Behöver du konvertera AVI till MP4?

Använd denna AVI till MP4-omvandlare online!

Det är enkelt att konvertera .avi till .mp4 online. Ladda bara upp din fil till denna kostnadsfria AVI-till-MP4-konverterare och starta konverteringen. För stora filer kan du prova en desktop-konverterare från Movavi.

Convert to

Bästa AVI-till-MP4-omvandlare

7 282

Har du ett gäng AVI-filer som du vill konvertera till MP4? I den här artikeln diskuterar vi hur du ändrar videoformatet till MP4 med Movavi Video Converter, onlinetjänster och freeware.

Program

OS

Bäst för

Nedladdning

Alla, arbetar online

Ändra upplösning, bitrate och andra parametrar

Alla, arbetar online

Enkel konvertering

Här är vad Movavi Content Team gör för att tillhandahålla dig endast verifierad information:

• Alla produkter som behandlas i den här artikeln har testats av vårt team.

• Vid testning jämför vi nyckelkarakteristika, inklusive stödda in- och utdataformat, kvalitetsförlust vid konvertering och andra viktiga funktioner.

Hur man konverterar AVI till MP4 med Movavi Video Converter på Windows och Mac

Det första alternativet är att använda Movavi Video Converter - ett kraftfullt och lättanvänt program som konverterar filer snabbt tack vare SuperSpeed-läget. Ladda ner lämplig version av konverteraren och följ stegen nedan för att omvandla dina AVI-filer till MP4.

Steg 1. Installera Movavi Video Converter

Ladda ner installationsfilen och installera appen på din PC eller Mac. Starta programmet.

Steg 2. Ladda upp AVI-filer till konverteraren

För att lägga till dina videor i konverteraren klickar du på knappen Add Media och sedan - Add video. Hitta dina filer och klicka på Open. Eller så kan du helt enkelt dra och släppa videorna i programfönstret.

Steg 3. Välj utmatningsformat

För att ställa in MP4 som målformat, öppna fliken Video och klicka på MP4. Välj sedan en lämplig förinställning för dina filer.

Steg 4. Komprimera dina filer (valfritt)

Om du vill komprimera AVI till MP4, ställ in en högre komprimeringshastighet för dina videor. För att göra detta klickar du på den beräknade utdatafilstorleken. I popup-fönstret som öppnas flyttar du reglaget File size för att ställa in önskat värde.

Steg 5. Starta omvandlingen

Klicka på knappen Save to för att ange utdatamappen. Slutligen klickar du på Convert för att starta konverteringsprocessen.

Hur man konverterar AVI till MP4 (MPEG-4) online

Ett av de enklaste sätten att konvertera AVI till MP4 är att använda en onlinekonverteringstjänst. Om du inte vill ladda ner och installera någon programvara på din dator är en onlinekonverterare ett bra alternativ. Nedan hittar du sju onlinekonverterare som vi har valt åt dig. Använd länkarna nedan för att navigera genom recensionerna.

CloudConvert

CloudConvert är en praktisk online AVI-till-MP4-konverterare som du kan använda gratis. Innan konverteringen låter denna webbtjänst dig välja en videokodek, en förinställning, en videoupplösning samt andra inställningar. Du kan också lägga till undertexter för din video om det behövs. Observera att antalet gratis konverteringar är begränsat till 25 per dag, och tjänsten har också en filstorleksgräns.

Steg 1. Besök CloudConvert-webbplatsen.

Fortsätt till CloudConvert-webbplatsen

Steg 2. För att ladda upp din mediefil till webbplatsen klickar du på knappen Välj fil, hittar din video och trycker på Öppna. Alternativt kan du lägga till en video genom att ange videons URL eller ladda upp en fil från din molnlagring.

Steg 3. Om du vill ange videoinställningarna klickar du på Skiftnyckel ikon. För att börja konvertera din video, tryck på Konvertera knapp.

Steg 4. När konverteringen är klar visas ett förhandsgranskningsfönster. Du kan kontrollera den konverterade videon. För att ladda ner klippet, klicka på knappen Ladda ner.

