Behöver du konvertera MP3 till MP4?

Prova denna MP3 till MP4-omvandlare online!

Med denna kostnadsfria MP3-till-MP4-omvandlare kan du konvertera dina filer med bara några få klick. Använd denna kostnadsfria konverterare för att konvertera MP3 till MP4 online eller ladda ner desktop-appen för batchkonvertering.

Convert to

Hur man konverterar MP3 till MP4 med Movavi Video Converter

10 776

Trots att de har snarlika namn är MP3 och MP4 på många sätt väldigt olika filformat. Den största skillnaden är att MP3 uteslutande är ett ljudformat som bara kan lagra ljudspår. MP4-filer kan däremot lagra både ljud- och videodata. Du kan behöva konvertera från den ena till den andra, och en MP3-till-MP4-omvandlare kan hjälpa till. Du kan använda en MP3-till-MP4-omvandlare online om du vill konvertera en enda fil. För batchkonvertering och mer avancerade funktioner bör du välja ett desktop-program.

Movavi Video Converter är ett av de bästa programmen för att konvertera MP3 till MP4. Detta program är tillgängligt på både Mac- och Windows-enheter. Det är mycket enkelt att installera och använda, och du kan konvertera mellan olika format, inklusive MP3 och MP4. Läs vidare för att ta reda på hur du konverterar MP3 till MP4 på din enhet.

Steg 1. Ladda ner och installera ljudkonverteraren MP3-till-MP4

Det första steget i att använda Movavis MP3-till-MP4-omvandlare är att ladda ner programmet till din enhet. Du kan ladda ner både Windows- och Mac-versionerna av programmet från den officiella Movavi-webbplatsen. Så se till att ladda ner rätt fil för din plattform, till exempel MP3-till-MP4-omvandlaren för en Mac och Windows-versionen om du är på Windows. Starta sedan installationsprogrammet och följ instruktionerna på skärmen för att ställa in programmet.

Steg 2. Lägg till dina filer för konvertering

När konverteraren har installerats på din enhet kan du öppna den för att lägga till dina filer i konverteraren för MP3-till-MP4-konvertering. För att göra detta trycker du bara på knappen Lägg till media och väljer Lägg till ljud. Du kan sedan bläddra igenom din enhet och hitta de filer du vill ändra. Glöm inte att Movavi Video Converter stöder batchkonvertering, så att du kan lägga till flera filer och konvertera dem alla på en gång.

Steg 3. Välj utmatningsformat

När dina MP3-filer har lagts till i programmet klickar du på fliken Video längst ned på skärmen. Du kan sedan välja MP4-format från listan över filtyper och välja en förinställning som är klar för konvertering.

Steg 4. Konvertera MP3 till MP4

Det sista steget i processen är att klicka på knappen Spara till längst ned till vänster och välja en plats där dina nya MP4-filer ska sparas efter konverteringen. Du kan sedan klicka på själva konverteringsknappen för att starta processen och helt enkelt vänta på att den ska slutföras.

MP3 eller MP4

Jämförelseparameter

MP3

MP4

Filtillägg

.mp3

.mp4

Typ av fil

Ljud

Ljud och video

Utvecklare

En grupp europeiska ingenjörer från Fraunhofer Society, IRT och CCETT

Internationella organisationen för standardisering

Kompatibilitet

Fungerar med nästan alla musikspelare

Fungerar på de flesta mediaspelare och enheter

Filstorlek

Vanligtvis mindre än MP4

Vanligtvis större än MP3

Här är vad Movavi Content Team gör för att tillhandahålla dig endast verifierad information:

• När vi väljer produkter att inkludera i våra recensioner undersöker vi både efterfrågan och popularitet.

• Alla produkter som behandlas i den här artikeln har testats av vårt team.

• Vid testning jämför vi nyckelkarakteristika, inklusive stödda in- och utdataformat, kvalitetsförlust vid konvertering och andra viktiga funktioner.

• Vi går igenom användarrecensioner från populära recensionsplattformar och använder informationen när vi skriver våra produktrecensioner.

• Vi samlar in feedback från användare och analyserar deras åsikter om Movavi-programvara samt produkter från andra företag.

Sammanfattning

Förhoppningsvis hjälpte den här guiden dig att lära dig skillnaderna mellan format och om du ska välja MP3 eller MP4. Om du behöver ändra filformatet kan du välja en onlinekonverterare för din MP3-till-MP4-konvertering eller ett kraftfullt skrivbordsprogram. Movavi Video Converter är en av de bästa MP3-till-MP4-konverteringsapparna du kan använda, och den är mycket enkel att ladda ner och börja använda redan idag. Du kan använda den för alla dina konverteringsbehov när du behöver konvertera MP3 till MP4 på en Mac eller Windows, antingen för att göra en fil lättare att spela upp eller för redigerings- eller delningssyften.

Vanliga frågor och svar

Hur konverterar jag MP3 till MP4 med en bild?

