Wilt u MP3 naar MP4 converteren?

Probeer deze MP3 naar MP4 converter online!

Met deze gratis mp3-naar-mp4-converter kun je je bestanden in slechts een paar klikken converteren. Gebruik deze gratis converter voor het online converteren van MP3 naar MP4 of download de desktop-app voor batchconversie.

Coverteer naar

Hoe MP3 te converteren naar MP4 met Movavi Video Converter

Bewerkt door het Robert Berkelder
20 836

Ondanks het feit dat hun namen op elkaar lijken, zijn MP3 en MP4 in veel opzichten heel verschillende bestandsformaten. Het grootste verschil is dat MP3 uitsluitend een audioformaat is, dat alleen audiotracks kan bevatten. Ondertussen kunnen MP4-bestanden zowel audio- als videogegevens opslaan. Misschien moet u van het een naar het ander converteren, en een MP3-naarMP4-converter kan u daarbij helpen. U kunt een MP3-naar-MP4-converter online gebruiken als u een enkel bestand wilt converteren. Voor batchconversie en meer geavanceerde functies kiest u een desktopprogramma.

Movavi Video Converter is een van de beste programma's die u kunt gebruiken om MP3 naar MP4 te converteren. Dit programma is beschikbaar op zowel Mac als Windows. Het is zeer eenvoudig in te stellen en te gebruiken, zodat u kunt converteren tussen verschillende formaten, waaronder MP3 en MP4. Lees verder om erachter te komen hoe u MP3 naar MP4 kunt converteren op uw apparaat.

Stap 1. Download en installeer de MP3-naar-MP4-audio-omzetter

De eerste stap om de Movavi MP3-naar-MP4-omzetter te gebruiken is het programma te downloaden naar uw apparaat. U kunt zowel de Windows- als de Mac-versie van het programma downloaden van de officiële Movavi-site. Zorg er dus voor dat u het juiste bestand voor uw platform downloadt, zoals de MP3-naar-MP4-omzetter voor een Mac en de Windows-versie als u op Windows zit. Start vervolgens het installatieprogramma en volg de instructies op het scherm om het programma in te stellen.

Stap 2. Voeg uw bestanden toe voor conversie

Zodra de converter op uw toestel is geïnstalleerd, kunt u deze openen om uw bestanden aan de converter toe te voegen voor de conversie van MP3 naar MP4. Om dit te doen, drukt u gewoon op de knop Media toevoegen en kiest u Audio toevoegen. U kunt dan door uw apparaat bladeren en de bestanden vinden die u wilt wijzigen. Vergeet niet dat Movavi Video Converter batch-conversie ondersteunt, dus u kunt meerdere bestanden toevoegen en ze allemaal tegelijk converteren.

Stap 3. Selecteer het uitvoerformaat

Zodra uw MP3-bestanden aan het programma zijn toegevoegd, klikt u op het tabblad Video onderaan het scherm. U kunt dan het MP4-formaat selecteren uit de lijst met bestandstypen en een voorinstelling kiezen, klaar voor conversie.

Stap 4. MP3 naar MP4 converteren

De laatste stap van het proces is te klikken op de knop Opslaan naar linksonder en een locatie te kiezen waar uw nieuwe MP4-bestanden na de conversie worden opgeslagen. U kunt dan op de knop Converteren zelf klikken om het proces te beginnen en gewoon wachten tot het klaar is.

MP3 of MP4

Vergelijkingsparameter

MP3

MP4

Bestandsextensie

.mp3

.mp4

Soort bestand

Audio

Audio en video

Ontwikkelaar

Een groep Europese ingenieurs van de Fraunhofer Society, IRT en CCETT.

Internationale Organisatie voor Normalisatie

Compatibiliteit

Werkt op bijna elke muziekspeler

Werkt op de meeste mediaspelers en apparaten

Bestandsgrootte

Typisch kleiner dan MP4

Typisch groter dan MP3

Samenvatting

Hopelijk heeft deze gids u geholpen om de verschillen tussen de formaten te leren kennen en te bepalen of u MP3 of MP4 moet kiezen. Als u het bestandsformaat moet veranderen, kunt u een online converter kiezen voor uw MP3-naar-PMP4-conversie of een krachtig desktopprogramma. Movavi Video Converter is een van de beste MP3-to-MP4 converter apps die je kunt gebruiken, en het is heel eenvoudig te downloaden en vandaag nog te gebruiken. U kunt het gebruiken voor al uw conversiebehoeften wanneer u MP3 naar MP4 moet converteren op een Mac of Windows, hetzij om een bestand gemakkelijker af te spelen of voor bewerkings- of uitwisselingsdoeleinden.

Veelgestelde vragen

Hoe converteer ik MP3 naar MP4 met een afbeelding?

Als u MP3 naar MP4 met foto's wilt converteren, kunt u het beste een videobewerkingsprogramma gebruiken. Met Movavi Video Editor kun je MP3 converteren naar MP4 met afbeeldingen. Voeg gewoon uw MP3-bestand en afbeeldingen toe aan de app en sla ze op als een MP4-bestand.

