Topp 7 gratis video till DVD-omvandlare [2024 Guide]

Följ dessa enkla steg för att konvertera video till DVD:

1. Ladda ner och installera konverteraren.

2. Öppna videor och välj en DVD-förinställning.

3. Konvertera dina videor.

8 394

Om du vill konvertera videofiler till DVD för att kunna titta på hemmavideos på ett bekvämare sätt, finns här en lista med några bra video-till-DVD-konverterare. Du kan använda dessa video-till-DVD-omvandlare gratis, tillsammans med ett pålitligt betalalternativ som erbjuder ytterligare funktioner om du letar efter mer kraftfull programvara.

Program

OS

Bäst för

Nedladdning

Fönster

Konvertera partier av filer

Fönster

Bränna flera filer på en enda DVD

Här är vad Movavi Content Team gör för att tillhandahålla dig endast verifierad information:

• När vi väljer produkter att inkludera i våra recensioner undersöker vi både efterfrågan och popularitet.

• Alla produkter som behandlas i den här artikeln har testats av vårt team.

• Vid testning jämför vi nyckelkarakteristika, inklusive stödda in- och utdataformat, kvalitetsförlust vid konvertering och andra viktiga funktioner.

• Vi går igenom användarrecensioner från populära recensionsplattformar och använder informationen när vi skriver våra produktrecensioner.

• Vi samlar in feedback från användare och analyserar deras åsikter om Movavi-programvara samt produkter från andra företag.

Lista över de bästa gratis video till DVD-omvandlarna för Windows och Mac

Det finns många konverterare för video-till-DVD-format, men vissa är bättre än andra och har funktioner som gör att de sticker ut. Om du letar efter den bästa video-till-DVD-konverteraren för att ändra digitala videor till DVD-format kan du överväga något av följande alternativ.

OS: Windows, Mac

Bäst för: snabb och högkvalitativ konvertering

Betyg: 4,8 av 5 på G2

Movavi Video Converter är ett allt-i-ett-program för mediekonvertering. Den kan konvertera video i alla format till DVD och tillbaka, med tillgång till över 180 filformat. Med viktiga videoredigeringsfunktioner kan du ta bort oönskade delar av videon, ändra videon med filter och titlar. Du kan också minska storleken på dina mediefiler utan att kvaliteten försämras.

Så här använder du Movavi Video Converter:

1. Ladda ner och installera programmet
    Börja med att ladda ner och installera programmet på din dator.
  2. Lägg till dina filer
    Därefter kan du antingen ladda upp de filer du vill konvertera från din dator eller dra och släppa dem i programmet.
  3. Välj utdataformat
    För att förbereda dina filer för konvertering väljer du utdataformat, inklusive DVD-format.
  4. Konvertera filen och njut av dina färdiga videor
    För att börja konvertera klickar du på Konvertera och väntar tills konverteringen är klar. När processen är klar kan du visa dina konverterade filer på en DVD-spelare.

Movavi Video Converter fullständig guide

Fördelar:

• Stöd för över 180 filformat

• Kan konvertera video-, ljud- och bildfiler

• Inkluderar inbyggda redigeringsalternativ

Nackdelar:

• Kan inte konvertera videor via URL

OS: Windows

Bäst för: göra 4K DVD-videor

Betyg: 3,1 av 5 på TopTenReviews

AVS Video Converter är inte bara ett kodningsprogram. Det kan också bränna videor till DVD eller Blu-Ray. Med hjälp av det kan du dela upp din inspelning i delar, skapa en diskmeny och skapa en DVD som kan läsas från vilken enhet som helst.

