Hur man spelar in ett Zoom-möte [3 enkla sätt]

Försök med Movavi Screen Recorder:

• Gör skärminspelningar i HD

• Fånga Zoom utan tillstånd

• Rita på din inspelning

15 101

Zoom används ofta för videokonferenser idag. Men kan man spela in ett Zoom-möte på skärmen? I den här artikeln får du steg-för-steg-instruktioner om hur du spelar in ett Zoom-samtal med ljud med hjälp av den inbyggda funktionen, dator- och mobilappar.

Redaktörens val: Movavi Screen Recorder

Bästa sättet att spela in Zoom-möten direkt till din dator även om du inte har alla deltagares samtycke.

Bäst för Zoom Cloud-användare: PC-inbyggd Zoom-inspelare

För licensierade användare på mobila enheter: Mobil inbyggd Zoom-inspelare

Särskilt val: Movavi Screen Recorder

Movavi Screen Recorder är en praktisk app för skärminspelning av Zoom-möten utan tillstånd. Du kan spela in video från skärmen och webbkameran eller spela in Zoom-möten i läget "endast ljud". Med programmet kan du också rita på videon under inspelningen och lägga till former, pilar och linjer. När inspelningen är klar kan du trimma videon och klippa bort onödiga delar.

På Movavi är vi fast beslutna att endast förse dig med verifierad information. Här är vad vi gör för att säkerställa detta:

• När vi väljer produkter att inkludera i våra recensioner undersöker vi både efterfrågan och popularitet.

• Alla produkter som nämns i den här artikeln har testats av Movavi Content Team.

• När vi testar vill vi lyfta fram de bästa egenskaperna hos en produkt och vad den är bäst lämpad för.

• Vi går igenom användarrecensioner från populära recensionsplattformar och använder informationen när vi skriver våra produktrecensioner.

• Vi samlar in feedback från användare och analyserar deras åsikter om Movavi-programvara samt produkter från andra företag.

För Zoom Cloud-användare

PC med inbyggd Zoom-inspelare

Redaktörens betyg

4.3
/5
Redaktörens val

För inspelning utan tillstånd

Movavi Screen Recorder

För mobila enheter

Mobil inbyggd Zoom-inspelare

Redaktörens betyg

4.2
/5

Så här spelar du in Zoom-möten med den inbyggda funktionen på en stationär сdator

Bäst för: Zoom-mötesvärdar och deltagare med tillstånd för inspelning

OS: Windows, macOS, Linux

Att använda den inbyggda funktionen på ett skrivbord är det enklaste sättet för Zoom-skärminspelning. Det kräver inte att användaren laddar ner några ytterligare program och processen är relativt intuitiv. Inspelningsfunktionen startas med en enkel process och den resulterande videon sparas automatiskt antingen lokalt eller i Zoom-molnet.

Det finns dock några nackdelar med att spela in Zoom-möten med den inbyggda funktionen. Funktionen ger inga tidsstämplar, ljudutskrifter eller deltagarnamn. Det krävs också att värden ger tillstånd för att spela in. Annars kan du använda Movavi Screen Recorder, den kan spela in Zoom-möten utan tillstånd, spara inspelningen lokalt och du kan redigera resultatet direkt efter att du har avslutat. Läs hela guiden för att ta reda på hur du använder den.

Så här spelar du in i Zoom-skrivbordsappen:

Steg 1. Starta Zoom-samtalet

Öppna Zoom-programmet och klicka på Gå med i eller Nytt möte.

Steg 2. Klicka på inspelningsikonen

Tryck på knappen Spela in för att starta inspelningen. Värdar och deltagare kommer att få ett synligt meddelande om att sessionen spelas in. Inringda deltagare kommer att få ett ljudmeddelande.

Steg 3. Klicka på Deltagare

Här visas vilka deltagare som spelar in mötet.

Steg 4. Inspelningen konverteras automatiskt till

När mötet är slut konverterar Zoom-programvaran filen så att den blir tillgänglig för användaren.

Steg 5. Mappen som innehåller filen öppnas automatiskt

MP4-filen sparas lokalt och kan laddas upp till molnlagring eller videostreamingtjänster.

