Behöver du konvertera en video till MP4?

Använd detta gratisverktyg för att konvertera till MP4 online!

Med online-video-till-MP4-omvandlaren kan du ändra formatet på din video med bara några klick. Du kan också använda en desktop media converter från Movavi.

Convert to

Hur man konverterar filer till MP4

logotype
7 762

MP4-filformatet är en del av MPEG-4-standarden. Filer med tillägget .mp4 kan innehålla video- och ljudströmmar, undertexter och metadata. Formatet stöds av både Windows PC och Mac samt de flesta enheter – smartphones, surfplattor, HD-TV, spelkonsoler och mycket mer.

Vill du veta hur man konverterar en video till MP4-format? Ett av sätten är att använda en online video-till-MP4-konverterare, som den som finns högst upp på denna sida. En vanlig onlinekonverterare till MP4 kan dock normalt bara bearbeta små filer. Du kan också konvertera filmer till MP4 med en stationär videokonverterare – detta alternativ är mer lämpligt om du har stora filer att konvertera.

I den här artikeln går vi igenom hur du konverterar till MP4 med Movavi Video Converter, beskriver MP4-formatet och svarar på några vanliga frågor.

Hur man konverterar en video till MP4 på Windows och Mac med Movavi Video Converter

Movavis MP4-videokonverterare är ett kraftfullt verktyg för mediebearbetning som stöder över 180 format, inklusive MP4, AVI, MOV, FLV, WMV, DVD och många fler! Med Movavi Video Converter kan du ändra formatet på dina videofiler med bara ett par klick. Och oroa dig inte om du inte vet hur man konverterar filer till MP4 – med Movavi Video Converter är det mycket enkelt! Du behöver inga specialkunskaper om mediaformat. Kör bara programmet, öppna ett film- eller videoklipp, välj en färdig förinställning och konvertera dina filer. Kolla in vår guide om hur man konverterar en video till MP4 nedan för mer detaljerade instruktioner.

Steg 1. Installera videokonverteraren till MP4

Ladda ner vår video-till-MP4-omvandlare. Kör installationsfilen och följ installationsanvisningarna som visas på skärmen.

Steg 2. Starta programmet och importera din video

Kör Movavi Video Converter och klicka på knappen Lägg till media. Välj Lägg till video för att importera den video du vill konvertera till MP4.

Steg 3. Välj utmatningsformat

Öppna fliken Video längst ned i fönstret. Här hittar du en lista över format som stöds. Expandera MP4-kategorin och välj ett av MP4-förinställningarna som passar dina behov bäst.

Om du vill konvertera din video till MP4 för uppspelning på en mobil enhet öppnar du fliken Enheter och väljer enhetens tillverkare och modell från listan. För att låta appen välja rätt förinställning ansluter du helt enkelt din enhet till datorn och klickar på ikonen Mobiltelefon till höger om sökfältet.

Steg 4. Komprimera din video (valfritt)

Om utdatafilstorleken är för stor kan du komprimera videon. Klicka på filstorleksvärdet under filnamnet. Flytta nu reglaget Filstorlek för att ställa in önskat värde och programmet kommer att justera videobithastigheten i enlighet med detta.

Steg 5. Redigera videofilen (valfritt)

Öppna redigeringsfönstret genom att trycka på knappen Redigera. Här kan du trimma, beskära eller rotera din video. Du kan också lägga till filter på fliken Effekter eller justera bilden manuellt med hjälp av verktygen i Justeringar. Klicka på Verkställ för att spara ändringarna och sedan på Spara och stäng.

Steg 6. Börja konvertera din video till MP4

Klicka på knappen Spara till och ange i vilken mapp de konverterade filerna ska sparas.

Slutligen klickar du på knappen Konvertera. Och det är allt! Programmet konverterar din fil till MP4.

Steg 7. Överför videon till din mobila enhet (valfritt)

När dina videofiler har konverterats minimerar eller stänger du Movavi videoavkodare och ansluter din mobila enhet till datorn. Starta uppladdaren på din enhet och följ instruktionerna på skärmen eller, beroende på enhet, öppna lämplig mapp på den och spara de konverterade filerna där. Obs: Uppladdningstiden beror på hur stora dina videofiler är.

Det var allt som behövdes! Nu vet du hur du konverterar videor till MP4 eller konverterar dina MP4-filer till något annat populärt videoformat.