Downloaden Movavi Video Editor

U kunt ook MP3 naar MP4 met afbeeldingen online converteren met behulp van een online video-editor. Hier is hoe je MP3 naar MP4 met afbeeldingen converteert met Fastreel:

1. Open de video-editor website.
    Ga naar Fastreel

2. Klik op Bestanden toevoegen en kies een JPG-afbeelding.

3. Klik op Muziek toevoegen.

4. Kies Upload Audio en kies uw MP3-bestand of kies uit de muziekcollectie.

5. Bewerk uw clip en klik op Resultaat exporteren.

Hoe converteer ik MP3 naar MP4 voor YouTube?

Misschien wilt u een converter gebruiken om MP3-bestanden te converteren naar het meer YouTube-vriendelijke MP4-formaat. U kunt een desktop app van Movavi of onze online converter gebruiken om de conversie voor uw MP3-naar-MP4 YouTube upload te voltooien.

Krijg Movavi Video Converter

Online omvormer van Movavi

Wat is de beste MP3-naar-PMP4 converter?

Er zijn tal van hoogwaardige MP3-naar-MP4-converters, waaronder zowel desktop-apps als tools om MP3 online naar MP4 te converteren. Hier zijn een paar van de beste:

Hoe converteer ik MP3 naar MP4 op Windows 10?

U kunt MP3-to-MP4 converter software voor Windows 10 gebruiken om MP3-bestanden te converteren naar MP4-bestanden op een Windows 10-laptop of pc. Hier is hoe het te doen met Movavi Video Converter:

1. Download en installeer Movavi Video Converter .
    Download Movavi Video Converter voor Windows

2. Open het programma en klik op de knop Media toevoegen en vervolgens Audio toevoegen. Kies vervolgens het MP3-bestand of de MP3-bestanden die u wilt converteren om toe te voegen aan het programma.

3. Zodra uw bestanden zijn toegevoegd, klikt u op het tabblad Video onderaan het venster en selecteert u MP4.

4. Druk vervolgens op de knop Opslaan naar en kies een opslaglocatie voor uw nieuwe bestanden.

5. Druk ten slotte op de knop Converteren om het conversieproces te beginnen.

Hoe converteer ik MP3 naar MP4 op een Mac?

U kunt een MP3-naar-MP4-converter voor de Mac gebruiken, zoals Movavi Video Converter, om van MP3 naar MP4 te converteren op een Mac-apparaat.

1. Download en installeer Movavi Video Converter voor Mac.
    Download Movavi Video Converter voor Mac

2. Open het programma en gebruik de knop Media toevoegen om de bestanden voor conversie toe te voegen.

3. Klik op Video en selecteer MP4 als uitvoerformaat.

4. Druk op Opslaan naar en wijs een locatie aan waar uw nieuwe bestanden moeten worden opgeslagen.

5. Druk op de knop Converteren om het conversieproces te starten.

Hoe converteer ik MP3 naar MP4 met VLC?

VLC is een gratis mediaspeler die door veel mensen wordt gebruikt en het is ook een voorbeeld van MP3-to-MP4 converter freeware, omdat je het kunt gebruiken om MP3-bestanden gratis te converteren naar MP4-bestanden op veel platforms.

1. Download en installeer VLC.
    VLC downloaden

2. Open het programma en druk op Media en Converteren/Opslaan, zoek dan het bestand dat u wilt converteren en voeg het toe en druk op de knop Toevoegen in het menu Converteren/Opslaan.

3. Klik op het uitklapmenu naast Profiel en klik op de optie MP4.

4. Kies een bestemming voor het nieuwe bestand via het menu Bladeren en druk vervolgens op Start om te converteren.

Hoe converteer ik MP3 naar MP4 met Windows Media Player?

Windows Media Player ondersteunt conversies van MP4 naar MP3, maar staat niet toe om MP3 naar MP4 te converteren. Probeer dus een desktop of een online video-omzetter te gebruiken voor uw MP4-naar-PMP3-conversies.

Hoe converteer ik MP3 naar MP4 met iTunes?

Zo verander je MP3 in MP4 in iTunes:

1. Open iTunes op je apparaat.

2. Ga naar het voorkeurenmenu. Klik op Algemeen > Importinstellingen.

3. Gebruik het pop-up menu Importeren met behulp van om het MP4-formaat te selecteren als het gewenste uitvoerformaat.

4. Selecteer vervolgens een of meer nummers uit uw bibliotheek en klik op Bestand > Nieuwe MP4-versie maken.

Hoe converteer ik MP3 naar MP4 op Android?

Er zijn twee opties: je kunt een online videoconverter gebruiken voor de conversie van MP3 naar MP4. Of u kunt ook een MP3-to-MP4-converter-app gebruiken om op Android te converteren. Hier zijn een paar van de beste apps:

Is MP3 een video?

Nee, MP3 is uitsluitend een audiobestandsformaat. Het kan alleen audiogegevens opslaan.