Ladda ner Zoom

Så här spelar du in ett Zoom-möte utan tillstånd på en dator

Som standard är det bara värden som får spela in möten i Zoom. Deltagare kan använda inspelningsfunktionen om värden ger tillstånd. Kan man spela in Zoom-möten på skärmen utan tillstånd? Ja, i så fall kan du använda appar från tredje part för att spela in Zoom-möten på en dator.

Bäst för: spela in ett möte utan värdens tillåtelse

OS: Windows, macOS

G2 betyg: 4,5/5 stjärnor, 44 recensioner

Movavi Screen Recorder har en inspelningsfunktion för video samt skärmdumpskapacitet och videoredigeringsalternativ, som alla kan exporteras direkt till YouTube och sociala medier.

Skärm och ljud kan spelas in separat eller samtidigt. Inspelningar kan också schemaläggas i förväg och en tidslängd kan ställas in. Programmet kan även ställas in så att tangenttryckningar och musrörelser visas, och det finns även möjlighet att rita på videorna.

Steg 1. Installera programvaran

Installera Movavi Screen Recorder på Mac eller Windows. För installationen behöver du bara 280 MB ledigt hårddiskutrymme, och ytterligare 2 GB för löpande drift.

Steg 2. Justera inspelningsparametrarna

Kontrollera först menyn Inställningar för att anpassa inspelningsparametrarna. Här hittar du effekter för mus och tangentbord, tidsschemaläggare, inställningar för kontrollpanelen etc. Om du inte har några preferenser och bara behöver en enkel inspelning kan du hoppa över det här steget.

Om du vill inkludera ditt ansikte och din röst måste du aktivera Mikrofon och Webbkamera. Du hittar dessa knappar på den huvudsakliga inspelningspanelen. För att inkludera röster från andra deltagare, aktivera även Systemljud.

Steg 3. Spela in ditt Zoom-webbinarium

Starta inspelningen genom att trycka på REC-knappen. Processen startar automatiskt efter tre sekunder. Tryck på samma ikon för att stoppa inspelningen.

Om du vill ta skärmdumpar använder du ikonen Skärmdump.

Steg 4. Spara inspelningen och dela den med kollegor

När mötet är över och du har inspelningen kan du redigera videon. Du kan trimma den med sax och papperskorg.

Klicka på knappen Exportera och välj vilket format du vill spara i. Om du vill dela inspelningen med andra deltagare kan du göra det direkt i förhandsgranskningsfönstret med hjälp av ikonen Dela.

Kan du spela in ett Zoom-möte med inbyggda funktioner på iOS- och Android-enheter?

Bäst för: licensierade användare som spelar in på en mobil enhet

Att spela in ett Zoom-möte på mobila enheter med Zooms inbyggda funktioner är en enkel uppgift. Nackdelen är att den resulterande filen sparas i molnet istället för i en mapp, vilket begränsar din kontroll; det kräver också att alla som ansluter sig till samtalet som deltagare måste få tillstånd från värden att spela in.

Steg 1. Starta Zoom-samtalet

Öppna Zoom-appen och välj Gå med i ett möte.

Steg 2. Tryck på Mer och välj sedan Spela in

Välj Spela in på din Android eller Spela in till molnet på en iPhone. Det här alternativet startar inspelningen av Zoom-samtalet. Ikonen Inspelning visas på skärmen.

Steg 3. Avsluta samtalet när mötet är avslutat

När samtalet är avslutat kan inspelningen visas, delas och laddas ner från Zoom-molnet.

Spela in Zoom-möten på iPad

Bäst för: licensierade användare som spelar in på en iPad

Precis som med andra mobila enheter är det mycket enkelt att använda de inbyggda funktionerna för att spela in ett Zoom-möte på iPad. Återigen måste alla som ansluter sig till samtalet som deltagare skaffa tillstånd från värden att spela in mötet.

Steg 1. Starta Zoom-samtalet

Öppna Zoom-appen och klicka på Gå med i ett möte.

Steg 2. Tryck på ikonen Mer

Klicka på knappen för att se fler alternativ.

Steg 3. Välj Spela in i molnet

Detta kommer att starta inspelningen.

