Slik sletter du uønskede deler av en video

Utforsk ulike måter å slette uønskede deler fra en video på:

• Skrivebordsapplikasjon

• Verktøy på nettet

• Mobilapper

For avansert videoredigering, prøv Movavi Video Editor!

Ved å klikke på last ned-knappen laster du ned en gratis versjon av programmet.*

55 984

Det lages mer videoinnhold enn noensinne, og mange ønsker å vite hvordan de kan dele opp en video slik at den blir kortere og enklere å lagre og dele. I denne veiledningen forklarer vi hvordan du kan trimme videoer på PC-en ved hjelp av ulike verktøy.

Sammenligning av verktøy for trimming og klipping av video

1. Movavi Video Editor – best for alle som er på utkikk etter en filmprodusent som er enkel å bruke og gir profesjonelle resultater.
  2. Movavi’s Online Video Cutter – best for enkel, gratis klipping
  3. Online Video Cutter by 123apps – best for gjør små kutt på nettet
  4. En innebygd trimmefunksjon på Android – best for trimming på Android-enheter
  5. Movavi Clips – best for trimming og generell videoredigering på iOS- og Android-enheter
  6. VidTrim – best for gratis trimming og sammenslåing av videoer

Gjøre små endringer på nettet

Online Video Cutter by 123apps

Redaktørens vurdering

4.5
/5
Redaktørens valg

Komplekse redigeringer

Movavi Video Editor

Gratis trimming og sammenslåing av videoer

VidTrim

Redaktørens vurdering

4.6
/5

Hos Movavi er vi opptatt av å kun gi deg verifisert informasjon. Her er hva vi gjør for å sikre dette:

• Når vi velger produkter som skal inkluderes i våre anmeldelser, undersøker vi både etterspørsel og popularitet.

• Alle produktene som er nevnt i denne artikkelen, er testet av Movavi Content Team.

• Når vi tester, sammenligner vi viktige parametere, inkludert video- og lydklipping, visuelle effekter, stabilisering, justering av videokvalitet, lagring og deling av videoer og andre viktige funksjoner.

• Vi studerer brukeranmeldelser fra populære anmeldelsesplattformer og bruker denne informasjonen når vi skriver produktanmeldelser.

• Vi samler inn tilbakemeldinger fra brukerne våre og analyserer deres meninger om Movavi-programvare og produkter fra andre selskaper.

disclaimer_person

Hvordan dele opp en video med Movavi Video Editor

Hvis du trenger en enkel, men effektiv videosplitter til datamaskinen, har vi en. Movavi Video Editor gir deg en enkel og rask måte å trimme en video på og lar deg også redigere filmer på mange forskjellige måter. Du kan prøve Movavi Video Editor gratis og deretter oppgradere til en fullversjon senere. Last ned denne nyttige appen til din PC eller Mac med en gang!

Lær hvordan du klipper ut deler av en video ved hjelp av vår raske trinn-for-trinn-guide.

Trinn 1. Installere videoklipperen

Åpne installasjonsfilen og installer programmet ved å følge instruksjonene på skjermen. Movavi Video Editor har et intuitivt grensesnitt som er så enkelt at du kan lære deg å bruke det på fem minutter. Du kan bruke denne programvaren til å dele opp og sette sammen videoer og til andre videoredigeringsoppgaver.

Gå til trinn 2. Velg filen du vil dele

Klikk på Legg til filer og velg videoen du vil dele. Videoen blir deretter automatisk lagt til i Media Bin. Dra og slipp den på tidslinjen. Du kan også bare dra og slippe videoen på tidslinjen.

Trinn 3. Klipp videoklippet og fjern uønskede deler

Hvis du vil klippe en film i to, klikker du først på videoen på tidslinjen og flytter den røde markøren til det punktet i videoen der du vil klippe den. Du kan også finne en bestemt filmscene ved å spille av videoen i forhåndsvisningsvinduet. Deretter klikker du på Split-knappen. Videoen deles opp i to deler.