Zamzar

Med sitt enkla gränssnitt är Zamzar det perfekta verktyget för nybörjare. Det är mycket lätt att behärska och det fungerar relativt snabbt, så du får din konverterade video på några minuter. Tjänsten har ett par nackdelar: redigeringsalternativ är inte tillgängliga och filstorleken är begränsad till 50 MB.

För att ändra formatet på din video med denna AVI-till-MP4-omvandlare online, följ stegen nedan.

Steg 1. Gå till Zamzars webbplats.

Fortsätt till Zamzars webbplats

Steg 2. Klicka på knappen Lägg till filer för att ladda upp din video. Om du vill lägga till en video genom att ange webbadressen klickar du på Välj länk under knappen Lägg till filer.

Steg 3. För att starta processen, tryck på Konvertera nu knapp. Vänta tills konverteringen är klar och klicka på knappen Ladda ner för att spara den konverterade filen på din dator.

FreeConvert.com

Med FreeConvert.com kan du enkelt överföra dina videofiler till önskat format. Den har ett brett utbud av video- och ljudalternativ för avancerade användare. Med webbtjänsten kan du t.ex. ändra videoformat och bildfrekvens, klippa videon, rotera eller vända den och även lägga till undertexter. Tänk på att konverteringstjänsten har begränsningar: maximal filstorlek är 1 GB och antalet konverteringar per dag är begränsat. Om du vill ta bort dessa begränsningar måste du köpa en prenumeration.

Följ dessa steg för att ändra filformat från AVI till MP4 med FreeConvert.com.

Steg 1. Följ länken nedan för att komma till webbplatsen.

Fortsätt till FreeConvert.com

Steg 2. Klicka på knappen Välj filer för att hitta din video för konverteringen. Alternativt kan du ladda upp din video från Google Drive eller Dropbox eller ange videons URL.

Steg 3. Om du behöver ändra video- och ljudinställningarna trycker du på kugghjulsikonen, anger inställningarna och klickar på knappen Använd inställningar.

Steg 4. För att börja konvertera AVI till MP4, tryck på Konvertera till MP4 knapp. När konverteringsprocessen är klar klickar du på Ladda ner MP4 för att spara din video.

Online-Convert.com

Nästa alternativ för att ändra AVI till MP4 online är att använda Online-Convert.com. Med denna tjänst kan du konvertera filer snabbt samt tillämpa några grundläggande alternativ, som att ändra en förinställning och skärmstorlek, klippa och vända din video. När det gäller ljudinställningarna kan du välja en ljudkanal och ljudkodek och även ändra ljudkvaliteten. Observera att gratisabonnemanget har vissa begränsningar: den maximala videostorleken är 100 MB, du kan konvertera upp till 20 filer per dag och antalet samtidiga konverteringar är begränsat. Om du vill ta bort dessa begränsningar erbjuder tjänsten några prenumerationsplaner.

För att konvertera dina AVI-filer till MP4 med Online-Convert.com, kolla in den korta guiden nedan.

Steg 1. Gå till webbplatsen Online-Convert.com.

Fortsätt till Online-Convert.com

Steg 2. Dra och släpp videon till webbläsarfönstret. Eller klicka på knappen Välj filer för att ladda upp din fil. Om du vill ladda upp videon från din Dropbox eller Google Drive klickar du på motsvarande länkar.

Steg 3. Om du vill ändra sparinställningarna, gå till Videoinställningar (valfritt) och Ljudinställningar (valfritt ) nedan. För att starta konverteringen, tryck på knappen Starta konver tering. När processen är klar kommer videon att laddas ner automatiskt. Du kan också ladda upp den konverterade filen till ditt molnlagring eller ladda ner den som en ZIP-fil.

ConvertFiles

ConvertFiles är nästa onlinekonverteringstjänst på vår lista. Det är ett gratis verktyg som är mycket lätt att navigera. Du behöver bara ladda upp din fil till webbplatsen och trycka på en knapp för att starta konverteringen. Tänk på att tjänsten inte tillhandahåller några redigeringsverktyg och avancerade alternativ. Dessutom är den maximala filstorleken begränsad till 250 MB.

