Een video online en offline draaien

Dit is hoe je een video spiegelt:

1. Download en start Movavi Video Editor.

2. Voeg uw bestanden toe aan het programma.
  3. Pas het spiegeleffect toe.
  4. Sla de video op.

16 735

Wil je weten hoe je een video flipt? Onze video flipper gids laat je alle beste tools en apps zien om een video te flippen, inclusief zowel online tools als offline apps om te gebruiken wanneer je maar wilt.

Top keuzes

Software

Het beste voor

Beoordeling

Download

Movavi Video Editor (Windows, Mac)

Gebruikers die een professionele, gebruiksvriendelijke flipper en editor willen

4/5

Fastreel (online tool)

Gebruikers die video's gemakkelijk online willen spiegelen

4.5/5

Speciale keuze: Movavi Video Editor

Onze speciale keuze uit de bovenstaande tabel is Movavi Video Editor. Met deze volledig uitgeruste video-editor kunt u in enkele minuten video's spiegelen en spiegelen zoals u wilt, terwijl u ook vele andere bewerkings- en verbeteringsfuncties krijgt. Het is eenvoudig te gebruiken, zelfs voor totale beginners, en het komt met een gratis proefversie voor u om te proberen voordat u koopt.

Beste desktop video flippers

OS: Windows, Mac

Beste voor: Gebruikers die een professionele, gebruiksvriendelijke flipper en editor willen

PCMag beoordeling: 4/5

Prijs: $79.95

Movavi Video Editor is een geweldige tool om te gebruiken als je op zoek bent naar hoe je een video moet spiegelen. Het is een volledige videobewerkingsapp waarmee u een video horizontaal of verticaal kunt omkeren met een klik op een knop, en waarmee u video's 90 graden, 180 graden, enzovoort kunt spiegelen. Het ondersteunt 4K- en Ultra HD-bestanden en biedt ook tal van andere bewerkingstools en functies.

Belangrijkste kenmerken:

• Uitgebreide video-editor

• Knippen, trimmen, samenvoegen, spiegelen, enz.

• Geavanceerde titels, filters en overgangseffecten

Voordelen:

• Beginnersvriendelijke gebruikersinterface

• Talloze bewerkingstools en opties

• Maak afgewerkte video's in enkele minuten

Nadelen:

• Gratis proefversie is beperkt tot 7 dagen

• U moet betalen om alle functies permanent te ontgrendelen

• Watermerken bij gebruik van de gratis versie

iMovie

OS: Mac, iOS

Beste voor: Gebruikers met Apple-apparaten

PCMag beoordeling: 4.5/5

Prijs: Gratis

Als u geïnteresseerd bent in het omdraaien van video's en het aanpassen van de videogerichtheid op Apple-apparaten zoals Macs en iPhones, is iMovie het programma voor u. Dit stukje software is de standaard videobewerker van Apple, handig voor alle soorten basis- en intermediaire videobewerking, inclusief video flipping. Met iMovie kunt u uw video's ondersteboven draaien, enzovoort. Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft tientallen functies.

Belangrijkste kenmerken:

• Bewerken op verschillende Apple-apparaten

• Ondersteuning voor HD- en 4K-video's

• Geavanceerde bewerkingstools zoals trimmen, overgangen, audiobewerking en meer

Voordelen:

• Super eenvoudige interface

• Geschikt voor bewerking op alle Apple apparaten

• Veel stijlvolle thema's om uit te kiezen

Nadelen:

• Ondersteunt geen tagging

• Werkt alleen op Apple-apparaten

• Sommige bedieningselementen zijn een beetje onhandig

iMovie downloaden

Microsoft Photos

OS: Windows.

Beste voor: Gebruikers die een gratis te gebruiken oplossing willen op Windows

TechRadar beoordeling: 4/5

Prijs: Gratis

Als u video's op uw pc of ander Windows-apparaat wilt omdraaien zonder extra software te hoeven downloaden en installeren, kunt u gewoon gebruikmaken van de ingebouwde Windows Photos-app. Deze app heeft namelijk zijn eigen videobewerkingsprogramma, waarmee u een videobestand kunt laden en binnen enkele minuten eenvoudige aanpassingen aan uw clip kunt maken.