Steg 4. Stoppa inspelningen när du är klar

Klicka på Inspelning och sedan på Stoppa. Din video laddas automatiskt upp till Zooms molntjänst.

Var lagras inspelningarna av Zoom-samtalen?

När inspelningar av Zoom-möten görs med de inbyggda funktionerna lagras de antingen lokalt på datorns hårddisk eller, för licensierade användare, i Zoom-molnet.

Inspelningen lagras lokalt för både betalande prenumeranter och gratisanvändare när inspelningen görs på en dator. iOS- och Android-användare kan dock inte spara lokalt, och lagringsutrymmet i Zoom-molnet är begränsat baserat på användarens prenumerationsnivå.

Så här hittar du Zoom-inspelningar som sparats i molnet

1. Logga in på Zoom.

2. Klicka på Inspelningar i det vänstra sidofältet.

3. Hitta din inspelning listad under Cloud Recordings.

Så här hittar du Zoom-inspelningar som sparats lokalt

1. Logga in på Zoom.

2. Klicka på Inspelningar i det vänstra sidofältet.

3. Hitta din inspelning under Lokala inspelningar.

Så här hittar du Zoom-inspelningar som sparats på din dator

1. Klicka på mappen Dokument (Windows) eller Finder (Mac).

2. Skriv Zoom i sökfältet.

3. En mapp med namnet Zoom Meetings visas.

4. Leta upp den inspelning du söker och dubbelklicka på den.

Så här visar du Zoom-inspelningar

1. Öppna Zoom på din enhet.

2. Klicka på Möten.

3. Klicka på Inspelade till vänster.

4. En lista med inspelningar visas.

5. Välj den inspelning du vill titta på.

6. Välj Spela upp till höger.

Så här låter du en deltagare spela in ett Zoom-möte

Om du är värd för ett möte kan du ge alla deltagare tillåtelse att spela in samtalet.

1. Öppna webbplatsen Zoom i din webbläsare.

2. Logga in på ditt konto.

3. Välj Mitt konto uppe till höger.

4. Välj Inspelningar på vänster sida.

5. Inspelningsinställningarna öppnas med två flikar: Molninspelningar och Lokala inspelningar.

6. Klicka på Inställningar i det övre högra hörnet av något av dessa alternativ.

7. Markera rutorna som tillåter värdar och deltagare att göra en inspelning av mötet.

Hur man aktiverar lokala inspelningar

Så här aktiverar du lokal inspelning:

1. Gå till webbportalen Zoom.

2. Välj Inställningar i menyn.

3. Öppna fliken Inspelning .

4. Slå på reglaget Lokal insp elning.

Så här delar du ett inspelat Zoom-samtal

Om du har en betald Zoom-prenumeration skickar plattformen en länk till din inspelning när den automatiska sparningen till molnet är klar. Sedan kan du dela den med alla som behöver se inspelningen. Om du behöver hitta länken igen kan du logga in på ditt Zoom-konto, gå till sidan Mina inspelningar och klicka på Dela under videon för att kopiera länken till ditt urklipp.

Om du inte har en betald prenumeration rekommenderar vi att du använder skärminspelningsprogram från tredje part. När du har spelat in samtalet med Movavi Screen Recorder har du till exempel möjlighet att få en molnlänk, ladda upp videon till Google Drive eller YouTube eller skicka den direkt via e-post, WhatsApp etc.

Inspelning på hårddisk eller i molnet: Vad är bäst?

Den betalda Zoom-prenumerationen ger dig möjlighet att lagra dina inspelningar i Zoom Cloud. Om du funderar på om du ska skaffa en betald prenumeration eller inte, här är några för- och nackdelar med att spara dina samtal i molnet.

Fördelar:

• Enkel delning (du kan få en länk med ett par klick)

• Spara utrymme på din hårddisk

• Åtkomst till dina inspelningar från vilken enhet som helst

Nackdelar:

• Kostnaden för prenumerationen börjar på $ 14.99 per månad

• Du behöver en internetanslutning för att se om dina inspelningar

• Om du säger upp din prenumeration förlorar du åtkomsten till alla molninspelningar. De raderas permanent från servern efter 30 dagar.

