Så här zoomar du in i en video

Följ dessa enkla steg för att zooma i en video:

1. Ladda ner och starta Movavi Video Editor.

2. Importera din video till programmet.
  3. Använd zoomeffekten eller beskär videon.
  4. Spara videon.

9 053

Vill du fästa publikens uppmärksamhet på specifika detaljer i din video? Det finns ett enkelt sätt att göra det: zooma bara en video för att föra dessa scener närmare tittaren. Allt du behöver för att göra detta är en kraftfull videoredigerare med zoomfunktion - som Movavi Video Editor. Det är ett multifunktionellt videoredigerings- och bearbetningsverktyg som snabbt och enkelt låter dig zooma in eller ut en video, använda andra specialeffekter, lägga till ljud, titlar och övergångar och spara resultatet i något av över 180 medieformat.

Det finns två sätt att skapa en inzoomningseffekt - med ett särskilt verktyg eller genom att beskära en video. Du hittar detaljerade instruktioner för båda metoderna i artikeln nedan.

Plenty of tools including zooming in: Final Cut Pro

Professional video-editing software: Adobe® Premiere® Pro

På Movavi är vi fast beslutna att endast förse dig med verifierad information. Här är vad vi gör för att säkerställa detta:

• När vi väljer produkter att inkludera i våra recensioner undersöker vi både efterfrågan och popularitet.

• Alla produkter som nämns i denna artikel har testats av Movavi Content Team.

• När vi testar jämför vi viktiga parametrar, inklusive video- och ljudtrimning, visuella effekter, stabilisering, justering av videokvalitet, spara och dela videor och andra viktiga funktioner.

• Vi går igenom användarrecensioner från populära recensionsplattformar och använder informationen när vi skriver våra produktrecensioner.

• Vi samlar in feedback från användare och analyserar deras åsikter om Movavi-programvara samt produkter från andra företag.

Så här gör du inzoomningseffekten (med panorerings- och zoomverktyget)

Zoomeffekten är relativt enkel att lägga till. Se hur du zoomar in på en video med hjälp av denna enkla guide.

Steg 1. Installera redigeringsprogrammet för videozoom

Ladda ner video zoomer och öppna filen för att starta installationen. Följ instruktionerna på skärmen så är programmet redo att redigera ditt klipp på bara ett par minuter.

Steg 2. Lägg till din video

Starta programvaran för videozoom. Klicka sedan på Lägg till filer och välj det klipp du vill redigera. Den valda videon kommer att läggas till i Media Bin. Dra den till tidslinjen.

Steg 3. Tillämpa zoomeffekten

Öppna fliken Fler verktyg och klicka på Panorera och zooma för att göra en zoomredigering av video.

I avsnittet Panorera och zooma klickar du på ikonen Zooma in och drar den sedan till videon.

När du har lagt till effekten ser du en pil med en start- och en slutpunkt på din video på tidslinjen (nyckelbilderna). Flytta pilen för att ändra positionen för den tillagda effekten på tidslinjen. Du kan justera effektens varaktighet genom att sträcka pilen - dra nyckelramarna åt höger eller vänster efter behov. För att välja det område du vill zooma in på, justera den orangea ramen i förhandsgranskningsfönstret. Du kan också ta bort en enskild nyckelruta (eller alla nyckelrutor samtidigt) genom att högerklicka på nyckelrutan och välja Ta bort nyckel ruta i snabbmenyn. Om du vill återställa den ursprungliga zoomnivån väljer du alternativet Zooma ut och lägger till effekten på samma sätt som du gjorde med inzoomning. Du kan använda zoomeffekter flera gånger på valfritt segment i din video - varje gång du gör detta läggs nyckelrutor med en pil till i din film på tidslinjen.

Steg 4. Spara ditt klipp

Klicka på knappen Exportera och välj den flik som passar bäst för dina behov. Du kan spara klippet på din dator, exportera det för visning på en specifik mobil enhet eller förbereda din film för uppladdning på Internet. När du har valt önskat alternativ klickar du på Starta.

Zoom-in-verktyg för yrkesverksamma

Adobe® Premiere® Pro

Redaktörens betyg

4.9
/5
Redaktörens val

Enkelt och effektivt program för videoredigering

Movavi Video Editor

Kraftfull videoredigerare för erfarna användare

Final Cut Pro

Redaktörens betyg

4.8
/5

Så zoomar du in en video genom att beskära den

Det finns säkert tillfällen då du behöver trimma dina videor för att radera onödig information och rikta tittarnas uppmärksamhet mot de viktigaste elementen. Movavi Video Editor kan också användas som en app för videozoomning. Lägg helt enkelt in dina videor i programmet, bestäm vilket fragment du vill klippa bort och spara den färdiga filen i det format du vill ha: MP4, AVI, FLV, WMV, MPEG eller i ett annat format.

Steg 1. Installera programvaran för videozoom

Ladda ner zoom-in videoredigerare och kör installationsfilen. Följ instruktionerna på skärmen för att installera programvaran korrekt.

Steg 2. Lägg till den video du vill trimma

Starta programmet och klicka på knappen Lägg till filer. I det nyöppnade fönstret väljer du den videofil som du vill trimma med hjälp av beskärning. Videon du valt läggs till i Media Bin. Dra den till tidslinjen.

