar MP4 voor weergave op een mobiel apparaat, opent u het tabblad Apparaten en selecteert u de fabrikant en het model van het apparaat in de lijst. Om de app de juiste voorinstelling te laten bepalen, sluit u uw apparaat aan op de computer en klikt u op het pictogram Mobiele telefoon rechts van de zoekbalk.

Stap 4. Comprimeer uw video (optioneel)

Als het uitvoerbestand te groot is, kunt u de video comprimeren. Klik op de waarde voor bestandsgrootte onder de bestandsnaam. Beweeg nu de schuifregelaar Bestandsgrootte om de gewenste waarde in te stellen en het programma past de videobitrate dienovereenkomstig aan.

Stap 5. Bewerk het videobestand (optioneel)

Druk op de knop Bewerken om het bewerkingsvenster te openen. Hier kunt u uw video bijsnijden, bijsnijden of roteren. U kunt ook filters toevoegen in het tabblad Effecten of het beeld handmatig aanpassen met de gereedschappen in Aanpassingen. Klik op Toepassen om de wijzigingen op te slaan en klik op Opslaan en sluiten.

Stap 6. Begin met het omzetten van uw video naar MP4

Klik op de knop Opslaan naar en geef aan in welke map de geconverteerde bestanden moeten worden opgeslagen.

Klik ten slotte op de knop Converteren. En dat is alles! Het programma zal uw bestand converteren naar MP4.

Stap 7. Video overbrengen naar uw mobiele apparaat (optioneel)

Nadat uw videobestanden zijn geconverteerd, minimaliseert of sluit u de Movavi videodecoder en sluit u uw mobiele apparaat aan op de computer. Start de uploader op uw apparaat en volg de instructies op het scherm of, afhankelijk van het apparaat, open de juiste map op het apparaat en sla de geconverteerde bestanden daar op. Opmerking: De uploadtijd hangt af van de grootte van uw videobestanden.

Dat is alles! Nu weet u hoe u video's naar MP4 kunt converteren of uw MP4-bestanden naar een ander populair videoformaat kunt converteren.

De converter is ook een snelle manier om muziek uit films te halen door de videobestanden te converteren naar MP3, AAC, FLAC, WMA of een ander audioformaat.

Wat is het MP4-formaat?

Bestandsextensie

.mp4

Categorie

Videoformaat

Beschrijving

MP4 is een mediacontainerformaat dat wordt gebruikt voor de opslag van video en audio. MP4-bestanden kunnen ook ondertitels en stilstaande beelden bevatten.

Video codecs

H.265 / HEVC, H.264 / AVC, en MPEG-4 Deel 2

Veelgestelde vragen

Is MP4 een videoformaat?

MP4 is een multimediacontainerformaat dat kan worden gebruikt voor de opslag van audiovisuele gegevens, dus het kan niet alleen video, maar ook audio en ondertitels bevatten. U zult soms een MP4-bestand tegenkomen wanneer u een video downloadt van het internet. Het formaat wordt ook gebruikt voor het bekijken van video's op mobiele apparaten.

Is MP4 hetzelfde als MPEG-4?

Veel mensen gebruiken zowel MP4 als MPEG-4 om een containerformaat te noemen; in feite is het niet helemaal hetzelfde. MP4 is een formaat voor het opslaan van media, terwijl MPEG-4 een standaard is voor het comprimeren van audio- en videogegevens. Met andere woorden, een video kan worden gecodeerd met de MPEG-4-codec, maar wordt opgeslagen in het MP4-containerformaat.

Is MP4 gecomprimeerd?

Een MP4-bestand kan video's bevatten die met verschillende codecs zijn gecomprimeerd. De populairste videocodecs voor MP4 zijn MPEG-4, H.264 en H.265.

Hoe speel ik MP4-bestanden af?

MP4 is een breed ondersteund formaat, dus u kunt het openen met bijna elke speler. Hier zijn enkele MP4-spelers die u kunt proberen: Windows Media Player, VLC, iTunes, QuickTime Player, RealPlayer.

Hoe kan ik bestanden converteren naar MP4 met VLC?

Zo wijzigt u het videoformaat in MP4 met VLC.

1. Download de speler van de VLC-website.

2. Open de bestandsconverter naar MP4 en ga naar het menu Media. Selecteer Converteren / Opslaan.

3. Klik in het nieuwe venster op Toevoegen en selecteer het bestand voor conversie. Klik op Converteren / Opslaan.

4. Kies Video - H.264 + MP3 (MP4) in de vervolgkeuzelijst Profiel.

5. Klik op Bladeren en kies de doelmap. Voer de naam voor uw bestand in en zorg ervoor dat deze eindigt op ".mp4".

6. Druk op Start.

Hoe converteer ik naar MP4 op Windows?

Om je video in MP4 te veranderen, gebruik je een desktop app zoals Movavi Video Converter.

1. Download, installeer en voer de MP4-bestandsconverter uit.
    Download Movavi Video Converter

2. Druk op Media toevoegen en selecteer Video toevoegen. Importeer het bestand dat u wilt converteren.

3. Open het tabblad Video en selecteer MP4, kies vervolgens de gewenste voorinstelling.

4. Klik op Converteren om het proces te starten.

Kan ik online bestanden converteren naar MP4?

Ja, u kunt een van de vele online video-converters naar MP4 gebruiken. Maar vergeet niet dat online converters naar MP4 meestal beperkingen hebben voor de grootte van geüploade bestanden. Online tools ondersteunen ook zelden batch-conversie, en de verwerkingssnelheid is lager dan die van desktop converters.

Worden MP4-bestanden nog steeds gebruikt?

Ja, MP4 blijft een van de populairste videoformaten en wordt door bijna elk apparaat en elke speler ondersteund.

Waarom speelt mijn MP4 video niet af?

De kans is groot dat uw MP4-bestand niet wordt afgespeeld omdat het een videocodec bevat die niet compatibel is met uw mediaspeler. Om dit probleem op te lossen, kunt u de nodige codecs installeren (als uw speler externe codecs ondersteunt). U kunt ook proberen uw MP4 te converteren naar een ander formaat.