Behöver du konvertera MPG till MP4?

Använd denna MPG till MP4-omvandlare online

Använd MPG-till-MP4-omvandlaren gratis online för att ändra formatet på din video med bara några få klick. Du kan också använda en desktop media converter från Movavi för att konvertera MPG till MP4.

Convert to
13 244

Hur man konverterar MPG till MP4 på Windows och Mac med Movavi

Movavi Video Converter ger dig ett enkelt sätt att konvertera hundratals mediefiler och fungerar perfekt med bland annat MPG- och MP4-filer. Du behöver inte vara ett proffs för att få bra resultat, och det är verkligen enkelt att följa stegen för att konvertera MPG till MP4 på din Mac eller Windows.

Du kan också använda den webbläsarbaserade gratis MPG-till-MP4-omvandlaren. Det betyder att du kan komma åt en MPG-till-MP4-omvandlare online gratis utan nedladdningar om du vill. Programvaran för videokonvertering har några mer avancerade funktioner och funktioner, inklusive redigering, så det är värt att överväga om du behöver mer än bara konvertera MPG till MP4.

Följ stegen nedan för att lära dig hur du konverterar MPG till MP4 på din Mac eller Windows.

Steg 1. Installera och kör MPG till MP4-omvandlaren

Kör den nedladdade filen för att installera appen. Du kan konvertera MPG till MP4 på din Mac eller Windows, se bara till att du har laddat ner rätt version. Windows-filer är .exe och Mac-filer är .dmg. När du har rätt version startar du konverteraren.

Steg 2. Lägg till filer i programmet

Gå till Add Media och välj alternativet Add video. Navigera till den MPG-fil du vill konvertera.

Steg 3. Välj utmatningsformat

För att konvertera MPG-filer till MP4, välj utdataformat. Öppna fliken Video, välj MP4 och välj lämplig förinställning.

Steg 4. Konvertera .mpg till .mp4

Klicka på Save to och välj den mapp som du vill konvertera .mpg till .mp4-filer till. Slutligen klickar du på Convert.

MPG vs. MP4

MPG vs. MP4: vilka är skillnaderna? Vår tabell över MPG kontra MP4 hjälper dig att förstå de viktigaste skillnaderna mellan filtyperna. Det är bra att tänka på att MP4 i praktiken är en nyare version av MPG.

Jämförelseparameter

MPG

MP4

Komprimeringsmetod

MPEG-1 eller MPEG-2 komprimeringsmetoder

MPEG-4 komprimeringsmetoder

Filtillägg

.mpg

.mp4

Lagring av filer

Videofiler

Videofiler, undertexter, stillbilder

Här är vad Movavi Content Team gör för att tillhandahålla dig endast verifierad information:

• När vi väljer produkter att inkludera i våra recensioner undersöker vi både efterfrågan och popularitet.

• Alla produkter som behandlas i den här artikeln har testats av vårt team.

• Vid testning jämför vi nyckelkarakteristika, inklusive stödda in- och utdataformat, kvalitetsförlust vid konvertering och andra viktiga funktioner.

• Vi går igenom användarrecensioner från populära recensionsplattformar och använder informationen när vi skriver våra produktrecensioner.

• Vi samlar in feedback från användare och analyserar deras åsikter om Movavi-programvara samt produkter från andra företag.

Sammanfattning

De som undersöker hur man konverterar MPG till MP4 kommer att vara glada att få veta att de har alternativ. Ett av alternativen är att använda en MPG-till-MP4-omvandlare online. Du kan konvertera MPG till MP4 online men filstorleken kan vara ett problem, så många väljer att använda stationär programvara för att konvertera MPG till MP4 på Windows 10, 8 och 7 eller Mac.

Vår konverteringsprogramvara känner igen hundratals olika filtyper och låter dig göra enkla redigeringar såväl som grundliga konverteringar. Det är gratis att ladda ner och prova, och superenkelt att lära sig hur man använder.

Vanliga frågor

Vad är en MPG-fil?

En MPG-videofil är en äldre filtyp som använder MPEG-1- och MPEG-2-kodning med filändelsen .mpg-filer. Filer i MPG-format brukar inte ha samma funktionalitet som modernare filändelser som MP4-filer, som har kapacitet att bära mer data med bättre kodning och till och med information som undertexter.

Hur konverterar jag MPG till MP4 på Windows 10/11?