Slutsats

Zoom har en inbyggd funktion för skärminspelning, men för att kunna använda den måste du vara mötesvärd eller deltagare med inspelningsbehörighet. Om du inte har tillstånd för inspelning kan du använda inspelningsprogram från tredje part, t.ex. Movavi Screen Recorder.

Movavi Screen Recorder

Det perfekta sättet att spela in allt från din skärm

Ansvarsfriskrivning: Vänligen notera att Movavi Screen Recorder inte tillåter att man spelar in kopieringsskyddade video- och ljudfiler.

Vanliga frågor

Kan du spela in ett Zoom-möte om du inte är värd?

Endast värdar och deltagare som de ger tillstånd till kan spela in Zoom-samtal med de inbyggda funktionerna. Om du inte är värd för mötet kan du begära tillstånd från värden att göra en inspelning. Om detta inte är möjligt kan du använda en stationär skärminspelare för att spela in samtalet, t.ex. Movavi Screen Recorder - en kraftfull lösning för att spela in ditt Zoom-möte och redigera resultatet efter att du har avslutat det.

Hur spelar jag in ett Zoom-möte utan tillstånd?

Att använda Zooms inbyggda inspelningsfunktioner är omöjligt om du inte har värdens tillstånd. I ett avsnitt i den här artikeln förklaras dock hur man spelar in ett Zoom-möte utan tillstånd med hjälp av en skrivbordsinspelare från tredje part. Du kan använda Movavi Screen Recorder för att spela in Zoom-möten utan tillstånd och redigera dem i efterhand.

Du hittar en översikt över olika skärminspelare i den här artikeln:

När jag spelar in ett Zoom-möte, vart tar det vägen?

En inspelning av ett Zoom-möte sparas antingen lokalt eller i Zoom-molnet. Lokalt lagrade inspelningar sparas på datorns hårddisk och kan hittas i mappen Dokument (Windows) eller Finder (Mac). Endast licensierade användare kan lagra i Zoom-molnet.

Spelar Zoom in din skärm eller bara mötet?

Om du använder Zooms inbyggda verktyg för att spela in samtalet spelas bara själva mötet in. Om du använder en skärminspelare från tredje part kan den spela in endast sessionsfönstret eller hela skärmen, beroende på programvarans funktioner och inställningar. De flesta skärminspelare spelar in hela skärmen.

Varför kan jag inte spela in mitt Zoom-möte?

Den inbyggda inspelningsfunktionen i Zoom är som standard tillgänglig för mötesvärden. Mötesdeltagare kan spela in en session om de har tillstånd från värden. Observera att inspelningsverktyget på mobila enheter inte ingår i gratisversionen av Zoom - det ingår endast i en betalplan.

Var finns Zoom-inspelningsknappen?

Inspelningsknappen i Zoom är placerad på kontrollpanelen. Om du inte ser knappen där klickar du på Mer för att öppna ytterligare alternativ.

Hur vet jag om Zoom spelar in?

När inspelningen startar får alla mötesdeltagare ett meddelande om att mötet spelas in. Deltagare som använder den stationära eller mobila versionen av Zoom kommer att se en ansvarsfriskrivning för inspelning på skärmen. Användare som ansluter via telefon hör ett ljudmeddelande.

Kan du spela in ett Zoom-möte på skärmen?

Ja, du kan spela in Zoom-möten. Se dock till att följa reglerna för samtycke till inspelning i din delstat. I vissa delstater räcker det med samtycke från en part för att spela in mötet, i andra måste alla parter ge sitt samtycke.

Finns det något sätt att spela in ett möte på Zoom?

Visst, det finns det. Du kan använda Zooms inbyggda verktyg eller en app från tredje part för att spara dina videosamtal. Om du vill veta mer om hur du gör en skärminspelning i Zoom kan du läsa instruktionerna nedan:

Varför visas inte inspelningsknappen i Zoom?

Knappen Spela in visas endast om mötesvärden tillåter inspelning. Om du inte hittar knappen betyder det att du inte har något tekniskt tillstånd att spela in samtalet. För att spela in mötet i Zoom måste du alltså be samtalsledaren om lov.