7 Bästa DVD Rippers för en Mac [Gratis inkluderad]

Letar du efter en DVD-ripper för din Mac? Prova Movavi Video Converter!

1. Ladda ner och starta Movavi Video Converter.

2. Importera innehållet på din DVD.

3. Välj en av förinställningarna och konvertera dina filer.

7 372

Är du osäker på vilket program du ska använda för att rippa DVD-skivor på en Mac? Vår lista över de bästa DVD-ripparna för Mac ger dig översikter över utmärkta alternativ med steg för att slutföra uppgiften.

Program

Bäst för

Nedladdning

Snabb DVD-rippning utan kvalitetsförlust

Användare som behöver många verktyg

Här är vad Movavi Content Team gör för att tillhandahålla dig endast verifierad information:

• När vi väljer produkter att inkludera i våra recensioner undersöker vi både efterfrågan och popularitet.

• Alla produkter som behandlas i den här artikeln har testats av vårt team.

• Vid testning jämför vi nyckelkarakteristika, inklusive stödda in- och utdataformat, kvalitetsförlust vid konvertering och andra viktiga funktioner.

• Vi går igenom användarrecensioner från populära recensionsplattformar och använder informationen när vi skriver våra produktrecensioner.

• Vi samlar in feedback från användare och analyserar deras åsikter om Movavi-programvara samt produkter från andra företag.

Mac DVD Ripper: Hur man rippar en DVD på en Mac med Movavi Video Converter

Bäst för: användare som vill ha snabb DVD-rippning utan kvalitetsförlust

G2 betyg: 4,8 av 5

Movavi erbjuder en kraftfull och lättanvänd DVD-omvandlare för Mac som gör att du kan omvandla en DVD* till en videofil med bara några enkla steg. Med Movavi Video Converter kan du rippa DVD-skivor på din Mac och spara dem i en mängd olika format - AVI, MP4, FLV, MOV, MPEG-1,2, 3GP med flera - för att skapa webbkompatibla och mobilvänliga versioner av dina DVD-videor. Du kan även göra en omvänd operation - konvertera videor till det DVD-kompatibla VOB-formatet på din Mac - lika enkelt.

Ladda ner och installera DVD-rippningsprogrammet på din Mac-dator och börja digitalisera din DVD-samling. Så här rippar du DVD-skivor på din Mac med Movavi Video Converter.

Steg 1. Installera Movavis Mac DVD-ripper

Öppna installationsfilen och följ de anvisningar som visas i popup-fönstret.

Steg 2. Lägg till din DVD i programmet

Öppna programmet och sätt i skivan i enheten. Klicka på Lägg till media, välj Lägg till DVD, klicka sedan på Öppna DVD och välj den DVD du vill konvertera.

Steg 3. Välj format

Längst ner i programfönstret hittar du målformatet för din DVD-video. Hittar du inte rätt format? Gå till fliken Video för att se alla tillgängliga videoformat. Vill du spara videon för att titta på den på din mobila enhet? Gå till fliken Enheter och utforska de tillgängliga färdiga förinställningarna för ett brett utbud av telefoner, surfplattor och spelare, inklusive iPad, iPod och iPhone.

Steg 4. Ripa din DVD på Mac

Innan du startar konverteringen, se till att programmet sparar din video på rätt plats. Klicka på Spara till för att hitta en ny destination.

Om du konverterar din video till något iTunes-kompatibelt mediaformat, eller för att spela på en Apple-enhet, klicka på Dela och markera iTunes-alternativet; när konverteringen är klar kommer utdatafilerna automatiskt att läggas till i ditt mediebibliotek.

För att konvertera DVD:n till MP4 (eller något annat valfritt format) på din Mac klickar du nu bara på knappen Konvertera och väntar tills kodningen är klar.

* Friskrivningsklausul. Observera att Movavi Video Converter för Mac inte tillåter konvertering av kopieringsskyddade DVD-skivor.

Movavi Video Converter

Det perfekta sättet att få dina medier i det format du behöver!

