Video's knippen

U wilt uw video's inkorten? Wij weten hoe! Movavi Video Editor gebruiken

Windowsversie
downloaden
Macversie
downloaden

Hoe kunt u een video inkorten

Leuke filmpjes die u net heeft opgenomen bevatten vaak ongewenste elementen: Advertenties van YouTube of andere websites, pauzes, onnodige inhouden, of ze zijn gewoon te groot om op een dvd te branden of af te spelen op mobiele apparaten. Het antwoord is om de video in bruikbare stukken te splitsen en de stukken die u niet wilt bewaren weg te snijden.

Bij Movavi weten we hoe we dat aan moeten pakken. U heeft een eenvoudige doch effectieve videosplitser nodig - en die hebben we. Movavi video-editor biedt u een eenvoudige manier om uw video te splitsen en stelt u ook in staat om filmpjes op veel verschillende manieren te bewerken.

Download dit handige knipprogramma nu en leer hoe u uw filmpjes kunt splitsen met onze eenvoudige stap-voor-stap handleiding.

Windowsversie downloadenMacversie downloaden

Stap 1: Installeer de Video Cutter

Open het installatiebestand en installeer het programma volgens de instructies op het scherm. Movavi Video Editor heeft een intuïtief interface dat zo eenvoudig is dat u er in vijf minuten mee kunt leren werken. U kunt deze software gebruiken om video te splitsen en samen te voegen, of voor andere videobewerking.

Stap 2: Kies het bestand dat u wilt splitsen

video knippen

Klik op Bestanden toevoegen en selecteer de video die u wilt splitsen. De video wordt dan automatisch toegevoegd aan de tijdlijn. U kunt ook simpelweg de video naar de tijdlijn slepen.

Stap 3: Videoclip snijden en ongewenste stukken verwijderen

video inkorten

Om de video in twee delen te splitsen klikt u eerst op de video op de tijdlijn en verplaatst u het rode markeringsteken naar het punt in de video waar u deze wilt knippen. U kunt ook zoeken naar een bepaald deel van de video door deze af te spelen in het voorbeeldvenster. Klik vervolgens op het Schaar pictogram. Uw video wordt in twee delen gesplitst.

Om een ongewenste fragment uit de video te knippen, plaatst u het rode markeringsteken aan het begin van de ongewenste scène en klikt u op het Schaar pictogram. Verplaats de rode markering vervolgens naar het einde van het ongewenste fragment en splits de clip nogmaals. Dit segment is nu volledig afgezonderd van de rest van de uw video, zodat u het eenvoudig kunt verwijderen door te drukken op Verwijderen.

Stap 4: Bewerkte video's opslaan

filmpjes knippen

Klik op Exporteren en kies de indeling voor uw video met behulp van de tabbladen in het bovenste deel van het pop-upvenster. U kunt kiezen uit alle video-indelingen, waaronder AVI, MPEG, WMV, MP4, FLV, MOV, en uw bestand ook als HD-video opslaan. Geef dan de doelmap aan in het Opslaan naar veld en klik op Starten.