Behöver du konvertera WMV till MOV (QuickTime)?

Använd denna WMV till MOV-omvandlare online!

Med den kostnadsfria WMV-till-MOV-konverteraren kan du ändra formatet på din video med bara några få klick. Konvertera WMV till MOV (QuickTime) online eller använd ett skrivbordsprogram från Movavi.

Convert to

Hur man konverterar WMV till MOV på PC och Mac med Movavi Video Converter

9 256

Hundratals miljoner människor över hela världen använder Windows som sitt huvudsakliga operativsystem. Därför är Windows-relaterade format mycket populära, särskilt WMV, som används för att lagra video. Det introducerades 1999 och har använts flitigt sedan dess. Om du bara använder Windows-baserade enheter är WMV förmodligen bra för dig, men om du äger en iPhone eller en Mac måste du överföra dina WMV-videofiler till ett format som stöds av Apple-enheter, t.ex. MOV. Men det är en enkel uppgift med rätt programvara, som Movavis WMV-till-MOV-omvandlare.

Här lär du dig att konvertera .wmv till QuickTime med Movavi-programvara och lär dig också om skillnaderna mellan WMV- och MOV-format.

Hur man konverterar .wmv till .mov

Movavi Video Converter är lätt att lära sig, även för nybörjare. Den stöder många video-, ljud- och bildformat och kan till och med hantera enkel videoredigering före konvertering om det behövs. Använd guiden nedan för att konvertera WMV till MOV.

Steg 1. Installera och kör programmet

Ladda ner Movavi Video Converter med hjälp av lämplig knapp på denna sida (PC eller Mac). Dubbelklicka på installationsfilen och följ instruktionerna på skärmen. Starta programmet för att börja konvertera .wmv till .mov.

Steg 2. Lägg till dina WMV-filer

Till skillnad från många WMV-till-MOV-omvandlare online stöder Movavi Video Converter batchkonverteringar. Du kan dra din fil eller flera filer till programfönstret. Alternativt kan du använda knappen Lägg till media och välja Lägg till video. Välj dina klipp eller filmer och klicka på Öppna.

Steg 3. Välj MOV som utdataformat

Gå till fliken Video. Du ser en rad fyrkantiga knappar med ett förinställt gruppnamn på varje. Leta reda på MOV och klicka på den. Välj det alternativ som passar dig bäst. Efter det är du redo att konvertera WMV till QuickTime (MOV).

Steg 4. Överför dina filer från WMV till MOV

Om du vill ändra mappen där dina videor ska sparas efter transkodningen trycker du på knappen Spara till och väljer den nya destinationen för utdatafilerna. Klicka på Konvertera. Förloppsindikatorn längst ner visar den återstående konverteringstiden. Nu vet du hur du konverterar WMV till MOV på en PC.

Jämförelse WMV vs. MOV

WMV och MOV har samma funktioner men för olika operativsystem. Valet beror på vilket system du vanligtvis använder, men om du har både Windows och Mac kan du titta på denna korta tabell som visar vår jämförelse mellan WMV och MOV.

Jämförelseparameter

WMV

MOV

Filtillägg

.wmv, .asf

.mov, .qt

Utvecklare

Microsoft

Apple

Använda codecs

WMV 7-9.1, MPEG-4

H.264, MPEG-4, MJPEG, AIC, ProRes, Sorenson 1/3, PNG, CineForm

Kompression

Förlust

Förlust

Här är vad Movavi Content Team gör för att tillhandahålla dig endast verifierad information:

• När vi väljer produkter att inkludera i våra recensioner undersöker vi både efterfrågan och popularitet.

• Alla produkter som behandlas i den här artikeln har testats av vårt team.

• Vid testning jämför vi nyckelkarakteristika, inklusive stödda in- och utdataformat, kvalitetsförlust vid konvertering och andra viktiga funktioner.

• Vi går igenom användarrecensioner från populära recensionsplattformar och använder informationen när vi skriver våra produktrecensioner.