Gratis DVD-rippare för Mac

Bäst för: erfarna rippare som behöver en mängd olika verktyg men inte bryr sig om ett användarvänligt gränssnitt

TechRadar-betyg: 4 av 5

Om du letar efter en kraftfull DVD-ripper för Mac bör HandBrake vara bland dina toppval. Detta verktyg är packat med ett brett utbud av verktyg och förinställningar, vilket ger dig många alternativ. Men för att rymma alla dessa funktioner har denna Mac DVD-rippningsprogramvara offrat användarvänligheten. Som sådan är det inte idealisk ripp-programvara för Mac för nybörjare.

Om du redan vet hur man rippar en DVD på Mac kommer du att dra nytta av de extra funktionerna, t.ex. flera videofilter, förhandsgranskning av video, val av titel och intervall, kapitelmarkörer.

När du har installerat och konfigurerat programvaran kommer följande steg att hjälpa dig att rippa DVD på Mac.

Hur man rippar en DVD på en Mac med HandBrake:

1. Sätt i DVD-skivan du vill rippa och starta HandBrake.

2. Dra och släpp videon du vill konvertera till appen.

3. Välj utdataformat.

4. Välj målmapp med hjälp av knappen Bläddra.

5. Klicka på Starta kodning för att köra Mac-ripp-DVD-processen.

Fördelar:

HandBrake stöder flera format, har en live förhandsgranskning. Den erbjuder enhetsförinställningar för både Android och iOS.

Nackdelar:

Det kan vara lite svårt att använda för nybörjare. Det tar tid att vänja sig vid gränssnittet.

Bäst för: personer som vill ha ett nybörjarvänligt gränssnitt

PCWorld recension

När det gäller DVD-ripper för Mac kan få verktyg jämföras med Xilisoft. Med det här verktyget kan du snabbt konvertera DVD-skivor till populära filmformat. Det låter dig också justera videoeffekter, beskära bildstorleken, klippa, slå samman och dela filer och lägga till undertexter och vattenstämplar.

Trots det breda utbudet av funktioner i denna DVD-rippande Mac-programvara är den förvånansvärt enkel att använda. Alla viktiga alternativ som gör att du kan konvertera filer är tillgängliga via huvudskärmen.

De steg du behöver följa för att rippa DVD-skivor är:

1. I fältet Profil väljer du önskat utdataformat.

2. Klicka på Lägg till och ladda din DVD.

3. Klicka på Start för att köra konverteringen.

Om du har flera filer att konvertera kan Xilisoft hantera dem samtidigt, eller så kan du köa dem. Alternativt kan du använda inställningarna för CPU-användning för att välja vilka videor som ska prioriteras medan resten fortsätter långsamt.

Fördelar:

Programmet är lättanvänt och nybörjarvänligt och kan konvertera DVD-skivor till de flesta vanliga format. Det har ytterligare funktioner som beskärning och sammanslagning av filer och kan hantera flera videor samtidigt.

Nackdelar:

Programmet kräver en prenumeration för att låsa upp alla funktioner.

Bäst för: rippare som vill bevara metainformation om originalspåren

TopTenReviews betyg: 4 av 5

MakeMKV är en fristående programvara som gör det möjligt för användare att enkelt rippa DVD till Mac. Det kan också användas för att konvertera krypterade filer till format som är läsbara på andra enheter. Om du rippar DVD för Mac med MakeMKV, kommer du att vara säker på att de konverterade filerna kommer att likna den ursprungliga.

Förutom att erbjuda snabba konverteringar kommer alla video- och ljudspår, inklusive HD-ljud, att bevaras. Andra element som bevaras är metainformation som ljudtyp och spårspråk samt information om kapitel.

MakeMKV är lättanvänd programvara för att extrahera video från DVD till Mac.

Hur man rippar en DVD på en Mac med MakeMKV:

1. Sätt i DVD-skivan och kör programmet.

2. Klicka på ikonen för att skanna titeln för att programvaran ska skanna rubrikerna.

3. Välj de titlar du vill rippa.

4. Välj en lagringsmapp för de rippade filerna.

5. Det kan ta 20 till 30 minuter att extrahera en video.

Fördelar:

Appen erbjuder snabb konvertering och bevarar viktiga delar av filerna, t.ex. video och ljud.