Så här använder du AVS Video Converter:

1. Ladda ner och installera programvaran
    Gå till den officiella webbplatsen, ladda ner och starta installationsfilen och följ instruktionerna på skärmen.
  2. Lägg till de filer du vill konvertera
    Klicka på Meny och välj Lägg till filer. Leta reda på och välj de videor du vill konvertera till DVD och klicka sedan på Öppna.
  3. Välj konvertering till DVD
    Klicka på Till DVD på fliken Format . Välj lämplig förinställning i listrutan Profil , eller gå till Avancerade inställningar för att göra korrigeringar av videorna.
  4. Skapa en DVD-meny (valfritt)
    Om du vill ha en meny på din skiva klickar du på Meny i den övre panelen. I fönstret som öppnas väljer du en lämplig förinställning, lägger till videor för att animera din meny och anger de rader som du vill ska visas. Gratisversionen har få menyprofiler, men med den betalda premiumversionen får du ett stort utbud av dem. När du är nöjd med menyn klickar du på OK.
  5. Välj riktning på disken
    Klicka på Bläddra bredvid Utmatningsriktning och leta upp den fil som du vill spara videorna till. Bekräfta ditt val genom att klicka på OK.
  6. Starta bränningen
    Klicka på Konvertera nu! och följ instruktionerna på skärmen för att ställa in parametrarna för den framtida disken. När konverteringen är klar klickar du på Bränn till disk i fönstret som öppnas och följer instruktionerna i programmet.

Fördelar:

• Massor av utmatningsprogram, inklusive M2TS och Blu-Ray-video

• NVIDIA GeForce-acceleration för snabb konvertering

• Konvertera partier av filer

• Inbyggd videofördelare och DVD-brännare

Nackdelar:

• Gratisversionen har en vattenstämpel

OS: Windows

Bäst för: konvertera direkt till DVD gratis

Betyg: 2.3/5, 16 recensioner, på Trustpilot

För en enkel och lättanvänd programvara för att konvertera till DVD, överväg att använda Free Video to DVD Converter. Denna programvara är säker och lätt att ladda ner och installera på Windows-system. Använd den för att konvertera praktiskt taget alla videoformat till DVD och bränn dem till en DVD, som du sedan kan spela upp på din DVD-spelare.

Gör så här för att använda Free Video to DVD Converter

1. Ladda ner programvaran
    Programvaran är gratis att ladda ner och installera utan risk för adware eller spyware.
  2. Öppna programmet
    Du kan öppna programvaran genom att följa Start > Alla program > DVDVideoSoft > Program > Free Video to DVD Converter. Du kan också klicka på DVDVideoSoft Free Studio-ikonen på datorns skrivbord.
  3. Välj din inmatningsfil
    Klicka sedan på knappen Bläddra... och välj en fil som du vill ladda upp till konverteraren. Du kan också välja flera filer att konvertera. Storleksfältet nedan visar hur mycket utrymme filerna kommer att ta upp på DVD-skivan.
  4. Välj utmatningsplats och förinställningar
    För att välja utmatningsplats för dina filer klickar du på knappen Bläddra... längst ned i fönstret och väljer sparadress för den färdiga videon. Klicka på Ok och välj sedan den förinställning du vill använda för videon i listan som visas.
  5. Slutför konverteringen och bränn din DVD
    Börja konverteringen genom att klicka på Skapa DVD. Ett fönster visas där du kan välja specifika åtgärder som brännaren ska utföra efter konverteringen. När konverteringen är klar kan du bränna filen till en DVD genom att välja den sparade VIDEO_TS-mappen som videoinmatning.

Fördelar:

• Säker att använda utan skadlig programvara

• Konverterar flera filformat

• Bränner flera filer på en enda DVD

• Känner av storleken på din DVD-mapp och dina videor

Nackdelar:

• Grundläggande design kanske inte tilltalar vissa användare

• Innehåller inte många avancerade funktioner utöver enkel video till DVD-konvertering

OS: Windows, Mac, Linux, Android, iOS

Bäst för: de som har erfarenhet av videokonvertering och format

Betyg: 4.6/5, 37 recensioner, på Download.cnet.com

VLC, eller VideoLAN Client, är en annan bekväm programvara för konvertering till DVD som också fungerar som en universell mediaspelare för Windows-, Mac- och Linux-användare. VLC Media Player spelar upp många codecs som inte ingår i många system, och det är också helt gratis och säkert att använda som ett pålitligt program för att konvertera filmer till DVD.