Följ dessa steg för att lära dig hur du använder denna AVI-till-MP4-videokonverterare.

Steg 1. Besök webbplatsen ConvertFiles.

Fortsätt till ConvertFiles webbplats

Steg 2. Slå på Bläddra-knappen för att ladda upp din fil. Leta reda på din video med .avi-tillägget och klicka på Öppna.

Steg 3. Kontrollera Skicka en nedladdningslänk till min e-post (valfritt) och ange din e-post om det behövs. För att starta konverteringsprocessen, tryck på knappen Konvertera.

Steg 4. När konverteringen är klar följer du länken Klicka här för att gå till nedladdningssidan och klicka på knappen Ladda ner gratis för att spara filen på din dator.

Convertio

Convertio är ett gratis konverteringsverktyg på nätet. Det stöder nästan alla populära mediaformat, inklusive AVI och MP4. Innan konverteringen låter tjänsten dig klippa din video, välja codec och bildfrekvens samt ändra storlek och rotera klippet. Observera att Convertio har vissa begränsningar om du inte har en betald prenumeration: den maximala filstorleken är 100 MB och du kan konvertera upp till 10 filer per dag.

Kolla in den korta guiden nedan för att lära dig hur du använder Convertio.

Steg 1. Gå till Convertio webbplats.

Fortsätt till Convertio-webbplatsen

Steg 2. För att ladda upp dina filer, tryck på knappen Välj filer. Eller helt enkelt dra och släpp filen i webbläsarfönstret.

Steg 3. Klicka på kugghjulsikonen om du vill ange de avancerade inställningarna. För att börja konvertera din fil, tryck på knappen Konvertera.

Klicka på steg 4. När konverteringen är klar klickar du på knappen Ladda ner för att spara filen med .mp4-tillägget på din dator.

Slutsats

Onlinekonverterare kan vara till stor hjälp när du vill konvertera en enda mediefil eller inte vill slösa tid på att ladda ner och installera en desktop-app på din dator. Det här alternativet har dock också några stora nackdelar. Nästan alla onlineverktyg har en filstorleksgräns, så du kommer inte att kunna konvertera en film eller någon annan stor fil. Ett annat problem är att onlinetjänster inte stöder batchkonvertering och låter dig bara bearbeta en fil åt gången. Så om du vill överföra flera filer tar det mycket tid att konvertera dem alla en efter en.

Hur man konverterar AVI till MP4 gratis

Nästa alternativ för att ändra formatet på dina videor är att konvertera AVI till MP4 gratis med hjälp av ett skrivbordsprogram. Att hitta bra freeware kan vara en svår uppgift eftersom det finns många potentiellt skadliga appar där ute. Ett annat problem är den begränsade funktionaliteten hos dessa konverterare. Vår lista över gratis AVI-till-MP4-konverterare hjälper dig att välja den perfekta appen för dina behov. Använd länkarna nedan för att komma till den recension du vill läsa.

Movavi Free Video Converter

Movavi Free Video Converter är ett kraftfullt verktyg som stöder mer än 180 medieformat, inklusive AVI och MP4. Det erbjuder alternativet batchkonvertering så att du kan konvertera flera videor samtidigt. En annan funktion som är värd att nämna är en omedelbar filsammanfogning som låter dig slå samman dina videor utan att förlora kvalitet. Appen har dock en nackdel: den lägger till en vattenstämpel i de konverterade videorna.

Följ stegen nedan för att lära dig hur du använder Movavis AVI-till-MP4-omvandlare gratis.

Steg 1. För att ladda ner omvandlaren, följ länken nedan.

Få Movavi gratis videoomvandlare

När installationsfilen har laddats ner följer du instruktionerna på skärmen för att slutföra installationsprocessen. Starta omvandlaren.

Steg 2. För att ladda upp dina filer till programmet klickar du på knappen Lägg till media och sedan - Lägg till video. Leta reda på de videor du vill konvertera och tryck sedan på Öppna. Alternativt kan du dra och släppa filerna i programfönstret.

