5 sätt att spela in en livestream på en Mac gratis

Prova Movavi Screen Recorder!

• Spela in dina streams för att titta på dem senare

• Spela in video- och ljudströmmar separat

• Visa tangenttryckningar och markörens position

9 114

Vill du veta hur man spelar in en livestream på en Mac? I den här artikeln får du lära dig hur du spelar in en livestream på en Mac på 5 olika sätt.

Vårt mål är att endast förse dig med verifierad information. För att säkerställa detta gör Movavi Content Team följande:

• När vi väljer produkter att inkludera i våra recensioner undersöker vi både efterfrågan och popularitet.

• Teamet testar alla produkter som nämns i den här artikeln.

• När vi testar jämför vi de viktigaste egenskaperna hos produkterna, vilket inkluderar att välja inspelningsområde, schemalägga inspelning, visa tangenttryckningar och mus och andra viktiga funktioner.

• Vi går igenom användarrecensioner från populära recensionsplattformar och använder informationen när vi skriver våra produktrecensioner.

• Vi samlar in feedback från användare och analyserar deras åsikter om Movavi-programvara samt produkter från andra företag.

Så här spelar du in strömmande video på en Mac med Movavi Screen Recorder

Bäst för: inspelning och redigering av livestreams

Låt oss börja med installerbar programvara. Den har fler funktioner än inbyggda verktyg och kan anpassas för att uppfylla dina behov. Den största nackdelen är att du måste installera den, vilket kan vara omöjligt om du inte har administrativa rättigheter för den, till exempel på en Mac som du använder i jobbet. Men om du tycker att det är bekvämare med installerbar programvara kan du ta upp det med företagets IT-team.

Movavi Screen Recorder är en kraftfull videoklippare som enkelt spelar in strömmande video på en Mac. Ladda bara ner programmet och följ de enkla instruktionerna nedan för att lära dig hur du spelar in strömmande videor på Mac.

Steg 1. Installera Movavis videobandspelare

Ladda ner och öppna distributionsfilen och följ installationsanvisningarna. Programmet är tillgängligt för Mac OS Х 10.9 eller senare.

Steg 2. Ställ in parametrarna för inspelning

Gå till streamingwebbplatsen och spela upp den video du vill ladda ner. Starta programmet, tryck på knappen Screen recording och dra den orangea inspelningsramen över videoområdet på skärmen.

Om du inte vill sitta framför datorn och titta på inspelningen kan du ställa in en timer i menyn Inställningar. Programmet avslutar inspelningen när en viss tid har förflutit, så att du kan lämna datorn och fortsätta med ditt liv medan inspelningen pågår.

Steg 3. Ladda ner den strömmande videon på din Mac

Klicka på REC och gör dig redo att spela upp din video - du har tre sekunder på dig. Du kan hantera videoinspelningsprocessen genom att klicka på Paus- och Stopp-knapparna eller trycka på ⌥ ⌘ 1 för att pausa/återuppta inspelningen och ⌥ ⌘ 2 för att stoppa inspelningen. Som standard sparas inspelningen i MKV-format och öppnas i ett förhandsgranskningsfönster. Om din mediefil innehåller annonser eller andra delar som du inte vill behålla, eller om du vill spara den i ett annat format, gå vidare till nästa steg.

Steg 4. Redigera och konvertera videon (valfritt)

Om du vill ta bort oönskade delar av videon gör du följande: klicka på knappen Klipp ut, placera markörerna på tidslinjen vid kanterna av det segment du vill ta bort och klicka på ikonen Papperskorg. När du är redo att spara ändringarna och konvertera videon klickar du på Exportera.

I det nya exportfönstret väljer du vilket format du vill spara i och klickar på Spara.

Nu vet du hur du spelar in en livestream på en Mac med Movavi.

Låt oss lista den väsentliga informationen om denna programvara:

Fördelar:

• Det är gratis att använda, men du kan uppgradera för fler funktioner.

• Den har verktyg för att spela in video, ta skärmdumpar och spela in ljud.

• Den spelar in systemljud på Mac-enheter.

Nackdelar:

• Du måste ladda ner och installera programvaran.

För fler recensioner om programmet, följ länken nedan:

Movavi Screen Recorder recensioner på G2

Så här spelar du in en livestream på en Mac med hjälp av snabbtangenter

Bäst för: ägare av macOS Mojave

Om du behöver spela in en strömmande video på en Mac behöver du ingen extra programvara. För videoinspelningar och bildtagning kan du använda det inbyggda skärmdumpverktyget med kortkommandon. Det här alternativet är dock endast tillgängligt på macOS Mojave eller senare versioner. Även om idén att använda kortkommandon verkar lite skrämmande, är det ganska enkelt.

