Hur man komprimerar en video för Instagram [3 enkla sätt]

1. Ladda ner och starta Movavi Video Converter.

2. Lägg till videon i programmet.

3. Välj utdataformat och komprimeringshastighet.

4. Komprimera videon.

8 115

• När vi väljer produkter att inkludera i våra recensioner undersöker vi både efterfrågan och popularitet.

• Alla produkter som behandlas i den här artikeln har testats av vårt team.

• Vid testning jämför vi nyckelkarakteristika, inklusive stödda in- och utdataformat, kvalitetsförlust vid konvertering och andra viktiga funktioner.

• Vi går igenom användarrecensioner från populära recensionsplattformar och använder informationen när vi skriver våra produktrecensioner.

• Vi samlar in feedback från användare och analyserar deras åsikter om Movavi-programvara samt produkter från andra företag.

Sätt nr 1. Komprimera en video för Instagram utan att förlora kvalitet på en PC

Komprimering av en video resulterar vanligtvis i en fil med lägre kvalitet. Och beroende på hur stor videon är tar processen ofta för lång tid. Ingen vill slösa bort dyrbar tid bara för att nedgradera en video! Lyckligtvis har vi hittat ett sätt för dig att ladda upp HD-videor till Instagram utan att förlora kvalitet.

I det här avsnittet lär vi dig hur du komprimerar en video för Instagram Stories och Reels och bevarar dess höga kvalitet med hjälp av Movavi Video Converter.

Steg 1. Ladda ner och starta Movavi Video Converter

För att få din egen videokompressor för Instagram, öppna Movavi-webbplatsen på vilken dator som helst och ladda ner Movavi Video Converter. Installera sedan appen enligt instruktionerna på skärmen och starta.

Steg 2. Lägg till filerna i videokompressorn för Instagram

Klicka på knappen Lägg till media och sedan - Lägg till video i det övre vänstra hörnet av programgränssnittet.

Steg 3. Välj format

Välj ett videoformat som passar för Instagram eller en mobil enhet från listan med förinställningar. Du kan också använda sökfunktionen för att snabbt hitta det format eller den enhet du behöver.

Steg 4. Ange komprimeringshastighet

Gå tillbaka till fillistan och klicka på Komprimera fil. En ny dialogruta öppnas. Flytta reglaget Filstorlek för att ställa in önskad utdatafilstorlek och bithastighet. Du kan klicka på knappen Konvertera prov för att kontrollera hur en liten del av videon kommer att se ut efter konverteringen. När du är nöjd med videons storlek och bitrate klickar du på Apply. Du kan också använda knappen Redigera för att beskära och trimma videon.

Steg 5. Spara den komprimerade videon

Välj utmatningsmapp för de komprimerade videorna genom att klicka på knappen Spara till längst ner i gränssnittet och välja önskad destination. Som standard sparas utdatavideon i mappen Movavi Library.

Tryck på knappen Konvertera för att starta videoexportprocessen. När operationen är klar öppnas utdatamappen med den komprimerade videon automatiskt.

Nu känner du till ett snabbt och unikt sätt att komprimera en video för Instagram och samtidigt bevara bättre kvalitet än vad många andra komprimeringsmetoder erbjuder!

Sätt nr 2. Hur man använder en videokompressor online för Instagram

Om du vill göra videofiler mindre men inte vill förvandla dem till en pixelerad röra kan du göra det med ett onlineverktyg som FreeConvert Video Compressor. Detta är ett gratis och bekvämt sätt att uppnå videokomprimering utan att ladda ner någon videooptimeringsprogramvara.

Här är en steg-för-steg-guide om hur du krymper en video med FreeConvert Video Compressor.

Steg 1. Gå till onlineverktyget

Det videokompressorverktyg som vi använder i det här avsnittet är online, så det spelar ingen roll om du använder Windows, macOS eller Linux. Du behöver helt enkelt öppna en webbläsare och besöka FreeConvert Video Compressors webbplats.

Gå till FreeConvert videokompressor

Steg 2. Ladda upp Instagram-videon för komprimering

På huvudsidan ser du en stor Välj filer-knapp. Det är här du kan ladda upp videon från din dator. Du kan antingen dra och släppa filen i webbläsarfönstret, eller klicka på knappen och välja den manuellt med hjälp av en filutforskare.

FreeConvert Video Compressor accepterar uppladdningar med en maximal storlek på 1 GB. Du kan behöva registrera dig för ett konto om du vill ha en större storleksgräns.

Steg 3. Justera inställningarna för reducering

Efter uppladdningen bör du se videofilens namn visas. I rullgardinsmenyn Output väljer du önskat format. Som referens accepterar Instagram endast filtyperna MP4, MOV och GIF.

