Så här importerar du videor till iMovie

Följ dessa enkla steg för att konvertera videor till iMovie:

1. Ladda ner och installera konverteraren.

2. Öppna videor och välj en MP4-förinställning.

3. Konvertera och ladda upp videor till iMovie.

8 836

Format som stöds av iMovie

Kompatibiliteten mellan mediaformat kan betraktas som ett globalt problem som ännu inte har lösts. Men det är fortfarande mycket bättre nu än det var decennier tidigare. Idag är det vanligaste filformatet MP4. Om din video är i det här formatet är det inga problem att importera filen till iMovie för att göra redigeringar. De format som accepteras av iMovie är dock ganska begränsade. Här är några av de vanliga videoformat som stöds och inte stöds för iMovie.

videoformat som stöds av iMovie

videoformat som inte stöds av iMovie

3GP

AVI

AVCHD

F4V

AVI (Innehåller codecs som stöds)

FLV

Några av de codecs och bildformat som stöds:

Video codecs

Ljudkodek

Format för stillbilder

Du kan få mer information om mediaformat på Apple officiella webbplats.

Besök webbplatsen för Apple

Det här är några av de vanligaste formaten som du kan hitta i ditt dagliga liv. Antag att du vill importera något videoformat som iMovie inte stöder. I så fall kan du använda vilken iMovie-videokonverterare som helst som lätt kan hittas för att ändra vilket videoformat som helst till önskat iMovie-kompatibelt format.

För att säkerställa att du endast får verifierad information gör vi följande:

• Movavi Content Team has tested all the products covered in this article.

• When testing products, we compare all key parameters, including merging video clips, changing video speed, recording voice-overs, creating slideshows, and other significant features.

Så här konverterar du en video till ett format som stöds av iMovie

Det finns några vanliga frågor om hur man använder iMovie för att redigera videor - "Hur importerar jag video till iMovie?" eller "Hur laddar jag upp videor till iMovie?" Du måste vara medveten om att iMovie är ett videoredigeringsprogram för alla typer av Apple- eller Mac-enheter. Du behöver inte vara en "expert" videoredigerare för att använda iMovie och titta på alla dina videor som du laddar upp via iTunes eller din iPhone- eller iPad-kamera. Men trots att iMovie är en bra videoredigerare för alla typer av Apple-enheter är programmet ganska kräset när det gäller importformat. Du kan enkelt importera MP4, MPEG-2, DV, HDV, MOV och andra filformat. Men om formaten inte matchar de format som iMovie accepterar måste du överföra dem. Du kan använda någon iMovie-omvandlare som Movavi Video Converter.

Med hjälp av Movavi Video Converter kan du konvertera mer än 180 mediaformat. Du kan konvertera dina filer i bästa kvalitet samtidigt som du får gjort med ditt krav - ändra filändelse eller filtyp till importerbara typer av filer. Ladda bara ner programvaran och följ instruktionerna nedan för att konvertera DVD och video till ett format som stöds av iMovie.

Steg 1. Installera iMovie-omvandlaren

Ladda ner iMovie-omvandlaren från vår webbplats, starta installationsfilen och följ anvisningarna för installation.

Steg 2. Lägg till dina videor

Klicka på knappen Lägg till media och välj Lägg till video eller Lägg till DVD beroende på källa. Välj sökvägen till dina filer och välj de filer du vill konvertera. Vår konverterare stöder några av de mest populära formaten, så om du t.ex. vill importera en WMV- eller en MKV-fil, som inte finns bland de iMovie-kompatibla formaten, kan du lägga till dem i vårt videokonverteringsprogram.

Steg 3. Ange utdataformat och välj din enhet

Öppna fliken Video i den nedre delen av programfönstret. Klicka på MP4 och välj lämplig förinställning.