För att konvertera dina MPG-filer till MP4, använd Movavi Video Converter:

1. Ladda ner MPG-till-MP4-konverteraren för Windows 10.

Ladda ner Movavi Video Converter

2. Följ instruktionerna på skärmen för att installera programvaran.

3. Gå till Lägg till media och välj alternativet Lägg till video för att välja den MPG-fil du vill konvertera.

4. Öppna fliken Video och välj MP4 som utdatafilstyp.

5. Klicka på Spara till och sedan Konvertera för att välja målmapp och konvertera videon.

Hur konverterar jag MPG till MP4 på en Mac?

För att konvertera MPG till MP4 på en Mac, använd bara Movavi Video Converter:

1. Ladda ner vår MPG-till-MP4-omvandlare för Mac.

Ladda ner Movavi Video Converter

2. Följ instruktionerna på skärmen eller hitta installationsfilen i Finder och följ instruktionerna för att installera programvaran.

3. Klicka på Lägg till media och välj sedan alternativet Lägg till video. Hitta den MPG-fil du vill konvertera.

4. På fliken Video klickar du på MP4 och väljer den förinställning du föredrar.

5. Klicka på Spara till och välj destinationsmapp. Efter det, träffa Konvertera.

Hur konverterar jag MPG till MP4 med VLC?

Du kan använda VLC som en MPG-till-MP4-omvandlare med gratis nedladdning. Följ bara stegen nedan:

1. Installera och öppna VLC, som kan fungera som en kostnadsfri MPG-till-MP4-omvandlare.

Ladda ner VLC

2. Från menyraden längst upp och klicka på Media> Konvertera.

3. Klicka på knappen Lägg till och hitta filen du vill konvertera (MPG).

4. I rullgardinsmenyn Konvertera/Spara väljer du alternativet Konvertera.

5. Välj MP4-format eftersom detta är vad du kommer att spara till. Du hittar detta i menyn Profil.

6. Klicka på Bläddra för att hitta målmappen på din dator för att välja var du vill spara filen.

7. Namnge filen om du vill och klicka sedan på Spara och sedan Konvertera för att starta processen och konvertera MPG till MP4 gratis.

Vad är skillnaden mellan MPG och MP4?

Många människor undrar över skillnaden mellan MPG och MP4, eftersom de båda har ett liknande syfte. MP4 kan betraktas som en nyare version av filen som kan bära mer data och har mer kompatibilitet med moderna enheter som telefoner och surfplattor.

Hur spelar jag upp MPG-filer?

För att spela upp dina filer behöver du en MPG-spelare. Även om det finns nyare alternativ till MPG-filer är Microsoft Windows Media Player (Windows) och Apple QuickTime Player (Mac) gratis MPG-spelare som följer med din bärbara eller stationära dator. På vissa mobila enheter kan MPG-filer som MPEG-2-kodade filer kanske inte öppnas och dessa kräver en extra MPG-videospelare som VLC Media Player. Om det finns ett kompatibilitetsproblem kan du också konvertera dina MPG-filer med en MPG-till-MP4-omvandlare online för stora filer eller en stationär MPG-till-MP4-omvandlare.

Hur öppnar jag MPG-filer på en Mac?

QuickTime Player spelar MPG-filer på en Mac utan att du behöver ladda ner någon extra programvara, eller så kan du välja att använda en annan mediaspelare som VLC.

Har YouTube stöd för .mpg?

Ja, du kan ladda upp filer till YouTube som MPG-filer men de rekommenderar inte det. Istället rekommenderar de att du använder MP4-filer för videouppladdning och du kan alternativt använda 3GPP-, AVI-, FLV-, MOV-, MPEG-PS-, WebM- och WMV-filer.

Har iMovie stöd för MPG?

Nej, iMovie har inte inbyggt stöd för MPG-filer, så du måste konvertera dina filer. På Mac kanske du kan högerklicka på filen och välja "Encode to use with Apple devices", eller så kan du behöva göra en konvertering med ett program som Movavi Video Converter.

Hur spelar jag MPG på Android?

Många nya Android-telefoner har utmärkt kompatibilitet med många filer och kan spela upp MPG-filer inbyggt. Om du har en äldre modell som inte klarar detta finns det appar som du kan ladda ner. MX Player, VLC Player och HD Video Player kan alla spela upp äldre MPG-filer. Eller så kan du naturligtvis konvertera filerna till MP4.

Hur spelar jag upp MPG på en iPhone?

iPhones kan inte spela upp MPG-filer från en viss ålder. Använd istället VLC Media Player, Fast player eller PlayerXtreme Media Player som alternativ. Detsamma gäller för Apples surfplattor, iPad, som kan behöva ytterligare appar för att kunna läsa och spela upp MPG-filerna i fråga.