Gör så här för att installera och använda programmet:

1. Ladda ner VLC mediaspelare för din enhet
    Ladda ner och installera VLC på din Mac, Windows, Linux eller mobila enhet.
  2. Lägg till de filer du vill konvertera
    Öppna programmet och välj de filer du vill konvertera från Konvertera / Spara (Windows) eller Konvertera / Streama (Mac). Dra sedan och släpp eller ladda upp dina filer i nästa fönster.
  3. Välj utdataformat
    Nästa steg är att välja utdataformat för filerna. För DVD använder du H.264 + MP3 (TS).
  4. Välj en plats att spara på
    Det sista steget är att spara filen genom att klicka på Spara som fil i fönstret Välj destination.
    Du kan också använda denna programvara för att bränna DVD-skivor om du har en skrivbar DVD-skiva i din hårddisk, med en guidad process som hjälper dig att bränna mediefiler.

Fördelar:

• Gratis och säker att använda som en etablerad, välrenommerad konverteringstjänst

• VLC fungerar som både konverterare och mediaspelare för nästan alla enheter

• Stödjer många filformat och gör det enkelt att bränna DVD-skivor

Nackdelar:

• Vissa användare har rapporterat problem när de försökt använda VLC för att spela upp DVD-skivor och andra filtyper

OS: Windows

Bäst för: konvertera videor på Windows

Betyg: 4/5, 864 recensioner, på Download.cnet.com

Freemake är ett annat pålitligt verktyg för att omvandla videor till DVD-skivor, men den här programvaran är något annorlunda eftersom den också fungerar som en DVD-ripper. Så förutom att konvertera video till DVD kan du använda Freemake för att rippa DVD-skivor och spara dem på din dator eller ändra dem.

För att installera och använda Freemake som en videokonverterare till DVD, följ denna korta guide för att komma igång:

1. Installera Freemake på din dator
    Börja med att ladda ner och installera Freemake på din dator. Tyvärr är Freemake för närvarande endast kompatibel med Windows.
  2. Ladda upp dina filer
    Välj de filer du vill konvertera till DVD eller rippa en DVD för att använda som en digital fil med hjälp av en skiva i din hårddisk.
  3. Välj ett format eller en enhet
    Välj sedan utdataformat och enhet för din konverterade DVD-fil.
  4. Börja konverteringen
    Klicka på Konvertera för att starta konverteringen och vänta tills den är klar.

Fördelar:

• Mycket lätt att använda med möjlighet att konvertera och rippa DVD-skivor

• Stödjer många filformat

• Möjliggör konvertering av 4K- och HD-videor

• Rippa och bränn DVD-skivor och även Blu-rays

Nackdelar:

• Freemake är endast tillgängligt för Windows-användare

OS: Windows

Bäst för: snabba konverteringar på Windows

Betyg: 3.5/5, på TechRadar

WinX DVD Author är en gratis DVD-brännare och skapare för Windows-system. Det har ett intuitivt gränssnitt för enkel video-till-DVD-konvertering, och användare kan rippa eller skapa DVD-skivor utan vattenstämplar eller annonser. Vissa användare har dock rapporterat att det slutar fungera utan anledning och att det finns lite eller ingen support tillgänglig när detta händer. När det fungerar är användarna dock i allmänhet nöjda med gränssnittets enkelhet och konverteringshastigheten.