Hvis du vil klippe ut et uønsket segment fra videoen, plasserer du den røde markøren i begynnelsen av det uønskede segmentet og klikker på Split-ikonet. Flytt deretter den røde markøren til slutten av det uønskede segmentet og klikk på Split igjen. Nå er dette segmentet helt adskilt fra resten av videoen, og du kan enkelt fjerne det ved å trykke på Delete.

Trinn 4. Lagre redigerte videoer

Når klippingen er ferdig, lagrer du videoen i riktig format. Klikk på Eksporter og velg format for videoen fra fanene i venstre del av popup-vinduet. Du kan velge et hvilket som helst videoformat, inkludert AVI, MPEG, WMV, MP4, FLV og MOV, eller lagre filen som en HD-video. Deretter angir du målmappen i feltet Lagre i og klikker på Start. Nå vet du hvordan du deler en videofil i to deler med Movavi Video Editor!

Slik deler du en videofil i to deler på nettet

Movavi’s Online Video Cutter gjør det utrolig enkelt å endre varigheten, og denne videosplitteren kan brukes på en rekke enheter uten at du trenger å laste ned programvare.

Trinn 1. Få tilgang til online-tjenesten

Besøk nettstedet til den elektroniske kutteren.
Gå til Movavis nettbaserte videokutter

Trinn 2. Importer filene dine

Klikk på Legg til filer og velg videoen du vil trimme. Du kan bruke MP4 og andre videoklipp på opptil 500 MB.

Trinn 3. Del opp videoen

Klipp ut videoen. Flytt markøren til punktet der du vil klippe, og klikk på saksikonet. Du kan gjøre dette i starten og på slutten for å korte ned videolengden. Velg den delen av videoen du vil slette for å klippe og redigere en video til ønsket størrelse.

Trinn 4. Eksporter resultatet

Klikk på Eksporter resultat for å lagre videoen. Velg de eksportalternativene som passer for deg, det finnes mange filtyper du kan eksportere som.

Online Video Cutter-appen fungerer bra for filer på opptil 4 GB, men du må finne deg i begrenset funksjonalitet og mange annonser på nettstedet. Det finnes noen andre grunnleggende redigeringsfunksjoner du kan bruke. I tillegg til å være en online videotrimmer, kan du rotere, legge til tekst og stabilisere videoen.

1. Åpne nettstedet for å klippe videoen din på nettet.
    Gå til nettstedet Online Video Cutter

2. Legg til videofilen. Klikk og dra inn i nettleservinduet, eller velg å velge filer manuelt.

3. Velg trimmeverktøyet. Dette er vanligvis valgt som standard slik at du kan endre lengden på ulike scener eller videofiler du har lastet opp.

4. Klikk og dra i starten og slutten av filen. Dette markeres med blått på en liten tidslinje nederst i videovinduet.

5. Velg innstillingene dine ved hjelp av tannhjulsikonet ved siden av Lagre-knappen for å velge mellom MP4 og andre film- og videoformater før du trykker på Lagre.

De beste appene for videoklipping

En innebygd trimmefunksjon på Android

Hvis du har en Android-enhet, er det ikke sikkert at du trenger å laste ned noen ekstra videotrim-apper hvis du bare vil gjøre noen korte, enkle redigeringer.

1. Åpne Galleri-appen på Android-enheten og velg videoen du vil klippe i.

2. Trykk på blyantikonet nederst til venstre.

3. Du får opp et skjermbilde med glidebrytere som du flytter til riktig lengde for filmklippet eller scenen du vil klippe. Du kan bare trimme fra start- eller sluttpunktene, ikke midt imellom.

4. Trykk på Lagre øverst til høyre, der du kan lagre til en ny fil i galleriet.

Movavi Clips (iOS og Android)

Hvis du vil klippe videoen din på iPhone- eller Android-enheten din, bruker du Movavi Clips. Last ned appen fra App Store eller Google Play og installer den. Når installasjonen er fullført, trykker du på Åpne for å starte appen.

