Hur man komprimerar videor för WhatsApp

Använd Movavi Video Converter för att komprimera filer för WhatsApp:

1. Ladda ner och installera programmet.

2. Ladda upp dina filer.

3. Ställ in komprimeringsinställningarna.

4. Komprimera videoklippen.

Bästa verktygen för att komprimera video för WhatsApp [Desktop/Online/Mobile]

7 323

Är du osäker på hur du skickar en stor video på WhatsApp? Lär dig de bästa sätten att komprimera videor för WhatsApp med hjälp av instruktionerna nedan.

Här är vad Movavi Content Team gör för att tillhandahålla dig endast verifierad information:

• När vi väljer produkter att inkludera i våra recensioner undersöker vi både efterfrågan och popularitet.

• Alla produkter som behandlas i den här artikeln har testats av vårt team.

• Vid testning jämför vi nyckelkarakteristika, inklusive stödda in- och utdataformat, kvalitetsförlust vid konvertering och andra viktiga funktioner.

• Vi går igenom användarrecensioner från populära recensionsplattformar och använder informationen när vi skriver våra produktrecensioner.

• Vi samlar in feedback från användare och analyserar deras åsikter om Movavi-programvara samt produkter från andra företag.

Hur man komprimerar videor för WhatsApp på Windows & Mac

Movavi Video Converter är en förstklassig videokompressor för WhatsApp. Med komprimeringsverktyget kan du kondensera storleken på dina videofiler utan att förlora kvaliteten. Och det gör det enkelt att dela långa videor på sociala medier och meddelandeplattformar.

Användare kan utnyttja omvandlaren som ett optimeringsverktyg för uppspelning på olika enheter och ställa in videoparametrar, som upplösning, bitrate och bildhastighet. Den stöder också olika vanliga videoformat, som MP4, AVI, MKV, MOV, WMV, FLV, M2TS och många fler.

Följ dessa instruktioner för att krympa din videofilstorlek och konvertera den till rätt format.

Steg 1. Öppna Movavi Video Converter

För att komprimera videor för WhatsApp, ladda ner installationsfilen. Följ instruktionerna på skärmen för att installera appen på din PC eller Mac och öppna den sedan.

Steg 2. Ladda upp de filer du vill förminska

Titta i det övre vänstra hörnet av fönstret. Klicka på Lägg till media och sedan Lägg till video. Leta sedan upp och markera dina filer och klicka på Öppna. Du kan också dra dina filer direkt till gränssnittet för uppladdning.

Steg 3. Justera formatet

I den nedre tredjedelen av skärmen kan du söka efter och välja den optimala formateringen för uppspelning på en mängd olika enheter.

Du kan också anpassa formatet på din video för WhatsApp-plattformen. Klicka på kugghjulsikonen längst ned till vänster i fönstret bredvid Utmatningsformat. Använd inställningsmenyn och justera den enligt tabellen nedan.

Steg 4. Ange komprimeringshastighet

När du har valt ett format letar du upp din video i fillistan och klickar på Komprimera fil. I menyn kan du använda skjutreglaget för att justera utdatafilens storlek och bithastighet. Så länge filen är under 16 MB kan du skicka den via WhatsApp.

När du justerar kan du klicka på Konvertera prov för att se en förhandsvisning av hur videon kommer att se ut. När du är klar klickar du på Verkställ. Du kan också använda knappen Redigera för att beskära eller trimma om du behöver förkorta ditt klipp för att göra videostorleken mindre.

Steg 5. Välj en målmapp och konvertera

När du har ställt in allt klickar du på knappen Spara till längst ned på skärmen och väljer en utdatamapp för din komprimerade video. Den hamnar i Movavi Library-mappen om du inte väljer något alternativ. Klicka sedan på knappen Konvertera för att exportera din video. Efter komprimeringsprocessen öppnas din video automatiskt.

Att komprimera och ändra storlek på videor med Movavi Video Converter är snabbt och det bevarar också kvaliteten på videon.

Rekommenderade specifikationer för WhatsApp-video

Minsta videostorlek

Inget minimum

Maximal videostorlek

16 MB

Videoformat

MP4 (rekommenderas), AVI, MKV, 3GP

Bildförhållande

4:3

Video orientering

Vertikal eller landskap

Videolängd

Beror på kvaliteten, men allt från 30 sekunder till 3 minuter.

Videodimension

1080 × 1920

Så här komprimerar du videor för WhatsApp online

Om du letar efter en videokompressor online för WhatsApp erbjuder FreeConvert ett verktyg som är gratis för alla filer upp till 1 GB - du kan betala för att öka gränsen. Downsizern fungerar snabbt och kommer med några ytterligare inställningar för att ändra storlek på din video. Att minska storleken på din video är enkelt och du kan välja mellan två codecs som stöds av ett stort antal enheter.

Steg 1. Besök webbplatsen FreeConvert

Eftersom det är en online-filkrympare behöver du inte oroa dig för att ladda ner ett skrivbordsprogram för att använda FreeConvert. Öppna bara din webbläsare och navigera till FreeConvert Video Compressor-webbplatsen.

