Moet u een DVD branden?

Gebruik Movavi Video Suite!

• Maak volledige films met muziek en effecten
  • Converteer en speel mediabestanden af
  • Brand cd's, dvd's, en Blu-ray-schijven

Download het programma en volg de onderstaande instructies

Hoe een DVD-brander gebruiken

Veel mensen houden ervan om vrienden te verrassen op hun verjaardag met zelfgemaakte video’s of diavoorstellingen. De uitdaging is om dit speciaal cadeau op de best mogelijke manier aan de jarige te geven. De video op het web delen is de snelste manier, maar wat als u niet wil dat anderen de video zien? In dat geval is beste dat u kunt doen de video op DVD zetten, het als cadeau verpakken en het rechtstreeks aan de ontvanger bezorgen.

Geen idee hoe u een DVD moet maken? Probeer Movavi Video Suite. Deze multifunctionele software voor het bewerken van video’s zal u wegwijs maken in iedere fase van het maken van een DVD met verjaardagswensen – van videomontage tot een aangepast DVD-menu.

1. Movavi Video Suite downloaden en op uw PC installeren

Download en open het distributiebestand. Het programma zal automatisch openen na de eenvoudige installatieprocedure.

2. Uw bestanden aan de software voor het branden van DVD’s toevoegen

Ga op het startscherm van het programma naar het tabblad Gegevens en selecteer Schijf branden. Merk op dat de DVD-brander wordt aangeboden als een downloadbare add-on bij het Video Suite-pakket. Als u de app voor het branden niet hebt geïnstalleerd, krijgt u de kans om deze te downloaden en te installeren. Start na de installatie de app door de optie Schijf branden opnieuw te kiezen.

Ga in het venster dat wordt geopend naar het tabblad Video. Klik op de knop in de hoek links onderaan en blader naar het bestand of de bestanden die u op DVD wil overzetten. Ons slim hulpmiddel voor opnemen op schijf kan bijna alle types van schijven lezen en ondersteunt alle populaire video-indelingen, u kunt het dus gebruiken om MKV, MP4, MOV, WMV en AVI op DVD te branden en ook om ISO op DVD te branden.

Controleer de blauwe lijn onderaan op het scherm: deze geeft weer hoeveel ruimte de toegevoegde video’s op een DVD zullen innemen.

3. Schijfparameters instellen

Type eerst een naam in voor uw schijf in de hoek rechts bovenaan van het programmavenster. Verplaats vervolgens uw cursor naar het deel Modus en selecteer het type schijf. U kunt kiezen uit drie DVD-opties: DVD, AVCHD DVD en VIDEO_TS naar DVD. Laten we wat dieper ingaan op het verschil tussen deze opties.

Als u voor DVD kiest, zal uw video op de schijf worden opgenomen in de MPEG-2-indeling. Deze kan worden gebruik bij alle types van DVD-spelers.

AVCHD DVD is een meer geavanceerde video-indeling met een betere beeld- en geluidskwaliteit, maar u kunt deze indeling mogelijk niet openen als u een oudere DVD-speler hebt. Kies deze optie als u een recente speler hebt en de originele kwaliteit van een HD-video wil behouden.

VIDEO_TS naar DVD – deze optie zal u helpen om video’s correct te kopiëren van de ene DVD naar de andere. Plaats de schijf de u wil kopiëren en kopieer de inhoud naar uw computer. Keer daarna terug naar het programma en selecteer de optie . Het programma zal uw nieuw aangemaakte map zoeken en de inhoud weergeven.

Ga, na het kiezen van het type schijf, naar het deel Opties waar u de videostandaard kunt selecteren (NTSC of PAL*), stel de preset Kwaliteit in, kies de gepaste Beeldformaat en kies het type schijf – standaard of dubbele lengte.

4. Een aangepast DVD-menu maken (Optioneel)

Voeg wat sfeer toe aan uw creatie met een prachtig gepersonaliseerd menu! In Movavi Video Suite zult u een standaard thema vinden en duizenden gratis toe te voegen stijlen.

Klap, om de beschikbare thema’s te bekijken, de lijst DVD-menusjabloon uit, selecteer Route (dit is de naam van het standaard thema) en klik op de knop Bewerken. Het venster voor menubewerking zal worden geopend. Hier kunt u het geselecteerde thema bekijken en als u wil muziek toevoegen.

Bezoek onze supportpagina voor bijkomende thema's. Na het downloaden en installeren van het themapakket moet u het brandprogramma voor DVD’s opnieuw opstarten, sla uw project dus op door op de knop Schijf opslaan te drukken vóór het opnieuw opstarten.

5. Uw DVD branden

Plaats een lege schijf (zoals een nieuwe DVD-R of lege DVD-RW) in het station en druk op Schijf branden. Selecteer de naam van het station in het venster dat opent (als uw computer meerdere stations heeft zoals een intern en extern station), stel de gepaste schrijfsnelheid in en druk op Volgende. Wacht even terwijl DVD wordt opgenomen en na slechts enkele minuten zult u een onvergetelijk cadeau voor uw vriend hebben!

Nu weet u hoe u het hulpmiddel voor het branden van schijven dat is opgenomen in Movavi Video Suite werkt om DVD’s te maken. Maar dat is niet alles – u kunt het ook gebruiken om Blu-ray’s te branden, MP3-audio op een schijf te schrijven, schijven te kopiëren, ISO-afbeeldingen te maken en nog zoveel meer. Maar werken met schijven is slechts een klein deel van Movavi Video Suite. Dit krachtig, multifunctioneel programma bevat veel essentiële toepassingen voor het creëren en verwerken van video's: videobewerking, maken van diavoorstellingen, omzetten van mediabestanden, scherm opnemen en nog veel meer. Met deze veelzijdige hulpmiddelen zult u zelf uw eigen professionele filmpjes of diavoorstellingen kunnen maken! Bezoek de productpagina voor meer informatie.

* PAL en NTSC zijn verschillende, niet compatibele analoge indelingen voor videocodering en worden gebruikt op verschillende plaatsen. PAL is de standaard in de meeste West-Europese landen, Australië en sommige Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse en Aziatische landen. NTSC is de standaard in de Verenigde Staten, Canada, Japan en bepaalde andere landen.

Movavi Video Suite

Alles wat u nodig hebt om multimediabestanden te maken en te bewerken

* De proefversie van Movavi Video Suite heeft de volgende beperkingen: een proefperiode van 7 dagen, watermerk op geëxporteerde clips, 60-secondenvideo of 1/2 audiolengte limiet, en/of sommige geavanceerde functies niet beschikbaar bij het exporteren van video's. Meer info