Nackdelar:

Färdiga filer kan vara mycket stora och ta upp mycket diskutrymme.

Bäst för: de med lite erfarenhet av rippning

Macworld recension

Med många enheter som iPhones och iPads som du kan använda för att titta på film, är tillgång till en pålitlig gratis DVD-ripper för Mac nu något av en nödvändighet. I detta avseende är MacX DVD Ripper ett perfekt alternativ, särskilt om du inte har tidigare erfarenhet av att rippa DVD på Mac.

Det är inte bara lätt att använda utan med MacX DVD Ripper Pro kan du också konvertera DVD-skivor till alla större videoformat. Den har inbyggda förinställningar som gör det enkelt för dig att konvertera videor till dina Apple-enheter.

Så här konverterar du dina videor med MacX DVD Ripper:

1. Sätt i din DVD och starta MacX DVD Ripper.

2. Klicka på DVD-skivknappen och välj skivan.

3. Välj en förinställd utgång som iPhone beroende på din enhet.

4. Välj en målmapp för de konverterade filerna med knappen Bläddra.

5. Klicka på RUN-knappen för att rippningen ska börja.

Fördelar:

Programmet är lätt att använda och rippar videor på relativt kort tid. Det kan rippa DVD-skivor till de mest populära videoformaten. Regelbundna uppdateringar säkerställer att du kan rippa nya typer av DVD-skivor.

Nackdelar:

Vissa alternativ, t.ex. hårdvaruacceleration och förinställningar för enheter, är endast tillgängliga med den betalda Pro-versionen.

Bäst för: eventuellt rippa en repig DVD

TechRadar-betyg: 4,5 av 5

Sedan 2009 har WinX DVD Ripper varit i branschen som en av de bästa DVD-ripparna för Mac. Det är därför den har över 70 miljoner användare. Med den kan du säkerhetskopiera dina videor till MPEG2-format utan att förlora någon kvalitet, och processen tar bara fem minuter. En annan viktig funktion i WinX DVD-ripper är att den kan arbeta med nya, icke-standardiserade, regionala och till och med repade DVD-skivor.

Det är lika enkelt att redigera dina videor som det är att navigera på plattformen. Ytterligare åtgärder du kan utföra inkluderar justering av bildhastighet, upplösning, bitrate, codec, lägga till undertexter och trimma videor.

För att rippa filer DVD-skivor med WinX DVD Ripper måste du vidta följande åtgärder.

Hur man rippar en DVD med WinX DVD Ripper:

1. Öppna programmet och klicka på DVD-skiva.

2. Välj källskivan för konvertering och klicka på OK.

3. I fönstret Utmatningsprofil väljer du målformatet.

4. Klicka på Bläddra och välj exportmappen.

5. Tryck på RUN för att rippa din DVD.

Fördelar:

Det stöder alla typer av DVD-skivor och erbjuder snabba rippningshastigheter. Programmet är lätt att använda och bevarar bildkvaliteten. Rippade videor kan visas på mobila enheter.

Nackdelar:

Gratisversionen är endast tillgänglig på provbasis.

Bäst för: användare som behöver spara lite pengar

CNET-betyg: 4,1 av 5, 229 recensioner

ffmpegX är ett gratis konverteringsprogram för ljud och video som gör att du kan rippa DVD-skivor till din dator. Om du vill lära dig att importera video från en DVD till Mac kan den här programvaran vara till hjälp. Den är dock inte särskilt intuitiv och det mesta av den information som finns tillgänglig kan hittas i onlineforum. Som med de flesta gratisprogram måste du gräva igenom en massa artiklar och forumtrådar för att hitta svaren på dina frågor om du fastnar.

Så här rippar du en DVD på Mac med ffmpegX:

1. Spara dina DVD-filer till din Mac som TS-filer.

2. Öppna ffmpegX från mappen Program.