Konverteraren är också ett snabbt sätt att extrahera musik från filmer genom att konvertera videofilerna till MP3, AAC, FLAC, WMA eller något annat ljudformat.

Vad är MP4-formatet?

Filtillägg

.mp4

Kategori

Videoformat

Beskrivning

MP4 är ett mediebehållarformat som används för lagring av video och ljud. MP4-filer kan även innehålla undertexter och stillbilder.

Video codecs

H.265 / HEVC, H.264 / AVC och MPEG-4 del 2

Visa mer

Här är vad Movavi Content Team gör för att tillhandahålla dig endast verifierad information:

• När vi väljer produkter att inkludera i våra recensioner undersöker vi både efterfrågan och popularitet.

• Alla produkter som behandlas i den här artikeln har testats av vårt team.

• Vid testning jämför vi nyckelkarakteristika, inklusive stödda in- och utdataformat, kvalitetsförlust vid konvertering och andra viktiga funktioner.

• Vi går igenom användarrecensioner från populära recensionsplattformar och använder informationen när vi skriver våra produktrecensioner.

• Vi samlar in feedback från användare och analyserar deras åsikter om Movavi-programvara samt produkter från andra företag.

Vanliga frågor

▶️ Är MP4 ett videoformat?

MP4 är ett multimedia-containerformat som kan användas för att lagra audiovisuella data, så det kan innehålla inte bara video utan också ljud och undertexter. Ibland stöter man på en MP4-fil när man laddar ner en video från Internet. Formatet används också för att titta på videor på mobila enheter.

▶️ Är MP4 samma sak som MPEG-4?

Många använder både MP4 och MPEG-4 som benämning på ett containerformat, men det är faktiskt inte riktigt samma sak. MP4 är ett format för lagring av media, medan MPEG-4 är en standard för komprimering av ljud- och videodata. Med andra ord kan en video kodas med MPEG-4-codec, men den kommer att lagras i MP4-containerformatet.

▶️ Är MP4 komprimerad?

En MP4-fil kan innehålla videor som komprimerats med olika codecs. De mest populära videokodekerna för MP4 är MPEG-4, H.264 och H.265.

▶️ Hur spelar jag upp MP4-filer?

MP4 är ett format med brett stöd, så du kan öppna det med nästan vilken spelare som helst. Här är några MP4-spelare som du kan prova: Windows Media Player, VLC, iTunes, QuickTime Player, RealPlayer.

▶️ Hur kan jag konvertera filer till MP4 med VLC?

Så här ändrar du videoformatet till MP4 med VLC.

1. Ladda ner spelaren från VLC:s webbplats.

2. Öppna filkonverteraren till MP4 och gå till Media-menyn. Välj Konvertera / spara.

3. I det nya fönstret klickar du på Lägg till och väljer filen för konvertering. Klicka på Konvertera / Spara.

4. I listrutan Profil väljer du Video - H.264 + MP3 (MP4).

5. Klicka på Bläddra och välj målmapp. Ange namnet på din fil och se till att det slutar med ".mp4".

6. Klicka på Start.

▶️ Hur konverterar jag till MP4 på Windows?

För att ändra din video till MP4, använd en desktop-app som Movavi Video Converter.

1. Ladda ner, installera och kör MP4-filkonverteraren.
    Ladda ner Movavi Video Converter

2. Klicka på Lägg till media och välj Lägg till video. Importera filen du vill konvertera.

3. Öppna fliken Video och välj MP4 och välj sedan önskad förinställning.

4. Klicka på Konvertera för att starta processen.

▶️ Kan jag konvertera filer till MP4 online?

Ja, du kan använda en av många online-videokonverterare till MP4. Men tänk på att onlinekonverterare till MP4 vanligtvis har begränsningar för storleken på uppladdade filer. Onlineverktyg stöder sällan batchkonvertering, och bearbetningshastigheten är lägre än för stationära omvandlare.

▶️ Används MP4-filer fortfarande idag?

Ja, MP4 är fortfarande ett av de mest populära videoformaten och stöds av nästan alla enheter och spelare.

▶️ Varför spelas inte min MP4-video upp?

Chansen är stor att din MP4-fil inte kan spelas upp eftersom den innehåller en videokodek som inte är kompatibel med din mediaspelare. För att lösa problemet kan du installera nödvändiga codecs (om din spelare stöder externa codecs). Alternativt kan du försöka konvertera din MP4 till ett annat format.