Hur man konverterar video till MP4 på en Mac [5 bästa sätt]

Konvertera din video till eller från MP4 på en Mac:

1. Ladda ner och starta Movavi Video Converter.
  2. Lägg till dina filer i programmet.
  3. Välj utdataformat för att konvertera videon.

7 053

MPEG-4- eller MP4-videofiler kan visas på alla plattformar och multimediaenheter, inklusive Apple-produkter. För att vara säker på att din film spelas upp på din iPad, iPod Touch eller Sony PSP kan du behöva ändra filernas ursprungliga format, t.ex. genom att konvertera video till MP4 på en Mac. Du kan dock använda en videokonverterare för att ändra formatet - t.ex. om den videofil du vill överföra till din enhet är stor och det inte finns tillräckligt med ledigt utrymme kvar.

Våra val för listan över videokonverterare till MP4 för en Mac är:

Programvara

OS

Nedladdning

macOS 10.7.5 eller senare, Windows, Linux

Visa mer

Här är vad Movavi Content Team gör för att tillhandahålla dig endast verifierad information:

• När vi väljer produkter att inkludera i våra recensioner undersöker vi både efterfrågan och popularitet.

• Alla produkter som behandlas i den här artikeln har testats av vårt team.

• Vid testning jämför vi nyckelkarakteristika, inklusive stödda in- och utdataformat, kvalitetsförlust vid konvertering och andra viktiga funktioner.

• Vi går igenom användarrecensioner från populära recensionsplattformar och använder informationen när vi skriver våra produktrecensioner.

• Vi samlar in feedback från användare och analyserar deras åsikter om Movavi-programvara samt produkter från andra företag.

Lista över de bästa MP4-omvandlarna för Mac

Om du behöver veta hur du konverterar video på din Mac kan den här listan över konverteringsprogram hjälpa dig att hitta rätt. Du kan använda några av dessa MP4-konverterare gratis på Mac-datorer. Varje produkt finns med på listan eftersom vi anser att den fungerar bra för sina avsedda syften. Hur väl dessa program rankas mot varandra beror i hög grad på dina egna erfarenheter, mål och preferenser. Därför ber vi dig att komma ihåg att MP4-omvandlarna för en Mac som presenteras nedan inte listas i någon särskild ordning. Vi rekommenderar att du provar alla de program som tilltalar dig och själv bestämmer vilket som passar dina behov bäst.

Bäst för: snabb konvertering och enkel redigering

OS: macOS 10.13 eller senare, Windows

Movavi Video Converter är fullspäckad med funktioner. Du kan konvertera till och från nästan alla tänkbara mediaformat, inklusive video, ljud och bildformat. Det finns över 200 förinställningar tillgängliga för att skräddarsy din konvertering till den enhet du väljer, eller så kan du låta programvaran försöka autodetektera enheten. Denna MPEG-4-konverterare för Mac låter dig konvertera ett litet urval av videon först, så att du kan se hur slutresultatet kommer att se ut innan du bestämmer dig för inställningarna.

Kolla in steg-för-steg-guiden och se hur enkelt det är att konvertera filer med Movavi Video Converter.

1. Ladda ner och installera Movavi Video Converter.
  2. Klicka på Lägg till media och sedan Lägg till video för att ladda upp dina filer till programmet.
  3. Gå till fliken Video och välj filformat.
  4. Klicka på knappen Konvertera för att starta konverteringen.

Använd länken nedan för att läsa de detaljerade instruktionerna.

Läs instruktionerna

Bäst för: konvertera videor till MP4-format på en Mac för uppspelning på iPhones, iPads, PSP och andra enheter

OS: macOS 10.5-10.12

MacX Free MP4 Video Converter är en gratis MP4-videokonverterare för Mac. Om du letar efter en MP4-omvandlare för Mac som låter dig konvertera till flera format för olika enheter och videopubliceringsplattformar, kan detta vara ett alternativ för dig. Förutom videokonverteringsfunktioner kan användare också extrahera ljudfiler och konvertera videofiler till MP3.

Hur man konverterar en MP4-video med MacX Free MP4 Video Converter

1. Ladda ner, installera och öppna MacX Free MP4 Video Converter.

2. Klicka på + för att ladda den video du vill formatera, eller dra och släpp filen till omvandlaren.

3. Från rullgardinsmenyn väljer du MP4 som ditt utdataformat.

4. Klicka på Bläddra för att välja den destination där du vill spara din utdatavideo.

5. Klicka på Kör för att spara din konverterade MP4-video.

3. VLC

Bäst för: multitasking (om du behöver en spelare, konverterare och videoredigerare)

OS: macOS 10.7.5 eller senare, Windows, Linux

Du kanske har hört talas om VLC Media Player tidigare, det är en av de mest populära mediaspelarna på grund av dess förmåga att öppna nästan alla filformat du kastar på den. Förmågan har gjort den till en standarddel av de flesta Linux-distributioner och en favorit bland både Mac- och Windows-användare där de inbyggda mediaspelarna ofta saknar stöd för några populära codecs.