• Vi samlar in feedback från användare och analyserar deras åsikter om Movavi-programvara samt produkter från andra företag.

Vanliga frågor

Hur konverterar jag WMV till MOV på Windows 10/8/7?

Om du behöver konvertera WMV till QuickTime finns det många program där ute. Vi rekommenderar att du använder Movavi Video Converter. Ladda helt enkelt ner en gratis testversion av denna WMV-till-MOV-konverterare och följ instruktionerna nedan.

Ladda ner Movavi Video Converter

1. Installera programmet och starta det.

2. Klicka på Lägg till media och sedan - Lägg till video för att importera WMV-filer för konvertering.

3. Öppna fliken Video. Klicka på MOV och välj lämplig förinställning för att ställa in MOV som utdataformat.

4. Konvertera WMV-fil till MOV.

Hur konverterar jag WMV till MOV på en Mac?

Det finns många videokonverterare för Mac där ute. Vi rekommenderar att du använder Movavi Video Converter. Ladda ner en testversion av programmet och följ instruktionerna nedan.

1. Ladda ner och installera Movavi Video Converter för Mac.
    Ladda ner Movavi Video Converter för Mac

2. Starta programmet. Klicka på Lägg till media och sedan - Lägg till video för att ladda upp WMV-filer för konvertering.

3. Under fliken Video klickar du på MOV och väljer lämplig förinställning för att ställa in MOV som utdataformat.

4. Konvertera WMV till MOV på Mac.

Hur konverterar jag .wmv till .mov med VLC?

Om du vill ändra WMV till MOV gratis kan du prova att använda VLC. Denna mediaspelare och WMV-till-MOV-omvandlare är gratis att ladda ner.

Gå till VLC nedladdningssida

1. Starta VLC Media Player, öppna Media-menyn och välj Konvertera/Spara.

2. Klicka på Lägg till och välj den WMV-fil som ska konverteras och klicka sedan på Konvertera/Spara.

3. Klicka på ikonen Inställningar för att öppna fönstret Profilutgåva. I fönstret som öppnas byter du namn på videon och markerar sedan MP4/MOV som utdataformat. Klicka på Skapa.

4. Slutligen trycker du på Bläddra-knappen för att välja en destination och klickar på Start för att börja konvertera WMV till QuickTime (MOV).

Hur konverterar jag en WMV-fil till MOV för iMovie?

Eftersom iMovie inte stöder WMV-format måste du ändra WMV till MOV eller något annat iMovie-kompatibelt format. Vi rekommenderar att du använder Movavi Video Converter för att ändra en WMV-fil till en QuickTime-film.

1. Installera Movavi Video Converter.

2. Starta programmet. Klicka på Lägg till media och sedan på - Lägg till video för att ladda upp WMV-filer för konvertering.

3. Under fliken Video klickar du på MOV och väljer lämplig förinställning för att ange MOV som utdataformat.

4. Klicka på knappen Konvertera.

När du har konverterat WMV till QuickTime (MOV) kan du importera den transkodade filen till iMovie.

Hur spelar jag upp WMV på Mac?

macOS standardspelare stöder inte WMV-formatet, så du måste antingen lägga till det kostnadsfria Flip4Mac-plugin-programmet till QuickTime Player eller använda en mediaspelare från tredje part, t.ex. VLC. Det finns också ett alternativ att konvertera WMV till MOV online eller med ett skrivbordsprogram som Movavi Video Converter.

Är MOV kompatibel med Windows?

MOV är ett format som Apple har utvecklat för sina enheter, men Windows Media Player 12 eller senare har inbyggt stöd för MOV-filer. Windows XP och Vista stöder inte Windows Media Player 12, så du måste använda programvara från tredje part som VLC för att spela MOV-filer på Windows.

Stöder Windows Media Player MOV-filer?

Sedan version 12 har Windows Media Player inbyggt stöd för MOV-video. Tidigare versioner av Windows Media Player kan inte spela MOV, så du måste installera en mediaspelare från tredje part för att kunna öppna MOV-filer på Windows.