3. Leta reda på mapparna VIDEO_TS och AUDIO_TS i dina TS-mappar.

4. Klicka på Öppna i ffmpegX, navigera till mappen VIDEO_TS och markera den. Klicka på Välj.

5. Klicka på rullgardinsmenyn Målformat och välj det format du vill ha (t.ex. MOV, MP4, etc.)

6. Välj fliken Audio, navigera till mappen AUDIO_TS och välj den. OBS: Du kanske inte behöver göra steg 6, eftersom ffmpegX automatiskt söker efter ljudspår. Du kanske vill spela upp videon i ffmpegX för att säkerställa att ljudet är korrekt innan du rippar DVD-skivan.

7. Justera eventuella förinställningar som du vill ändra för video- eller ljudfilerna.

8. Klicka på knappen Encode för att konvertera en DVD till önskat format.

Fördelar:

Programmet är gratis och har ett enklare användargränssnitt än FFmpeg. Det tillåter användare att rippa DVD-skivor till Mac.

Nackdelar:

Programmet är inte intuitivt och erbjuder lite kundsupport.

Vad kännetecknar en bra programvara för DVD-rippning?

Det finns gott om rippningsprogram för Mac, och alla har unika funktioner och möjligheter. När du väljer den bästa DVD-ripparen för Mac handlar det om att hitta en som uppfyller dina behov på ett tillfredsställande sätt. Några av de faktorer som ska beaktas är:

1. Format som stöds

Från smartphones till smarta TV-apparater och spelkonsoler finns det många enheter som du kan använda för att titta på konverterade videor. För varje enhet behöver du ett kompatibelt videoformat. Även om de flesta verktyg för att rippa DVD på Mac erbjuder de flesta av de populära formaten, går det bästa av partiet extra mil för att ge dig fler alternativ.

2. Kvalitet på utdatafiler och hastighet

Under konverteringsprocessen kan vissa av videoegenskaperna ändras, vilket påverkar utdatakvaliteten. För en bra användarupplevelse, se till att du väljer ett Mac DVD-rippverktyg som bevarar videokvaliteten. Förutom kvaliteten är konverteringshastigheten en viktig faktor. Ett pålitligt verktyg bör inte ta för lång tid på sig att konvertera videor.

3. Ytterligare funktioner

Avancerade Mac rip DVD-applikationer erbjuder ytterligare verktyg som gör att du kan konvertera videor till vad du vill. De har videoredigeringsfunktioner som gör att du kan beskära videor, redigera undertexter, lägga till vattenstämplar och trimma oönskade delar av videon. Andra funktioner är möjligheten att justera bildfrekvens, bildförhållande, bitrate, codec med mera.

4. Kostnad för en DVD-ripper för Mac

Det finns gott om gratis rippningsverktyg för Mac. För att få bästa kvalitet och tillgång till avancerade funktioner måste du dock betala för en prenumeration. Priserna varierar från cirka $ 30 till $ 50 för de bästa tillgängliga verktygen.

5. Tillgängligt stöd

Vissa applikationer har mycket komplicerade gränssnitt som gör dem lämpliga för erfarna användare, medan andra är vänliga för nybörjare. Hur som helst bör du välja programvara för att rippa DVD på Mac från en tillverkare som erbjuder pålitligt stöd. Det kan vara i form av livechatt, FAQ, handledning och andra resurser på deras webbplats.

Kan du få programvara som har allt?

I de flesta fall kommer du att tvingas välja mellan prioriterade funktioner. Men det borde inte vara fallet. Movavi Video Converter för Mac erbjuder en kombination av alla dessa funktioner tillsammans med en oöverträffad konverteringshastighet.

Vilket format har en DVD-video?

Om du undrar "Vilket format har en DVD-video?" kan du titta i tabellen nedan. Där hittar du information om vilka video- och ljudformat som kan användas i en DVD-video.

Beskrivning: Digital Versatile Disc eller Digital Video Disc (DVD) är skivor med större lagringskapacitet än vanliga cd-skivor.

