Een goed alternatief nodig voor Windows Movie Maker?

Probeer Movavi Video Editor Plus!
Dit is wat u krijgt:
  • Ondersteuning van een bredere waaier aan media-indelingen
  • Meer opnametools
  • Een bredere keuze aan bewerkingsfuncties
  • Uitgebreide gebruikersondersteuning

Movavi Video Editor Plus als krachtig alternatief voor Windows Movie Maker

Ondanks het feit dat het gratis is zoeken vele gebruikers naar toepassingen die een ruimere keuze aanbieden van verschillende opties voor creatief bewerken ter vervanging van Windows Movie Maker. Een alternatief voor Windows Movie Maker is, bijvoorbeeld, Movavi Video Editor Plus – weeral een fantastische software voor het bewerken van video die tot veel meer in staat is dan de populaire toepassing van Microsoft.

In deze beoordeling zullen we Windows Movie Maker 2012 en een programma zoals Windows Movie Maker – Movavi Video Editor Plus vergelijken. De volgende criteria werden gekozen ter vergelijking:

Gebruikersinterface

Windows Movie Maker 2012

Movavi Video Editor 14 Plus

Windows Movie Maker 2012

Movavi Video Editor 14 Plus

De interface van beide toepassingen is zeer eenvoudig en intuïtief. Bij beide levert navigatie doorheen de menu’s en tools geen problemen op, zelfs voor een absolute beginner in het bewerken van video.

Invoer- en uitvoereigen­schappen

Als het echter gaat over ondersteunende materialen beginnen de producten verschillen te vertonen.

VergelijkingsparametersWindows Movie Maker 2012Movavi Video Editor 14 Plus
Ondersteuning voor de meeste inkomende video- en audio-indelingen
Ondersteuning voor de meeste uitgaande video- en audio-indelingen
Ondersteuning voor de meeste toestellen
Ondersteuning voor 4K-video
Intel® Media-acceleratie

Bij Windows Movie Maker kan u bestanden enkel opslaan in een van de twee video/audio-indelingen. Dit is aanzienlijk minder dan het aantal opties die beschikbaar zijn in Movavi Video Editor Plus. In tegenstelling tot zijn concurrent laat de software van Movavi u ook 4K-video bewerken, wat recent aan populariteit begint te winnen. De mogelijkheid om het verwerken te versnellen via Intel® Media levert enkel extra voordelen van het product.

Opnamefuncties

De opnametools die beschikbaar zijn bij de twee producten vertonen ook grote verschillen.

Movavi Video Editor Plus biedt wederom een bredere waaier aan opties vergeleken met de toepassing van Microsoft. Als u enkel een webcam gebruikt om video vast te leggen is er haast geen verschil tussen de twee. In alle andere gevallen bent u beter gesteld met Movavi Video Editor Plus. U kan hiermee audio en video vastleggen van een brede waaier aan bronnen zoals HD camcorders, webcams, TV tuners, VHS cassettes en meer.

Bewerkingsgereed­schappen

Een vergelijking van de bewerkingsgereedschappen in beide programma’s toont een gelijkaardige tendens aan.

VergelijkingsparametersWindows Movie Maker 2012Movavi Video Editor 14 Plus
Overgangen en effectenENKELEVEEL
Presets voor opschriftenENKELEVEEL
Bijschriften
Stickers
Aanpassing van beeldmateriaal (omkeren, bijsnijden en draaien)
Aanpassing en bewerking van het geluid
Splitsen en bijknippen
Pannen en zoomen
Stabilisatie van het beeldmateriaal
Automatische aanpassing
Tijdlijn-modus
Maskeren en accentueren

Hoewel de twee toepassingen op vele punten vele overeenkomsten hebben bieden ze hun gebruikers twee zeer verschillende verzamelingen van functies. De functies die aangetroffen worden in Windows Movie Maker zijn eerder eenvoudig. Er zijn slechts een beperkt aantal effecten, overgangen en presets voor titels aanwezig. Movavi Video Editor Plus daarentegen biedt veel meer. Bijsnijden is ook een functie die niet voorzien is in de software van Microsoft. Hetzelfde geldt voor de tijdlijn-modus, automatische aanpassing, maskeren en accentueren en bijschriften welke allemaal gebruikt kunnen worden door de gebruikers van Movavi Video Editor Plus.

Hulp en ondersteuning

Gebruikersondersteuning is een punt waarop de verschillen tussen beide producten nog meer tot uiting komen.

VergelijkingsparametersWindows Movie Maker 2012Movavi Video Editor 14 Plus
How-tos en FAQ’s
Handleidingen en videogidsen
E-mailadres
Online chat
Forum/Gemeenschap

Het ontbreekt Windows Movie Maker aan enige officiële ondersteuning in de vorm van how-tos en videogidsen. De Movavi website daarentegen bevat een brede waaier aan zulke materialen over verschillende aspecten van het bewerken van video en andere nuttige functies van het programma. Bovendien biedt Movavi een online chat dienst die onontbeerlijk is als u zo snel mogelijk een oplossing wilt vinden voor een technisch probleem.

Prijs

Microsoft
Windows Movie Maker

Movavi
Video Editor Plus

Gratis

39.95 €

Een aantrekkelijk voordeel van het programma van Microsoft is dat het gratis is. Ondertussen kan u Movavi Video Editor Plus al kopen voor 39.95 € wat ons een redelijke prijs lijkt voor alle bijkomende eigenschappen die u verkrijgt.

Tenslotte, als u op zoek bent naar een Movie Maker alternatief kan Movavi Video Editor Plus de perfecte vervanger zijn voor uw standaard MS-toepassing. Probeer Movavi en u verkrijgt het volgende:

• Veel meer media-indelingen waar u mee kan werken
  • Meer tools voor het opnemen van video
  • Een brede waaier aan opties om te bewerken
  • Uitgebreide hulp en ondersteuning

Download Movavi Video Editor Plus hier en installeer uw eigen studio voor het bewerken van video in uw vertrouwde huiselijke omgeving.

De aangeboden koppelingen zijn voor de laatste versie van de software met alle vereiste upgrades.

Systeemvereisten: Windows XP/Vista/7/8/10 (32 bit of 64 bit); Mac OS Х 10.7 of hoger (64 bit).

Disclaimer: Please be aware that Movavi Screen Recorder does not allow capture of copy-protected video and audio streams.