Op zoek naar een FLAC naar MP3 converter?

Probeer de Movavi converter!
  • Razendsnelle conversie
  • Batchverwerking van bestanden – elk aantal, elke grootte
  • Geen kwaliteitsverlies, zelfs voor 4K-video's
  • Eenvoudig bewerken en comprimeren

Download het programma en volg de onderstaande instructies

Hoe FLAC naar MP3 converteren

FLAC, of Free Lossless Audio Codec, is een geluidsindeling die muziekbestanden comprimeert zonder gegevens te verliezen. Het is echter een feit dat bij de meeste indelingen zonder verliezen de bestanden vaak aan de grote kant zijn en er slechts enkele albums nodig zijn om al uw opslagruimte in beslag te nemen. De FLAC-indeling wordt ook vaak niet ondersteund op mobiele toestellen. Het is dus misschien een goed idee om voor alle veiligheid uw FLAC-bestanden om te zetten naar de meer gebruikte MP3-indeling. De eenvoudigste manier om dit te doen is door Movavi Video Converter te gebruiken.

Deze krachtige software voor conversie voor Windows en Mac kan u niet enkel helpen bij FLAC omzetten naar MP3 maar ook bij verschillende andere conversies van mediabestanden en compatibiliteitsproblemen. Download gewoon de geschikte versie van Video Converter en volg de beschrijving hieronder.

Installeer de Movavi converter

Download en open het bestand voor de installatie van Movavi Video Converter en volg de instructies op het scherm om de toepassing te installeren.

Voeg de FLAC-bestanden toe die u wilt omzetten

Klik op Media toevoegen, selecteer de optie Audio toevoegen en kies het audiobestand waarvan u de indeling wilt veranderen. U kunt ook een batch van bestanden toevoegen om een gezamenlijk te converteren. Movavi Video Converter ondersteunt vele indelingen. U kunt dus niet enkel MP3 naar AAC, WMA en andere indelingen transcoderen maar de actie ook in omgekeerde richting uitvoeren en MP3 naar FLAC converteren. Dit zal de geluidskwaliteit echter niet verbeteren vanwege de bijzonderheden van de MP3-indeling.

Selecteer de uitvoerindeling

Open het tabblad Audio, klik op de groep MP3 en selecteer de bitrate die voor uw behoeften het meest geschikt is. U converteert van een geluidsindeling zonder verliezen. Hogere bitrates (zoals 320 kbps) zullen dus meer kwaliteit behouden maar de uitvoerbestanden zullen groter zijn dan deze van conversies met lagere bitrates.

Verander de indeling van FLAC in MP3

Controleer de uitvoermap in het veld Opslaan naar en klik op de knop map als u een ander pad wil specificeren. Druk daarna op Start om uw FLAC-bestanden om te zetten naar MP3. Nadat de conversie voltooid is, wordt de doelmap automatisch geopend.