Typer: Det finns enkelsidiga skivor med ett lager och enkelsidiga skivor med dubbla lager som rymmer 4,7 GB och 9,4 GB. Den mest sällsynta typen är den dubbelsidiga dubbelskiktsskivan som rymmer upp till 9,4 GB.

Videoformat som stöds: MPEG-2, AC-3, PCM

Ljudformat som stöds: MPEG-1, PCM, DTS, AC-3

För erfarna rippare som behöver en mängd olika verktyg

HandBrake
Bestseller

För snabb DVD-rippning utan kvalitetsförlust

Movavi Video Converter

För rippning av en repad DVD

WinX DVD Ripper

Vanliga frågor

❓ Är det lagligt att rippa DVD-skivor?

Att rippa DVD-skivor på Mас är lagligt, men endast i specifika scenarier. Det är olagligt att göra kopior av alla DVD-skivor som levereras med en box eller en copyright-etikett.

📀 Förstör rippning av en DVD den?

Det är helt säkert att rippa DVD-skivor på Mac. Att rippa en DVD är ungefär samma sak som att spela upp den. Varken skivan eller dess innehåll kommer att påverkas.

⏱️ Hur lång tid tar det att rippa en DVD?

Det finns flera faktorer som påverkar hur lång tid det tar att rippa en DVD. Bland annat videons storlek, utdatavideons bithastighet och vilken DVD-omvandlare för Mac du använder. Med Movavi Video Converter kan du rippa en standard-DVD på 4,7 GB på ca 16 minuter. Om du använder SuperSpeed-accelerationsfunktionen tar det ännu kortare tid.

💿 Hur många GB rymmer en rippad DVD?

Storleken på utdatavideon när du rippar DVD-skivan på Mac varierar. Det beror på storleken på originalvideon och bithastigheten för utdatafilen.

❔ Hur minskar jag filstorleken?

Om du vill minska storleken på videon kan du försöka konvertera den till ett annat format. Med Movavis ripp-programvara för Mac kan du också trimma konverterade filer så att du kan minska storleken.

💻 Hur importerar jag DVD-skivor till iMovie?

Först är det viktigt att kontrollera om filformatet på den DVD du vill importera stöds av iMovie.

iMovie stöder följande format för import: MPEG-2, MPEG-4, MJPEG, MP4, MOV, M4V, DV, HDV, AVCHD, XAVC, iFrame, ProRes, AIC och HEVC.

Om din DVD inte finns i något av dessa format måste du rippa och/eller konvertera DVD-filen med något av programvarualternativen ovan. Kodningen är också en viktig del, men det tar konverteringsprogrammen hand om.

När filen är i ett format som stöds följer du dessa två vägar för att importera DVD-filen:

1. Släpp och dra
    Släpp och dra filen direkt till ett evenemang eller till bibliotekslistan.

2. Använd fönstret Importera

• Öppna iMovie och klicka på ikonen Importera - det är en grå knapp med en vit pil nedåt. Du kan också klicka på Media i verktygsfältet och sedan på Importera.

• Välj den enhet du vill importera från - vanligtvis din MacHD - och välj din film.

• Klicka på Importera markerat.

🏆 Vilken är den bästa DVD-ripparen för en Mac?

Att säga att något är "det bästa" är relativt, men här är tre fantastiska alternativ:

• Om du vill rippa dina DVD-skivor snabbt och utan kvalitetsförlust ska du välja Movavi Video Converter.

• Om du har erfarenhet av DVD-rippning och inte behöver ett användarvänligt gränssnitt är Handbrake ett bra alternativ.

• Om du vill rippa repiga DVD-skivor har WinX DVD Ripper programvara som hjälper till att jämna ut saker och ting.

💯 Vad är den bästa DVD-ripparen för Mac Catalina?

Movavi Video Converter är ett bra alternativ för att rippa DVD-skivor på Mac Catalina. Programmet integreras väl med Mac Catalina och gör att du snabbt kan rippa DVD-skivor utan kvalitetsförlust.