Belangrijkste kenmerken:

• Geavanceerde bewerkingsfuncties zoals filteraanpassingen en 3D-effecten

• Werkt ook voor het bewerken van foto's

• Ondersteunt trimmen, bijsnijden, roteren en meer

Voordelen:

• Gratis te gebruiken op Windows-apparaten

• Snel en gemakkelijk

• Wordt geleverd met veel leuke effecten

Nadelen:

• Gemakkelijk te missen voor beginners

• Werkt alleen op Windows apparaten

• Mist enkele functies in vergelijking met andere bewerkingsprogramma's

Microsoft Photos downloaden

Adobe® Premiere® Pro

OS: Windows, Mac

Beste voor: Gebruikers die een videobewerkingsprogramma op professioneel niveau willen

Beoordeling G2: 4.5/5

Prijs: Gratis proefversie, maandelijkse licentie voor $20,99

Gebruikers die een product op professioneel niveau willen voor geavanceerde videobewerking, zullen veel plezier beleven aan Adobe® Premiere® Pro. Met deze software kunt u video's van bijna elk formaat of resolutie omdraaien, tot 8K aan toe, en het biedt ook talloze andere bewerkingsfuncties voor ongeëvenaarde bewerkingsmogelijkheden.

Belangrijkste kenmerken:

• Ondersteunt alle belangrijke bestanden en formaten, inclusief 8K en VR

• Naadloze integratie met andere Adobe-apps en -diensten

• AI-gestuurde bewerking

Voordelen:

• Ongelooflijk krachtige bewerking

• Veel tools en functies

• Geweldig voor bestaande Adobe-klanten die al andere apps hebben geïnstalleerd

Nadelen:

• Een hoog maandelijks bedrag

• Vrij complex

• Niet de meest beginnersvriendelijke optie

Adobe® Premiere® Pro downloaden

VLC

OS: Windows, Mac, Linux, Android, iOS

Beste voor: Gebruikers die een video-editor speler in één willen

TechRadar beoordeling: 4.5/5

Prijs: Gratis

VLC is een populaire mediaspeler, die zowel gratis als open source is. Iedereen kan het downloaden, en het draait op alle belangrijke platforms en apparaten, inclusief mobiele apparaten. Compatibiliteit is een groot verkoopargument van VLC, en het werkt ook met bijna alle bestandsformaten, dus u kunt alles afspelen en bewerken, van een MP4-video tot een WMV-bestand.

Belangrijkste kenmerken:

• Alles-in-één mediaspeler en editor

• Kan ook worden gebruikt voor conversies

• Gratis te gebruiken zonder advertenties of spyware

Voordelen:

• Zeer aanpasbaar

• Ondersteunt bijna alle bestandsformaten

• Kan worden gebruikt voor het afspelen en bewerken van media

Nadelen:

• Bewerken met VLC is niet altijd gemakkelijk

• De interface is een beetje verouderd

• Kan traag zijn om te verwerken

VLC downloaden

Een video online spiegelen

Fastreel

Beste voor: Gebruikers die video's gemakkelijk online willen spiegelen

Windows Rapport beoordeling: 4.5/5

Prijs: Gratis versie, pro versie voor $19.95 per maand

Als u een video online wilt spiegelen zonder enig ongemak, is Fastreel een geweldige tool om te gebruiken. Het werkt in alle populaire internetbrowsers op elk apparaat, dus er zijn geen compatibiliteitsproblemen om je zorgen over te maken, en het heeft een echt beginnersvriendelijke drag-and-drop interface waarmee je een video online kunt spiegelen in slechts enkele seconden.

Belangrijkste kenmerken:

• Ondersteunt MP4, MOV, MKV, AVI en WMV.

• Flippen met één klik

• Sterke bestandsbeveiliging om de privacy van de gebruiker te beschermen

Voordelen:

• Gratis te gebruiken

• Beginner-vriendelijke interface

• Snel en handig in gebruik

Nadelen:

• Maximale bestandsgrootte van 500 MB

• De gratis versie heeft watermerken

• Video's zijn slechts 24 uur beschikbaar

Ga naar Fastreel

Animaker

Beste voor: Gebruikers die sociale media content willen maken

G2 beoordeling: 4.5/5

Prijs: Gratis versie, premium versie vanaf 10 dollar per maand

Animaker is een andere online video flipper die u kunt gebruiken om video's te flippen met slechts een klik. Het heeft een eenvoudige interface en laat u gemakkelijk horizontaal en verticaal flippen, en biedt ook tal van andere videobewerkingstools zoals kleurcorrectie en trimmen. Het is ideaal voor het omdraaien van video's en het direct delen naar sociale media sites zoals Instagram en Twitter.