Så här spelar du in en strömmande video på din Mac med ljud:

1. Tryck på Shift + Cmd + 5 - en skärmmeny dyker upp och ger dig tillgång till olika inspelningsalternativ. Dessa inkluderar att fånga en stillbild, en del av skärmen, en hel skärm eller ett fönster.

2. Tryck på den fjärde knappen från höger - detta skickar instruktionerna för att spela in hela skärmen. Du känner igen knappen på att den ser ut som ett fönster med en cirkel i det nedre högra hörnet. Om du använder flera skärmar väljer du den som ska spelas in. I menyfältet ser du en ikon som indikerar hur inspelningen fortskrider. För att stoppa inspelningen och automatiskt spara videon kan du klicka på den. Alternativt kan du trycka på Ctrl + Cmd + Esc.

3. Tryck på den tredje knappen - istället för att trycka på den fjärde knappen, använd den tredje om du vill spela in en del av skärmen. En ruta som anger vad som kommer att spelas in visas på skärmen. Dra den till önskad del av skärmen. Du kan också expandera eller krympa den genom att dra i kanterna. I alternativmenyn längst ner trycker du på knappen Spela in för att starta inspelningen.

4. Flytta och dela filer - i det nedre högra hörnet av skärmen visas en miniatyrbild av filen när du är klar med inspelningen. En fil med inspelningen visas också på skrivbordet om du inte klickar på miniatyrbilden. Flytta filen till önskad lagringsplats där du vill komma åt eller dela den.

Med dina inspelningar sparade kan du redigera dem och slå samman dem med andra filer för att skapa videor som du vill.

Nu vet du hur du spelar in en strömmande video på en Mac med snabbtangenter.

Fördelar:

• Du behöver inte installera en videoinspelare för Mac

• Lätt att använda

Nackdelar:

• Lämplig för grundläggande användning

Så här använder du en inbyggd videoinspelare för Mac

Bäst för: enkla inspelningar utan redigering

Om snabbtangenter inte är din grej eller om du inte har Mojave kanske du undrar hur man spelar in en strömmande video gratis på en Mac. Tja, det är fortfarande relativt enkelt och du behöver inte ladda ner några verktyg. QuickTime Player, som är ett gratisprogram som levereras med din Mac, kommer att göra det.

Så här spelar du in en livestream på din Mac:

1. Öppna QuickTime Player.

2. Välj Ny skärminspelning - högerklicka på QuickTime Player-ikonen i dockan och välj Ny skärminspelning.

3. En skärminspelningsruta visas på skärmen.

4. Klicka på den vita pilen som pekar nedåt för att få tillgång till fler funktioner, t.ex. att använda en extern mikrofon eller inbyggd mikrofon för ljud.

5. Det är viktigt att notera att om du använder externa ljudenheter inaktiveras ljudet i videon.

6. Beroende på vad videon ska användas till kan du välja om musklick ska visas.

7. Klicka på knappen Spela in när du är klar.

8. Dra markören till det område du vill markera om du spelar in en del av skärmen.

9. Klicka på Spela in igen för att spela in hela skärmen.

10. För att avsluta inspelningen klickar du på QuickTime-spelarikonen och väljer Stoppa inspelning.

11. Spara inspelningen i önskad mapp.

Fördelar:

• Inget behov av att ladda ner programvara för OS X

• Lätt att spela in direktuppspelad video på en Mac

Nackdelar:

• Begränsade funktioner

Hur man laddar ner strömmande video på en Mac med gratis online skärminspelare

Bäst för: spela in skärmen utan att installera ytterligare programvara

Om du föredrar att fånga liveströmmar på en Mac från internet utan att behöva ladda ner ett installationsprogram eller en programvara är Screencapture.com den perfekta lösningen. Detta är ett rent onlineverktyg som du kan använda för att kopiera allt som visas på din skärm. När du har gått in på webbplatsen visas allt direkt, vilket gör det enkelt att börja spela in.

Du kan antingen välja gratisversionen eller den betalda. Med gratisversionen kommer dina inspelningar att ha en vattenstämpel. För premiumplanen behöver du bara betala $ 4,95 varje månad. Tillsammans med att fånga din skärm gör det också att du kan fånga webbkameraflöde och ljud.

