Hoe kan u muziek aan video toevoegen?

Bewerkt door het Movavi-contentteam

September 22, 2020

Achtergrondmuziek kan soms een dramatisch effect hebben op onze perceptie van een video – Of het nu een film is, een reclamespot of een videopresentatie. Maar wat als u nu videobeelden zonder geluid hebt of met slechts korte stukjes gesproken commentaar die echt nog wat muziek nodig hebben om ze interessanter te maken? Met Movavi’s software voor video- en geluidsbewerking kan u makkelijk audio toevoegen in MP3-, WMA-, OGG- of FLAC-indeling aan uw video in MP4, AVI of andere indelingen en deze opslaan als een nieuw bestand. Download Movavi Video Editor en leer hoe je in deze vier simpele stappen audio en video combineert.

Stap 1. Installeer Movavi Video Editor

Open het gedownloade bestand en volg de installatie-instructies.

Stap 2. Voeg mediabestanden aan het programma toe

Start het programma en klik op Nieuw project in het welkomsvenster. Klik op Bestanden toevoegen en selecteer de video- en audiobestanden die u wilt samenvoegen. Alle bestanden worden toegevoegd op het onderstaande tijdlijn bord: de videobestanden worden op het videotrack geplaatst en de audiobestanden op het audiotrack aangeduid met een muzieknooticoon.

Stap 3. Het audiobestand aanpassen

Als de lengte van de video- en audiobestanden niet overeenkomt, kan u de audio in uw video op verschillende manieren bewerken. Als het audiobestand langer is dan uw video kan u bijvoorbeeld de rode marker verplaatsen naar het einde van de video en op de knop Splitsen klikken zoals u ziet op de foto. Als de video langer is dan het audiobestand kan u de audio verdubbelen en de gekopieerde bestanden naast elkaar plaatsen op dezelfde track.

Stap 4. Sla het resultaat op

Klik op de knop Exporteren en kies de geschikte tab in het linker gedeelte van het pop-upvenster. Selecteer de gewenste indeling of de kant-en-klare voorinstelling voor uw mobiele toestel of maak uw video klaar om te uploaden op internet. Kies dan de doelmap in het Opslaan naar veld en klik op Starten. Zoals u ziet is muziek onder een filmpje zetten erg simpel met Movavi Video Editor.

Ook interessant voor u

Photo Editor

Een intuïtieve fotobewerkingsapp die u waar en wanneer u maar wil foto’s laat bewerken. Verbeter de kwaliteit, voeg filters toe, verwijder ongewenste objecten, pas achtergronden aan en meer!

Screen Recorder

Gewoon de beste manier om in HD op te nemen van uw scherm. Maak videobeelden van elke applicatie, neem online streaming video en webinars op, zelfs Skype-gesprekken en sla clips op in alle populaire indelingen.