Gå till FreeConvert

Steg 2. Ladda upp videofilen

Det finns två sätt att ladda upp en fil med FreeConvert. Du kan klicka på knappen Välj filer för att ladda upp en fil från din enhet, DropBox, Google Drive eller en URL. Du kan också dra och släppa din videofil i webbläsarfönstret. Återigen, glöm inte bort filstorleksbegränsningarna.

Steg 3. Justera inställningarna

När du har laddat upp ser du filnamnet på skärmen. Härifrån kan du välja önskat format från rullgardinsmenyn Utdata. Och du kan också justera avancerade inställningar för att konfigurera din videokodek, komprimeringsmetod och målstorlek. När du är klar klickar du på Tillämpa inställningar.

Steg 4. Börja krympa

När du är redo klickar du på knappen Komprimera nu och väntar på att verktyget ska göra sin magi. När filminskningen är klar klickar du på Ladda ner och din lilla video är redo att skickas.

FreeConvert är ett snabbt och smidigt sätt att minska storleken på dina kortfilmer och skicka dem till kontakter via WhatsApp.

Hur man använder videokompressorer för WhatsApp på mobilen

iPhone- och iPad-användare som letar efter en videonedgraderare för att minska filstorleken för WhatsApp kan använda appen Video Compress - Shrink Videos. Det är ett snabbt och enkelt sätt att förminska din video under 16 MB-gränsen på WhatsApp.

Du kan exportera filer i MP4- eller MOV-format och dela dem snabbt. Appen har dessutom funnits sedan 2016 och har 4,5 stjärnor med över 9 800 betyg i App Store.

Steg 1. Ladda ner, installera och öppna appen

Besök App Store och ladda ner Video Compress - Shrink Videos. När du är klar trycker du på ikonen för att öppna appen på din enhet.

Hämta videokomprimering - krympa videor

Steg 2. Välj din videofil

När appen är öppen trycker du på den röda knappen längst ner på skärmen. Den har två vita pilar som vetter mot varandra. Detta öppnar din Photos-mapp, där du kan hitta och välja den fil du vill komprimera. Klicka på kontrollikonen längst upp till höger när du har valt en video.

Steg 3. Ange en önskad filstorlek

På nästa skärm använder du reglaget Komprimeringsgrad för att justera storleken på din fil och bithastigheten. WhatsApp har en gräns på 16 MB för videofiler, så justera därefter.

Steg 4. Komprimera ditt videoklipp

När du har justerat dina inställningar trycker du på ikonen längst upp till höger på skärmen. Filen bearbetas direkt och sparas i din Photos-mapp. Från nästa meny som visas kan du kopiera eller dela den komprimerade filen, radera originalet eller starta en ny komprimering.

Video Compressor & Video Cutter är en utmärkt lösning för alla som använder en Android-enhet. Med den kan du komprimera, klippa ut och extrahera MP3-ljud från alla videofiler. Appen har även en batchkompressor för bilder så att du kan spara lagringsutrymme på enhetens hårddisk utan att behöva zippa filer.

Med över 10 miljoner nedladdningar och ett 4.1-stjärnigt betyg av över 98 recensioner är detta ett go-to videokomprimeringsverktyg för Android-användare över hela världen.

Steg 1. Ladda ner och installera appen

Besök Play Store och ladda ner Video Compressor & Video Cutter.

Hämta videokompressor och videoklippare

Steg 2. Välj din videofil

När appen är öppen, se till att du har valt fliken Komprimera video. Tryck sedan på Välj från mapp och välj din video.

Steg 3. Justera inställningarna och komprimera

På nästa skärm ser du knappar för att komprimera, klippa + komprimera, snabbspola framåt, extrahera MPX, spela upp, dela eller ta bort din fil. Om du inte behöver klippa din video trycker du på knappen Komprimera video för att gå vidare till nästa skärm.

Härifrån kan du välja mellan tre flikar: Hög kvalitet, Låg kvalitet eller Anpassad. Hög kvalitet och Låg kvalitet erbjuder olika bithastigheter, men har samma menyalternativ för att komprimera videon i procent och minska upplösningen. Under fliken Anpassad kan du använda reglagen för att justera upplösningen och bithastigheten som du vill. Du kan också markera kryssrutan för att ta bort ljudet från din komprimering.

Steg 4. Dela din fil

När du har komprimerat din fil kommer nästa skärm att innehålla en uppspelning av din komprimerade video och två knappar. Om du är nöjd med komprimeringen trycker du på knappen Dela och väljer WhatsApp för att skicka den till din kontakt. Du kan också komma åt programmets standardmapp för sparande och skicka din videofil inom WhatsApp.

Sammanfattning: Så här skickar du stora videor på WhatsApp

Att komprimera en video för att skicka den på WhatsApp kan vara en mödosam uppgift med så många program för videokomprimering och konvertering tillgängliga. Använd programmen och instruktionerna ovan för att spara tid och enkelt komprimera dina videofiler.