Belangrijkste kenmerken:

• Direct delen naar 20+ platforms

• Video's tot 20 GB bewerken

• Extra bewerkingstools zoals trimmen en bijsnijden

Voordelen:

• Geweldig voor fans van sociale media

• Gemakkelijk te gebruiken

• Flexibele betalingsplannen

Nadelen:

• Kan vrij duur worden op de hoge plannen

• De gratis versie mist kwaliteit

• YouTube export kan vrij traag zijn

Ga naar Animaker

Clideo

Beste voor: Gebruikers die snel online video's willen flippen

Trustpilot beoordeling: 4.8/5

Prijs: Gratis versie, premium versie vanaf 6 dollar per maand

Clideo is een andere online editor tool die je kunt gebruiken voor het flippen van video's. Het belangrijkste voordeel van deze tool is zijn snelheid. Het kan veel sneller werken dan veel andere online editors voor supersnel flippen en spiegelen. Het ondersteunt ook bestandsconversie en werkt met alle populaire formaten zoals MP4 en AVI.

Belangrijkste kenmerken:

• Snelle verwerkingstijden

• Ingebouwde video-omzetter

• Ondersteunt ook bijsnijden, samenvoegen, verkleinen, enz.

Voordelen:

• Gebruiksvriendelijke interface

• Snelle bewerking

• Kan ook worden gebruikt voor andere soorten bewerking

Nadelen:

• Watermerk bij gebruik van de gratis versie

• De gratis versie heeft beperkingen voor de bestandsgrootte

• Je moet een account aanmaken om deze tool te gebruiken

Ga naar Clideo

Ezgif

Beste voor: Gebruikers die kleine videobestanden willen omdraaien

Prijs: Gratis

Ezgif is een eenvoudig te gebruiken, gratis programma om video's verticaal of horizontaal om te draaien, en ze 90, 180 of 270 graden in beide richtingen te draaien. Het werkt met alle populaire formaten, maar het heeft wel een maximale bestandsgrootte van 100 MB, dus het is alleen nuttig voor het omdraaien van korte, kleine clips.

Belangrijkste kenmerken:

• Flip horizontaal of verticaal en 90/180/270 graden

• Ondersteunt MP4, WebM, MOV en andere formaten

• Gratis te gebruiken

Voordelen:

• Geen watermerken

• Volledig gratis

• Zeer eenvoudige gebruikersinterface

Nadelen:

• Maximale bestandsgrootte van 100 MB

• Sommige formaten worden niet ondersteund

• Kan traag zijn om te verwerken

Ga naar Ezgif

Kapwing

Beste voor: Gebruikers die een zakelijke oplossing willen voor het flipperen van video's

Capterra beoordeling: 4.4/5

Prijs: Gratis versie, premium versie voor $17 per maand

Kapwing is een andere veelzijdige online videobewerkingstool die zowel door particulieren als bedrijven kan worden gebruikt voor het flippen van video's, evenals bijsnijden, converteren, het maken van memes, het toevoegen van ondertitels en nog veel meer. Het is hoog gewaardeerd voor zijn gebruikersinterface en kan goed werken voor teams en bedrijven, maar er zijn enkele beperkingen bij het gebruik van de gratis versie.

Belangrijkste kenmerken:

• Geen advertenties of watermerken voor geregistreerde gebruikers

• Ondersteunt ook bijsnijden, verkleinen, effecten, conversies en meer

• Gratis en premium versies

Voordelen:

• Zeer beginnersvriendelijk en gebruiksvriendelijk

• Veel nuttige bewerkingsfuncties

• Geen advertenties of spam

Nadelen:

• Limiet van 250 MB bestandsgrootte bij gebruik van de gratis versie

• Veel andere beperkingen in de gratis versie

• Een maandelijkse vergoeding is vrij duur

Ga naar Kapwing

Hoe een video spiegelen met Movavi Video Editor

Stap 1. Download en installeer de app

De eerste stap is om het programma te downloaden en te installeren. Volg alle installatie-instructies om het proces te voltooien, wat niet meer dan een paar minuten zou moeten duren.