Trinn 1. Importer videoen din

Trykk på Plus-ikonet nederst på skjermen og velg Video. På det nye skjermbildet velger du videoene du vil redigere, og trykker på Start redigering.

Trinn 2. Dele opp videoen

Bla i videoen langs tidslinjen for å plassere den hvite markøren i begynnelsen av det uønskede segmentet, og klikk på saksikonet. Deretter plasserer du markøren på slutten av segmentet som skal kuttes, og trykker på saksikonet igjen. Sveip nedover på segmentet mellom klippemerkene for å slette det.

Trinn 3. Lagre resultatet

Når alt er klart, trykker du på Lagre-knappen øverst til høyre.

VidTrim har en enkel trimmer som gjør det mulig å trimme "top and tail", dvs. fjerne starten og slutten av videoen. Programmet har også noen ekstra verktøy. I tillegg til at du kan trimme og klippe med klippeverktøyet, kan du også dele filmklipp i to eller lage scener ved å slå sammen videoer. Det gir mer funksjonalitet og kontroll over videoens varighet og kombinasjon av flere filer.

1. Last ned gratisversjonen i Play Store, og åpne deretter appen.

Last ned VidTrim

2. Velg videoen du vil trimme fra listen, og bruk saksverktøyet.

3. Finn ut hvor du vil starte videoen og trykk på bildet for å sette den på pause, flytt venstre glidebryter for å finne startpunktet før du klipper.

4. Gjenta det samme for sluttglidebryteren for å vise hvor du vil trimme videoen til slutt.

5. Kontroller at du har valgt riktig tidspunkt i videoen, da VidTrim vil spille av klippet før du velger saksen øverst til høyre for å klippe og lagre klippet i den nye lengden.

Sammendrag

Operativsystemet du bruker på telefonen, nettbrettet eller datamaskinen din, har sannsynligvis en måte å gjøre det på, men for mer avanserte redigeringsteknikker kan du bruke bedre programvare med mer spesifikke alternativer.

Program

Best for

Last ned

Trimming og generell videoredigering på iOS- og Android-enheter

Gratis trimming og sammenslåing av videoer

Movavi Video Editor

Lag fantastiske videoer, enkelt

*Gratisversjonen av Movavi Video Editor kan ha følgende begrensninger avhengig av versjon: vannmerke på eksporterte klipp, 60-sekunders video eller 1/2 grense på lydspor og/eller enkelte utilgjengelige avanserte funksjoner ved eksport av videoer.

Ofte stilte spørsmål

Hvordan trimmer jeg en video?

For å trimme en video på Android-enheten din kan du bruke en innebygd trimmefunksjon:

1. Åpne videoen i Galleri-appen på enheten.

2. Trykk på blyantikonet nederst til venstre.

3. Bruk glidebryterne til å velge start- og sluttpunkt.

4. Trykk på Lagre øverst til høyre, der du kan lagre til en ny fil i Galleri.

Hvordan kan jeg trimme en stor videofil?

Når du skal trimme store videofiler, er det en god idé å kjøpe videoredigeringsprogramvare, for eksempel QuickTime Player for Mac eller Movavi Video Editor for Windows 10, 8, 7 eller Mac. Nettbaserte trimmere støtter vanligvis ikke disse større filene.

Hvordan trimmer jeg en video på skrivebordet?

Du kan gjøre det ved hjelp av Windows Media Player. Bare følg instruksjonene:

• Finn videoen du vil redigere, og dobbeltklikk på den. Den åpnes i Windows Media Player.

• Velg knappen Rediger og deretter Trim.

• Dra i de hvite start- og sluttpunktene for å angi hvilke deler av videoen som skal være begynnelsen og slutten.

• Lagre filen. Du kan gjøre dette ved å klikke på Lagre en kopi, slik at du også beholder originalvideoen.