Een video maken van afbeeldingen

U wilt een foto video maken? Wij weten hoe! Movavi Video Editor gebruiken

Windowsversie
downloaden
Macversie
downloaden

Hoe kunt u een foto-filmpje met muziek maken

Op zoek naar een speciaal cadeau voor uw goede vriend of familielid? Wat dacht u van een mooie persoonlijke diavoorstelling? Selecteer foto's waar u alle twee opstaat, voeg mooie overgangen toe, en zet er tenslotte zijn of haar favoriete muziek onder. En voila! Een filmpje van een foto met muziek als onvergetelijk cadeau voor een bijzonder iemand in uw leven!

Om te leren hoe u een filmpje uit foto's maakt, download de versie voor Windows of Mac en volg de eenvoudige stappen hieronder om met dit programma een presentatie te maken.

Windowsversie downloadenMacversie downloaden

Stap 1: Installeer het programma van Movavi voor het maken van clips

Installeer Movavi Video Editor en begin binnen een mum van tijd met het maken van uw filmpje met afbeeldingen, foto's en muziek.

Stap 2: Voeg uw foto's toe aan de video-editor

foto filmpje maken

Start het programma en klik op de Bestanden toevoegen knop. Selecteer nu de bestanden die u wilt opnemen in uw diashow. Uw foto's worden weergegeven op het Videotrack. U kunt ook gewoon de vereiste bestanden rechtstreeks vanuit de map waarin ze staan naar het werkgebied slepen en een filmpje maken van foto’s. Zodra u uw mediabestanden heeft toegevoegd, zet u ze in de gewenste volgorde.

Stap 3: Geanimeerde overgangen toevoegen

foto video maken

Om aan alle clips in uw filmpje of presentatie tegelijk schitterende overgangen toe te voegen klikt u op een speciale knop met een foto van bergen die zich boven de tijdlijn bevindt. In het dialoogvenster dat verschijnt, kiest u de stijl en de duur van de overgangen. Ook kunt u in hetzelfde venster de noodzakelijke duur van de dia selecteren.

Als u door alle beschikbare overgangen wilt bladeren en de gewenste exemplaren handmatig naar de tijdlijn wilt slepen, open dan het Overgangen tabblad.

Stap 4: Maak uw diashow leuker met ondertitels en muziek

foto film maken

Voeg ondertitels toe aan uw fotofilm om de afbeeldingen in een context te plaatsen en aan te geven waarom ze voor u speciaal zijn. Open het Titels tabblad, kies de titelstijlen die u wilt gebruiken en sleep ze naar het werkgebied. Zodra u dit doet, verschijnt er automatisch een speciaal Titel track boven het Videotrack.

filmpje maken van fotos

Om tekst toe te voegen en de titel te bewerken, dubbelklik erop en daarna zal de geselecteerde titel verschijnen in het voorbeeldvenster waar u uw tekst kunt typen, kleur en stijl kunt wijzigen, en meer. Om de wijzigingen op te slaan, klikt u op de Toepassen knop in de rechterbovenhoek van het voorbeeldvenster in deze digitale software voor het maken van een foto video.

film maken van fotos

Zodra u klaar bent met het toevoegen van titels, keert u terug naar het Importeren tabblad en klikt u op Bestanden toevoegen om geluidsbestanden te selecteren voor uw presentatie, of sleept u ze vanuit de map waarin ze staan naar de Audiotrack in het programma, dat gemarkeerd is met een muzieknoot-pictogram. U kunt met dit programma dus heel eenvoudig een foto filmpje maken met muziek.

Stap 5: Uw video opslaan en delen

foto van video maken

Als alles klaar is, kunt u uw bestand opslaan. Klik op Exporteren en kies de optie voor het opslaan, afhankelijk van wat u wilt doen met de video. Kies voor het Opslaan als video tabblad als u van plan bent om uw video op een computer te bekijken. Als u het bestand wilt overbrengen naar een mobiel apparaat, open dan het toepasselijke tabblad om op te slaan voor Apple, Android, of andere apparaten. U kunt ook uw video voorbereiden om te uploaden naar YouTube en andere websites – klik hiervoor op Online video. Kies nu de voorinstelling van de video en het uitvoerindeling en geef de bestandsnaam en de map voor het opslaan op. Tenslotte klikt u op Starten.