Vad du kanske inte visste är att VLC också kan konvertera till och från det breda utbudet av format som den stöder, vilket gör den utmärkt att använda som Mac MPEG-4-omvandlare. Anledningen till att du kanske inte vet det är att den inte riktigt är utformad som en videokonverterare, så processen är inte så intuitiv som du kanske vill och konverteringsprocessen kan vara långsammare än en dedikerad videokonverterare skulle vara.

Så här ändrar du ett videoformat på en Mac med VLC

1. Öppna VLC-programmet.
  2. När VLC-programmet är aktivt öppnar du File-menyn i Mac-menyfältet.
  3. Klicka på alternativet Konvertera / strömma. Du hittar det längst ner i menyn. Alternativt kan du trycka på Shift-Command-S på Mac-tangentbordet för att öppna dialogrutan.
  4. När dialogrutan Konvertera / Stream öppnas kan du dra och släppa filen du vill konvertera där det står "Släpp media här." Det finns också en knapp i det avsnittet som du kan klicka på för att öppna din mediefil manuellt.
  5. När din mediefil är öppen i dialogrutan Konvertera / strömma är det dags att konvertera filen. I avsnittet Välj profil väljer du det format och den förinställning som du vill konvertera filen till. Det finns två alternativ för MP4-filer: ett för video och ett för ljud.
  6. Om du vill ha mer kontroll kan du klicka på knappen Anpassa bredvid rullgardinsmenyn för förinställningar. Härifrån kan du välja olika codecs och utdataformat.
  7. Klicka på alternativet Spara fil och välj den plats där du vill att din konverterade fil ska placeras. Filen konverteras sedan till det nya formatet och sparas på den platsen.

Bäst för: rippa DVD-skivor och konvertera till MP4

OS: macOS 10.13 och senare, Windows, Linux

Precis som VLC främst är känt som en mediaspelare, var HandBrake främst känt som ett DVD-rippningsverktyg. Det innehåller några trevliga DVD-specifika funktioner som kapitelval och grundläggande stöd för att extrahera undertexter. Den kan också fungera som en allmän Mac MP4-konverterare, och eftersom DVD-skivor blir mindre populära kommer den aspekten av programvaran att hamna i förgrunden.

En enastående funktion i HandBrake är möjligheten att använda en bithastighetsberäknare som uppskattar storleken på din fil innan du konverterar den. På så sätt kan du vara säker på att din fil kommer att hålla sig under de storleksgränser du behöver samtidigt som du får maximal kvalitet för dessa gränser. Programvaran kan dock vara lite buggig och gränssnittet är föråldrat.

Så här konverterar du en video till MP4 på en Mac med HandBrake

1. Öppna HandBrake.
  2. När programmet öppnas klickar du på menyalternativet Källa.
  3. Välj alternativet Öppna fil och välj den fil som du vill konvertera till en MP4.
  4. Klicka på Bläddra bredvid fältet Destination längst upp i gränssnittet och välj var du vill spara din nya MP4-fil.
  5. Se till att Container Format i Preset-sektionen under Destination-fältet är inställt på MP4.
  6. Ändra vilka alternativ du vill i inställningssektionen på den nedre delen av skärmen.
  7. Klicka på knappen Start för att starta konverteringsprocessen.

Bäst för: konvertera videofiler en i taget eller i omgångar online utan att ladda ner någon programvara till din dator

OS: valfritt, webbaserat

CloudConvert är ett bra alternativ för den som vill ha en MP4-konverterare för Mac online. Eftersom det är en webbapp behöver man inte ladda ner programvaran eller hitta en kompatibel version för sitt system. De avancerade inställningarna i appen gör det också möjligt för användare att styra olika aspekter av sina konverteringar och utdatafiler, t.ex. upplösning, bildförhållande och codec.

Så här konverterar du en MP4-video med CloudConvert

1. Gå till CloudConvert.
  2. Klicka på knappen Lägg till filer och välj den eller de filer du vill konvertera.
  3. Öppna rullgardinsmenyn Konvertera till och välj MP4.
  4. Om du vill styra andra förinställningar klickar du på skiftnyckelikonen och väljer de inställningar du vill ha.
  5. Klicka på den röda knappen Konvertera.

Hur man konverterar videor till och från MP4 på en Mac med Movavi Video Converter

Med Movavi Video Converter för macOS kan du enkelt konvertera till MP4 på din Mac och optimera upplösning och filstorlek. Tack vare stöd för alla populära format kan du använda programmet för att konvertera MOV, MKV, FLV, M4V, MTS, VOB, WebM, WMV och AVI till MP4, rippa oskyddade DVD-skivor eller extrahera ljudspår. Programvaran erbjuder också många redigeringsalternativ. Guiden nedan förklarar hur du ändrar ett videoformat på en Mac i 5 enkla steg.