Stap 2. Open het programma en voeg uw bestanden toe

Zodra het programma is geïnstalleerd, kunt u het starten en gebruiken om uw video's om te draaien. Klik hiervoor op Bestanden toevoegen. U kunt dan door uw apparaat bladeren voor de video of video's die u wilt spiegelen. Uw gekozen clip(s) worden toegevoegd aan de Media Bin. Vervolgens sleept u uw bestanden naar de Tijdlijn onderaan het programmavenster.

Stap 3. Pas het spiegeleffect toe

Zodra uw video is geladen, gaat u naar het tabblad Filters en selecteert u de categorie Aanpassingen. Gebruik vervolgens het Flip ↔ of Flip ↕ effect door het te slepen naar de clip die u wilt spiegelen. Het voorbeeldvenster toont onmiddellijk de effecten van uw resultaten. Als u het flip-effect wilt verwijderen en opnieuw wilt beginnen, klikt u op het sterretje op de video, selecteert u het effect en klikt u op Verwijderen. U kunt de software gebruiken om naar wens andere effecten toe te voegen.

Stap 4. De video opslaan

Wanneer u tevreden bent met het omdraaien van uw video, drukt u op de knop Exporteren. Er verschijnt een pop-upvenster waarin u de verschillende exportinstellingen kunt aanpassen en een uitvoerbestandsnaam, -formaat en -map op uw apparaat kunt kiezen. Wanneer u tevreden bent met de instellingen, drukt u op de knop Start om uw geflipte video op te slaan.

Samenvatting

Er zijn veel redenen waarom u een video zou willen of moeten spiegelen, en zoals deze gids laat zien, zijn er ook tal van manieren om dat te doen. We hopen dat deze gids u heeft geholpen de juiste videoflipper voor u te vinden, maar als u nog steeds niet zeker bent, zijn hier enkele belangrijke punten om te overwegen bij het kiezen van een flippertool of -app:

• Gebruiksgemak. Zorg ervoor dat de video flipper app of software die u gebruikt een gebruiksvriendelijke interface heeft en past bij uw eigen niveau van ervaring en technische vaardigheid. Sommige apps kunnen vrij complex zijn, ontworpen voor meer gevorderde gebruikers, terwijl andere veel eenvoudiger en beginnersvriendelijker zijn. Het is een goed idee om er een te vinden met een gratis proefversie, zodat je het kunt uitproberen voordat je het koopt.

• Functies. Videoflippers hebben vaak meer mogelijkheden en functies dan alleen maar video's spiegelen. Ze kunnen veel andere bewerkingsfuncties aanbieden, zoals trimmen, bijsnijden, samenvoegen, enzovoort. Meer functies helpen je om meer uit de gekozen app te halen.

• Formaten. Het is het beste om een app te vinden die zoveel mogelijk verschillende bestandsformaten ondersteunt, zoals MP4, AVI, MOV, enzovoort. Op die manier heb je geen compatibiliteitsproblemen wanneer je video's die op verschillende apparaten zijn opgenomen, probeert om te zetten.

• Gebruikersbeoordelingen. U kunt ook de gebruikersrecensies en beoordelingen van software bekijken voordat u deze gebruikt. Zo kunt u zien hoe goed de software in het algemeen wordt beoordeeld en wat mensen er wel en niet goed aan vinden, zodat u de juiste app kunt kiezen.

Veelgestelde vragen

Hoe draai ik een video om?

Je kunt een video omdraaien met Movavi Video Editor. Volg gewoon de onderstaande instructies:

1. Download en installeer Movavi Video Editor.

2. Voeg uw video toe aan het programma.

3. Ga naar Filters, dan Aanpassingen, en voeg dan het Flip ↔ of Flip ↕ effect toe aan je video.

4. Sla uw voltooide bestand op en exporteer het.

Hoe kan ik een video spiegelen zonder kwaliteitsverlies?

Er zijn verschillende video flipper apps die u kunt gebruiken om video's te spiegelen zonder verlies van de originele kwaliteit, zoals Movavi Video Editor en Fastreel.

Hoe flip ik een video op een iPhone?

U kunt verschillende iOS-apps gebruiken om video's op de iPhone te flippen, waaronder Movavi Clips, Flip Video FX en RFV.

Hoe flip ik een video op Android?

Er zijn een paar verschillende Android-apps die video's op Android-apparaten kunnen omdraaien, zoals Movavi Clips, Mirror Photo Video Maker en Flip Video FX.