Hur man konverterar MP3 till en iPhone-ringsignal [2 bästa sätt]

Prova Movavi-konverteraren för att konvertera MP3 till en iPhone-ringsignal:

1. Ladda ner och installera Movavi Video Converter.

2. Ladda upp din MP3-fil till programmet.

3. Konvertera filen till en ringsignal för iPhone.

Varje iPhone-användare har ett favoritspår. Så varför inte skapa din egen ringsignal genom att extrahera en kort bit från en poplåt eller en jazzmelodi? I den här guiden går vi igenom två olika sätt att skapa en iPhone-ringsignal från MP3.

Vad är ett ringsignalformat för en iPhone?

Den filtyp som används för iPhone-ringsignaler är M4R-filen som utvecklades för att vara Apples ringsignalstandard. Du kan inte lägga till MP3 som ringsignal på din telefon utan att konvertera ljudet till detta format.

Filändelsen är helt enkelt .m4r, och filen är mycket lik filtypen M4A som används för andra ljudändamål. M4R-filen är klippt till 30 sekunder så att filerna är tillräckligt korta för att användas för en ringsignal eller textton. Bithastigheten och kvaliteten på själva filen kan ändras, och det är möjligt att ha 128 kbps eller 256 kbps, till exempel.

Hur man skapar en iPhone-ringsignal från MP3 med Movavi-konverteraren

Det finns flera sätt att skapa en ringsignal för iPhone, men inte alla är enkla och okomplicerade. Movavi Video Converter kommer att bevisa för dig att det kan vara enkelt och snabbt!

Med Movavi Video Converter kan du enkelt konvertera MP3, WMA, WAV, AIFF och andra musikformat till formatet för iPhone-ringsignaler (M4A). Det är också möjligt att extrahera ljud från en video i MP4, AVI, MOV eller andra format och göra en ringsignal från den. Du behöver inte oroa dig för några tekniska problem – ladda bara ner konverteraren och följ de enkla steg-för-steg-instruktionerna om hur du konverterar MP3 till en iPhone-ringsignal.

Steg 1. Installera MP3 till iPhone ringsignal omvandlare

När du har laddat ner distributionsfilen öppnar du den och följer installationsanvisningarna på din datorskärm. Du kommer att vägledas genom hela processen. Efter några minuter är installationen klar och du kan köra programmet.

Steg 2. Lägg till ljudfiler

Klicka på knappen Lägg till media till vänster i programfönstret och välj Lägg till ljud. Välj den fil du vill konvertera till en iPhone-ringsignal och lägg till den i programmet eller dra helt enkelt filen till arbetsområdet.

Steg 3. Välj önskad förinställning

Klick Ljud i den nedre delen av gränssnittet och hitta Ljud för Apple förinställd grupp. Klicka på den och välj Ringsignal för iPhone från listrutan.

Steg 4. Konvertera MP3 till iPhone-format och spara ringsignalen

Du kan ange platsen för din konverterade fil genom att klicka på knappen Spara till. Klicka sedan på Konvertera för att förvandla MP3 till en iPhone-ringsignal. När konverteringen är klar öppnas destinationsmappen automatiskt.

Steg 5. Överför ringsignalen till din iPhone

Öppna iTunes och anslut din iPhone till datorn. Vänta tills din iOS-enhet identifieras. Dra ringsignalen som du har skapat med Movavi Video Converter till området På min enhet i iTunes för att kopiera filen till din smartphone. Din ringsignal har nu lagts till i iTunes.

Så här konverterar du MP3 till en ringsignal för en iPhone med iTunes

Om du vill ändra en MP3-fil till en ringsignal beror det på vilket operativsystem du använder.

På en Mac

Steg 1. Ladda upp dina filer till appen

Öppna appen Musik på din Mac. Den är installerad på macOS-enheter som standard. Klicka på Arkiv och sedan på Importera . Sedan kan du hitta MP3-filen på din Mac med Finder, redo att användas för att skapa din ringsignal.

Steg 2. Trimma din ljudfil till rätt storlek

Om låten visas under Bibliotek högerklickar du på MP3-filen och väljer sedan Låtinfo och alternativ, där du kan ange en start- och slutpunkt för låten. Den får inte vara längre än 30 sekunder.

Steg 3. Konvertera och byt namn på filen

Under menyn Arkiv väljer du Konvertera och sedan Skapa AAC-version. Klicka på OK för att förvandla filen till ringsignal.

För att byta namn på filen, leta upp filen i fråga. Högerklicka på den och välj Byt namn, där du nu kan ändra filändelsen från .m4a till .m4r. Filen är nu redo att skickas till din enhet.

Steg 4. Flytta ringsignalen till din iPhone

Hitta den nyskapade filen och flytta den till Toner i Apple Music, medan din iPhone är ansluten till din Mac. Då synkroniseras den till din iPhone och du kan nu ställa in den som ringsignal. Du kan också skicka filen via AirPlay.

På en Windows-dator

Steg 1. Ladda ner och installera iTunes

Öppna iTunes-appen på din dator. Om du inte redan har appen installerad kan du ladda ner den via länken nedan.

Ladda ner iTunes för Windows

Steg 2. Lägg till din fil i programmet

Klicka på File, och sedan Add to Library, och leta upp MP3-filen på din dator.

Steg 3. Trimma din fil

Om du vill trimma filen högerklickar du på MP3-filen och väljer sedan Sånginfo och alternativ. Ange en start- och slutpunkt för ljudfilen. Observera att den måste vara 30 sekunder eller kortare.

Steg 4. Förvandla MP3 till ringsignal för iPhone

Klicka på Konvertera Arkiv-menyn och välj sedan Skapa AAC-version. Leta reda på filen i Utforskaren, högerklicka på den och välj Byt namn. Ändra filändelsen från .m4a till .m4r.

Hitta den nyskapade filen och flytta den till Toner i iTunes medan din iPhone är ansluten till datorn.

Sammanfattning

Grattis, nu känner du till två olika sätt att skapa ringsignaler till din iPhone: med Movavi Video Converter och iTunes. Ändra dina egna ringsignaler så att de matchar ditt humör!

Vanliga frågor

▶️ Hur gör jag en MP3-ringsignal på en iPhone?

I Apples GarageBand-app har du möjlighet att skapa en ringsignal gratis, antingen genom att spela in dina egna ljud eller importera ljud och sedan exportera som en ringsignal. Du kan göra detta utan att använda en dator.

▶️ Hur konverterar jag MP3 till en iPhone ringsignal online?

Det finns en mängd olika onlineverktyg för att ändra MP3-filer till ringsignaler som du kan prova, t.ex. Convertio och Zamzar. De kan enkelt konvertera MP3 till M4R, och sedan kan du använda dina M4R-filer som ringsignal på din telefon.

▶️ Hur gör jag iPhone-ringsignaler på Windows?

För att skapa en iPhone-ringsignal på en Windows-dator måste du skapa eller ladda ner den ljudfil du vill använda innan du konverterar den i iTunes.

▶️ Hur gör jag om en video till en ringsignal för en iPhone?

Om du vill använda en video för att skapa en ringsignal måste du först konvertera videon till en ljudfil. Konvertera den sedan till en AAC-fil och förvandla den till en M4R-fil som är mindre än 30 sekunder lång.