Steg 1. Ladda ner och installera Movavis MP4-omvandlare för en Mac

Ladda ner Movavi Video Converter, öppna .dmg-filen och installera programvaran enligt anvisningarna i popup-fönstret. Kör sedan programmet.

Steg 2. Öppna filerna för konvertering

Klicka på knappen Lägg till media, välj Lägg till video och lägg till de filer du vill konvertera. Observera att programmet gör det möjligt att konvertera flera filer på en gång.

How to upload files to the MP4 converter for Mac

Steg 3. Välj utdataformat

Gå till fliken Video, klicka på önskad formatkategori och välj lämplig förinställning från listan. Du kan också hitta färdiga förinställningar för mobila enheter på fliken Enheter. Om du vill ändra standardparametrarna för upplösning, ljudbitrate etc. kan du klicka på kugghjulsknappen under listan med format och göra de nödvändiga justeringarna där.

How to select the output format to convert videos to MP4 on Mac

Steg 4. Trimma din video (valfritt)

Du kan också trimma din video om det behövs. Det gör du genom att klicka på knappen Redigera och välja Trimma. Placera klippmarkören där du vill att videon ska sluta och klicka på knappen Klipp. Markera nu det fragment som du vill klippa bort och klicka på Ta bort. Klicka sedan på Spara och stäng.

How to convert videos to MP4 and vice versa on Mac with Movavi

Steg 5. Konvertera videon till MP4 på din Mac

Nu kan du välja destinationsmapp genom att klicka på knappen Spara till. Klicka nu på knappen Konvertera för att bearbeta filerna och vänta tills kodningen är klar. Utdatamappen öppnas automatiskt om du inte har avmarkerat det här alternativet innan du började.

Hur man väljer en MP4-omvandlare för en Mac

Det finns många konverterare där ute, så du kanske undrar hur du ska välja vilken programvara du ska använda. Nedan hittar du kriterier som sannolikt kommer att vara till hjälp i din strävan att hitta den bästa MP4-konverteraren för din Mac.

Förinställningar

Det finns många olika målenheter där ute som du kanske vill visa dina konverterade filer på. Eftersom varje enhet har sin egen uppsättning inställningar för t.ex. upplösning och bitrate, kan det krävas en del teknisk kunskap för att skapa en optimal konvertering mellan filformat. Det är inte realistiskt att alla ska behöva gå ut och lära sig tekniska specifikationer för sina målenheter, så många av de program på marknaden som gör videokonverteringar kommer också med förinställningar för att rikta in sig på de mest populära enheterna. De bästa videokonverterarna till MP4 för en Mac kommer att vara de som har gott om förinställningar för att ta hänsyn till dessa enheter. Du bör leta efter programvara som har så många förinställningar som möjligt, eftersom detta ger dig maximal nytta. Men åtminstone vill du ha förinställningar för de enheter du äger och kommer att rikta in dig på dina konverteringar.

Anpassning

Detta är den motsatta änden av spektrumet från förinställningar. Mac MP4-omvandlare kan användas för att rikta in sig på en specifik enhet, och den programvara som används bör verkligen göra det alternativet så enkelt som möjligt för dig. Men det kan finnas tillfällen då du vill ha mer specifik kontroll över hur utdatafilen genereras. Det finns mycket flexibilitet i MP4-codec, Mac power users kommer att vilja kunna extrahera så mycket av den flexibiliteten som möjligt. Av den anledningen kommer en bra Mac MP4-videokonverterare också att ha möjlighet att justera alla viktiga inställningar manuellt om det behövs. Detta gör att konverteraren kan vara snabb och bekväm när det behövs, men också kraftfull och flexibel när behovet uppstår.

Kapacitet för inspelning

Ibland när du konverterar en video behöver du faktiskt mer än att bara ändra videoformatet. När du t.ex. konverterar en DVD-video kan du behöva programmet för att läsa extra data som alternativa ljudspår och undertexter. Vissa program kan bara extrahera videofilerna för konvertering. Andra kan erbjuda möjligheten att ta kärnvideon och konvertera den till enbart ljud. De bästa lösningarna där ute ger dig den största flexibiliteten att rippa alla aspekter av DVD-skivan som är möjliga att konvertera.

Är gratisprogram tillräckligt bra?