Så här konverterar du video till DVD med WinX DVD Author:

1. Installera programmet
    Installera och starta WinX DVD Author på din dator.
  2. Sätt i en DVD
    Sätt i en tom skrivbar DVD-skiva i datorns DVD-enhet. Klicka på + för att importera din(a) videofil(er) till WinX DVD Author. Tryck på >> för att fortsätta.
  3. Ändra videor till ett DVD-kompatibelt videoformat
    Välj önskat utdataformat för din DVD (PAL eller NTSC). Klicka sedan på Start så konverteras dina videofiler till din tomma DVD.

Fördelar:

• Gratis utan vattenstämpel

• Lätt att använda

• Snabba omvandlingar

Nackdelar:

• Endast kompatibel med Windows

• Användare rapporterar att programvaran slutar fungera utan anledning

OS: Windows, Mac, Linux

Bäst för: konvertera till MKV och MP4

Betyg: 3.5/5, 155 recensioner, på Download.cnet.com

För ett annat pålitligt sätt att konvertera video till DVD gratis, ge HandBrake ett försök. Liksom VLC har HandBrake funnits länge och är en av de mer välkända applikationerna som finns tillgängliga. Det är gratis och har öppen källkod, fungerar på flera operativsystem och gör att du kan konvertera video från och till många olika format.

Gör så här för att komma igång med programmet:

1. Ladda ner och installera HandBrake
    Ladda ner programmet från HandBrakes webbplats och installera det på din Mac-, Windows- eller Linux-dator.
  2. Välj de filer du vill konvertera
    I fönstret HandBrake Source väljer du de filer du vill konvertera till DVD och klickar på Open.
  3. Välj var du vill spara dina filer
    Välj en sparplats för dina färdiga konverteringar.
  4. Bestäm vilket utdataformat som ska användas
    Om du vill konvertera video till DVD klickar du på Utdatainställning eller Format för att välja ett DVD-filformat för konvertering av dina filer.
  5. Börja konvertera
    Starta konverteringen genom att klicka på Starta eller Starta kodning och vänta tills den är klar.

Fördelar:

• Mycket lätt att använda för att konvertera videor till DVD och andra format

• Kompatibel med flera system, inklusive Mac, Windows och Linux

• Innehåller många redigeringsfunktioner för videor utöver enkel konvertering

Nackdelar:

• Endast MKV- och MP4-filbehållare är tillgängliga för utmatningen

Hur man konverterar en video till DVD med Movavi Video Converter

Även om alla gratis video till DVD-omvandlare och brännare som listas ovan kan hjälpa dig att titta på dina favoritmedia på en DVD-spelare, rekommenderar vi Movavi Video Converter som ett betalt alternativ om du vill ha mer från din omvandlare. Med ytterligare funktioner och tillförlitlighet kan Movavi Video Converter vara den allt-i-ett-lösning du letar efter i en mediekonverterare.

Några av de fördelar du får med Movavi Video Converter är

• Snabbare konverteringshastigheter så att du kan titta på dina DVD-skivor på nolltid

• Konvertering av flera filer samtidigt genom batchbearbetning

• Effektiva konverteringar utan kvalitetsförlust, även vid konvertering av 4K-videor

• Nya redigeringsfunktioner och komprimeringsmöjligheter

Om du vill veta hur du använder Movavi Video Converter för att konvertera video till DVD och slutföra andra konverteringar för ett brett utbud av format, följ dessa grundläggande steg.

Steg 1. Ladda ner och installera video-till-DVD-omvandlaren

Det första steget är att ladda ner konverteraren och installera den på din enhet. Programvaran är kompatibel med både Mac- och Windows-datorer. Du kan också använda den för att konvertera över 180 olika filformat, inklusive MP4, AVI, WMV och DVD, tillsammans med många andra mindre populära format. Förutom att konvertera kan du också använda programmet för att ändra storlek på och redigera dina videor. Bland redigeringsfunktionerna finns möjlighet att justera videokvalitet och ljudvolym, eller så kan du sammanfoga eller trimma videoklipp före konverteringen.