Steg 3. Öppna fliken Video i den nedre delen av programfönstret. Klicka på MP4 och välj lämplig förinställning. Om du vill komprimera AVI till MP4 väljer du förinställningen med den lägre upplösningen.

Steg 4. För att ändra utdatamappen för de konverterade filerna, klicka på knappen Spara till. Klicka på knappen Konvertera för att börja konvertera AVI till MP4 på Windows eller Mac. När konverteringen är klar öppnas mappen med dina transformerade filer automatiskt.

Hur man konverterar AVI till MP4 med VLC

Ett annat sätt att konvertera videor till MP4 är att använda VLC. Även om VLC är en mediaspelare har den också möjlighet att konvertera mediefiler. Appen är tillgänglig gratis och fungerar bra. Observera att det här alternativet kanske inte är lämpligt för nybörjare eftersom konverteringsprocessen är lite komplicerad.

För att veta hur man konverterar AVI till MP4 med VLC, kolla in den här steg-för-steg-guiden.

Steg 1. Ladda ner programmet för din PC eller Mac med länken nedan.

Ladda ner VLC

Installera mediaspelaren enligt instruktionerna på skärmen och starta den.

Steg 2. Öppna Media-menyn längst upp till vänster i programfönstret och klicka på Konvertera / Spara. I fönstret som öppnas klickar du på knappen Lägg till för att ladda upp din video till programmet. Leta upp filen på din hårddisk och klicka på Öppna. Klicka sedan på Konvertera / Spara.

Klicka sedan på Konvertera / Spara i steg 3. Välj Video - H.264 + MP3 (MP4) från rullgardinsmenyn Profil. Om du vill ändra video- eller ljudkodek klickar du på skiftnyckelikonen bredvid rullgardinsmenyn Profil.

Steg 4. Klicka på Bläddra-knappen, välj utmatningsmappen för videon och ange ett namn för filen. För att starta konverteringen, tryck på Start-knappen.

Freemake Video Converter

Med Freemake Video Converter kan du enkelt konvertera din AVI-fil till MP4. Programmet har ett enkelt användargränssnitt och konverterar videor ganska snabbt utan några begränsningar för filstorlek eller längd. Konverteraren har dock ett par nackdelar: en vattenstämpel kommer att läggas till i de omvandlade videorna och appen är endast tillgänglig för Windows.

Nedan hittar du en kort guide om hur du konverterar AVI till MP4 på Windows 10.

Steg 1. Hämta omvandlaren genom att följa länken nedan.

Ladda ner Freemake Video Converter

Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationen. Starta programmet.

Steg 2. För att ladda upp dina videor till omvandlaren, tryck på Video-knappen i den övre vänstra delen av programfönstret. Leta upp dina filer och klicka på Öppna.

Steg 3. Om du vill klippa din video före konverteringen klickar du på saxikonen bredvid filnamnet, trimmar videon efter behov och trycker på OK.

Steg 4. För att välja målformat, klicka på till MP4 knapp. I fönstret som öppnas anger du sparinställningarna: välj förinställning och utmatningsmapp. För att starta konverteringen, tryck på Konvertera knapp.

HandBrake

HandBrake är en open source-videoredigerare som finns tillgänglig för populära plattformar. En av fördelarna med appen är att konverteringsprocessen kan anpassas - du kan skapa dina egna förinställningar med lämpliga video- och ljudinställningar. Det är ett bra alternativ för avancerade användare, men för nybörjare kan appen vara förvirrande och svårnavigerad.

Läs vår korta handledning för att lära dig hur du konverterar AVI-videor med Handbrake.

Steg 1. Ladda ner lämplig version av AVI-filkonverteraren från HandBrake-webbplatsen.

Ladda ner HandBrake

Installera konvertern genom att följa instruktionerna på skärmen. När installationen är klar kör du programmet.

Kör sedan steg 2. Dra och släpp dina videor till programfönstret. Alternativt kan du klicka på knappen Folder (Batch Scan) om du konverterar flera filer eller File för att konvertera en enda fil.

Steg 3. MP4 kommer att väljas som målformat som standard. Om du vill ändra videokodek eller bildhastighet öppnar du fliken Video och anger inställningarna.