Steg 4. Konvertera och ladda upp videor till iMovie

Ett mycket bekvämt sätt att importera din fil till iMovie är att ladda upp videorna till ditt iTunes-mediebibliotek direkt från konverteraren. Klicka på knappen Dela och markera iTunes-alternativet innan konverteringen påbörjas.

Klicka på knappen Spara till, välj den mapp där du vill spara de konverterade filerna och klicka sedan på Konvertera. På bara några sekunder kommer processen att slutföras. Nu vet du hur du importerar MPG, WMV och andra format till ett kompatibelt iMovie-videoformat snabbt och utan krångel.

Movavi Video Converter

Det perfekta sättet att få dina medier i det format du behöver!

Vanliga frågor

▶️ Hur importerar jag en DVD till iMovie?

Du kan importera en DVD till iMovie med hjälp av följande steg.

1. Ladda ner iMovie-omvandlare från webbplatsen för Movavi Video Converter.
    Ladda ner iMovie-omvandlaren

2. Installera programmet.

3. Starta programmet.

4. Klicka på knappen Lägg till media.

5. Välj Lägg till DVD.

6. Välj filvägen.

7. Välj utdataformat.

8. Klicka på Spara till och välj exportplats.

9. Klicka på Konvertera.

När du är klar med videokonverteringen kan du enkelt lägga in den konverterade videon i iMovie genom att klicka på Arkiv och sedan Importera media.

▶️ Hur importerar jag bilder till iMovie?

Du kan importera bilder till iMovie med hjälp av följande steg.

1. Öppna iMovie på din Mac.

2. Klicka på fliken Media.

3. Klicka på Fil som du hittar längst upp på skärmen.

4. Klicka på Importera media.

5. Välj plats för bilden.

6. Markera den bild eller de bilder som du vill lägga till i ditt projekt. Du kan hålla ned kommandotangenten för flera val.

7. Klicka på Importera markerade.

▶️ Hur importerar jag videor från Bilder till iMovie?

Du kan importera videor till iMovie från appen Bilder med hjälp av följande steg.

1. Börja med att öppna iMovie.

2. Klicka på fliken Media.

3. Klicka på Fil som du hittar längst upp på skärmen.

4. Välj Importera media.

5. Klicka på Filmer.

6. Du kan se biblioteken.

7. Klicka på Foton som du hittar under Media.

8. Du kan se alla dina videor från biblioteket Foton.

9. Välj den video eller de videor som du vill importera.

10. Ange en plats där du vill spara videon.

11. Välj videostorlek och markera alternativet Kopiera filer.

12. Klicka på Importera.

▶️ Hur importerar jag ljud till iMovie?

Du kan importera ljud till iMovie med hjälp av följande steg.

1. Öppna iMovie.

2. Öppna filmen i tidslinjen.

3. Klicka på Ljud längst upp på skärmen.

4. Välj Musik, Ljudeffekter eller Garageband.

5. Innehållet i det objekt som du markerar visas som en lista.

6. Bläddra för att hitta det klipp som du vill lägga till i ditt projekt.

7. Dra ljudklippet till bakgrundsmusikbrunnen.

8. Du kan trimma, placera och redigera ljudet i tidslinjen.

9. Aktivera Trimma bakgrundsmusik så trimmas ljudet så att det matchar filmens längd.

▶️ Hur importerar jag MPEG till iMovie?

Du kan importera MPEG till iMovie med hjälp av följande steg. Men innan dess måste du se till att MPEG-filerna inte är multiplexerade, som MPEG-1 eller MPEG-2. Om så är fallet måste du först konvertera videon till ett iMovie-kompatibelt format.

1. Öppna Movavi Video Converter.

2. Klicka på knappen Lägg till media.

3. Välj Lägg till video.

4. Välj filväg.

5. Välj utdataformat till MP4 för iMovie.

6. Klicka på Spara till och välj plats för export av filen.

7. Klicka på Konvertera.

När du är klar med videokonverteringen kan du enkelt importera filen till iMovie genom att klicka på File och sedan Import Media.