Steg 2. Välj den fil du vill konvertera

När du har installerat konverteraren öppnar du programmet och klickar på Add Media, som du hittar i det övre vänstra hörnet av fönstret. Klicka sedan på Lägg till video för att välja de filer du vill konvertera från din dator. Du kan välja en eller flera filer att konvertera till DVD-format.

Steg 3. Välj ett DVD-filformat

För att välja ett utdatafilformat, välj fliken Video. Därifrån kan du välja kategorin DVD-kompatibel video och välja lämplig förinställning. Med den här konverteraren kan du konvertera video till DVD med NTSC- eller PAL-standarder, som använder olika upplösningar, men båda stöds av de flesta DVD-spelare idag. Du har också möjlighet att välja låg, medel eller hög kvalitet för dina konverteringar, var och en av dem kommer att påverka den totala filstorleken med en bred marginal.

Steg 4. Konvertera video till DVD-format

Den faktiska konverteringsprocessen är också enkel när du vänder video till DVD. Klicka på knappen Spara till och välj var du vill spara den konverterade filen eller filerna. Kom ihåg att de konverterade filerna kan vara större än originalfilen, så se till att du har tillräckligt med utrymme på din hårddisk för att spara filen.

Klicka på Konvertera för att påbörja konverteringen och vänta tills konverteringen är klar innan du får tillgång till den färdiga filen. Ju större filen är, desto längre tid tar konverteringen. För stora filer kan konverteringen ta upp till flera minuter.

Vanliga frågor

▶️ Vad är videoformatet DVD?

DVD-skivor lagrar video, ljud, undertexter och navigeringsmenyer i VOB-format. VOB är en multimediabehållare som har utformats speciellt för DVD-skivor. VOB-filer kan också krypteras för att skydda upphovsrätten.

▶️ Hur konverterar man en video till ett DVD-kompatibelt format på Mac?

Du kan använda vilket program som helst för videokonvertering för att överföra video till DVD-format på Mac. Vi rekommenderar dock Movavi Video Converter för Mac. Ladda ner denna enkla men kraftfulla programvara och följ instruktionerna nedan.

1. Ladda ner och installera programmet och starta det sedan.

2. Dra och släpp videofilen i programfönstret.

3. Öppna fliken Video och klicka på DVD-kompatibel video. Välj önskad förinställning för konvertering.

4. Klicka på Konvertera för att starta konverteringsprocessen.

▶️ Vilken är den bästa upplösningen för DVD-videor?

Den högsta möjliga upplösningen för DVD-video är 720 × 480 pixlar för NTSC och 720 × 576 pixlar för PAL. Tyvärr är det långt ifrån HD-kvalitet, så om du vill bränna en HD-video till en skiva måste du använda Blu-ray.

▶️ Vilket är standardformatet för en DVD?

DVD-video kan kodas i formatet MPEG-2 Part 2 / H.262 eller MPEG-1 Part 2. MPEG-2 är dock vanligare.

▶️ Vad är skillnaden mellan en CD och en DVD?

CD står för Compact Disc. Det är ett optiskt medium som har ersatt kassettband. CD-skivor kan lagra upp till 700 MB ljud- eller videodata. DVD betyder Digital Versatile Disc och är en typ av optisk skiva som kan innehålla upp till 4,7 GB data. Den största skillnaden mellan dem är lagringskapaciteten. Dessutom används CD-skivor främst för att lagra musikalbum och ljuddata i allmänhet, medan DVD-skivor innehåller filmer och videor.

▶️ Kan du lägga in videoklipp från din telefon på en DVD?

Ja, det kan du. I allmänhet måste du överföra videor från din iPhone eller Android-smartphone till en dator och sedan använda en videokonverterare och brännare för att skapa en DVD.

För gratis konvertering direkt till DVD

Free Video to DVD Converter

Redaktörens val

För snabb och enkel konvertering av video till DVD

Movavi Video Converter

För snabba konverteringar på Windows

WinX DVD Author