Wilt u WAV naar MP3 converteren en vice versa?

Gebruik de Movavi converter!
  • Razendsnelle conversie
  • Batchverwerking van bestanden – elk aantal, elke grootte
  • Geen kwaliteitsverlies, zelfs voor 4K-video's
  • Eenvoudig bewerken en comprimeren

Download het programma en volg de onderstaande instructies

Hoe MP3 naar WAV converteren en vice versa

WAVE (Waveform Audio File Format), beter bekend als WAV en Audio voor Windows, is een standaard indeling die door Microsoft gebruikt wordt voor het opslaan en afspelen van digitale audio in Windows. Deze indeling is compatibel met RIFF-bestanden en sluit nauw aan bij de 8SVX- en AIFF-indelingen die gebruikt worden door Amiga en Macintosh-computers. Eerder was het een basisindeling voor Windows en ongecomprimeerde audio. De audio van ongecomprimeerde audiobestanden is van goede kwaliteit maar de bestanden kunnen zeer groot zijn. Niet alle mediaspelers, mobiele telefoons of andere mobiele toestellen kunnen bestanden in deze indeling afspelen. Als u ruimt wil besparen op uw harde schijf of naar uw favoriete muziek wil luisteren op uw iPod of Mac is het beter om WAV-bestanden om te zetten naar de MP3-indeling.

Maar hoe moet dit? Movavi biedt de oplossing – gebruik onze alles-in-één mediaconverter. De converter van Movavi ondersteunt meer dan 180 video- en audio-indelingen en zorgt ervoor dat u uw bestanden kunt opslaan en afspelen op meer dan 200 types van mobiele toestellen. Met dit handige hulpmiddel kunt u in slechts vijf minuten MAV omzetten naar MP3 en vice versa!

De WAV-naar-MP3 converter installeren

Download de converter van Movavi om WAV naar MP3 te converteren. Met deze eenvoudige doch krachtige software, in het Nederlands, kunt u muziek van WAV naar MP3 of vice versa overzetten tegen hoge snelheid. U kunt het programma ook gebruiken om soundtracks, clips en reclame uit films te onttrekken.

Een bestand toevoegen om te converteren

Start de software en ga naar Media toevoegen > Audio toevoegen in de converterinterface. Kies de muziekbestanden die u wenst om te zetten van WAV naar MP3 of vice versa. U kunt een enkel bestand converteren of verschillende bestanden tegelijkertijd verwerken.

De indeling en instellingen kiezen

Selecteer MP3 of WAV in het veld Uitvoer-indeling – u kunt WAV net zo eenvoudig omzetten naar MP3 als MP3 naar WAV. De MP3-presets zijn terug te vinden onder Audio > MP3. Hier kunt u de preset met uw gewenste bitrate kiezen. Vergeet echter niet dat een hogere bitrate leidt tot een betere kwaliteit en een groter bestand.

U kunt ook het aantal parameters wijzigen, zoals de samplefrequentie en bitrate, door te klikken op het pictogram tandwiel.

Uw bestand converteren en opslaan

Kies de map waar u de uitvoerbestanden in wil opslaan: u kunt dezelfde map selecteren dan de map van de originele bestanden via Opslaan naar of u kunt een andere locatie specificeren door te klikken op het pictogram map.

Klik daarna op Start om het proces te starten. Het converteren van MP3 naar WAV of WAV naar MP3 duurt gewoonlijk één tot tien minuten, afhankelijk van de grootte en het aantal bestanden.

Als het omzetten voltooid is, zullen uw nieuwe bestanden in de MP3-indeling automatisch weergegeven worden in de geselecteerde doelmap.

Nu weet u hoe u WAV naar MP3 en vice versa moet converteren. Muziek converteren naar een andere indeling is kinderspel met de converter van Movavi!