En gratis MP4-konverterare för Mac kommer förmodligen att göra jobbet, beroende på dina krav och programmets kvalitet. Många gratisprogram har dock antingen begränsade funktioner eller är svårare att använda än de behöver vara. Gratisprogram är i allmänhet skapade på ett mycket utilitaristiskt sätt och är inte lika fokuserade på användarvänlighet som kommersiella program som Movavi Video Converter är. Det finns också Movavi Free Video Converter tillgängligt, så du kommer att kunna få en bra uppfattning om vilka fördelar du får från den betalda programvaran genom att ladda ner och leka med den. Om dina behov är mycket grundläggande, eller om det inte är något du kommer att använda mycket ofta, kan det vara bra att använda gratisversioner och uppgradera endast när begränsningarna eller krånglet kräver det.

För konvertering och uppspelning

VLC
Redaktörens val

För snabb konvertering och enkel redigering

Movavi Video Converter

För konvertering online

Molnkonvertering

Vad är MP4?

Även om MP4-standarden är mest känd för video, är den faktiskt en mediecontainer som kan innehålla alla typer av media. Även filer med enbart ljud med tillägget .M4A är vanligt förekommande. International Organization for Standardization (ISO) utvecklade MP4-formatet med QuickTime File Format från Apple som bas. Gruppen lade till uttryckligt stöd för MPEG-funktioner som Initial Object Descriptors till QuickTime File Format.

MPEG-formatet är kanske mest populärt nu för MP3-ljudfiler, men har sin början i MPEG-1-videostandarden som skapades redan 1993. MPEG står för Moving Pictures Experts Group, den organisation som utvecklade standarden. MP4 är en förkortning för MPEG-4 Part 14, som är den faktiska specifikationen som beskriver standarden.

Filtillägg

.mp4, .m4a, .m4p, .m4b, .m4r, .m4v

Kategori

Mediabehållare

Format för videokodning

MPEG-4 eller H.264

Format för ljudkodning

AAC

Utvecklad av

Internationella organisationen för standardisering

Kompatibilitet med enheter och operativsystem

Alla Windows-baserade enheter, Mac OS X, Linux, iOS, Android, spelkonsoler som Xbox och Playstation

Movavi Video Converter

Det perfekta sättet att få dina medier i det format du behöver!

Vanliga frågor

▶️ Hur ändrar jag videoformat till MP4 på en Mac gratis?

För att konvertera filer på din Mac kan du prova Movavi Free Video Converter. Denna app stöder över 180 mediaformat och har förinställningar för över 200 enheter. Gränssnittet är enkelt och okomplicerat, så det kommer inte att vara svårt att navigera i programmet även för oerfarna användare.

▶️ Hur spelar jag upp MP4 på en Mac?

Du kan öppna MP4-filer på din Mac med standardspelaren om videorna är komprimerade med MPEG-4-, MPEG-2- eller H.264-codec. Om du vill spela upp en MP4-fil som kodats med en annan codec måste du installera en spelare som stöder den codecen eller helt enkelt konvertera filen till MOV-format.

▶️ Varför kan inte QuickTime Player öppna MP4-filer?

Vet du inte hur man spelar MP4 på en Mac? Försök att öppna din video med QuickTime Player. En MP4-fil kan kodas med olika video- och ljudcodecs, och QuickTime Player stöder några av dem. Så om din video är kodad med format som stöds är det möjligt att spela MP4 på din Mac med QuickTime Player. Du kan dock behöva installera en speciell codec-komponent om de codecs som används i din MP4-fil inte är kompatibla med spelaren. Alternativt kan du använda Movavi Video Converter för att ändra MP4-codec från H.263, H.265, MJPEG eller ProRes till MPEG-4- eller H.264-codec som stöds av QuickTime Player.

▶️ Har iMovie stöd för MP4?

Du kan spela upp MP4 i iMovie, men det finns vissa MP4-codecs som detta Mac-program stöder: MPEG4/AAC eller H.264/AAC. MP4-filer som komprimerats med andra codecs är inte kompatibla med iMovie.

▶️ Vilket är det bästa videoformatet för en Mac?

Det bästa videoformatet för Mac är MOV - ett inbyggt format för QuickTime Player. MOV-filer stöds även av äldre versioner av macOS. Nyare versioner stöder även MP4:s MPEG-4- och H.264-codecs.

▶️ Hur konverterar jag MP4 till QuickTime?

För att konvertera MP4 till MOV för QuickTime med Movavi Video Converter, följ instruktionerna nedan.

1. Ladda ner programmet.

2. Lägg till de videor du vill konvertera.

3. Välj lämplig MOV-förinställning.

4. Klicka på knappen Konvertera.

För en mer detaljerad version av guiden, följ länken nedan:

▶️ Varför kan jag inte spela upp MP4-filer på min Mac?

Om du inte kan spela upp en MP4-fil på din Mac betyder det troligen att videon använder en codec som inte är kompatibel med enheten. Försök att transkoda den till en mer allmänt använd kod, t.ex. H.264.