Moet u Opus naar MP3 omzetten?

Probeer de Movavi converter!
  • Razendsnelle conversie
  • Batchverwerking van bestanden – elk aantal, elke grootte
  • Geen kwaliteitsverlies, zelfs voor 4K-video's
  • Eenvoudig bewerken en comprimeren

Download het programma en volg de onderstaande instructies

Hoe de Opus-converter gebruiken

Wat is de Opus-bestandsindeling? Het is een open audio codec en bestandsindeling die werd ontwikkeld op spraakopnames en muziek via het internet uit te zenden. Opus worden voornamelijk gebruikt voor muziek-streamingdiensten, apps voor videovergaderingen en berichtendiensten zoals WhatsApp en Telegram. Er is weinig vertraging bij het overdragen van gegevens terwijl een hoge geluidskwaliteit blijft behouden.

De indeling is echter vrij nieuw, ze wordt nog niet ondersteund door alle toepassingen en toestellen. Als u dus een probleem hebt met het openen van een Opus-bestand, is een van de beste oplossingen het bestand converteren naar een vaker gebruikte indeling, bijvoorbeeld MP3 of WAV.

Probeer Movavi Video Converter voor het snel en eenvoudig omzetten naar MP3. Met het programma kunt u video’s, audiobestanden en afbeeldingen converteren en het biedt opties voor bewerking en compressie, bereidt bestanden voor om te gebruiken op Apple en Android en nog veel meer. Download de converter voor Windows of Mac en lees onderstaande handleiding om te weten te komen hoe u Opus naar MP3 moet omzetten.

Movavi Video Converter installeren

Download het installatiebestand en installeer de Opus converter in het Nederlands op uw PC of Mac door de instructies te volgen. Wanneer de installatie is voltooid, wordt het programma automatisch geopend.

Bestanden aan het programma toevoegen

Klik op de knop Media toevoegen en selecteer daarna Audio toevoegen. Kies de bestanden die u wilt omzetten en klik op Openen. Het programma ondersteunt verwerking in batches, u kunt dus meerdere bestanden tegelijkertijd toevoegen.

De uitvoerindeling selecteren

Open het tabblad Audio in het onderste deel van het programmavenster. Klik op MP3 en selecteer een preset met een geschikte bitrate. Vergeet niet dat hoe hoger de bitrate en kwaliteit van het bestand, hoe meer ruimte het zal innemen.

Beginnen met het converteren van de bestanden van Opus naar MP3

Standaard worden geconverteerde bestanden opgeslagen in de map Movavi Library. Als u de doelmap wil wijzigen, klik dan op het pictogram Map in de hoek rechts onderaan op het programmavenster en geef een andere map op. Klik op de knop Start om de indeling te wijzigen van Opus naar MP3.