Om du vill konvertera MP3 till MP4 med bilder är det bäst att använda ett videoredigeringsprogram. Med Movavi Video Editor kan du konvertera MP3 till MP4 med bilder. Lägg bara till din MP3-fil och bilder i appen och spara dem som en MP4-fil.

Ladda ner Movavi Video Editor

Du kan också konvertera MP3 till MP4 med bilder online med hjälp av en videoredigerare online. Så här konverterar du MP3 till MP4 med bilder med Fastreel:

1. Öppna videoredigerarens webbplats.
    Gå till Fastreel

2. Klicka på Lägg till filer och välj en JPG-bild.

3. Klicka på Lägg till musik.

4. Välj Ladda upp ljud och välj din MP3-fil eller Välj från musiksamlingen.

5. Redigera ditt klipp och klicka på Exportera resultat.

Hur konverterar jag MP3 till MP4 för YouTube?

Du kanske vill använda en konverterare för att konvertera MP3-filer till det mer YouTube-vänliga MP4-formatet. Du kan använda en desktop-app från Movavi eller vår online-konverterare för att slutföra konverteringen för din MP3-till-MP4 YouTube-uppladdning.

Hämta Movavi Video Converter

Online-konverterare från Movavi

Vilken är den bästa MP3-till-MP4-omvandlaren?

Det finns gott om högkvalitativa MP3-till-MP4-omvandlare där ute, inklusive både stationära appar och verktyg för att konvertera MP3 till MP4 online. Här är några av de bästa:

Hur konverterar jag MP3 till MP4 på Windows 10?

Du kan använda MP3-till-MP4-omvandlarprogramvara för Windows 10 för att konvertera MP3-filer till MP4-filer på en Windows 10-bärbar dator eller PC. Så här gör du med Movavi Video Converter:

1. Ladda ner och installera Movavi Video Converter .
    Ladda ner Movavi Video Converter för Windows

2. Öppna programmet och klicka på knappen Lägg till media och sedan Lägg till ljud. Välj sedan den eller de MP3-filer du vill konvertera för att lägga till i programmet.

3. När dina filer har lagts till klickar du på fliken Video längst ner i fönstret och väljer MP4.

4. Tryck sedan på knappen Spara till och välj en lagringsplats för dina nya filer.

5. Slutligen trycker du på knappen Konvertera för att starta konverteringsprocessen.

Hur konverterar jag MP3 till MP4 på en Mac?

Du kan använda en MP3-till-MP4-omvandlare för Mac, t.ex. Movavi Video Converter, för att konvertera från MP3 till MP4 på en Mac-enhet.

1. Ladda ner och installera Movavi Video Converter för Mac.
    Ladda ner Movavi Video Converter för Mac

2. Öppna programmet och använd knappen Add Media för att lägga till den eller de filer som ska konverteras.

3. Klicka på Video och välj MP4 som utdataformat.

4. Klicka på Spara till och ange en plats där dina nya filer ska sparas.

5. Tryck på knappen Konvertera för att starta konverteringsprocessen.

Hur konverterar jag MP3 till MP4 med VLC?

VLC är en gratis mediaspelare som används av många människor och det är också ett exempel på freeware för MP3-till-MP4-omvandlare, eftersom du kan använda den för att konvertera MP3-filer till MP4-filer gratis på många plattformar.

1. Ladda ner och installera VLC.
    Ladda ner VLC

2. Öppna programmet och tryck på Media och Convert/Save, leta sedan upp och lägg till den fil du vill konvertera och tryck på knappen Add i menyn Convert/Save.

3. Klicka på rullgardinsmenyn bredvid Profil och klicka på alternativet MP4.

4. Välj en destination för den nya filen via Bläddra-menyn och tryck sedan på Start för att konvertera.

Hur konverterar jag MP3 till MP4 med Windows Media Player?

Windows Media Player stöder MP4-till-MP3-konverteringar men tillåter inte att du konverterar MP3 till MP4. Så försök att använda ett skrivbord eller en online-videokonverterare för dina MP4-till-MP3-konverteringar.

Hur konverterar jag MP3 till MP4 med iTunes?

Så här ändrar du MP3 till MP4 i iTunes:

1. Öppna iTunes på din enhet.

2. Gå till menyn Inställningar. Klicka på Allmänt > Importera inställningar.

3. Använd popup-menyn Importera med för att välja MP4-format som önskat utdataformat.

4. Välj sedan en eller flera låtar från ditt bibliotek och klicka på Arkiv > Skapa ny MP4-version.

Hur konverterar jag MP3 till MP4 på Android?

Det finns två alternativ: du kan använda en online-videokonverterare för MP3-till-MP4-konvertering. Eller så kan du också använda en MP3-till-MP4-omvandlarapp för att konvertera på Android. Här är några av de bästa apparna:

Är MP3 en video?

Nej, MP3 är uteslutande ett ljudfilsformat. Det kan endast lagra ljuddata.