Du kan klicka på kugghjulsikonen för att komma åt avancerade inställningar också. Här kan du konfigurera din videokodek, komprimeringsmetod och målstorlek. När du är klar klickar du på Tillämpa inställningar.

Steg 4. Påbörja nedskärningar

Nu återstår bara att komprimera videon. Välj Komprimera nu och vänta. När komprimeringen är klar trycker du på Download-knappen, och du har nu en ny video som är redo att publiceras.

Sätt #3. Så här använder du en Instagram-videokompressor på iPhone och Android

Kanske finns videon som du vill krympa på din mobila enhet. Om du inte har en telefon med enorm datalagring bör filer i ett smartphone-minne hållas kompakta.

Tack och lov är det inte svårt att lösa eftersom det också finns appar för att minska storleken på en video utan att behöva rippa den. För det här avsnittet lär vi dig hur du zipar en video med Video Compressor & Converter av Inverse AI.

Här är steg-för-steg-instruktionerna.

Steg 1. Ladda ner och starta appen

Om du använder en Android-enhet öppnar du Google Play-appen. För iPhone-användare öppnar du App Store-appen. Använd sökfunktionen och skriv in "Video Compressor & Converter by Inverse AI".

Välj den första appen som visas. Om det finns många liknande appar i sökresultaten väljer du den som utvecklats av Inverse AI. För referens är appikonen orange.

Video Compressor & Converters App Store-sida

Video Compressor & Converters Google Play-sida

Steg 2. Importera din Instagram-video

När appen startas ser du två huvudikoner för Import och Outputs. Välj Import och bläddra sedan till den video du vill minska storleken på. Klicka sedan på Nästa.

Steg 3. Fixa inställningarna för komprimering

Därefter ser du inställningarna för utdatavideon. Du kan konfigurera saker som format, codec och komprimeringshastighet. Sedan kan du också optimera videon från de tillgängliga förinställningarna. Om du vill att din video ska laddas snabbare samtidigt som du behåller god kvalitet kan du välja Liten fil (Hög kvalitet).

Du kan också använda anpassade inställningar om du inte är nöjd med förinställningarna. Här kan du bestämma videons upplösning, kvalitet och bildfrekvens.

Om du vill se en förhandsvisning av den utmatade videon klickar du bara på Förhandsgranska.

Steg 4. Krympa Instagram-videon

När du är nöjd med inställningarna är det dags att förminska videon. Klicka på Komprimera. En ny meny dyker upp med inställningar för filnamn och ljud. Konfigurera dessa om du inte är nöjd med standardinställningarna. Annars är det bara att trycka på Start.

Vänta bara tills komprimeringen är klar och voila! Du har framgångsrikt använt en downsizer för en Instagram-video på din iPhone eller Android.

Krav för uppladdning av Instagram-video

Instagrams funktioner ändras ofta, men från och med nu är här de grundläggande kraven för att ladda upp videor.

Först och främst finns det tre huvudtyper av videoinnehåll som du kan ladda upp. De kan antingen vara infeed-video, IGTV-filmer eller Stories. Medan längdgränsen för in-feed och Stories är relativt kort, är de tillräckligt långa för att möjliggöra engagerande videoinnehåll.

På den ljusa sidan är den maximala storleken du kan ladda upp på Instagram redan enorm. Det enda förbehållet är att du kan behöva vänta längre på att stora filer ska slutföras.

Kolla in dessa specifikationer för referens.

Specifikationer

Inmatning

IGTV

Berättelser

Bildförhållande

Mellan 1.91:1 och 4:5

16:9, 9:16 eller 1:1

9:16

Videolängd

3-60 sekunder

Upp till 10 minuter

Upp till 15 sekunder

Storlek på video

Upp till 15 MB

650 MB (mobila uppladdningar), 3,6 GB (webbuppladdningar)

N/a

Även om Instagram tillåter filuppladdningar i GB rekommenderas det att du laddar upp i MB, särskilt om du inte har tid att vänta. Ju färre MB, desto snabbare uppladdning. Dessutom bör det noteras att Instagram endast stöder filformaten MP4, MOV och GIF.

Så väljer du den bästa videokompressorn för Instagram

Det finns många olika program på marknaden, och det kan vara svårt att veta vilket man ska välja. När du väljer en videokompressor för Instagram finns det några viktiga faktorer du bör tänka på:

• Kvaliteten på den utmatade videon: du vill inte offra videokvaliteten för en mindre filstorlek.

• Komprimeringsprocessens hastighet: du vill ha en snabb videokvalitetsreducerare så att du inte behöver vänta på att en video ska vara klar.

• Användarvänlighet: du vill ha en videokondensor som är enkel att använda och inte kräver någon teknisk expertis.

Att hålla dessa faktorer i åtanke hjälper dig att förkorta listan över program och hitta den bästa Instagram-videokompressorn för dina behov.