Steg 3. Beskär din video

Klicka på videon och tryck på knappen Beskär enligt bilden. Sträck och flytta rektangeln i förhandsgranskningsfönstret för att definiera den ram du vill ha. Klicka slutligen på Apply.

Movavi Video Editor är mycket mer än bara en zoomredigerare för video. Det är en multifunktionell videoredigerare: förutom att dela, slå ihop och trimma videofiler kan du förbättra videokvaliteten, lägga till specialeffekter, musik och titlar och mycket mer.

Steg 4. Spara din trimmade video

Klicka på knappen Exportera och välj det alternativ du vill ha. I dialogfönstret bestämmer du önskat videoformat eller den mobila enheten. Ange vid behov videoinställningarna och klicka på Start. Så här zoomar du in på en video genom att beskära den.

Movavi Video Editor

Skapa fantastiska videor enkelt

*Gratisversionen av Movavi Video Editor kan ha följande begränsningar beroende på build: vattenstämpel på exporterade klipp 60 sekunders video, halva ljudlängdsgränsen och/eller några avancerade funktioner är inte tillgängliga när du exporterar videor.

Vanliga frågor och svar

Varför är mina YouTube-klipp inzoomade?

Ibland kanske du märker att dina YouTube-videor är inzoomade. På senare tid har smarttelefontillverkarna i allt större utsträckning lanserat enheter med skärmar som har bildförhållandet 18:9 (eller 18,5:9 i Apples fall). Detta leder till att traditionell video, inspelad i 16:9-format, inte passar helt på sådana skärmar, när den spelas upp på skärmen visas svarta staplar. YouTube-appen skalar nu video för skärmar med andra bildförhållanden än 16:9.

Vissa tillverkare bygger in förinstallerade lösningar i sina skins som gör att video kan sträckas ut på ett sådant sätt att skärmen fylls helt med bilder utan att svarta staplar visas. För de fall där smartphone-tillverkarna inte implementerar en sådan funktion i gränssnittet erbjuder YouTube sin egen lösning. YouTube-appen har nu möjlighet att skala bilden så att den fyller hela det tillgängliga skärmutrymmet. I vissa fall kan en sådan skalning dock försämra bildkvaliteten. Den nya videoskalningsfunktionen för andra bildskärmar än 16:9 finns tillgänglig i YouTube-appen från och med version 12.44.

Hur zoomar man in på en YouTube-video?

Det finns två lösningar på det beskrivna problemet: använd ett speciellt webbläsartillägg eller en tredjepartsspelare med en videoskalningsfunktion.

UgglaZoom

Det här verktyget integrerar en extra rad Zoom i inställningarna för YouTube-spelaren. Genom att klicka på den ser du flera tillgängliga zoomnivåer (från 100 till 200%). När du har använt önskad förstoring visas knappen Spela runt i spelarens verktygsfält, där du kan placera filmfönstret på ett optimalt sätt, utan förskjutning (se de två första skärmdumparna). För att återgå till den ursprungliga skalan väljer du 100%-nivån.

Zoom

Pluginet är utformat för att exakt skala webbsidor, men det gör ett utmärkt jobb med att förstora (förminska) en stillbild på YouTube.

Magiska åtgärder

Det här verktyget expanderar spelarfönstret sömlöst så att det passar skärmen. Även om detta inte kan kallas skalning, räcker den inbyggda funktionen för addon för att bekanta sig med detaljerna i bilden.

Det andra alternativet är att ladda ner en mediaspelare som kan spela och zooma videor från YouTube. Problemet löses av SMPlayer med det implementerade SMTube-tillägget. Båda programmen har officiella portabla builds.

När du har installerat SMTube i spelarmappen kan du använda det som en sökmotor för YouTube-videor i webbläsaren. Den hittade videon öppnas i SMPlayer-gränssnittet, och motsvarande justeringar finns i menyn Video → Zoom, inklusive snabbtangenterna E (öka) och W (minska).

Hur redigerar man en Zoom-video?

Zoom sparar video i MP4, vilket gör att du enkelt kan redigera inspelningen i nästan alla videoredigeringsprogram. Prova Movavi Video Editor - en intuitiv programvara för alla som brinner för att skapa video. Editorn ger dig en mängd olika videoredigeringsalternativ som hjälper dig att skapa inspirerande videor. Beskär och rotera dina videor, använd olika effekter, filter och övergångar, använd klistermärken och musik för att skapa en helt unik video. Låt kreativiteten flöda genom att experimentera med funktioner som Chroma Key och animering. Lägg bara till din video i redigeraren och prova alla alternativ själv!

Hur zoomar jag in och ut på en video?

Att samtidigt zooma in och ut skapar en dolly zoom-effekt. Denna typ av zoom användes i Alfred Hitchcocks film "Vertigo" från 1958 och kallas även för vertigo-zoom eller Hitchcock-effekten. Ursprungligen uppnåddes effekten genom att man zoomade ut medan kameran rörde sig mot objektet eller genom att man zoomade in medan kameran rörde sig bort från objektet. Men du kan också skapa denna effekt med verktyget Panorera och zooma under montaget. Om du zoomar in med kameran ska du välja motsatt zoom under redigeringen för att simulera dollyzoom-effekten.