Steg 4. För att ändra destinationsmappen, klicka på Bläddra-knappen i den nedre högra delen av programfönstret. Klicka på knappen Starta kodning för att starta konverteringen.

Slutsats

En gratiskonverterare är ett bra alternativ om du bara konverterar filer ibland eftersom funktionerna i dessa appar är ganska begränsade. Men om du vanligtvis inte använder några avancerade redigeringsfunktioner och verktyg är det en bra idé att prova en gratis konverterare. Se bara till att appen du installerar inte är skadlig kod och inte utgör en säkerhetsrisk för din dator.

Jämförelse AVI vs. MP4

AVI eller MP4 - vilket är bäst? Ta del av informationen nedan för att lära dig mer om skillnaderna mellan videoformaten.

Jämförelseparameter

AVI

MP4

Filtillägg

.avi

.mp4

Utvecklad av

Microsoft

Expertgruppen för rörliga bilder

Beskrivning

AVI, även känt som Audio Video Interleave, är ett containerformat som lagrar både video- och ljuddata. AVI använder mindre komprimering, vilket resulterar i stora filstorlekar.

MP4 är ett multimediaformat som kan lagra video, ljud och annat innehåll, t.ex. bilder och undertexter. Formatet använder en högre grad av komprimering än andra format, så MP4-filer är vanligtvis små.

Vanliga frågor och svar

Hur konverterar jag AVI till MP4 på Windows 10?

För att omvandla dina filer på Windows 10 måste du använda en AVI-till-MP4-videokonverterare. Vi rekommenderar att du provar Movavi Video Converter - ett praktiskt program som hjälper dig att konvertera dina videor på några minuter. Följ bara de enkla stegen nedan.

1. Ladda ner konverteraren.
    Ladda ner Movavi Video Converter
    Följ instruktionerna på skärmen för att installera och köra programmet.
  2. För att ladda upp dina videor till konverteraren klickar du på knappen Add Media och sedan - Add video. Välj dina filer och klicka på Open.
  3. Öppna fliken Video i den nedre delen av programfönstret, leta upp MP4 och välj lämplig förinställning.
  4. För att starta konverteringsprocessen trycker du på knappen Convert. När konverteringen är klar öppnas mappen med de omvandlade videorna automatiskt.

Hur löser man problemet med att en AVI-fil inte spelas upp i Windows?

Här är några enkla lösningar på detta problem som du kan prova. Det första sättet är att ladda ner och installera de nödvändiga videokodekerna. Se sedan till att du använder den senaste versionen av din mediaspelare. Om inte, uppgradera den. Om din mediaspelare fortfarande inte spelar AVI-filer, ändra formatet på din video till ett mer populärt, till exempel, försök att konvertera din AVI-fil till MP4.

Kan jag spela AVI-filer på en Mac?

Ja, du kan öppna vissa AVI-filer på en Mac med standardprogrammet QuickTime Player. Men kom ihåg att den här appen inte stöder vissa video- och ljudcodecs som din AVI-fil kan vara kodad med. Om du inte kan öppna din video med QuickTime Player kan du använda en annan mediaspelare, som VLC.

Vilket format har bäst kvalitet – MP4 eller AVI?

MP4 och AVI är båda containerformat, så kvaliteten på en video beror främst på vilken videokodek filen är kodad med. MP4 är det mest använda containerformatet för komprimerad video eftersom det stöds av nästan alla enheter och ger ganska bra kvalitet samtidigt som filstorleken är mindre. AVI är ett äldre containerformat som stöds av färre mediaspelare och enheter. Vissa videokodek som används med AVI kan ge högre kvalitet, men komprimeringsnivån blir ganska låg.

Så om du vill spela upp dina videor på flera enheter eller spara hårddiskutrymme rekommenderar vi att du ändrar AVI till MP4. Om du planerar att titta på dina videor endast på din dator är AVI ett bra val.

Hur kan jag konvertera AVI till MP4 på Android?

Du kan använda speciella konverteringsappar. Prova ett av dessa alternativ: