Hur man klipper musik

Prova Movavi Video Editor för att enkelt redigera din musik och dina videor

• Klipp ut musik och använd den i dina videor
  • Förbättra kvaliteten på ditt ljud
  • Använda ljudeffekter

Genom att klicka på nedladdningsknappen laddar du ner en gratis version av programmet.*

14 442

Vill du ta ditt videoinnehåll till nästa nivå genom att lära dig hur du klipper, beskär och trimmar musik från din video? Oavsett om du arbetar med ljudfiler eller låtar, på en PC eller Mac, eller till och med online, har vi sammanställt de bästa alternativen för enkla, snabba och högkvalitativa resultat.

Program

OS

Ytterligare funktioner (t.ex. videoredigering, konvertering etc.)

Online

Fade-in och fade-out effekter

iOS

Sammanfogning av ljudfiler

Android

Sammanfogning av ljudfiler

Windows och macOS

Flera verktyg och funktioner för videoredigering

macOS och iOS

Verktyg för videoredigering

På Movavi är vi fast beslutna att endast förse dig med verifierad information. Här är vad vi gör för att säkerställa detta:

• När vi väljer produkter att inkludera i våra recensioner undersöker vi både efterfrågan och popularitet.

• Alla produkter som nämns i denna artikel har testats av Movavi Content Team.

• När vi testar jämför vi viktiga parametrar, inklusive video- och ljudtrimning, visuella effekter, stabilisering, justering av videokvalitet, spara och dela videor och andra viktiga funktioner.

• Vi går igenom användarrecensioner från populära recensionsplattformar och använder informationen när vi skriver våra produktrecensioner.

• Vi samlar in feedback från användare och analyserar deras åsikter om Movavi-programvara samt produkter från andra företag.

Hur man skördar musik online

Ljudtrimmer

AudioTrimmer är en gratis online MP3-ljudskärare. Den är snabb och enkel att använda och kräver ingen nedladdning av programvara. Använd det från din mobiltelefon, surfplatta eller dator - var du än har en internetanslutning. Onlineverktyget har ett lättnavigerat gränssnitt, vilket innebär att användare med alla nivåer av erfarenhet kan klippa musik och redigera ljudfiler på ett smidigt sätt.

Så här klipper du dina ljudfiler online med Audio Trimmer:

1. Besök först Audio Trimmer-webbplatsen genom att följa länken nedan:
    Gå till Audio Trimmer

2. Klicka på knappen Välj fil och välj din ljudfil på din enhet.

3. Antingen spelar du upp den från din webbläsare eller laddar upp den online. Klicka sedan på knappen Ladda upp.

4. Använd handtagen för att välja det avsnitt som ska klippas och tryck på knappen Beskär.

5. Ladda ner din redigerade ljudfil.

Så här klipper du musik på en mobil enhet

Mp3-skärare

Mp3 Cutter är gratis från App Store och kompatibel med både iPads och iPhones. Ladda ner programmet för att enkelt redigera ljud- och musikfiler i formaten MP3, AIFF, WAV och M4A. Med bara några få steg kan du trimma eller förkorta ditt ljud för att använda det som ringsignal, varning, alarm eller ett nytt låtspår.

Följ stegen nedan för att lära dig hur du beskär musik på din iOS-enhet:

1. Först måste du installera appen på din enhet. För att göra det, följ den här länken:
    Få Mp3 skärare

2. Starta appen och välj den ljudfil du behöver klippa på din iPhone eller iPad.

3. Tryck sedan på Music Cutter.

4. Dra pilarna för att trimma ditt spår.

5. Spara och dela din nya fil.

MP3-klippare

MP3 Cutter för Android-enheter är tillgängligt från Google Play Store. Det är en enkel och pålitlig låtklippare som låter dig beskära, redigera och slå samman dina ljudfiler i en mängd olika format, inklusive MP3, WAV, ACC, WMA, FLAC, M4A, OPUS, AC3, AIFF och OGG.

Följ instruktionerna för att lära dig hur du klipper musik på din Android-enhet:

1. Ladda ner appen från Google Play Store.
    Hämta MP3 Cutter

2. Öppna appen och välj din ljudfil från listan genom att trycka på den.

3. Flytta markörerna för att definiera det avsnitt som ska klippas.

4. Använd knappen Uppspelning för att kontrollera den valda delen av ljudfilen.

5. När du är klar markerar du kryssmarkeringen och trycker sedan på Spara fil för att ladda ner den redigerade ljudfilen till din telefon.

Så här klipper du musik på PC och Mac

Movavi Video Editor är ett användarvänligt videoredigeringsprogram som innehåller en intuitiv musiktrimmerfunktion. Programmet finns i både PC- och Mac-version och gör det möjligt för både nybörjare och mer erfarna användare att enkelt klippa musik och beskära låtar samt sammanfoga och sy ihop spår. Processen är enkel att navigera och tar bara några få klick, vilket resulterar i professionellt ljud av hög kvalitet.

Följ stegen nedan för att lära dig hur du klipper musik med Movavi Video Editor:

1. Ladda ner och installera Movavi Video Editor på din Windows PC eller Mac. När installationen är klar startar du programmet.
  2. För att lägga till din fil för ljudtrimning, klicka på Lägg till filer och leta upp din ljudfil. Flytta sedan den tillagda filen från Media bin till Tidslinjen.
    Om du föredrar kan du också dra och släppa ljudfilerna från mappen till tidslinjen. De filer du har lagt till visas på ljudspåret.
  3. För att klippa en ljudfil placerar du den röda markören vid önskad start- eller slutpunkt på Tidslinjen och klickar på ikonen Dela. Du kan klippa ljudet så många gånger du vill. Om du vill ta bort en oönskad del markerar du den och trycker på Ta bort.
  4. Klicka på knappen Exportera och välj fliken Spara ljudfil. Välj önskat format och tryck på Start. Nu vet du hur du klipper musik med Movavi Video Editor.

iMovie

iMovie är det inbyggda programmet för video- och ljudredigering för Mac och iOS som erbjuder ett lättanvänt gränssnitt och utmärkta kvalitetsresultat. Det är gratis och pålitligt, och oavsett hur duktig eller erfaren du är kommer du snart att kunna trimma dina låtar och ljud på nolltid. Som en del av iMovie-programmet kan du enkelt redigera ditt videoljudspår och snabbt lära dig hur man klipper musik från videor.

Så här använder du iMovie för att klippa dina ljudfiler:

1. Öppna iMovie på din Mac. Om appen inte är installerad på din dator kan du följa länken nedan för att ladda ner och installera den.
    Ladda ner iMovie

2. Lägg till din ljudfil genom att klicka på Importera media och dra sedan spårets kanter för att välja det avsnitt som ska trimmas i mediefönstret. Du kan också dra filen från mediefönstret till tidslinjen och placera önskade start- och slutpunkter för att trimma ljudfilen.

3. När du är klar klickar du på Dela, namnger filen, väljer destination och trycker sedan på Spara.

Sammanfattning

Oavsett om du redigerar ljudspåret i en film eller vill trimma, beskära, klippa eller sammanfoga ljudfiler eller delar av en låt, måste du hitta den programvarulösning som bäst passar dina behov. Det finns några punkter att tänka på när du väljer en ljudtrimmer.

• Enhet eller operativsystem: Det är viktigt att välja programvara som är kompatibel med din dator eller enhet. Använder du en PC- eller Mac-dator? Har du en iPhone eller en Android-mobiltelefon?
  • Online eller nedladdningsbart: Föredrar du ett låtklippningsverktyg som är online eller ett som du laddar ner? Detta kan vara ett problem om du vill ha tillgång till verktyget från en mängd olika internetanslutna enheter eller om du enkelt vill lagra och dela ditt ljud online, och om du inte vill ta upp utrymme på din hårddisk.
  • Erfarenhetsnivå: Är du nybörjare, entusiast eller mer av en expert? Välj ett verktyg som hjälper dig att klippa låtar som är enkelt att följa och har ett användarvänligt gränssnitt.
  • Gratis eller betalt: Vad har du för budget för låtklippning? Det finns några bra gratisalternativ, och andra har kostnadsfria testversioner.

Med lite försök och fel kommer du säkert att hitta den bästa ljudskäraren som passar dina projektbehov. När du blir bättre på att trimma musik kanske du vill prova mer kompletta lösningar som hjälper dig att skapa mer sofistikerade video- och ljudprojekt.

Movavi Video Editor

Skapa fantastiska videor enkelt

*Gratisversionen av Movavi Video Editor kan ha följande begränsningar beroende på build: vattenstämpel på exporterade klipp 60 sekunders video, halva ljudlängdsgränsen och/eller några avancerade funktioner är inte tillgängliga när du exporterar videor.