För att använda Free Online Screen Recorder bör du vidta följande åtgärder:

1. Besök webbplatsen Screencapture.com

2. Om du vill spela in webbkamera- och mikrofonljud väljer du alternativen Webbkamera och Mikrofon

3. Klicka på knappen Skärminspelning och välj mellan Hela skärmen, Fönster och Flik i webbläsaren.

4. När du är klar klickar du på Stoppa insp elning och sedan Ladda ner.

Fördelar:

• Lätt att använda

• Webbaserad - inget behov av nedladdning och installation

Nackdelar:

• Saknar funktionalitet jämfört med stationära inspelare

Så här spelar du in strömmande video på en Mac med ett webbläsartillägg

Bäst för: spela in och dela direkt från din webbläsare

När du behöver rippa din livestream från internet på en Mac finns det många alternativ att välja mellan. De flesta verktyg kan dock vara lite komplicerade. Om du vill ha något enkelt att använda kan ett webbläsartillägg, i synnerhet Loom, vara det bästa alternativet. En annan utmärkt funktion med Loom är att du direkt kan dela dina filer med hjälp av länkar. Du behöver alltså inte oroa dig för att skicka eller lagra stora filer på din dator.

En av de bästa aspekterna av Loom är att den stöder samarbete eftersom flera personer kan använda plattformen samtidigt. Även om den har en testversion måste du betala en månadsavgift på $ 5 för varje användare. Loom har ett brett utbud av funktioner och är mycket funktionellt. Av tio är ett rättvist betyg för detta verktyg 9.

För att lära dig mer om Looms funktioner, följ länken nedan.

Loom för Chrome

Gör så här för att använda Loom:

1. Installera Loom-appen på skrivbordet.

2. Klicka på Loom-ikonen för att köra inspelaren.

3. Skapa ett Loom-konto och logga in.

4. Välj dina inspelningsinställningar och välj vad som ska spelas in.

5. Välj Skärm för att endast spela in skärmen.

6. Välj Skärm + kamera om du vill spela in både skärm och kamera.

7. Välj Endast kamera för att endast spela in din kamera.

8. Välj ljud och kamera om du vill inkludera din kamera och ditt ljud i inspelningen.

9. Klicka på Starta inspelning.

När du är klar med inspelningen kan filerna enkelt delas via länkar.

Fördelar:

• Relativt billigt

• Redigering i realtid

• Lätt att använda

• Stödjer samarbete

• Filer delas via länkar

Nackdelar:

• Utbildning är endast tillgänglig via dokument

Slutsats: Vad du ska leta efter i en skärminspelare

Förhoppningsvis har den här guiden hjälpt dig att bestämma vad du ska leta efter i en skärminspelare. För att sammanfatta, här är några viktiga saker att tänka på när du väljer ett skärminspelningsprogram.

• Användarvänlighet: vissa program kan vara mycket komplicerade att använda. Leta efter ett som matchar din erfarenhetsnivå. Extrafunktioner kan vara användbara, men de kan också göra ett program mer komplext och skapa en brantare inlärningskurva.

• Format som stöds: Se till att det program du väljer skapar videor i det format du vill använda.

• Funktioner: leta efter en skärminspelare som erbjuder alla funktioner och funktioner du behöver, som videoredigering, molnlagring eller exportalternativ.

• Pris: hitta en skärminspelare inom din budget. Om möjligt, välj en med en gratis provperiod, så att du kan se till att den fungerar för dina behov innan du förbinder dig.

• Support: kontrollera vilken typ av hjälp som finns tillgänglig om du stöter på problem med ditt valda program.

• Recensioner: kolla in några användarrecensioner och professionella produktrecensioner för att se vad andra människor som har använt det här programmet har att säga om det.

Movavi Screen Recorder

Det perfekta sättet att spela in allt från din skärm

Ansvarsfriskrivning: Vänligen notera att Movavi Screen Recorder inte tillåter att man spelar in kopieringsskyddade video- och ljudfiler.

Vanliga frågor

Kan jag spela in en direktsändning på min Mac?

Det finns fem metoder som du kan använda för att fånga streams på en Mac. Med de två första behöver du inte installera något på din MacBook Pro. Du kan använda den inbyggda inspelningsfunktionen eller QuickTime Player för att spela in strömmande video. De andra metoderna innebär att du använder en skrivbordsinspelare, en onlineinspelare eller ett webbläsartillägg.

Hur spelar jag in en strömmande video på en Mac gratis?

Ett av de bästa verktygen för att spela in din skärm är Movavi Screen Recorder. Ladda ner programmet och följ guiden nedan:

Ladda ner Movavi Screen Recorder

1. Starta nedladdaren för strömmande video.

2. Justera inspelningsparametrarna.

3. Starta inspelningen.

4. Välj utdataformat och spara videon.

Vad är den bästa streamingvideoinspelaren?

Det bästa verktyget beror på faktorer som vilka funktioner du behöver, funktionalitet och preferenser. I detta avseende är Movavi Screen Recorder ett idealiskt alternativ eftersom det erbjuder ett brett utbud av funktioner och är mycket effektivt. Denna jämförelsetabell hjälper dig att avgöra vilket verktyg som är bäst för dig.